Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Igen. Az "MCP2515_INT_handler"-t kell meghívni az mcp2515 IT-je esetén. Ha van RAM elég, és nem elég az 5-ös buffer, akkor a "#define CAN_BUF_SIZE (5)" kell módosítani. Körkörös buffer-el megy. Ha a puffer megtelt, akkor addig amíg nem veszed le róla a csomagot, nem írja felül a régit, ez a statusbitekkel nyomonkövethető. A pufferből csomagot kivenni a "CANIntGetPacket"-el lehet. Imi.
Szia.
Bocs, közben látom, hogy autós cucchoz kell. Nemtudom, hogy ott milyen speed van (mintha a chipcad.hu foruman ezt mar egyszer megneztuk volna), de szerintem 100 kbps-nál gyorsabb CAN esetén nem fogod tudni elkapni az mcp2515-el az összes csomagot (merthogy ugye ezt akarod) Vagy beállítasz filtert, és csak a neked fontos csomagokat kapatod el vele, a puffer méretét pedig akkorára választod, hogy az esetleges átmeneti továbbküldési zavarokat (PC felé) le tudd csillapítani. Imi.
Egy 18F4685 mcu-val próbálok CAN buszt életre kelteni. Egyenlőre nincs buszra kötve csak LoopBack módban szeretném próbálgatni. Viszont sehogyan sem akar LoopBack módba állni a CAN modul. Mi lehet a baj?
Sziasztok.Nekem a kovetkezo problemam lenne.Van egz opel astra H kis kocsika es szeretnek sebesseg jelt belole kisajtolni.Egy kis utannanezes utan rajottem hogy csak a CAN buszrol leszedve tudnak ilyen impulzushoz jutni.Valaki csinalt mar ilyet, esetleg ezzel a pic-el, valami otlet.Elore is koszonom.
Ez engem is érdekel. Ill. a sebességjel mellett engem érdekelne a kormányelfordulás szöge is.
![]() Amúgy lehet erre kész modult kapni, de elég horror ára van.
igen a horror ara az ami zavar inkabb ezert hatha van mas megoldas.
Sziasztok . egy kis segitseg kellene , van e valakinek kapcsolasi rjajza meg ami kell egy Can-Bus emulator-hoz . nos ez nekem arra kell hogy akar az asztalon tudjam be inditani aznauto radiot stb . mert can-busz nelkul nem kapcsolnak be .
CAN-L es CAN-H emulaciora lenne szuksegem.
Hello
Szerintem ugyan az a problémád, mint nekem, hogy nem akar kilépni konfigurációs módból...
dc-5 controller ezvan rairva ennek bekötesi rajza kene.köszönöm.
Sziasztok!
Nekem egy olyan CAN-BUS eszközre lenne szükségem, amely a legtöbb gépkocsi CAN-BUS-áról (gyártónként tudnak különbözni eléggé ha jól tudom) le tudja venni a sebesség, fordulatszám és üzemanyag szint jeleket. Leginkább az üzemanyag szint érdekelne. És ezt a jelet analóg jellé kellene alakítani. Pl 0-5V. Ez nyilván már nem olyan vészes. Lenne erre vállalkozó szellemű fórumtárs? ![]() Persze nem ingyen Mindent megbeszélünk, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot!Köszi!
Szerintem ez igen nehéz feladat lesz. Először is nem gyártónként változik a CAN üzenetek felépítése, de rengeteg gyártónál az egyes modellek között is hatalmas különbségek vannak.
Mivel CAN adatbázisod gondolom nincs, ezért csak próbálgatással megy a dolog. Figyelni kell minden üzenetet s pl. nyomogatni a gáz pedált. Ha szerencséd van ki tudod következtetni melyik üzenet tartalmazza a fordulatot. Innen aztán még egy probléma a nyers szám visszafejtése pl. RPM-be(egy példa: 0x00-0xFFFF átalakítása 0-5000 RPM). Erre sincs standard, rá kell jönni próbálgatással összehasonlítással... A sebesség is még talán talán menne ezzel a módszerrel, de az üzemanyag szintje soha nem változik gyorsan vagy hirtelen, ezt tényleg nem tudom, hogyan tudnád megoldani. Szerintem ezért ilyen drágák ezek az eszközök, egyrészt egy jó CAN monitorizáló HW+SW ezer eurók, plusz a CAN adatbázis sincs ingyen(ha egyeltalán kiadja valamelyik gyártó magánszemélynek)... Visszajelző panel oktatóautóbaSziasztok!Oktató autóba szeretnék készíteni olyan visszajelzőt, ami az oktatói oldalon mutatja a világítás funkciók, az irányjelzők, a féklámpa, a tolatólámpa, a kuplungpedál és a kézifék állapotát. Az autó CANBUS rendszerű (2008-as Toyota Auris). Nem szeretném a lámpák előtti közvetlen vezetékről levenni a jelet, hanem ha megoldható, akkor az ODB2 csatlakozót használnám erre a célra. Elképzelésem szerint MCP2561 CAN transceivert és PIC18F2480 mikrovezérlőt használnék a megoldáshoz. Azért ezt a PIC-et, mert ehhez van programozó készülékem (PICKit 2), ha igaz, támogatja az MPLAB és PIC-kel van tapasztalatom. Korábban készítettem néhány egyszerűbb készüléket C és Assembly nyelvű saját programmal is. Kérem építő hozzászólásaitokat, hogy ez az ötlet megvalósítható-e, működhet-e a CANBUS-ról ez a visszajelző panel. Sajnos kb. 20 évvel ezelőtt foglalkoztam utoljára mikrovezérlőkkel és elektronikai tervezéssel, úgyhogy előre is elnézést kérek, ha esetleg olyasmit kérdezek vagy mondok, ami butaságnak tűnik.
Szia!
Sajnos elég valószínűtlen hogy ezek az információk elérhetőek legyenek egy 2008 -as kis Japán autó CAN buszán. Valószínűleg a EOBD csati CAN busza csak a motorvezérléssel van kapcsolatban. Először ki kéne deríteni, hogy a van-e egyáltalán benne valami központi vezérlő számítógép, ami ezeket a funkciókat vezérli.
Tudomásom szerint különböző "szintű" CAN buszok vannak az autóban. A komfort és a biztonsági funkciók nem feltétlen elérhetőek egyetlen buszon!
Autó kapcsolási rajzával kezdenék! Legrosszabb esetben a hátsó lámpnál elhelyezett "infó lopó" jelét kell valamilyen vezetéknélküli kapcsolattal a kijelszőhöz juttatni! A másik, hogy a kuplungon szerintem nincsen semmilyen jeladó, ha az autó nem start-stop rendszerü... |
Bejelentkezés
Hirdetés |