Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   138 / 283
(#) emts válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Nagyon szepen koszonom. A kettos jelzesnel mennyire erdemes beallitani az idozitot?

Az lenne meg a kerdes, hogy Hajdu-Bihar megyeben nem tudsz-e megbizhato DSC szerelot, aki adott esetben lecsereli a mozgaserzekeloket es beallitja a rendszert, hogy stabil legyen.

Koszonettel: emts
(#) max403 válasza padisah hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Ha zarlat van az aux kimeneteken a most gyartott tipusoknal nem szall el a kimenet, de a PC1565-2P kb 14 eve volt ujdonsag, szoval meglehet, hogy azon igen.

Milyen kábelt vág le? Ha szetszedi az erzekelot vagy a szirenat ha jol van bekotve jelzi (tamper) es ha mar annyira nagy a biztonsagi kockazat telepitenek a riaszto melle kamerarendszert is es akkor mar meggondolja, hogy bele-e kezdjen a szétszerelésbe.

Wireless rendszert kell tenni, ott nehezen lehet zarlat.
(#) blackdog válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Köszönöm a válaszokat.
66.000 Ft+Áfa körüli ajánlatokat kaptam a következőre:
Paradox Espirit Ultra központ; 2db akku, 1db beltéri sziréna, 5db mozgásérzékelő, 2db nyitásérzékelő, 2db alap tasztatúra
Erről mi a véleményetek?
Ez annyira alap, hogy itt gondolom felejtős a PC-s programozás. Azért kell a 2db kezelő mert a garázst is védeni szeretném és részben függetlenül kezelni a lakástól.
Még tervezek a későbbiekben videó rendszert is. Itt nézelődöm: Bővebben: Link
A helyi riasztó emberke belement abba, hogy én telepítsem. Műszai ember lévén ettől nem félek na meg a lakás is mindössze 47 m2.
(#) max403 válasza blackdog hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Inkabb SpectraSP4000-et. Tudomasom szerint az Esprit kozpontokat mar egy ideje nem is gyartjak.

Azert is erdemes valami most gyarotottat telepiteni, mert kesobb konnyen lehet boviteni, nem lehetnek gondok a kompatibiltassal, SP4000 stb. kozponttal akar erintokepernyos kezelot is lehet hasznalni, pcs200-as gsm komunikatort de mast is, meg ha nem is most, de kesobb. Miert szerelnenek be olyat amivel ez meg csak nem is lehetseges, mert elavult valami.

Tovabba felmerul, hogy 47m2 lakasba hova megy 5 mozgaserzekelo? Valahogy soknak tunik. De gondolom szeret furni - faragni, kabelezni az illeto.
(#) max403 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

"de, ha már van igény otthoni élesítésre"
Elvileg DSC-nel is lehet:
- away arm,
- stay arm,
- night arm.

Paradox-nal lehet hogy van negyedik szint is, ezt tenyleg nem tudom, olyanra meg igeny se volt, de a zone bypass is megoldas lehet, meg ha nagyon akadekoskodik valaki akkor lehet 2-3-4 particio is. pl. away, stay, night arm es kulon particio a garazs vagy ami.
(#) Syn7h37ic válasza blackdog hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Ha Paradox, akkor inkább válaszd azSP4000 panelt. Sokkal jobb, mint az Esprit Ultra. Az Esprit paneleket kizárólag modemen keresztül lehet programozni, egy DOS-os progival, az SP szériát már Az Új Babyware programmal.
De kézzel is egyszerű, nem nehezebb, mint az Esprit. Sokkal funkció gazdagabb, és az otthoni élesítése is jóval könnyebb. Az SP4000 alapesetben 4 zónás, duplázással 8 zónát tud a panel, de bővítőmodulokkal max 32 zónáig lehet bővíteni. Az Esprit ultra is 4 zónás ami duplázással max 8 zóna, és nem bővíthető.
Bővebben: Link
A linken látható, hogy, ha az SP központhoz hozzáveszem azokat a dolgokat, amit az Esprit-hez adnak, gyakorlatilag ugyanannyiba kerül.
Amit leírtál az a riasztóbolt akciós szettje, plusz egy kezelő, és néhány érzékelő.
Ugyanez az összeállítás SP4000 központtal, két kezelővel beltéri szirénával 5 Paradox 476 infrával 2 nyitással trafóval akkuval 200m kábellel 61000+áfa, kültéri szirénával, és plusz 1 akku a kültérihez 71000 ! sarc. A posta 2000 körül van.
Kamerákat is a feljebb linkelt oldalon nézhetsz.

Ha mar olcso erzekelo akkor LC100, ott legalabb lehet allitani az erzekenysegen, ParadoxPRO-nal nem. Volt mar teves riasztas ParadoxPRO-val is, de nem igazan volt mit tenni, LC100-at legalabb le lehet butitani. Na meg van az uj NV500, ami inkabb ugy nez ki mint valami jatek erzekelo, de azon is mar lehet allitani.

Esprit/Paradox476/PRO mind kuka.
(#) Syn7h37ic válasza max403 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

DSC csak Stay arm, és Away arm.
Paradox SP széria: Stay arm, Sleep arm, Away arm, és StayD arm.
Ez 3+1.
Nálam már volt igény kétféle éjszakai élesítésre. Az egyik módban csak a garázs, és a felületi védelem volt éles, a másik része hozzákapcsolódott, mikor ment aludni a tulaj. Ekkor hozzáélesedett a többi érzékelő, kivéve a hálót. A Sleep arm az távvezérelt.
StayD még nem kellett, de hasznos, ha pl. felügyelni akarok vele valamit, pl egy erkélytartót ahol kisgyerek van.
A Partíciózás is megoldás, de nagyon megkeseríti a felhasználó életét, mert eléggé nehézkes külön külön kapcsolgatni ki a területeket. LCD taszt nélkül rémálom.
Ahol mindegy, hogy mi kerül fel, azt rakom fel, amelyik taszt. jobban tetszik a megrendelőnek...
Nekem gyk. közömbös, ha csak egy egyszerű rendszerről van szó.
(#) Syn7h37ic válasza emts hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

A gyári 45 másodperc pont jó.
(#) Syn7h37ic válasza max403 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Ez igaz. De a ParadoxPro-n is van két állás, a shield alatt van egy jumper, ha leveszed, érzéketlenebb lesz.
Ha lehet, akkor mindkettőt kerülöm.
De, ha választanom kell a kettő között, akkor én is inkább az LC100-at válaszom.

Idézet:
„DSC csak Stay arm, és Away arm.”

Hát, azért van még +1 .

Idézet:
Éjszakai élesítés
Ha partíció otthonmaradó élesítésben van, és a billentyűzeten beírja a [*][1] parancsot, akkor az otthonmaradó / távozó zónák aktiválódnak, az éjszakai azonban továbbra is kiiktatva maradnak.”
Bar egy night arm funkciogomb a kabeles kozpontoknal nem artana meg. Alexor-nal mar van Night Arm funkiogomb beallitas is kezelon es taviranyiton is (Function Key: 33 Night Arm).

StayD-t idáig meg csak nem is probaltam. A particionalas 1 hazon belul tenyleg extrem megoldas, de viszonylag egyszeru a zona kiiktatas *1, azzal barilyen kombó lehetseges.
(#) frecsko válasza padisah hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Szia.
Aux biztosítékot nézted? De ne a hagyományos kivitelt keresd. Ha nem megy küld el nekem, megjavítom (keress PÜ-ben).
(#) happy hozzászólása Máj 1, 2012 /

Sziasztok!

Olvasgatom már egy ideje a DSC fórumot és olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy melyikőtöknek küldhetnék privátba, véleményezésre egy általam készített bekötési rajzot DSC pc1832-es központhoz?

Előre is köszönöm!
(#) padisah válasza max403 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Na, én voltam fütyi. Áramtalanítani kell a panelt legalább 10 mp-re. Én kb. 2 percre áramtalanítottam. Utána visszakapccsoltam és jó volt. Azzal baxtam át magamat, hogy nem a megszokott multiméteremet használtam, ezen külön kapcsoló van váltóáramra, és átkapcsolódott. Hiába na, a fáradtság és a figyelmetlenség. (Este 9-kor már nem figyel az ember annyira.
Most jó minden.
(#) padisah válasza max403 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Rádiótechnikai szakemberként 20 év URH, mikrohullámú és GSM rendszertechnikai szervizgyakorlattal és komoly rádiós tapasztalattal a hátam mögött, inkább tökön szúrnám magam kétszer, minthogy wireless riasztórendszert telepítsek. Szerintem felelőtlenség a wireless.
(#) rozsda hozzászólása Máj 1, 2012 /

Sziasztok.
Egy apró kerdésem volna.Van egy bontott DSC-1565 központom és nemtudok semilyen kódot hozzá.Bekapcsoláskor és resetnél kattog a dialer reléje.Azt már kideritettem hogy komoly a baj.
Viszont türelmes ember révén végignyomkodnám azt a 9999 lehetőséget.De mivel még DSC-t nem láttam ezért nem is tudom hogyan kellene reagálnia.
*6 (egy kód) és egy hosszú fütyülés.És ha beletrafálok a kódba akkor hogyan veszem észre led billentyűzeten?
Nem világit az üzemkész led és a *1 parancsal nem tudom kikapcsolni az 5-ös és 8-as zónát.
Célom megtalálni a mester kódot,kikapcsolni a reset tiltást,resetelni a központot és újraprogramozni.
(#) blackdog válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Köszönöm ismét a válaszokat. Még jó, hogy eddig nem vettem meg a cuccot. Kicsit még nézelődöm.
Valaki kérdezte, hogy minek 5 érzékelő 47 m2 lakásra. Mint írtam a garázs is kapna védelmet azért.
A lakásba azért kerülne 4db mert 1-1 figyelné a szobákat úgy, hogy az ablakfelé iráyítom. Egy figyelné az előszobát a bejárai ajtóra irányítva egy pedig a nappalit a teraszajtóra irányítva.
Lenne 1-1 nyitásérzékelő is az ajtókon így éjszaka ezek aktívak lennének.
Amire nem találtam megoldást:
Nekem kellene egy autómata funkció a nyitásérzékelőkre. Annyi kellene, hogy 24 órakor autómatikusan aktiválódjon. Ez lehetséges valamelyik rendszerrel?
(#) padisah válasza rozsda hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Neked nem a mester kód, hanem a telepítői kód kell. Annak a kizárását jelzi a relé sorozatos kattogása.
Elvileg *8 után beütve a négy számjegyet, ha két csipogást hallasz, és kigyullad (vagy villog?) a piros ARMED LED, akkor az a jó kód. A hosszú sípszó mindig téves kódot jelez. Gyakorlatilag ha az eredeti telepítő annyira patkány volt, hogy "reset csak kóddal" kizárást alkalmazott, akkor alkalmazhatott telepítői kizárást vagy billentyűzet letiltást is, miszerint x db hibás kód után lezár a tasztatúra. Jobban jársz, ha elküldöd a DSC-be unlockoltatni. Szerintem 5-6 ezer Ft-ból megvan.
(#) padisah válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

LC 100 szerintem a létező leggagyibb infra. Pyronix KT15DQ-t keress!
(#) Syn7h37ic válasza happy hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Ne privátba, ide a fórumba. Egyrészt így hamarabb kapsz segítséget, másrészt ha többen látják, akkor biztosan le lesz ellenőrizve, hogy megfelelő-e...
(#) Syn7h37ic válasza blackdog hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

A rendszer tud auto élesítés funkciót is, aminek beállítható az ideje, és az élesedés fajtája is. (teljes, otthoni, éjszakai)
(#) HA5AWS válasza max403 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Sziasztok!
Nekem mindig az okoz gondot mikor az egyszerű riasztó tulajdonosnak (+háziaszzony) oktatom a használatot, és már a stay away funkcióknál gondot jelent megértetni mikor mit csináljon. Elég nehéz oktatni azokat akik mindent szeretnének, de később a négy számjegy megtanulása komoly gondot jelent nemcsak az, hogy mikor mit csináljon. DSC-nél gyors kilépés, hogy az otthon maradtak biztonságban legyenek, késleltetés nélküli élesítés... stb. több alkalmas ismétlő foglalkozás és többszöri telefon után gyúl fény a fejekbe, ha gyúl...

Kedves padisah: örülök, hogy megerősítettél eddigi meggyőződésemben, hogy rádiós rendszert NEM. Ennek ellenére volt, hogy szereltem így érzékelőt, de nem frekventált területre.
Üdv: Gábor
(#) Syn7h37ic válasza padisah hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Huh... Az install lock nekem is halálom. De egyszer sikerült egy drágalátos korábbi telepítőt kis ügyvédi segítséggel jobb belátásra bírni, hogy tolja oda a képét, és állítsa alapra a rendszert. De csak azért, mert tudtuk, ki volt az előző telepítő. Ott muszáj volt, mert eseményt kellett kimenteni a rendszerből.
(#) happy hozzászólása Máj 1, 2012 /

Sziasztok!

Csatoltam nektek egy pc1832-es bekötési rajzot, amit én készítettem a fórumon olvasottak alapján. Kérem véleményezzétek, illetve javítsatok ki, ha bármilyen hibát találtok benne. Az elképzelésem: minden DEOL-al kötve, kivétel a szabotázskör, mert az EOL, mivel azt 24 órásra szeretném programozni.
Kérdéseim:
1. Köthető a PK5500z kezelő zónája deol-lal? (Majd 9-es zónára szeretném programozni!)
2. Kell a bell-ekre lezáró ellenállás, ha a rajz szerint van bekötve egy beltéri, illetve egy kültéri sziréna?
3. Kell a pgm-ekre lezáró ellenállás, ha most nem lesznek még használva?
4. Van-e bármi hiba a bekötéssel?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Rajz1.jpg

(#) padisah válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Nem tenném le rá az ünnepélyes nagyesküt, de úgy tudom, hogy a DSC-knek nem törlődik az eseménytáruk RESET során. Sőt megjelenik benne a RESET is, mint esemény. Bár lehet, hogy tévedek.
(#) rozsda válasza padisah hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

Hát volt annyira pa...ny.
A *8 jópár kód beütése után kizárt a billentyűzet.Viszont ha *6 -al kezdem akkor nem zár ki.Kérdés hogy igy kiderithető e a telepitői kód.Vagy ne is próbálkozzak mert nem érek célba?
(#) Syn7h37ic válasza happy hozzászólására (») Máj 1, 2012 / 1

Ha DEOL-t használsz, akkor nem kell szabotázskör, mivel a DEOL eleve zónánként ad szabotázsjelzést is.
A külön szabotázskör túlbonyolítja, felesleges, és hibalehetőséget hagy.
Az SRP700 érzékelőknél a táp egyértelmű, a a relay pontok közé egy 5.6k ellenállás, és az egyik relay és a tamper közé egy másik 5.6k ellenállás. (logikusan az a relay pont, amelyik a tamper mellett van) A fennmaradó tamper, és az a relay pont, amibe csak egy ellenállás megy mennek a központ zóna, és COM pontjára. mindegy, melyik hová, pl. a tamper a COM, a relay a zóna.
SRPG2-nél kicsit más a helyzet, a PIR bekötése pont az, amit rajzoltál, de a MIC az viszont legyen a tamper kapcsolóval együtt pont olyan bekötéssel, mint az előbb felvázolt SRP700.
Az ablak nyitások jók, amennyiben egy zónára akarod tenni őket.
Kezelői zóna jó. Szirénák majdnem ok a szirénák pozitív tápját a bell+ pontra kössed, mivel ez egy nagy áramú tápkimenet.. a tamper zóna helyére viszont a kültéri sziréna tamper kapcsolóját kössed be.
SRX1100 duálnál szintén az SRP700 bekötést használd, csak ott a C-NC pontot.
A PK5500 csak deol-ba köthető, ha a renszer is deol-ra programozott.
A bell+ bell- köszé szükséges egy lezáró ellenállás.
A lezárás lehetőleg a kültéri szirénában legyen. Értéke 1k-5,6k közötti.
PGM-re nem kell lezárás, csakis akkor, ha a PGM2 pontot kétvezetékes füstérzékelő meghajtásra programozod, ekkor 2.2k kell a PGM2 és az AUX+ közé.

A deol egy egyszerű 4 állapotú kétpólus, ahol 5.6k a nyugalom, 11k a nyitott állapot, zárlat, és szakadás felismeréssel. ( a zárlatot *2 és az 5-s gomb megnyomásával lehet kiíratni, melyik zónán van zárlat, a szakadás ugyanez, csak a 6-s gomb. Tehát *2 és 6)
(#) Syn7h37ic válasza rozsda hozzászólására (») Máj 1, 2012 /

A *6 csak a mesterkódot fogja kiadni. A telepítői kódhoz csak a *8 jó. Ha tudod, ki volt aki telepítette, akkor követelhető rajta, hogy állítsa vissza a gyári kódra, ingyen(!) ugyanis nincs joga kisajátítani egy riasztót, amit már egyszer megvettek. Ergo nem a telepítő tulajdona. (kivéve, ha bérleti szerződés van a riasztón, csakis ekkor állhat elő az a helyzet, hogy jogos a rendszer zárolás)

Nem. Úgy csak mesterkódot kapsz. Abból meg sehogy nem lesz telepítői. Fordítva igen.

Ebből DSC szerviz lesz.
Következő: »»   138 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem