Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hogyan működik a képcső?

Témaindító: ZLED, idő: Aug 12, 2007
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Medve válasza ZLED hozzászólására (») Aug 15, 2007 /

A fűrészgenerátor.jpg-t kipróbáltam. Változtatás nélkül építettem meg. 8 Ohmos terhelésnél úgymond resetelni kellett a fűrész kimeneten, utána az impulzus kimeneten működött, amíg rajta volt a terhelés...Igényes munkára nem való. Szerintem nem is lineáris a fűrészjel, ha nem áramgenerátorról töltődik a kondi. Majd kipróbálom az 555-öst, az biztosan stabilabb lesz.
(#) kerteszsasa válasza Medve hozzászólására (») Aug 26, 2007 /

Szia
Van egy monitor képcsövem és életre szertném klteni. Mit kell tennem hogy legalább egy pont megjelenjen? Gondolom a sorkimenőtrfót meghajtani egy nagyfrekvenciás jellel és az elektonágyúra mit kössek
(#) ZLED válasza Medve hozzászólására (») Aug 27, 2007 /

ok, és a kioltó fesz???(vagy mi), azt hogy kell??
(#) antisk8 válasza ZLED hozzászólására (») Aug 27, 2007 /

Szeva küldj róla egy képet és lehet hogy tudok segiteni!!!
Előre is Kössz!!!!
(#) ZLED válasza antisk8 hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

Sajnos most nem tudok, mert nincs itt a Webkamerám.
Amúgy a képcső bocsáltki magából röntgen sugarat??
(#) kerteszsasa válasza ZLED hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

Van egy ilyen topic, röntgensugárzás vagy valami hasonló címmel, és ott pont ezen vizáztak. Végül ha jól emlékszem arra jutottak, hogy normél használat esetén nem, csak akkor ha megemelik a sorkimenő feszültségét.l
(#) PCB válasza kerteszsasa hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

Szia !

Az elmult 20 évben készült képcsövek biztos hogy nem.
Létezik egy TCO szabvány aminek meg kell felelni a képcsőnek, ez a sugárzásra vonatkozik.

Üdv!
(#) ZLED válasza kerteszsasa hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

De akkor méirt van ráírva a képcsőre hogy Warning: X-Radiotion (Vagy mi) a service note-nál meg az hogy használni kell sugárzás mérőt.
(#) Medve válasza ZLED hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

Hello, a képernyő (az eleje) ólomüvegből van, ami véd a sugárzástól. A képcső többi része viszont nem, igy a röntgensugarak a monitor háta felé kijutnak a csőből, igy a bekapcsolt készüléket vizsgáló szakik kapnak belőle. Meg akik a készülék hátánál vannak!!!

S hogy egy régebbi kérdésre válaszoljak:
"Mit kell tennem hogy legalább egy pont megjelenjen?"
Igen, kb 15KHz-es négyszögjellel hajtsd meg a sorkimenő meghajtó tranzisztorát
(#) PCB válasza Medve hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

Szia !

Idézet:
„röntgensugarak a monitor háta felé kijutnak a csőből, igy a bekapcsolt készüléket vizsgáló szakik kapnak belőle. Meg akik a készülék hátánál vannak!!!”

Mennyit kapnak ? Ha pl 5 éven keresztül egy monitor hátamögött ülök 40cm -re, az mennyire káros ?

Üdv!
(#) Medve válasza PCB hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

Nem tudom, ezért kell használni sugárzásmérőt. De ha ezt igy előírják, (egy javítás nem több egy óránál) akkor az 5 éven keresztül a 40 cm igen káros!
(#) PCB válasza Medve hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

Szia !

Ez a képcső amire ez van irva elég régi darab lehet, ott tudom elképzelni a magasabb sugárzást.

Az elmult 15-20 évben viszont már odafigyeltek a sugárzásra, MPRII - TCO szabványokat hoztak létre ami a sugárzás maximális mértékét határozza meg. Elmodható, hogy egy ideje már nem gyártanak olyan képcsöveket ami
a sugárzás vonatkozásában különösebben káros lenne.

Ha alapul vesszük, hogy egy TFT monitor a CRT -hez képest 1/3 részben káros,(ebbe minden, a szervezetre hatással levő károsító hatás benne van) akkor nagyjából elképzelhető a CRT szervezetre mért károsító hatása.

Idézet:
„Ha pl 5 éven keresztül egy monitor hátamögött.....”

Ezt a kérdést kiváncsiságból tettem fel, hogy milyen elképzelések vannak.

Mindent összevetve 6 évet is lehet minden nap 8 órában a monitor mögött ülni, és senki nem ér, egészséget károsító sugárzás.

Nem azt mondom, hogy nincs sugárzás, van, de elenyésző mértékű.

Üdv!
(#) Benzol válasza PCB hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

:zavart2: :idiota:
Szerintem sugárzik mint az állat.
Persze nem fogják megmondani mert mindenki kivágná a kukába (ezért vettem 19"es lcd-t)
Amúgy marha káros a legkisseb sugárzás is csak nem azonnal jelentkezik , roncsolja a DNS-t amiből öregkorra rák alakul ki.
De persze a többi sugárforráshoz lehet hogy elenyésző Pl: atombomba kísérlet Atomerőmű csernobil, Mikrohullámúsütő, stb.
(#) ZLED hozzászólása Szept 3, 2007 /

A képcsövem 8kV-os, szerintem nem erősebb egy röntgen gépnél, szoljatok ha tévedek.
(#) ZLED hozzászólása Szept 10, 2007 /

Hogyan tudom megállapítani, hogy mennyi áram kell a tekercseknek a teljes eltérítéshez??
(#) Cs István hozzászólása Dec 20, 2008 /

Sziasztok.

Szeretnék összehozni egy egyszerü effektívmérőt, képcsövek fűtésének ellenörzéséhez. ( 6,3V 15KHz )

Megkérem, sziveskedjetek a leírását megmutatni, vagy itt közölni.

Köszönöm. csepi

Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem