Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   132 / 283
(#) feue hozzászólása Márc 10, 2012 /

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Van egy PC1565-ös riasztóm, bontásból. XP5-ös mozgásérzékelő kell hozzá, amit szeretnék bekötni, de nem tudom hogyan tegyem. a mozgásérzékelő csatlakozója a következő kiosztású: tamper; f.t.l.; a.m; sp; alarm; power. Egy zónára több érzékelőt kötnék.
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) silay01 hozzászólása Márc 11, 2012 /

Sajnos a dls szoftverrel nem jutottam semmire, ugyhogy marad a kézi programozás A telepitői kézikönyv nem irja hogyan kapcsoljam ki a nem használatos zónákat, esetleg valaki le tudná írni?
(#) MPi-c válasza silay01 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Idézet:
„A telepitői kézikönyv nem irja hogyan kapcsoljam ki a nem használatos zónákat,”

???
Az 5. fejezet a zóna definíciókkal kezdődik. Az első a "[00] A zóna nincs használva..."
(#) silay01 válasza MPi-c hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

pl: *1/03 zóna/00 kikapcsolva?
Ezt minden zónánál külön kell bevinni?
(#) vappa hozzászólása Márc 11, 2012 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Telepítettem egy DSC PC1616 rendszert otthonra.
A bejárati előteret az ábrán látható módon védem.
A kérdésem az lenne, az előteret figyelő PIR-t milyen zónaként programozzam, hogy ne kapjak téves riasztás?
A PIR külön zónán van.
A nyitásérzékelő 01-es késleltetett a kezelőn, 7. zónaként, de a PIR akkor legyen 04, 05 vagy 06 követő?
Nem értem melyiket kell használjam.
Amikor el akarom hagyni a házat, a nyitásérzékelő is és a PIR is bejelez és nem tudom, hogy ez nem okoz-e téves riasztást.
Melyiket ajánjátok?

Előre is köszönöm a segítséget.

rajz.jpg

(#) MPi-c válasza silay01 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

A *1 felhasználói kiiktatás, például, ha valamelyik zóna meghibásodik. Erről a Felhasználó Kézikönyv ír.
Telepítésnél a Telepítői kézikönyv 5. fejezetében leírtak szerint, telepítői programozásban:
*8 [telepítői kód] [001] ezután sorban a zóna definíciók, zóna száma nélkül!
(#) MPi-c válasza vappa hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

04 vagy 05 legyen. Utóbbi akkor, ha otthonmaradó élesítést is használsz és ebben a helyiségben mozgás is előfordulhat. (Ha az itt lévő kezelővel kell hatástalanítani, akkor csak az utobbi jöhet szóba.)
(#) szakolczay hozzászólása Márc 12, 2012 /

Sziasztok!
Lenne egy újabb kérdésem. DSC 510 központra volt kötve egy DSC sziréna. A panelen ennyit találtam: LB025. Ilyen csatlakozások vannak rajta: S, S2, -A, +N, TEST, AP, AP. Az S a központnál a KEY-re van kötve.
Helyette feltettem egy SOLO szirénát. Ezen van DC+, GND, SV, OUT, FL, ST, TAMP.
Sajnos nem működik úgy ahogy szeretném A SOLO-t negatív indításra álítottam, de akkor folyamatosan megy. A szabotázsnál lehet valami, mert ha kiiktatom a zónát akkor lehet élesíteni, egyébként nem. Próbáltam már az 1k és 5,6k-s ellenállást is bekötni, de nem lett jó. Valami ötlet?
(#) vappa válasza MPi-c hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Köszönöm a gyors segítséget.
Tehát 05 lesz.
(#) silay01 válasza MPi-c hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

Köszönöm.
Neked van igazad benne van csak én nem figyeltem
(#) mrpriest válasza szakolczay hozzászólására (») Márc 12, 2012 /

solo.......dsc
DC+.......Bell+
GND.......Aux-
ST..........Bell-
Tamp
Tamp.......valamelyik zónára
sorbakötve egy 5,6k-s ellenállással.
Szirénát teljesen összerakod (akku bele) és utána
adsz rá tápot. Így üzemeli be magát.

link (http://www.riasztobolt.info/pictures/d/solo_hun_200.pdf)
(#) kosik77 hozzászólása Márc 13, 2012 /

Sziasztok!

Meglévő DSC 1616 riasztórendszernél egyik mozgásérzékelővel védett zónát szeretné az ügyfél éjszakára beriasztani, a többit viszont nem. Mit javasoltok? Mi lenne a felhasználó számára egyszerűen kezelhető megoldás. Sajnos csak egy kezelő van a rendszerben.
(#) norbeat válasza kosik77 hozzászólására (») Márc 13, 2012 / 1

"többit viszont nem" akkor ezeket kell otthonmaradó/távozóra, azon belül is a megfelelőre programozni, a bizonyos egyet meg simán azonnalira vagy késleltetettre.
(#) kosik77 válasza norbeat hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Köszönöm a gyors választ, ezt a módszert fogom alkalmazni. Jól tudom, hogy a PC1555RK kezelő akkor élesedik STAY módban, ha a kód beütése után nem sértünk meg késleltetett zónát az idő lejártáig?
(#) pillerk hozzászólása Márc 13, 2012 /

Sziasztok,

Szerintetek mi kulonbség a Satel GPRS-T1 és a GPRS-T2 Kommunikátor kozott??? A T2 n vannak bemenetek, viszont árban ugyan az! Esetleg nem tud valamivel kevesebbet emiatt mint a T1? Mert ha nem, akkor miért kerul ugyan annyiba csak?

Koszi
(#) norbeat válasza kosik77 hozzászólására (») Márc 13, 2012 / 1

"PC1555RK kezelő akkor élesedik" pontosabban maga a központ, nem a kezelő élesedik. Igen jól tudod, de Te magad is kezdeményezheted külön otthonmaradó vagy távozó élesítést 1-es vagy a 2-es gomb nyomvatartásával (ha nem lett megváltoztatva a gyári alapbeállítás - a funkcióbillentyűk beállításainál)
(#) DanyyX hozzászólása Márc 13, 2012 /

Sziasztok!

Kültéri sziréna vásárlás előtt állok, és szeretnék tanácsot kérni valakitől. Érdemes-e kifúvásvédett szirénát venni? Tisztában vagyok a legtöbb kiiktatási módszerrel és azon gondolkodom, mennyire vegyem komolyan a sziréna kérdést. Családi házat kell védeni, nincs semmi extra benne, inkább eszmei érték van mint pénzügyi.
Központ és érzékelők már ki vannak építve, van egy beltéri sziréna meg egy gsm modul egyelőre, ezt szeretném bővíteni két kültérivel. Vagy gyárit veszek, vagy hegesztek 4-es saválló lemezből egy dobozt, bele az anyag (7.2-es akksi, elektronika, sziréna, fényjezlés) felfúrom 4db 10-es átmenő csavarral a csúcsfal tetejére, aztán azt le se verik, ki se fúrják, stb...

Egy kifúvásvédett sziréna amúgy miben különbözik a nem kifúvásvédett fajtától? Technikailag hogyan oldják meg a védelmet?
(#) frecsko válasza DanyyX hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

A kültéri szirénát ne hagyd le.
Jelzi, hogy pontosan melyik házban van cselekmény.
Egy mezei betörőt gondolkodásra késztet, hogy érdemes e megkockáztatni egy betörést. ....
Ezt ajánlom Bővebben: Link
Vagy ha használt kell, írj P.Ü.-t.
(#) Syn7h37ic válasza DanyyX hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

A Kifújás védett szirénában van egy egyszerű fénykapu, ami közé ha hab kerül, akkor az elektronika megszólaltatja a szirénát, vagy mint egy szabotázs zóna jelez. Ekkor az optokapu kimenetét is a központ valamelyik zónájára kell kötni.
Szerintem felesleges a befúvás védett, két normál kültéri jobb védelmet ad. Pl. egy PS128 vagy Solo sziréna az ajánlott vétel. Olcsók és megbízhatóak.
Nézz körül itt, itt van mindenféle sziréna.

Bővebben: Link
(#) Gafly hozzászólása Márc 14, 2012 /

Láma kérdés:
Piros, naracs, kék, világos kék, citrom, fehér eres
kábel esetén mit szokás használni
GND/+12V, Tamper és NC/C-EOL bekötésre?
Vagy nincs konvenció, csak legalább következetes legyen, meg dokumentált...
(#) Syn7h37ic válasza Gafly hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Nincs meghatározva, mit használsz. Ahogy jól esik.
(#) jedimi hozzászólása Márc 14, 2012 /

Sziasztok!

Használtam vettem egy Lady szirénát. A tamperkapcsoló működését nem teljesen értettem, aztán itt olvastam, meg a leírásában, hogy van valami ellendarab, amit a falhoz kell csavarozni. Na ez hiányzik. Jól sejtem, hogy ez az ellendarab az oldalsó kart ütközésig lenyomja? Ha igen, akkor elméletileg egy falban lévő csavarra erősített rugó is megteszi, ami lefelé húzza?

Köszi
(#) peti 60 válasza DanyyX hozzászólására (») Márc 14, 2012 /

Szirénából teszek bentre pánik keltés céljából, egy egyszerű tölcsérest elrejtek a padlástérben de ide is kiviszek egy tamper kört ha le vágnák vagy le tépnék.
A kinti akkusra tegyél egy egyszerű védőrácsot ami könnyen le jön a falról, de a rácsot kösd be a tamperba ,vagy ríddel vagy csak simán szakadóra. Ha letépi a rácsot indul a rendszer, és így van esélyed, hogy már nem tesz kárt a szirénában.
(#) peti 60 válasza max403 hozzászólására (») Márc 14, 2012 / 1

Szlovákia nem létezik, csak FELVIDÉK!
(#) szakolczay válasza mrpriest hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Így van/volt bekötve, de az a gond hogy amint megkapja a tápot elindul a sziréna. Átkötöttem a sziréna belső szabotázsra is, de semmi változás. Olyan mint ha folyamatosan riasztana.
A *2-re Rendszer+1.zóna led világít. Akksit cseréltem de továbbra is ez a hibakód.
Az előző sziréna paneljén szép kis égést találtam, lehet hogy a központnak is annyi?
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Láma 2 kérdés:
DSC PC1616: Hogyan lehet neki megmondani hogy NINCS telefon vonal?
*2-vel ezt a hibát adja (teljesen jogosan, mert tényleg nincs bekötve, szándékosan).
Installation guide a barátom, de hiába olvasom
(#) Syn7h37ic válasza Gafly hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

015 szekció, 7. pont kikapcs.
TLM enabled/disabled.
a TLM angolul telephone line monitor.
(#) Gafly válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Köszönöm
(#) mrpriest válasza szakolczay hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Kösd le a vezetéket a bell- -ról.
Ha elhallgat a sziréna akkor bizony folyamatos riasztásban van a központ.
(#) frecsko válasza szakolczay hozzászólására (») Márc 16, 2012 /

Idézet:
„A szabotázsnál lehet valami, mert ha kiiktatom a zónát akkor lehet élesíteni, egyébként nem. Próbáltam már az 1k és 5,6k-s ellenállást is bekötni, de nem lett jó. Valami ötlet?”

Ezen a vonalon kéne tovább menned.
J1-J2-ről vedd le a jumpert a soloban.
Tanács: mérni kell.
Következő: »»   132 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem