Fórum témák
» Több friss téma |
Nem voltam pontos, a kiiktatott zónálnál ugyan zölden világít az üzemkész led, de élesítéskor sok csippanás a válasz...
Azóta a zónákat rendbe tettem, de a sziréna továbbra is indul miután megkapta a tápot a központból. És a kódra sem reagál. Ezen a panelen a J1-J2 jumper a sziréna hang és jelzésszám. Miért jó ha leveszem őket? A mérés lesz a következő. A Bell - indítja a szirénát, ezek szerint ott kellene mérnem valamit... de mit is? ![]()
Szia.
A kód jó? Működő riasztónál cserélted le a szirénát (nem kapcsoltad le a tápot)? Riasztást törölted? Milyen solod van? J1-J2 a tamperrel kapcsolatos. Lehet keverem most mert tegnap egy bentel szirénát javítottam, bár egy kutya, koppintás. A szirénát jól kötöttedbe? Bell- -nál kéne mérned, hogy a fesz kint van e. Élesítés/hatástalanításnál kapcsolgatja e a kimenetet.
Sziasztok!
DSC PC585 központhoz milyen LCD kezelő való? Azt mondja a leírás, hogy LCD5500Z. Ha ebay-en nézegetem, itt van ez: Bővebben: Link Itt viszont halványan a kijelző jobb oldalán egy Maxsys logó díszeleg. vagy itt van ez: Bővebben: Link A SW verzió lényeges nekem? (saját részre kell, nem érdekel, hogy milyen nyelv van benne, nem baj, ha nem magyar..) Mivel 4 is kellene, elég költségérzékeny a dolog.. A PK5500, meg a PC5500 a kinézeten kívül különbözik? Ha PC5500Z feliratút veszek, az tuttttibiztos jó nekem? Van valami, amit be lehet nyelni, használt kezelő vásárláskor? Jó még nekem bármi más, ami LCD kezelő a PC558, vagy PC1558 központhoz? (mind a kettő van itthon, azt teszem fel, amihez olcsóbb, de ahogy nézem azonos a két kp. Köszi!
A kód jó, eddig is ez volt.
A központ áramtalanítva lett, a riasztást nem töröltem, nem is láttam a telepítőiben hogy lehet, kell. Ez a solo lett felszerelve: SOLO A mérésre nem volt még időm... holnap nekilátok. Köszi az eddigi segítséget ![]()
Pc585-höz bőven elég a DSC alap kezelője, a PK1555-ös. Tök fölösleges egy ilyen kis központhoz egy nála jóval drágább kezelőt alkalmazni.
A riasztás törlést Felhasználói füzetben keresd.
Ez nem az a Solo amire én gondoltam. így kötötted? Solo DSC DC+ Bell+ GND Com Bell- ST (ST jumperelve negatív indításra)
Szia!
Értem az érveid, de a kérdésem nem ez volt. LCD kezelő kell, és ezzel a központtal. Okokat ne firtassuk, nem erre a fórumra való.
Sziasztok, végre megérkezett a sziránám, egy PS-128. Pár kérdésem lenne:
2 szálas bekotés esetén /mellékletben/ nem hagyhato ki valahogy a relé? Vagy milyen más bekotési modszert javasoltok egy családi házban, ahol esetleg a tamperezésre nem lessz kulon zona elhasználva? Illetve ha relét használok, akkor a beltéri szirénámat is relével vezéreljem? A BELL és az AUX kimenetek áram erossége megegyeznek? Koszi annak aki erra sok kérdésre váalszol! ![]()
esetleg egy serial kábel rajz nem akadna valakinek SATEL GPRS T1 átalakítóhoz? Koszonom!
Elvagyok itt magammal!
![]()
Sziasztok!
A DSC PC1864NK központnál lehet zónánként / zónabővítőként változtatni hogy EOL vagy DEOL a bekötés? Azt látom hogy a DSL2002-ben kiválasztható, de érdekel hogy működik-e így. A kezelő lezárása mitől függ?
Sziasztok, ugye 8 zónás kozpontnál (1565-2P) ha a 6 zóna PIR szenzor, 2 pedig billentyuzet zona a PGM 24 orás zóna már nem használható egyidejuleg?
A billentyűzeti zónát mire használod?
Két billentyuzet van a két lehetséges bejáratnál, két ajtó szenzorral (egy bejárati ajtó + egy garázskapu) Nem jó így?
Ezt is megválaszolom, megoldottam, és mukodik, az ára kb 2Euro volt...
![]()
Úgy gondolom, valamit félreértettél, vagy csak az nem világos számomra, amit írtál. A 2 billentyűzeti zóna az a meglevő 6-hoz pluszként adódik hozzá, tehát így lesz 8 zónád. Ezeket a zónákat ugyanúgy használhatod és programozhatod, mint a beépítetteket, és bármilyen fajta érzékelőt csatlakoztathatsz rájuk.. Mindössze annyi szabály van, hogy bizonyos zónatípusokat nem állíthatsz be rajta.
A PGM-et lehet bemenetnek programozni, legalábbis a 1616-on és a nagyobb DSC-ken. feltételezem, hogy a 1565-P2-n is. Ez a "zóna" a +AUX-hoz képest épül fel, nem a COM-hoz. Lehetséges megfelelő bekötéssel pl. hangjelző szabotázsnak használni, csak nem tudom, hogy pl. egy távfelügyelet az innen érkező riasztást hogyan kezelné le.
Láma 3 kérdés
![]() DSC PC1616 központ még mindíg. Telefonvonal bekötve. Telefonszám 301 option-nál beprogramozva (egyébként alapértelmezés a többi). Működik is: Riasztás eseten ötször felhív (némán, majd kommunikációs hibát pittyeg, teljesen jogosan). Tulajdonképpen ez így jó is, akár... De arra nem jöttem még rá, hogy fogadja el a nyugtázást, vagy egyáltalán ne ennyire "fapados" legyen. Probálkoztam az option 350-el, "residential dial" 06 -al is (szerintem nekem ez pont jó lenne) de utána egyáltalán nem is próbált hívni ![]()
Sziasztok!
Van egy DSC alexor vezeték nélküli szettem, és egy tell GSM modult szeretnék beüzemelni mellé, de akárhogy keresgélek nem találok semmi biztos dolgot, hogyan kéne bekötnöm. Abban kérném a segítségeteket, hogy mit hova kellene bekötnöm. A GSM modulon az alábbi lehetőségek vannak. REL NO, REL C, IN1, COM, IN2. A központon T1, R1, TIP, RING, IO1 ,IO2, AUX+, AUX- és percsze a táp , de ez az egy amit sikerült megértenem. És valami ellenállás féle izé is van hozzá piros fehér véggel. Előre is köszönöm a segítséget. Gábor Idézet: „valami ellenállás féle izé is van hozzá piros fehér véggel.” Biztos te akarod megcsinálni? Lehet, hogy szakembert kellene hívni...
Hát én is gondoltam rá, csak az a baj, hogy egy ismerősre 3-4 hete várok és már egyre égetőbb lenne a dolog. Így gondoltam belevágog. Ezért is választottam vezeték nélküli szettet, hogy ne kelljen barkácsolni. No meg azért, mert a ház kb 2 éve lett teljesen megcsinálva és nem szerettem volna fúrás faragást. Csak ez az egy amit kötögetnem kell.
gábor
A kérdésem pontosan ez volt, tehát hogy a kihasznált 8 zónám mellet használhatok -e pl. szabotázsra egy PGM et mint bemenetet, ami a 1565-2P n is állítható! Vagy a 8 zóna egyikét kell "feláldozni" ha a PGM et akarom használni? Az AUX+ hoz képest gondolom 4,7k ellenállással kell lezárni.
Így értem. Szerintem használhatod szabotázs célra a megfelelően programozott PGM-et. Maximum, ha távfelügyeleten lesz, akkor nem biztos, hogy tudnak mit kezdeni azzal az üzenettel, amit generál. Honnan veszed a 4,7 kOhmot? Egyébként, ha nincs szabad zóna, akkor én a hangjelző szabotázsát simán bekötöm sorba valamelyik (DEOL) zónába.
Bocs, más járt a fejemben, 5600Ohm! Én szimpla EOL t tervezek csak használni, és mind a 8 zónámra szukségem is lenne, nem szívesen pazarolnék el TAMPER re egy zónát, ezért agyalok a PGM en. Átjelzés nem fontos szabotázsnál, a zónák átjelzését meg már megoldottam SATEL GPRS T1 kommunikátorral. Tobb helyen már láttam, hogy a tampert beiktatják sima zónabekotés -azthiszem- áram ellátás korébe, így ha megbontják, aakor észreveszi a kozpont. Vagy ez logikusan csak DEOL nál mukodik így?
Nem eszik meg zónát a PGM2. Mondjuk LED-es kezelőn fogalmam sincs mit csinál, valószínűleg a riasztás LED világít és programozástól függően visít, vagy nem. A 009-ben tudod 23, vagy 24-re állítani. Távfelügyeletre ugyanúgy beszól PGM2 riasztás üzenetkóddal (sőt visszaállás is van). Ezt a háromhuszonvalamennyiben (azt hiszem 328, vagy 329) tudod beállítani. DEOL-t ennél nem is használhatsz, csak EOL-t és emlékeim szerint nem 5k6, hanem 2k2 kell neki és nem a COM-hoz, hanem AUX+ hoz.
Áramellátás körbe csak legvégső esetben, ui. táp megszünésekkor is visítás és kommunikáció lesz (programozás függő), távfelügyelet meg nem fogja tudni mi van... Akkor már inkább sziréna belső szabotázs...
Nincs semmi support/termektamogates ott ahol ezeket veszitek? Eladjak es viszlat, fel is ut le is ut? Annyiban kimerul a szolgaltatas, hogy atadjak a dobozt, megszamoljak a penzt es viszlat?
![]() A riaszto azert nem ugy mukodik, mint egy turmixgep, hogy bekapcsolod es kesz. ![]()
Szia
Igen az. Ezt ajánlotta a riasztószerelő szaki, akire várok. Innen rendeltük: http://www.riasztobolt.info/2982.*-tell-compact-gsm-modul-*.reszletes.html Gábor
Kiskerben nincs support általában. Régebben nem is nagyon árultak ilyesmit, csak nagykerben. Adnak hozzá magyar nyelvű telepítési és kezelő leírást és csinálj amit akarsz. Nagykerbe sokszor csak angol telepítőit adnak. Ez olyan mint ha veszel egy klímát valamelyik multinál. Szereld be ha tudod (support nincs), sőt ha nem szaki szereli garancia se. Vagy a lapraszerelt bútorok...
Ott a linken van a telepitoi kezikonyv is, a 8. oldalon van a bekotesi rajz. De eloszor is a kozpontot kell(ene) beallitani, az egyes zonakat, erzekeloket.
Szóval a TELL az IN1 és COM, ill. az IN2 és COM rövidre zárására, vagy megszakítására küld SMS-t vagy hív (programozás függő). Neked a központ AUX+ és IO1, vagy AUX+ és IO2 kimenetér ekell kötnöd egy relét, melynek a C és NO, vagy C és NC kimenetét kötöd a GSM modul IN1, COM, vagy IN2 COM bemenetére. A vagy-ok azért vannak, mert programozás függő, hogy melyiket választod. A GSM modulhoz szükséged lesz még egy segédtápegységre is, mert az ALEXOR max. 200mA-t tud leadni, a GSM meg kommunikáció közben akár 500mA-t is felvehet, igaz nyugalmi árama csak 100mA.
Szóval ha érzel magadban annyi kurázsit, láss neki bátran. A központot és a GSM modult is külön-külön programozni kell |
Bejelentkezés
Hirdetés |