Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   131 / 283
(#) Syn7h37ic válasza max403 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Ha felhívatod egy automatával a rendőrséget, akkor számíts komoly büntetésre.
Mivel már vagy 4 éve életbe lépett egy új törvény, ami a távfelügyeleteti szerveket szabályozza. Rendőrségen nem lehet felügyeleti állomás, a riasztásokat egy külső cégnek kell fogadnia, és intézkednie. Magyarul a rendőr csak akkor fog kivánszorogni, ha egy felügyeleti cég kihívja, hogy valós betörés történt, vagy a szomszéd, ill. a tulaj, ha tényleges betörés történt. Egy automata jelzésére nem kötelessége kivonulni!
(#) max403 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Nem automatával, hanem egyszeruen telefonon. Itt meg ha fel is hivod, kijon 3 rendorkocsi 10 rendor es kiderul, hogy egyertelmuen sajat hanyagsaga miatt volt teves riasztasa a tulajnak se kell semmit fizetni, meg ha ez mar nem az elso eset akkor se. De aztan mar figyelmeztetnek, hogy esetleg ki is fizettethetik, de nem igazan teszik. Bar en ezt nem helyeselem, hogy valaki hanyagsagabol jojjon ki a rendorseg hetente, ki is fizettetnem a tulajjal, de nem igazan fordult elo meg sehol.

Nem tudtam, hogy Magyaroszagon ez igy van, nalunk ez nincs igy, bar a lepes ertheto, de en csak akkor szankcionalnam, ha tevesen hivnad ki oket, de ahogy irtam nalunk meg ha feleslegesen jottek ki sincs semmilyen autoamatikus szankcio, csak szobeli figyelmeztetes.
(#) padisah válasza max403 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Hol van ez a "nálunk"?
(#) pillerk hozzászólása Márc 7, 2012 /

Nekem tokéletesen elég, ha engem felhív illetve értesít SMSben, én majd havidíj nélkul kivonulok. Nálunk - Szlovákiában tudtommal van egy olyan torvény, hogy ha valaki a telkemre lép jogtalanul, azt agyon uthetem, verhetem, lohetem, csaphatom, szóval likvidálhatom bunti nélkul És én ezzel természetesen élnék is! Esetemben a riaszto inkább kiváncsiskodó / melegedni vágyó fél-hajléktalanok ellen lesz/van, veluk szemben nem kell a hadsereget bevetni! De a cégben ahol dolgozom, a DSC terészetesen pultra van kotve, komoly biztonsági szolgálattal a háttérben - nem kis havidíjért. Ez egy legalizált mafia! De az illegálisat távol tarjta legalább!
(#) silay01 hozzászólása Márc 7, 2012 /

Sziasztok!
DSC PC1864-es központot szeretném pc-vel összekötni, dsl2002-es szoftver is megvan, de mégsem kommunikálnak, próbáltam a fórumban keresgélni, és írta valaki hogy dls2002 international is kell, tudna valaki segíteni, hogy honnan tudom megszerezni, ja és házilag készített kábellel van összekötve.
Köszi
(#) pillerk hozzászólása Márc 7, 2012 /

Garázsba, ahol lesz egy billentyuzet, és egy PIR infra is, milyen megoldást alkalmaznak a kilépés esetén? Mert a garázsajtónál problematikus a REED relé megoldáísa. Vagy tévedek? A célom az, hogy a garázsból is (benne van a házban) elhagyhassam a házat úgy, hogy ne csak a héjvédelem legyen aktív, hanem az egész rendszer. Bejárati ajtónál ezt a nyitás - csukás ciklus aktiválja.
(#) Syn7h37ic válasza pillerk hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Mi az, hogy "pultra kötve"?
Magyarországon szerencsére van néhány normális távfelügyeleti cég, akik tényleg nem dolgoznak drágán, és korrektül kivonulnak, a vakriasztásért nem kérnek pénzt sem.
És szerencsére az elfogóknak megvan a jogkörük elkapni a betolakodót.
Mivel vannak olyanok is, akik másik városba járnak át dolgozni, és riaszt a rendszerük, megnézném, hogyan kérné ki magát a melóhelyről, majd hazaszáguld, ás nézi, hogy teljesen kipakolva a riasztó ellenére a lakás, ugyanis a vacak szirénára már senki sem figyel, sőt, inkább félrenéznek...
Az pedig nem felügyelet, ahol csak telefonálnak az ügyfélnek, és egyáltalán nincs járőrszolgálatjuk.
(#) max403 válasza silay01 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Egyszerubb lenne a DLSIV-el (DLS 4), egy fajl, leszed, tepepit mindent ami kell, nem kell extra telepiteni hozza semmit, csak a megfelelo portot kell beallitani. De abbol is az International Release kell, nehogy a NA verziot (Eszak Amerikai) telepitsd. DLS2002-nek kicsit korulmenyesebb a telepitese.
(#) silay01 hozzászólása Márc 7, 2012 /

Szia.
Köszi a gyors választ. Megtaláltam. Remélem jó lesz.
Üdv.
(#) silay01 válasza max403 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Szia. Nincs meg véletlen a kábel bekötése, mert írtak olyat a fórumban, hogy (4,6 rövidzár) ez mi? Nem szeretmém rosszul összekötni őket.
Köszi.
Üdv
(#) max403 hozzászólása Márc 7, 2012 /

Nem kell semmit rovidre zarni, ha van pc-link kabeled akkor azt kell a gephez csatlakoztatni (rs232) ha nincs rs232 akkor konverterre lesz szukseg (rs232-usb).

A szerint a rajz szerint akkor kellene gondolom, ha nincs pc-link kabel csak rs232 es ugy akarna valaki programozni. Nem probaltam, van pc-link kabelem, ha azt irjak, hogy ugy mukodik akkor gondolom igen, proba szerencse.
(#) padisah válasza max403 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

A PC-link kábelen belül igenis van egy rövidzár, vagy nevezd átkötésnek. A 4-6 -ot össze kell kötni. Nem egyet és nem kettőt gyártottam már.

A DSC központok nagyon háklisak az USB-soros átalakító minőségére. Csak nagyon kevés típussal működnek. Pl. az 585 és a 1616 működik az ATEN átalakítóal is, de a 1864 már csak FTDI csipszetessel (ATC-810, amit már itt korábban ajánlgattam a fórumban.) Ezzel egyébként _mindegyik_ PC-linken programozható DSC működik.
(#) max403 válasza padisah hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Igen, de ha van egy eredeti dsc pc-link kabeled azon nem kell extra semmit buheralni, zarlatolni csak csatlakoztatni kell a szamitogéphez.

Meg az elozo kerdeshez visszatérve:
Idézet:
„Hol van ez a "nálunk"?”

Szlovakia.
(#) max403 válasza silay01 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Valoszinuleg igen.

Rovidesen jon a DSC Power 1616/1832/1864 v4.5 es azt mar csak DLSIV-el lehet majd programozni, DLS2002-vel mar NEM.

Ugyhogy rovidesen mindenkinek ezt kell majd hasznalnia, ha geprol szeretne programozni, ha "teccik" ha nem.
(#) Syn7h37ic válasza padisah hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Ha van a laptopon egy valódi soros port, azzal is kifogástalanul megy az összes DSC. Csak ugye ezt a portot egyre inkább elfelejtik a gyártók....
(#) max403 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Nem veletlenul. Elavult es nagyon lassu a soros port. Esetleg a riaszto gyartok is haladhatnanak a korral es hasznalhatnanak usb-t. :gumicsirke:
(#) norbeat válasza silay01 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

(#) Syn7h37ic válasza max403 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Nem lassú a soros port 115200 bps átviteli sebesség bőven elég az összes rendszerhez. A riasztórendszerek programozásához csak néhány kilobyte adatot kell mozgatni. Ráadásul egyszerű protokollt kell használni.
Továbbmegyek. A buszrendszer a riasztók egy részén pl. RS422, vagy RS485 szabvány szerint működik, így egyszerű konverzióval megvalósított az adattovábbítás.
A normálisabb gyártók már régen kiadták az USB-s adatkábelüket a riasztóikhoz.
Még egy egyszerű példa, a TELL GSM modulok USB-s csatlakozós cuccok, tehát közvetlenül USB-ről programozhatóak, de belül egy szimpla FT232 chippel fordítják soros kommunikációra.
A soros adattovábbítást nem mostanában fogják elfelejteni a gyártók, és itt nem csak a riasztókra gondolok.
(#) silay01 hozzászólása Márc 8, 2012 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Igazándiból azért szerettem volna pc-n keresztül programozni, mert ledes kezelőm van, és kicsit kényelmetlen a programozása, telepítői könyvel a kézben állok a fal mellett.

Nemtudom mekkora rendszer de hamar megvan úgy is. Jobb lett volna ha előre leírod egy lapra miket kell bepötyögni.
(#) silay01 válasza max403 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Szia.
Letöltöttem a dls4 auto updater International release-t.
Check for updates utál elkezd letölteni, és utána a következő hibaüzenetet dobja ki.
Checking for Updates...Updates are available!
Installing: DLS_IV_1.3.1111.10001
Error: Integrity Check Failed!
Ez vajon miért van, van ennek trükkje?

A DLS IV auto updater csak a már telepített DLS IV alapprogramot frissítené de neked valószínű az még nincs is telepítve.
(#) silay01 hozzászólása Márc 8, 2012 /

Hali.
Az alap progival csak az a baj, hogy NA verziót (National) találtam. Esetleg nem tudsz egy linket?
Köszi
(#) Syn7h37ic válasza silay01 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Tessék. Ezt használom, ennek jónak kell lennie.
(#) silay01 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Köszönöm.
Ebben az alap progi is benne van? Mert én úgy tuddom azt külön kell feltelepiteni.

Ez egy online csomag, mindent a netről szed le.
De kell hozzá Net framework, SQL express. és visual c is
A PDF-ben benne van, mik a minimum igényei telepítés előtt. A többi automatikus. A használata a másik PDF.
De, mez a leírás már elég régi, egy halom új modul is támogatott már a DLS4 progival.
(#) silay01 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 8, 2012 / 1

Szia.
Ez van meg nekem is. Letölti a DLS IV Full Site Update-t Utána installálná És ezt írja ki
Checking for Updates...Updates are available!
Installing: DLS_IV_1.3.1111.10001
Error: Integrity Check Failed!
Ami tőled van ugyanezt csinálja. Miért?

Egyszer csinált régen ilyent nekem is. Csak a szükséges dolgokat kell letöltetni, a többi vackot, nem. Online auto update se legyen bekapcsolva.
Teljes uninstall, registry törlés, sehol se legyen jelen a DLS, majd újratelepítés.
Magyarul, gagyi a szoftver... Sajnos ez van, a régi DLS-t nem akarják tovább használni, az új meg még nem jó...
(#) max403 válasza silay01 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Adatbazist hoz letre a telepito es ha akozben csinalsz valamit a gepen es egy pillanatra megakad akkor annyi, hibat fog jelezni. Egy biztos megoldas van - amig telepul addig mast ne csinalj a geppel es ugy nem lesz gond.
(#) frecsko hozzászólása Márc 9, 2012 1 /

Ha * Törölve ! Nem hirdetési felület vagyunk !
Következő: »»   131 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem