Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   130 / 283
(#) menyus válasza max403 hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Így van, a Bentel központokban független relékimenet van, ezt a relét (NO / C / NC) kell bekötni megfelelő módon a sziréna indításához. Ha sziréna "A -" vezérlésű, akkor a relé C - NO és GND t kapcsol, ha táp indítású a sziréna akkor a relé C - NC és + ot kapcsol. A DSC nél kicsit furmányosabbnak tűnhet elsőre a sziréna vezérlése, de megértve a lényeget rájön hogy mégis sokkal egyszerűbb mint egy relét bekötözgetni.. Egyébként a két márka között vonhatna némi párhuzamot a gyártó technikailag ha már mindkét márkát ugyanaz gyártja...Mert ha jól tudom a DSC és a Bentel már egy cégcsoporthoz tartoznak.
(#) szakolczay válasza norbeat hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Köszi, bekötöm az árnyékolást is.
Közben egy másik kérdés is felvetődött. A zónabővitőt lehet az épület másik végére külön dobozba szerelni? Így nem kellene végigkábelezni az épületen az arra kötött zónákat, csak a keybus vezetékeket. 4x PC5108 kell, kb. 20-30m lenne a táv. Ez így működne? Esetleg segédtáp a bővitők mellé?
(#) menyus válasza szakolczay hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Persze, a zónabővítőket pont erre találták ki, hogy ne kelljen 10 - 20 eres kábelt húzni egy szimpla bővítés miatt. A segédtáp pedig a terhelés függvénye, de azon a 20-30 méteren a bővítőkig mindenképpen vastagabb 4 eres kábelt húzzál a szokásos "4 vagy 6x022" helyett, a távolság (táp feszültség esés) miatt. Ja, és a bővítők feszültség kimenetei eléggé kis terhelhetőségűek, már a központ 1A éhez viszonyítva...
(#) scrollock hozzászólása Márc 5, 2012 /

Par napja feldobtatok, vajon miert csak 1 ev jotallast adnak bizonyos eszkozokre. Erre a modulra kozben megkerestem pontosan tipusat akar 10 evet is adhatnanak mert egyszeruen nem mukodik ugy, ahogy kellene. Amikor szerelgettem a riasztot sokat teszteltem, megy-e mindket particioban stb stb. Nem egyszer beragadt az sms kuldese, vagy a felhivasa, igy ha ez eles helyzet lett volna, jol meg szivja az ember. (foleg, hogy ugye szirenam se volt . Most akartam boviteni a hivottak koret 1-rol kettore, nem mukodik annak az allitasa, hogy hany masodpercig hivjon, hanyszor probaljon, korkores hivas sem egyaltalan. Gyakorlatilag 1x felhiv, ha fel veszem, ha nem tobbet meg csak nem is probalkozik, a masodik szamot egyaltalan nem hivja. kb fel eve vettem azota 3.5-rol 3.8-ra modosult benne a szoftver verzio, (ami azert vicc hiszen funkcio bovites nem volt, vagyis gondolom csak hibajavitas) azt is feltettem es ugyan ugy ezek a funkciok nem mukodnek! Most aki 2011-ben vett egy ilyet erre rabizta a haza vedelmet, jo esellyel megszivta. Persze lehet, mondani, hogy csak az en modulom a hibas, ezek utan ki meri ezt bevallalni?
Csereltetem is ki akkor mar egy olyanra ami telefon kimenetre ul ra.
g-max
(#) Syn7h37ic válasza scrollock hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

A saját számok hívása egyébként is csak egy másodlagos opció, ezeket a modulokat, és a riasztók kommunikátorait is elsősorban rendes távfelügyeleti állomások hívására tervezik. Távfelügyeletre tökéletesen megy is. A saját szám nekem mindig is egy nyűg volt.
Sokkal jobb a távfelügyelet, egyrészt mindent lekommunikál, másrészt mivel direkt erre a célra készítik a modulokat, jóval biztosabb a működésük is. Főleg a GPRS rendszereknek, ahol már a GPRS kapcsolatot is külön monitorozzák, és jelzik, ha leszakadt a modem.
(#) max403 hozzászólása Márc 5, 2012 /

Ha ugy tervezik, hogy csak tavfelugyeletre felel meg akkor termeszetesen csak arra jo, de ha ugy, hogy tud hivni es sms-t kuldeni akkor annak is mukodnie kell. Ha nem mukodik reklamalni kell.

Van gsm modul ami mindenrol ertesit sms-ben is reszletesen.
(#) Syn7h37ic válasza max403 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Van megbízhatóan működő TELL SMS képes kommunikátor, ez a TELL mini.
Ha minden eseményről küldök egy SMS-t, az egy hónap alatt elég jelentős összeg. Ha 30 Ft. egy SMS, és napi egy teszt, egy nyitás, egy zárás eseményt nézek, akkor ez havonta 2700 Ft.
(#) padisah válasza menyus hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

A vázolt alkalmazásra (rejtett kapcsoló/kulcsos kapcsoló hatástalanítás) tényleg csak zónabemenetet lehet használni, de a PGM-et legalábbis a PGM2-t igenis lehet bemenetként programozni. AUX+ -hoz képest, nem a COM-hoz képest, mint a többi bemenet. Ugyanúgy riasztást vált ki, mint ha egy zónát sértesz meg, pl. rendszer szabotázsra használható. 24-re kell programozni és 2,2 kohm-al lezárni AUX+ -ra.

Egyébként meg az eredeti témára visszatérve, miért nem lehet a hátsó ajtóhoz feltenni egy második kezelőt, pl. egy 1555-öst?
(#) max403 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Altalaban a nyitas es zarasrol nem szukseges SMS-t kuldeni, rendszer tesztrol sem, de a tobbi esermenyrol igen, igy ha minden rendben van akkor egy SMS sincs havonta, ha meg valami meghibasodas fordul elo, aramkieses, riasztas akkor persze igen. Az mar a felhasznalo dolga, hogy hogyan allitja be maganak, ha a nyitasrol es zarasrol is akar ertesitest bekapcsolhatja maganak, persze az SMS-nek ara van. Ezert van aki inkabb vesz egy olyan modult, ami e-maileket kuld es mailben johet minden, nyitas, zaras is ugy nem kell fizetni az sms-t.

Ha kap is havonta 1-2 SMS-t pl. aramkiesesrol, az nem nagy osszeg, ha mindenrol mar tobb, de azert a tavfelugyelet se ingyenes.
(#) pillerk válasza max403 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Vannak esetek, amikor igenis kell a nyitás / zárásokról is SMS, pl. egy uzlet esetében, ahol a góré kapja az sms eket, hogy ki és foleg hánykor hatástalanított, és este mikor távozott! Most aztán tényleg nem tudom milyen GSM adaptert vegyek a DSC kozpontomhoz, eléggé elbizonytalanítottatok Olyan kell, ami valahogy a DSC kozpont kodjaibol SMSt generál, igy lehetoség adodik a nyitás, zárás, és bármilyen más hiba SMS ben torténo kuldésére , ezenfelul riasztáskor a zona nevét is elkuldi. A tippem a TELL GSM ADAPTER MINI lett volna, ismeri valaki? Vagy valamihasonló, de olcsóbb megoldás? Van egy GSM vonalpótlóm, de az csak analóg vonalat szimulál, és riasztás esetén csupán felhív. Viszont nekem ez kevés!
(#) max403 válasza pillerk hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Most otthoni felhasznalasra gondoltam, persze egy uzlet eseteben kell, sot mas is kell, pl. x rossz kod beutese utan y ideig nem fogad el semmilyen kodot vagy/es hatjegyu kodok bekapcsolasat es tavfelugyelet is ajanlott.
(#) pillerk válasza max403 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Szerinted a TELL GSM ADAPTER MINI tudja SMS be foglalni a sértett zóna nevét?
(#) menyus válasza padisah hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Igen ezen a felfedezésen már túl vagyok, köszönöm. Meg is követtem a tudatlanságomat... Azt hogy miért nem jó egy második kezelő megoldásként, azt csak a fórumtársunk tudná megmondani. De valószínűleg idős emberek használnák a hátsó bejáratot akiknek esetleg gondot okozhat a kezelő használata. De én is azt mondom , kár egy átlagos biztonsági rendszert lebutítani egy ki/ be kapcsolós élesítéssel... DE a szükség törvényt bont. Pl az én 70 éves anyám is csak akkor jön hozzánk mikor otthon vagyunk, bár van kulcsa de retteg a riasztótól.... "mi mlesz ha megszólal...? " Mi lenne ? Felhív telefonon, kontrollálom hogy a mutter az és kikapcsolom egy ráhívással..ennyi. De ezt egy idős embernek hiába ecseteled...
(#) adam526 hozzászólása Márc 6, 2012 /

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Összeszereltem egy DSC PC585-ös központot, 1db ajtónyitás érzékelő (mágnes) van és 1 db infra. Az infra nem a panelre néz!

A következő a prolémáim vannak:

1:
Nem tudom azt beállítani, hogy amikor STAY-el riasztok, akkor az infra inaktív legyen, DE amikor AWAY-el riasztok, akkor azonnali zóna legyen! Ezzel azt szeretném elérni, ha betörnek az ajtón, akkor ne legyen 30 másodpercük, amíg tart a késleltetés, hanem amikor belefutnak az infrába, azonnal riasszon. Eddig csak az a megoldás, hogy az infrát minden STAY riasztás előtt manuálisan kiiktatom! Az infra jelenleg azonnali riasztáson van, a mágnes pedig 1. késleltetetten.

2:
*9, vagyis belépés késleltetés nélkül funkció nem működik a panelen, ha benyomom, akkor elsötétül 10 másodpercre, majd visszaáll az eredeti helyzetbe.

Légy szíves, aki tud segítsen, mert nem tudom, hogy mit tehetek, az üzembe helyezői kézikönyvet 10x átolvastam, angolul is, hátha sz@r a fordítás. Elakadtam...
(#) norbeat válasza adam526 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Háát, utánaolvasok de az 585-nél még nem programoztam stay/away azonnalit elképzelhető hogy ő nem is tudja. 1616 panel biztosan, ott nemrég használtam.

*9 és kódot is be kell ütni. Ekkor nem lesz belépési késleltetés, az otthonmaradó/távozók pedig ki lesznek (lennének)iktatva.
(#) adam526 válasza norbeat hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Megnéztem a 1616-os leírását, és a zóna opciók megegyeznek az 585-össel...Bár lehet, hogy kell valami trükk hozzá!?
(#) menyus válasza adam526 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Idézet:
„*9 és kódot is be kell ütni.(!) Ekkor nem lesz belépési késleltetés, az otthonmaradó/távozók pedig ki lesznek (lennének)iktatva.”
(#) adam526 válasza menyus hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Köszönöm, akkor az egyik probléma kipipálva!
(#) norbeat válasza adam526 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Több különbség is van. Például a 1616-nál a 32-es zóna definició ami neked kellene.
(#) adam526 válasza norbeat hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Hát ez tényleg igaz, nem találtam. Na mindegy, akkor ezek szerint nem tudja. Azért ha hazamegyek, kipróbálom, hátha mégis ismere a 32-est, csak nincsen benne a leírásban!

A Bentel nem olasz?

Apám 81, anyám 77, kitűnően használják a riasztójukat. Egy négyjegyű számot meg bírnak jegyezni és be is tudnak ütni, pedig nem hagytam hosszú belépési késleltetést.

Egyik felvásárolta a másikat, hogy melyik melyiket azt most meg nem mondom neked, de ha jól emlékszem a Bentel vette meg a DSC t. Tehát "elvileg" mindkettő olasz. Ettől még gyárthatják a DSC t Canadában is ahogy régen. De hogy valójában hol gyártják ezeket azt csak a jóisten tudja, lehet hogy "chinase" mindkettő mint minden... Hogy kié a márkanév meg milyen név alatt árulják az már régen nem számít szinte semminél..
(#) padisah válasza adam526 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Nem teljesen értem, mit szeretnél, de neked nem a követő funkcióra van szükséged? A követő zóna: ha előbb megsérül egy késleltetett zóna, akkor beléphetsz a követőbe, és nem szólal meg a késleltetési idő leteltéig. Ha viszont a késleltetés nélkül sérted meg a követőt,, akkor azonnal megszólal.

Erre mondják hogy nem vagyunk egyformák, egyebekben pedig örülj neki hogy ennyi idősen ilyen jó egészségben vannak. Van akinek már 50 felett komoly baj van a látásával, és van aki pszihésen fél a riasztótól...stb. Az öregség második gyerekkor, a 2 éves fiam is összepisilné magát ha csak úgy megszólalna mellette egy beltéri sziréna...pedig makk egészséges... De pl én is nyeltem már le Bentel csavarokat (no nem a hosszút.... ) a létra tetején állva, mikor váratlanul (hála a kollégámnak) megszólalt 20 centire tőlem egy Bentel Echo. Ezért ne pakolja a csavarokat senki a szájába...
(#) Syn7h37ic válasza max403 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

A távfelügyelet az nem ingyenes, de egy normális felügyelet havidíja nem csak a riasztásokat, és egyéb események naplózását tartalmazza, hanem riasztás esetén van kivonulás is, ami, már tényleg megfontolandó
Csak egy egyszerű példa, dolgozik a delikvens, kap egy jelzést a riasztóról, mire hazarohan, (már ha egyáltalán elengedik...) addig réges-rég kifosztották az egész házat.
Egy normális járőrszolgálatos felügyelet pedig perceken belül odaér.
(#) max403 válasza menyus hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

DSC Kanadaban gyart, de erzekeloket gyartanak Izraelben is. Paradox is Kanadaban, kinai klonok vannak, de hogy Kinaban gyartana arrol nem tudok. Jablotron Kinaban gyart, nagyon dicserik, hogy milyen csucs a kinai gyartas, de igazabol azert jo nekik mert fillerekert legyartjak es nem eppen olcson aruljak.
(#) max403 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Megoldas lehet, ha felhivja a rendorseget, kotelesek kimenni es nincs havidij sincs.
(#) padisah válasza max403 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

A rendőrök már csak bírságolni meg traffipaxozni tudnak. Ha te felhívnád őket, hogy jelez a riasztód, betörtek, legyenek szivesek menjenek ki és nézzék meg, úgy elhajtanának, mint a legyet. Családi veszekedéshez is csak akkor mennek ki, ha már vér folyik.
(#) max403 válasza padisah hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Erdekes. Nalunk ez nincs igy, ha igy lenne akkor igen, ha be is tornek valahova senkinek sincs igazan mersze oda menni, meg ha vannak is ertekek otthon annyit azert semmi se er, hogy eletet kockaztassa valaki, ha megis tortenik valami vagy rendorseg vagy valamilyen orzo-vedo szolgalat szukseges.
Következő: »»   130 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem