Fórum témák
» Több friss téma |
Írtam az eladónak a vaterán, hogy csináljon egy pár fotót a gép belsejéről ha lehet mert nagyon érdekelne a cucc,de ez a búvár nem akarja "meg bontani" a készüléket. Így annyira már nem tetszik. De mondjuk 3500+ postát megérne az optika meg egy két dolgot biztos ki lehetne termelni a készülékből.
Csak személyes átvétel van megadva, postázás nincs.
De hátha
![]() ![]()
Régebben én is akartam projectort csinálni, sikerült is egy LCD monitor és egy írásvetítő segítségével, csak aztán a fresnel lencsém tönkrement az írásvetítőben és befuccsolt a project. Azóta sikerült az kijelzőt is tönkretenni mert a fóliakábel leszakadt az alsó 5cm-en nincs kép. Közben kaptam egy projectort, aminek a maximálsi felbontása 1024x768, de jobb szereti a 800x600-as felbontást. Ennek meg az a baja, hogy középen a vetített kép barnás. Majd valamikor egyszer rákellene szánnom magam, szétszedni, hátha csak por van ráégve. Meg kicsit sárgás alapból a képe, kikellene próbálnom sok wattos hidegfényű leddel. 6000K körülivel.
Power ledben gondolkodom én is. 50watosban
![]()
De látom te szeretsz hifivel is foglalkozni. Tetszik a 3 csatornás erősítőd! Szép munka!!!!
Az 50W-os led - azon kivul, hogy harmatgyenge ide - nem pontszeru fenyforras, igy a veszteseged is hatalmas lesz rajta. Harmadreszt azt huteni egy akkora helyen kulon project lenne.
Csak ötletelek... A hűtés igen az egy elég nagy probléma ja. de majd meglátom. Nem tudom mi lenne a jó megoldás. izzó ?? Bontott projektor vagy építeni egyet házilag 15" tft monitorból de akkor a lencsék stb...... nagy nagy macera. Nem kell HD képminőség de azé élvezhető legyen. Javarészt játékhoz használnám. esetleg halogén izzó??
Halogen izzo meg gyengebb es rosszabb hatasfoku, viszont annak a hutes nem akkora gond, mert siman birja a 200 fokot.
Ha hibas izzosat veszel, akkor ragaszkodj hozza, hogy a regi izzot a tukorrel egyutt adjak, mert lehet barkacsolni olcsobban.
fém halogén vagy mi a neve?? nem rég azokat nézegettem.. 250-300 watt körülieket. szerintem az kezdésnek good. megveszem ezt a xar NEC projektort kibelezem és újra összerakom a cuccot. 3 lcd a szűrők megvannak gondolom abba meg csak bizhatok hogy a lcd panelok mennek benne. Meg van a gyári optika ozt ennyi
![]()
Köszönöm a dícsérő szavakat! Első és egyben az utolsó erősítőm is. Jelenleg RGB lézerbe kezdtem bele, de most jegelve van...
![]() Az 50W-os led jó lehet! Kell hozzá egy lencs amivel betudod kellően fókuszálni. Én pl régen disco fényt csináltam 5mm-es ledből meg egy 45mm átmérőjű nagyítóval, kb 8-10cm-re a ledtől. Olyan hatást értem el, mint pl mikor színházban csak 1 bizonyos személyt akarnak megvilágítani, nem tudom mi a neve, vlaami pászta lehet. Nyilván nem volt annyira erős a fény, egy 5mm-es leddel csináltam. Viszont ugyanez a technika jó lehet az 50W-os ledhez. A hűtést pedig peltier modullal megoldható PWM modulálással. Pl egy vastagabb alulapra, középre felrögzíteni a ledet. Az alulap másik oldalára, a két szélére pedig 1-1 peltier modult tenni azzal az oldalával ami hűt. A melegedő oldalára tenni egy-egy hűtőbordát + ventilátort, pl régi PC processzor hűtője. Nagy helyet foglal, visziont máshogy nem nagyon lehet megoldani. Esetleg ettől talán még jobbl ehet a hatásfok, ha valami nagyobb CPU hűtőbordára közvetlenül a ledet teszed fel és azt hűtőd valami nagyobb ventilátorral, úgy hogy szívja el a meleget. Ezt max még meglehet fejelni a peltierrel. Vagy, most, írás közben jutott eszembe, hogy magát a ledet, közvetlenül a peltier hidegebbik oldaára is lehetne rögzíteni, viszont akkor a peltier melegedő oldalát iszonyatosan kell tudni hűteni. Bár ez a megoldás nem valószínű, hogy kivitelezhető. Szerintem a led felfűtené a peltier hidegebbik oldalát és nem működne. (Kicsit) nagyon drága, 100W-os led: 8000 Lumen ![]() U=32-36V I=3,5A 6000-6500K színhőmérséklet ~16000Ft :no:
Bővebben: Link
Egy ilyennel meg megl ehet fejelni: Bővebben: Link + egy lencse. Vagy: Bővebben: Link 100W 5000K színhőmérséklet 2000 Lumen Ennek pedig az ára nincs 1500Ft.
Most néztem kész projectort, gyári ami 100W-os leddel van megvilágítva. A leírás 2000 lumen kimenő teljesítményt ír.
Ha jól emlékszem akkor az írásvetítőbe valami 250W-os pár száz forintos izzó való. Nekem azzal működötté és az csak 250W-os, és meleg színhőmérsékletű. Igaz, az már valóban halvány volt! De egyrészt csak 250W és meleg színhőmésrsékletű izzó volt.
A 6000 Kelvines színhőmérséklet áll legközelebb a xenon lámpa színhőmérsékletéhez, azért is néztem olyanokat.
Na akkor járható út a led
![]() ![]()
Szerintem mindenféleképpen 1db fényforrást kellene használni.
Én megcsináltam 50W-os LED-del.
Teljesen jó lett! Hozzávaló lencsével. A következő 100W-os lesz...
Lencsét és foncsort hol szereztél?
EBAY
![]() ![]() Van ott minden...
miért egy fényforrás? biztos be lehet lőni a hármat is!!
Azt tudom, a linkre lennék kíváncsi.
Rákeresel...
"100W led lens" Pár font.... Én fogok hozatni, ha kell, írj.
Nem lesz egyenletes fényeloszlású az a terület ahova vetítesz. Hány gyári projectort láttál már amiben több fényforrás volt?
![]()
na majd most én jól megcsinálom
![]() ![]()
A 3 vetítőcsöves projektor TV.
Na tessék
![]() ![]() ![]()
Csak az egy kicsit teljesen más elven működik.
az igaz de működik
![]()
Vannak mar ilyen projectorok, csak azok szines lezerrel mennek.
Elvileg ha a szint es az erosseget osszehangolod, akkor igen. Ugye, a harom LCD-s a harom alapszin miatt van, az elejen prizmaval szetosztjak, lcd-ken atvezetik, vegen osszekeverik. a DLP-nel pedig a prizma helyett forgo szinkerek van, szoval a harom szint egymas utan vetitik ra a kepre, mert a DLP chip - hasonloan az LCD-hez - monochrom.
Bővebben: Link
Találtam egy izzót na ez jó szerintem ![]() ![]() igen a 3 szín miatt van hogy a kérdésedre választ adjak |
Bejelentkezés
Hirdetés |