Fórum témák
» Több friss téma |
Írtam az eladónak a vaterán, hogy csináljon egy pár fotót a gép belsejéről ha lehet mert nagyon érdekelne a cucc,de ez a búvár nem akarja "meg bontani" a készüléket. Így annyira már nem tetszik. De mondjuk 3500+ postát megérne az optika meg egy két dolgot biztos ki lehetne termelni a készülékből.
Csak személyes átvétel van megadva, postázás nincs.
De hátha
Ha már nem akar több képet csinálni. Ezek után egy posta simán belefér
Régebben én is akartam projectort csinálni, sikerült is egy LCD monitor és egy írásvetítő segítségével, csak aztán a fresnel lencsém tönkrement az írásvetítőben és befuccsolt a project. Azóta sikerült az kijelzőt is tönkretenni mert a fóliakábel leszakadt az alsó 5cm-en nincs kép. Közben kaptam egy projectort, aminek a maximálsi felbontása 1024x768, de jobb szereti a 800x600-as felbontást. Ennek meg az a baja, hogy középen a vetített kép barnás. Majd valamikor egyszer rákellene szánnom magam, szétszedni, hátha csak por van ráégve. Meg kicsit sárgás alapból a képe, kikellene próbálnom sok wattos hidegfényű leddel. 6000K körülivel.
Power ledben gondolkodom én is. 50watosban
csak kéne egy donor projektor vagy írásvetítő. Azé gondoltam ezt a Nec projektort megvenni 3500 forint és átépíteni a világítást ledesre. ha meg nem sikerül még mindig van egy pár használható cucc belőle Bővebben: Link
De látom te szeretsz hifivel is foglalkozni. Tetszik a 3 csatornás erősítőd! Szép munka!!!!
Az 50W-os led - azon kivul, hogy harmatgyenge ide - nem pontszeru fenyforras, igy a veszteseged is hatalmas lesz rajta. Harmadreszt azt huteni egy akkora helyen kulon project lenne.
Csak ötletelek... A hűtés igen az egy elég nagy probléma ja. de majd meglátom. Nem tudom mi lenne a jó megoldás. izzó ?? Bontott projektor vagy építeni egyet házilag 15" tft monitorból de akkor a lencsék stb...... nagy nagy macera. Nem kell HD képminőség de azé élvezhető legyen. Javarészt játékhoz használnám. esetleg halogén izzó??
Halogen izzo meg gyengebb es rosszabb hatasfoku, viszont annak a hutes nem akkora gond, mert siman birja a 200 fokot.
Ha hibas izzosat veszel, akkor ragaszkodj hozza, hogy a regi izzot a tukorrel egyutt adjak, mert lehet barkacsolni olcsobban.
fém halogén vagy mi a neve?? nem rég azokat nézegettem.. 250-300 watt körülieket. szerintem az kezdésnek good. megveszem ezt a xar NEC projektort kibelezem és újra összerakom a cuccot. 3 lcd a szűrők megvannak gondolom abba meg csak bizhatok hogy a lcd panelok mennek benne. Meg van a gyári optika ozt ennyi
Köszönöm a dícsérő szavakat! Első és egyben az utolsó erősítőm is. Jelenleg RGB lézerbe kezdtem bele, de most jegelve van...
![]() Az 50W-os led jó lehet! Kell hozzá egy lencs amivel betudod kellően fókuszálni. Én pl régen disco fényt csináltam 5mm-es ledből meg egy 45mm átmérőjű nagyítóval, kb 8-10cm-re a ledtől. Olyan hatást értem el, mint pl mikor színházban csak 1 bizonyos személyt akarnak megvilágítani, nem tudom mi a neve, vlaami pászta lehet. Nyilván nem volt annyira erős a fény, egy 5mm-es leddel csináltam. Viszont ugyanez a technika jó lehet az 50W-os ledhez. A hűtést pedig peltier modullal megoldható PWM modulálással. Pl egy vastagabb alulapra, középre felrögzíteni a ledet. Az alulap másik oldalára, a két szélére pedig 1-1 peltier modult tenni azzal az oldalával ami hűt. A melegedő oldalára tenni egy-egy hűtőbordát + ventilátort, pl régi PC processzor hűtője. Nagy helyet foglal, visziont máshogy nem nagyon lehet megoldani. Esetleg ettől talán még jobbl ehet a hatásfok, ha valami nagyobb CPU hűtőbordára közvetlenül a ledet teszed fel és azt hűtőd valami nagyobb ventilátorral, úgy hogy szívja el a meleget. Ezt max még meglehet fejelni a peltierrel. Vagy, most, írás közben jutott eszembe, hogy magát a ledet, közvetlenül a peltier hidegebbik oldaára is lehetne rögzíteni, viszont akkor a peltier melegedő oldalát iszonyatosan kell tudni hűteni. Bár ez a megoldás nem valószínű, hogy kivitelezhető. Szerintem a led felfűtené a peltier hidegebbik oldalát és nem működne. (Kicsit) nagyon drága, 100W-os led: 8000 Lumen ![]() U=32-36V I=3,5A 6000-6500K színhőmérséklet ~16000Ft :no:
Bővebben: Link
Egy ilyennel meg megl ehet fejelni: Bővebben: Link + egy lencse. Vagy: Bővebben: Link 100W 5000K színhőmérséklet 2000 Lumen Ennek pedig az ára nincs 1500Ft.
Most néztem kész projectort, gyári ami 100W-os leddel van megvilágítva. A leírás 2000 lumen kimenő teljesítményt ír.
Ha jól emlékszem akkor az írásvetítőbe valami 250W-os pár száz forintos izzó való. Nekem azzal működötté és az csak 250W-os, és meleg színhőmérsékletű. Igaz, az már valóban halvány volt! De egyrészt csak 250W és meleg színhőmésrsékletű izzó volt.
A 6000 Kelvines színhőmérséklet áll legközelebb a xenon lámpa színhőmérsékletéhez, azért is néztem olyanokat.
Na akkor járható út a led
ennek örülök mondjuk 3 50 watost a 3 lcd modulnak??? Hümmm??? egy uj dobozban??? ha a nec projektórban gondolkodom???
Szerintem mindenféleképpen 1db fényforrást kellene használni.
Én megcsináltam 50W-os LED-del.
Teljesen jó lett! Hozzávaló lencsével. A következő 100W-os lesz...
Lencsét és foncsort hol szereztél?
EBAY
Kína Van ott minden...
miért egy fényforrás? biztos be lehet lőni a hármat is!!
Azt tudom, a linkre lennék kíváncsi.
Rákeresel...
"100W led lens" Pár font.... Én fogok hozatni, ha kell, írj.
Nem lesz egyenletes fényeloszlású az a terület ahova vetítesz. Hány gyári projectort láttál már amiben több fényforrás volt?
na majd most én jól megcsinálom
De igazad van amúgy
A 3 vetítőcsöves projektor TV.
Na tessék
3 vetítő csöves projektor tévé Abban is műkszik
Csak az egy kicsit teljesen más elven működik.
az igaz de működik
figyu ha 3db 50 wattos ledet teszek be a 3 lcd modul elé a megfelelő 3 darab lencsével és a 3 db led modul ugyan olyan környezetben lesz és pontosan ugyan olyan távolságra az lcd moduloktól, akkor működhet a dolog nem????
Vannak mar ilyen projectorok, csak azok szines lezerrel mennek.
Elvileg ha a szint es az erosseget osszehangolod, akkor igen. Ugye, a harom LCD-s a harom alapszin miatt van, az elejen prizmaval szetosztjak, lcd-ken atvezetik, vegen osszekeverik. a DLP-nel pedig a prizma helyett forgo szinkerek van, szoval a harom szint egymas utan vetitik ra a kepre, mert a DLP chip - hasonloan az LCD-hez - monochrom.
Bővebben: Link
Találtam egy izzót na ez jó szerintem és nem kell nagyon szét tranacsírozni a motyot hozzá igen a 3 szín miatt van hogy a kérdésedre választ adjak |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ha már nem akar több képet csinálni. Ezek után egy posta simán belefér 
De igazad van amúgy