Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   134 / 283
(#) max403 válasza sunyeb hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Ha veszel egy tv keszuleket ott is van bizonyos foku tamogatas es a riaszto ara is ahhoz hasonlo, nem filleres dolog mint egy gyufa.

Es epp azert kisker, mert dragabban adja mint a nagyker, de cserbe ad valami extrat, plusz szolgaltatast, amit a nagyker nem tud/akar/nem eri meg neki. Ez altalaban extra szolgaltatas, ami benne van az extra arban.

Mert azt meg megertem, hogy megveszed nagykerben akkor ott odaadjak, no support persze mert olcson vetted, de van engedelyed stb.
(#) gaab3129 válasza sunyeb hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Kedves Sunyeb!

Köszönöm válaszod, így azért világosabb egy kicsit, hogy mit hova kell kötögetni. sajnos csak hétvégén lesz időm kipróbálni, mert akkor a család nincs otthon és nem hozom rájuk a frászt, ha a sziréna véletlenül megszólal.

Még egyszer köszönöm a segítséget.

Gábor
(#) Hsanyi79 válasza gaab3129 hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

Szia, elöttem már leirták a lényeget, igy csak a linkeket teszem be.

Érdemes átolvasni a központ leirását is.

http://www.riasztobolt.info/pictures/d/alexor_telepitot_pc9155kp.pdf

http://www.riasztobolt.info/pictures/d/hu_tell_compactgsm.pdf
(#) max403 válasza Hsanyi79 hozzászólására (») Márc 28, 2012 /

A mostani verzio a 1.2, ahhoz inkabb az ujabbat erdemes olvasgatni, bar szinte minden azonos, nehany valtozas azert megiscsak van.

Alexor 1.2 telepitoi kezikonyv link
(#) huferry hozzászólása Márc 30, 2012 /

Sziasztok! Vettem swan quard pirt a bekötése igy szol: 12v- +; EOL;Tamper 1,2 ;EOL;Relay 1,2;
a DSC 100 nál meg igy van: T2;T1;NC;C;EOL;12v-+:
Azt szeretném megtudni melyik melyiknek felel meg a relay nc c ? És még egy dolog a solo szirénába van P,N,FL ezek közül melyik a start és a flash? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) max403 válasza huferry hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

A telepitoi utmutatoban irja, hogy a RELAY a NC/C, a tobbi meg ugynaz mint a LC-100-nal.

Swan Quad manual link
(#) pillerk hozzászólása Márc 30, 2012 /

AUX + / - ra kothetek egy GSM kommunikátort is /Satel GPRS T1/
A rendszeren jelenleg 6 PIR és két kezelo abbol az egyik LCD van, mi a tapasztalat? Sziréna pedig két belso és egy akkus kulso...
(#) max403 válasza pillerk hozzászólására (») Márc 30, 2012 /

Tapasztalat nincs azzal a gsm-el, de a technikai infok szerint "Max. current consumption (+-10%) 180 mA" ami nem sok, sot meglepoen keves, gond nem lehet tulterhelessel.
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

PC1616 telefonos konfigurációra vonatkozóan semmi ötlet?
(#) mrpriest válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /

311 - 312 -be írsz bármit, már amelyik partícióról kérsz értesítést.
320 - ugyanez zónánként.
(#) huferry válasza max403 hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Köszike! de az ügye az mindegy ,hogy a relay 1,2 nél melyik a NC/C?!
(#) max403 hozzászólása Ápr 2, 2012 /

Igen, mindegy, mert az is csak egy rele, ugynugy mint a nc/c ami nyugalmi allapotban zart vagy szet van kapcsolva (ha mozgast erzekel), mint egy kapcsolo.
(#) huferry válasza max403 hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Még egy dolog : Dsc 1616 központom van és egy Solo sziréna ügye negativ megszakitás kell neki vagyis a központba bell ? ra megy a siréna N csatlakozása és a aux + - az meg egyértelmüen 12v+ -. A szirénán melyik a szerviz test a P vagy a FL? Köszi!
(#) frecsko válasza huferry hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

A Solo sziréna "N" negatív és "P" pozitív jelre egyaránt indítható. DSC-nél a BELL- -ra kötöd a Solo "N"-bemenetét. A Solo tápját a Bell+-ra.
Az FL az a lámpa villogtatás.
(#) Gafly válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Solo szirénának nincs is "N" pontja.

Én úgy kötöttem be (és jó lett), hogy központban:
Bell+ és Bell- összekötve 1 KOHm-al.
Aux+ megy a sziréna DC+ pontjára.
Aux - megy a sziréna GND pontjára.
Bell - megy a sziréna ST pontjára.
Ajanlom még a sziréna SV pontjának bekötését, amit GND-re húzva nem szól a sziréna és nem zavarja a szomszédokat a teszteléskor...
(#) frecsko válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /

Hát hallod...csatolmány 3-dik oldala.Hirtelen első google találat. Tény, hogy egy pontos típussal közelebb lennénk a sziréna mivoltához.És ha elolvassa huferry benne is van a válasz a kérdéseire.
Van olyan ahol "GO" a szirénaindítás bemenetfelirata.
Az SV az a service rövidítése, az arra is szolgál, ha szerelni akarod a szirénát kinyitáskor ne okozzon meglepetést a 110decibell.
A Bell+ egy 5A-rel védett független táp, kifejezetten szirénának. Ha én levágom a szirénádat és zárlatot okozok az Aux+- között repül az a tápkimenet és minden ami azon rajta volt.
A Bell+ és - közé nem biztos, hogy kell az ellenállat ha a Bell- -t használod indításra. A sziréna áramkör belső ellenállása sokszor elég terhelés, hogy ne okozzon mindig sziréna hibát. De ha kell is az ellenállás akkor se oda kell rakni.
ST start bizonyos típusoknál.
(#) Gafly válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Idézet:
„Hát hallod...csatolmány 3-dik oldala.Hirtelen első google találat. Tény, hogy egy pontos típussal közelebb lennénk a sziréna mivoltához. És ha elolvassa huferry benne is van a válasz a kérdéseire.”

Szerintem ne veszekedjünk, ha csak nagyon nincs rá szükség (én nem ragaszkodom hozzá).
Tettem fel én is egy adatlapot a Solo szirénáról, én ezzel találkoztam és erről beszélek.
Tényleg több gyártmány is lehet ugyanezen a néven és még ránézésre hasonlóak is, ámbár a csatlakozó felirata teljesen más...
Idézet:
„Az SV az a service rövidítése, az arra is szolgál, ha szerelni akarod a szirénát kinyitáskor ne okozzon meglepetést a 110decibell.”

Pont én is ezt mondtam. Tökéletesen igazad van.
Ráadásul a szomszédok anyázása mellett még esetleg le is ugrassz a létráról...
Idézet:
„A Bell+ egy 5A-rel védett független táp, kifejezetten szirénának. Ha én levágom a szirénádat és zárlatot okozok az Aux+- között repül az a tápkimenet és minden ami azon rajta volt.”

Ha megkérhetlek NE vágd le a szirénámat
Amit viszont írtál, azon elgondolkodom...
Idézet:
„A Bell+ és - közé nem biztos, hogy kell az ellenállat ha a Bell- -t használod indításra. A sziréna áramkör belső ellenállása sokszor elég terhelés, hogy ne okozzon mindig sziréna hibát. De ha kell is az ellenállás akkor se oda kell rakni.”

Ezt a gépkönyv mondja, nem én találtam ki. Ettől függetlenül valószínűleg ugyanúgy jó a GND/COM kötött is.
Én ehhez tartottam magam:
"Bell outpot terminals -BELL and +Bell
These terminals provide up to 2A current at 12VDC"(with standby battery, 700 mA continuous) for powering bells, sirens, strobes or other warning equipment. Connect the positive side of any alarm warning device to BELL+, the negative side to BELL-. The BELL output is protected, if too much current is drawn from these terminals (wiring short) the BELL PTC will open.
The BELL output is supervised. If No alarm device is being used connect a 1 KOhm resistor across BELL+ and BELL- to prevent the panel from displaying a Bell trouble condition.
(#) frecsko válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Ez nem veszekedés, nem így néz ki

Azért is írtam, hogy egy pontos típus jól jönne, ahány típus annyi felirat. A csatolásodból ez ki is derült.

Jó szomszédi iszony.

Ha mondasz egy pontos címet akkor eszembe se fog jutni, hogy kísérlettel alátámasszam feltevésem

Rosszul fordítottad. Pont arról ír amit én már kifejtettem feljebb.
(#) Gafly válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Idézet:
„Rosszul fordítottad. Pont arról ír amit én már kifejtettem feljebb.”

A fordítással nincs baj, hanem szerintem az úgy volt hogy elsőként a központot meg a kezelőt tettem fel és fakasztottam hozzá áramot. Aztán logisztikailag jöttek az érzékelők és a sziréna maradt a végére. Mivel sziréna nélkül hibát jelzett -> manual alapján betettem az ellenállást, utána nem jelzett
Aztán meg a fene próbálgatta. Elég nagy a doboz, elfér benne még egy ellenállás...
(#) szakolczay hozzászólása Ápr 4, 2012 /

Üdv!
Lenne egy kérdésem. A DSC központ mellé tettem segédtápot. Az akkumulátor a központra van kötve, a segédtáp akksi csatlakozója egyelőre sehová. De így ha áramszünet van, a segédtápon lévő eszközök nem kapnak áramot. Hogy kössem be, hogy jó legyen? Ott akadtam el hogy tölt a központ-panel is, a segédtáp is. Nem akartam kinyírni semmit...
Megoldás?
(#) frecsko válasza szakolczay hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Szia.
Nem derült ki milyen segédtápot raktál föl.
Általánosan van két kimenete a segédtápoknak. Az egyik Batt néven a másik aux+- vagy out+-....vagy valami hasonló.
A segédtáp Batt kimenetére aksit teszel.
A másikra rákötöd az érzékelőknek a tápjait. !!Ha kommunikálós eszköz tápját is ideraktad (kezelő, bővítő) akkor a negatívat kösd össze a központ negatívjával.
Jah és ne felejtsd el bekötni a hálózatot sem
(#) Brazsik hozzászólása Ápr 4, 2012 /

Sziasztok!

DSC PC510h-s riasztomat szeretnem kiegesziteni egy gsm pagerrel. A dolog kesz van, csak epp nem mukodik...

A riasztonak van egy belso szirenaja (van kulso akkus is de az nem ide jon) Ez akku nelkuli, semmi extra, tapot kap es szol.
A pagernek van egy olyan bemenete, ami ha 0-ra kerul, kuldd egy smst. Ezt kotottem parhuzamosan be ide egy relen at. Azaz ha a rele kap tapot amikor szol a riaszto, akkor behuz, es pagernek mennie kellene.
Amikor kulon tesztelem a dolgot, azaz direkt feszkot adokma relenek, mukodik a dolog. Viszont amikor riaszto tesztet csinalok (#4), szirena megszolal, de amugy semmi.
Tippek? Belso szirena 12v-os ugye? Nem pulzaltan szokta meghajtani?
Holnap fogok meg meregetni, de jobb este kerdezni, mint a riaasztot megszolaltatni probameresekkel

Koszi

B.
(#) frecsko válasza Brazsik hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Szia.
Hány voltos a relé?
Egy skiccet csinálhatnál, hogy miként próbáltad bekötni.
(#) Brazsik válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Szia!

12v-os.

Holnap megcsinalom a rajzot....

Kezd olyan gyanum lenni, hogy a belso szirena nem 12v-al megy...de ez spekulacio meg. Amugy a belso szirena vezeteken van egy kulso villanofeny is, az meg megy...hmmm,
(#) Brazsik válasza Brazsik hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Megcsináltam a rajzot is, nem szép, de a lényeg látszik.

#4-es tesztnél a strobe és a belső sziréna megy.

dsc_pager.png

(#) frecsko válasza Brazsik hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

A relével párhuzamosan tegyél egy diódát De ügyelj a polaritásra.
Csinálj egy rendes élesítést. Az a biztosabb.
(#) sunyeb válasza Brazsik hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Lehet, hogy a relé nem húz be. Meg kellene mérni. A relé kimenetét jól kötötted? NO,C kell neked. Véletlenül nem az NO, NC-re kötötted?
(#) Brazsik válasza frecsko hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Dióda minek? Ez hogy segíthet?
(#) sunyeb válasza Brazsik hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

A dióda a működést nem befolyásolja. Arra való, hogy a relé elengedésekor bekövetkező elektromágneses tér összeomlás,ami egy nagyfeszültségű csúcsot hoz létre, ne nyírja ki a központot.
(#) Brazsik válasza sunyeb hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Meg fogom mérni. Direkt 12V-ra behúz, jó helyre van kötve, NO / NC nem lett felcserélve

Rendes riasztás is meg lesz. Még azon gondolkozom hátha a pager rosszul van konfigolva, és tényleg nem elég ideig kapja a nullára húzást, van egy konfig opció ami gyanus.

Mennyire baj hogy a battery töltőkábelére kötöttem a pagert?
Következő: »»   134 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem