Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 1215
(#) Takee válasza Takee hozzászólására (») Feb 3, 2006 /

nemtudom hogy ismeritek-e de sztem nem rossz dolog
diódák
(#) mspike válasza Takee hozzászólására (») Feb 4, 2006 /

HA már itt tartunk.. van egy jó pár kerámia kondim, (tárcsás) amin csak "pöttyök" vannak. Erről ki mit tudna mondani ?
(#) zsilaci válasza mspike hozzászólására (») Feb 4, 2006 /

Nekem is van pár rejtélyes tranzisztorom, a tetején egy sárga pötty van, az elején pedig egy zöld. Annyit tudok, hogy NPN. És TO-92-es tokozású.
Erről nem tudtok valamit?
(#) nyulbul válasza Takee hozzászólására (») Feb 10, 2006 /

Nekim is van egy pár érdekes alkatrészem.Ha hiszitek ha nem ezek infra ledek .
A 100-as a méret miatt van.
(#) zaik válasza nyulbul hozzászólására (») Feb 11, 2006 /

LOL

ennek a csatlakozónak (+kábel kombinációnak) van vmi spéci neve. egy cd-lejátszóból szedtem ki. ilyet kellene vennem, vagy csinálniom. jó lenne, ha meg tudnám nevezni, mert nem mindig akarom magammal vinni a boltokba. köszike.
(#) pedrock válasza zaik hozzászólására (») Feb 11, 2006 /

Hello. Pont ilyen csatlakozót nem biztos, h kapsz. hasonló csatik vannak pl. a www.elektroart.hu -n Viszont a legegyszerűbben úgy tudsz csinálni hasonló csatit, h foglaltként egy fél sor Ic foglalatot használsz, csatlakozónak pedig tüskesort...
(#) Norberto válasza zaik hozzászólására (») Feb 11, 2006 /

Ez kérlek szépen egy BERG tüskesorhoz tartozó mama-csatlakozó. Az más kérdés, hogy ez fordítva való bedugás ellen védett kialakítású, de én úgy tudom, hogy ez a BERG-mama
(#) zaik válasza Norberto hozzászólására (») Feb 11, 2006 /

köszi, szépen, remélem nem fogja egy boltos sem a pincéből előhúzni az anyját. kösz.
pedrock, neked is köszi.
(#) Sheffield válasza zaik hozzászólására (») Feb 13, 2006 /

Sziasztok! Ezt a voltmérőt szeretném megépíteni, csak azt nem tudom hogy a kondik hány voltosak és milyen típusúak (MKT, MKT, stb...) legyenek. (Itt egy kép a cuccról)

És még annyit, hogy 0.25W-os vagy 0.6W-os ellenállást használjak?

Előre is köxi!
(#) Norberto válasza Sheffield hozzászólására (») Feb 13, 2006 /

Hali!

Kondikból szerintem nyugodtan használhatsz MKT típusúakat 250V-os feszültséghatárral. Egyedül a C4-esnél tehetsz bele 400V-osat, mert a mért feszültség valamilyen formában erre a kondira érkezik. pF-es értékeket nyilván nem fogsz kapni MKT-s kiszerelésben, oda kerámiakondi kell. Az ellenállások szerintem lehetnek 0,25W-osak, bár mivel fesz mérőről van szó, én a helyedben lazán betenném a 0,6W-osakat. A túlméretezés sosem árt.
(#) Sheffield válasza Norberto hozzászólására (») Feb 13, 2006 /

Szia Norberto!

Ezek az adatok akkor is jók, ha 2000V-os méréshatárral akarom használni?

(Bár nem hiszem hogy erre valaha is sor kerül, de sosem lehet tudni )

Egyébként az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek:
Idézet:
„A túlméretezés sosem árt.”

Köszi
(#) Norberto válasza Sheffield hozzászólására (») Feb 13, 2006 /

Ha 2000V-os méréshatárral akarod használni maximum, akkor természetesen olyan kondi kell a C4 helyére...

De sztem az drága, én olyat nem tennék bele
(#) Sheffield válasza Norberto hozzászólására (») Feb 13, 2006 /

Nagyon köszönöm!

Majd még meglátom hogy meddig fog mérni a kicsike.
(#) _JANI_ válasza Sheffield hozzászólására (») Feb 13, 2006 /

Nekemis lenne egy kérdésem!

Ez milyen alkatrész? :CG2341 ???

Vagy a világon csak ez a hétdarab létezik, ami nekemvan???
(#) Dióda válasza _JANI_ hozzászólására (») Feb 14, 2006 /

Kerámiakondinál mi a külömbség a 21-és a 22 között?
(#) Gab_Bee válasza nyulbul hozzászólására (») Feb 14, 2006 /

Üdv! Hát már nekem is van egy infra ledem csak ez meg kicsi,de annyira hogy csak na !!

Ha tok róla képet csinálni akkor fel is rakom
(#) Gab_Bee válasza Gab_Bee hozzászólására (») Feb 14, 2006 /

Na ez lenne az! a viszonyító mérték egy 1Ft-os lenne!

Ezt ti hogyan raknátok bele egy áramkörbe???

help!!

ja és bocsi a rossz minőségű képért!

infra.JPG

(#) _JANI_ válasza Dióda hozzászólására (») Feb 14, 2006 /

Idézet:
„(#6427) _JANI_...
...
És a „2A222K” ból így lessz 2.2nF

222 = 2200pF = 2.2nF

Tehát az elsőkettő, az számérték. A harmadik szám pedig az mutatja meg, hogy első kettő szám után hány nullát kell írni.
...
”

Ha erre gondosz(??? Gondolom erre!) akkor az "X"21 az azt jelenti, hogy "X"20, tehát "X"20pFarad a kondi kapacitása. És a "X"22 at "X"200pFarad lessz.

Tehát az egyik az Pikófarados tartományba míg a másik a Nanofarados tartományba fog kerülni...

Elméletileg a 21-esnek kétpikósnak kellene lennie vagy nem?Akkor az mekkora amire csak az van írva hogy 5 és a tetején van egy fekete pötty?
(#) _JANI_ válasza Dióda hozzászólására (») Feb 14, 2006 /

Képet tunál mellékelni!? Metr ez így "bármi" lehet...

Szigorúan elméletileg:
A 2pikós az 020 lenne, bár ijen kicsi kapacitást nemtom hol használnak( Gondolom mikrohullámú cuccokban)!
De lehet, hogy csak egyszerűen
Idézet:
„2”
. Persze ijenkor a méret sokat segít ennek az eldöntésében...
(#) nyulbul válasza Gab_Bee hozzászólására (») Feb 14, 2006 /

Csak kekeckedem!

A te LED-edre én 5 "enyémet" forrasztok rá.

Huhh a kép most nem megy! De sima kis kerámiakondi pici kis kör lapocska ilyen nemistudom talán krémszínű rajta egy 5-ös és a tetején egy fekete kis pöttyszerűség mintha ráhúzott volna valaki a tetejére filcel.
(#) _JANI_ válasza nyulbul hozzászólására (») Feb 14, 2006 /

Az a kis fekete IZÉ, az nem egy mibiltelefon IR portja???
(#) nyulbul válasza _JANI_ hozzászólására (») Feb 15, 2006 /

Nem.Az egy autóba épitett esőérzékelő. Ennek a működését még érterm is,ám az eggyel öregebb és nagy obb testvéréjét már nem.
Itt a fehér ledek a lila prizmán keresztül teritett fénnyel rávetödnek a szélvédőre majd megtörve fókuszált prizmám kersztül visszajutnak az 1-es számu infra ledekre.Ugyanakkor ugyanez a megtört fény középpen átlátszó fókuszált prizmán keresztül visszaverődik a nyákon középpen elhelyezett 3 VALAMI-re. Ezek mik lehetnek????
(#) Rendszer válasza nyulbul hozzászólására (») Feb 15, 2006 /

Azért érdekes mert mind a két érzékelő ugyan azt a "lila " fényt érzékeli
[pic]http://kepfeltoltes.hu/thumb/060215/es__rz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/pic]
(#) _JANI_ válasza (») Feb 15, 2006 /

A középső "nagyfelületü"-ek azok szerintem fotodiódák IR szürő nélkül. A "két érzékelő" az IR-szűrős fototranzisztor lehet. /Gondolom én!/

A "fehér ledek" azok látlatófényt sugároznak? Vagy InfraRed-t
A
Idézet:
„lila”
színszűrőket az IR szűrésre szokták alkalmazni, mármint az IR-t átereszti és az egyéb színeket tompítja.
(#) Placi84 válasza Gab_Bee hozzászólására (») Feb 15, 2006 /

Ga Bee! A te cuccod úgy néz ki, mint egy TFDS vagy TFDU infra adó-vevő. Ilyesmiből lehet építeni infraportot, mind PCre, mind telefonba! Áramkörbe helyezése, sima, egyszerű hétköznapi alap felszereltséggel igen kellemetlen, de nem megoldhatatlan. Mindenféleképpen külön-külön oldalra kell hajtani a lábait, aztán "okosan", jófajta folyasztó pasztával megoldható a beszerelés!Én pl így csináltam a saját IR portomat.
(#) Gab_Bee válasza Placi84 hozzászólására (») Feb 15, 2006 /

Ja! jó lehet meg mint láthattunk is van kisebb infra adó vevő! De ezzel könnyebb bánni!

meg sz.tem olcsóbb is!
(#) nyulbul válasza Gab_Bee hozzászólására (») Feb 15, 2006 /

Persze hogy könyyeb bánni vele.Nem is értem miért kell enyyire lekicsinyíteni,mikor a nagy is könnyen elfért.
[pic]http://kepfeltoltes.hu/thumb/060215/DSC00192_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/pic]
(#) nyulbul válasza _JANI_ hozzászólására (») Feb 15, 2006 /

A fehér az infrát ad.

Az
Idézet:
„IR-szűrős fototranzisztor”
[pic]http://kepfeltoltes.hu/thumb/060215/n_vtelen51_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/pic]
az nem 3 lábu?
Mert ennek csa 2 van.
Következő: »»   2 / 1215
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem