Fórum témák
» Több friss téma |
Azt nem tudom, hogy mennyire kódoltak, de előfizetésért (Eumetcast) adnak vevőberendezést. Persze ez sovány vigasz.
Sajnos a frekimérőbe ajánlott osztó IC-t már nem lehet kapni. Átrajzolom a panelt MB501 re.
A tuner oszcillátor része frekimérő nélkül nem hangolható pontosan.
Az szerintem más, az az Eurobird 9A műholdon sugárzott digitális stream, amit Skystar 2 kártyával lehet venni. Azért fizetni kell.
De amit közvetlenül a műholdról lehet fogni 1.7GHz körül, és amit át kell alakítani 137.5MHz-re, hogy lehessen fogni úgy, mint a NOAA holdakat, az ingyenes. Elvégre elég sok kapcsolást találni neten a converterről.
Sajnos az is digitális. Az analóg APT fax adás jópár éve megszűnt az Eumetsat műholdaknál, tehát ahhoz is speciális számítógépes átalakítás kell, ugyanúgy, mint a feldolgozott Eumetcast-hoz.
1983 vagy 84 RT évkönyvben van NOAA vétel leírása.
Akkor a BME-n készítettek az akkori analóg/digitális technikával elérhető 1.7GHz-es vevőt. Annak a lavorja az egyik belső épület tetőn volt. (E?) Onnan hosszú koaxon , konverter (137MHzre) után ment le a V2 épületbe ahol a rádióklub helyisége is van/volt. Valamikor 9x évek közepén még kint volt látható a folyosón (rádióklub mellett/előtt) TV-n a vett aktuális digitalizált (utó feldolgozott térkép, határ konturok stb.) kép. Amit a Hiradóban is láthattál animáltan. Idővel tűzvédelmi okok miatt leállították a folyamatos TV működést.
Kár, hogy megszűnt, jó lett volna azzal is "játszogatni".
Egyébként összedobtam ma délután én is egy QFH antennát. Talán jól kötöttem be a koaxot meg a balun-t. Holnap kipróbálom...
Szia! Bocs,hogy ezzel zavarlak, de nekem kéne ennek az antennának a műhelyrajza pontos méretekkel, ide tudnád adni? Köszi:Laci!
2008 - 2009 RT évkönyv amiben a NOAA vevőt állomást ujra tárgyalják ...
![]()
Parancsolj: Bővebben: Link
Nagyon szuper lett! Sikerült 137,5 re hozni?
Hogy érted? 137.5-re van méretezve. Majd holnap kiderül jó-e.
Szia! Sajnos nincsenek meg nekem ezek a könyvek.
Csak nem te is egy ilyen vevőn töröd a fejed?
Mérésre gondoltam. Mérőhíddal, vagy GDO-val a tövében.
Ja, nem mértem semmit, nincs mivel.
Milyen doksi vagy weblap alapján építetted a wobleredet? Lehet nekem is kellene egy.
Mellékelten küldöm a hangolódó tuner illetve a korábban készült konverter képeit. Wobbler szerint úgy rossz ahogy van az előfok, hangolhatatlan, lehet hogy gerjed. Valószínű a fet el van fordulva valamely irányban
QFH-t sikerult kiprobalnom a 4. emeleti teraszon tegnap. A NOAA18 hozzam legkozelebbi eso nyugati atvonulasat 10 percig sikerult hallgatni jelkieses nelkul. A karzattol egy kicsi tavolabb kellett tartani. Hamarosan remelem hogy a magaslati proba is megtortenik.
Nekem még nem sikerült kipróbálnom, majd hétvégén...
Ez szerintem klíma cső. A fékcsőben van vas is és az nem jó RF célra.
Nem fékcső, sima rézcső, nem tudom mihez való.
Szia! Van egy gyári vevőm, igaz nem szélesávú, de még meghallanom se sikerült eddig a műholdakat,lehet,hogy türelmetlen vagyok kivárni,amikor "magasabban" vannak a holdak . Ha valamit hallanék, és nem elég az NBFM vevőm (tud 25KHz-step-et is), akkor esetleg autórádió átalakítás, nem akarok (tudok) építeni. Üdv:Laci!
Szerintem azzal a vevővel is hallanod kellene a sípolást, a NOAA15,19-et biztosan. Szabadban próbáld. Orbitron progival tudod majd mikor jönnek felénk a műholdak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |