Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   897 / 1670
(#) (Felhasználó 46585) válasza vicsys hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Nem, egyszerű 15 V-os CMOS ic bemenetek. Talán MM74C14 volt. Meg némi logika hozzá. Az érintőgombok meg valamelyik tv-n voltak.

Igen, közelről is szép, bár elszineződött az alu. Akkoriban még fúrógép gyanánt egy NDK Multimax volt a járatos...meg amerikáner, de volt nagyon sok tűreszelőm... meg türelmem. Mára mindkettő fogyóban van...
(#) Vales válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Azt a mindenit, igazi "retrohifi" tuner, Gyönyörűséges, Gratulálok!
(#) elektrorudi válasza dudassandor1 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Pár ilyen sablon árából kész egy DIY CNC plotter... !
(#) elektrorudi válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Ez valami gyönyörű... Le a kalappal.
A frekimérőnél fogyott el a türelem?
(#) (Felhasználó 46585) válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Nagyjából igen... pedig az is majdnem készen volt...igaz, nagyon rondák voltak a számkijelzők.

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat.
(#) dudassandor1 válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
És mit lehetne vele plotterelni?
(#) vicsys válasza dudassandor1 hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Előlapot, hátlapot, feliratot...?
(#) dudassandor1 válasza vicsys hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Hát persze! De azért egy normálisabb plotter nem jön ki 2-3 ezer forintból szerintem!
(#) Bari- hozzászólása Máj 2, 2012 /
 
Sziasztok

A hosszú hétvégén végre volt időm befejezni az UV ledes levilágítómat. Összesen 12db (3×4db) 1W-os 395-400nm-es UV led van benne, melyet mp2481-es IC-re épülő kapcsolás lát el. Az időzítésről Vicsys féle időzítő áramkör gondoskodik, melyből kettő is került a nyákra. A panel vízi ónozva van. A ledek 10cm-re vannak az üveglaptól, melyeket 2mm-es polírozott alulemezre szereltem (kb 12órás használat után is éppen hogy langyos volt). A dobozt 8mm-es rétegelt lemezből készítettem, melyet csapolással és ragasztással rögzítettem össze, az üveg lapok hibás multifunkciós nyomtatókból lettek kitermelve. Az üveges rész kihúzható, hogy a belső részekhez hozzá lehessen férni. A feliratos kis tábla régi bakelites nyákból készült (azt áramkörökhöz már nem használom úgy sem) és akril lakkal lett lelakkozva. A doboz belső felülete fehér akril lakkal lett lefújva, a külső selyemfényű vizes bázisú bútor/parkettalakkot kapott. Több kép a picassa albumomban.
(#) zolika60 válasza Bari- hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Professzionális. Gratulálok. Az eddigi NYÁK-ok mivel készültek?
(#) dudassandor1 válasza Bari- hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Igen profi munka! Sok örömet és sikert hozzá!
(#) dudassandor1 válasza emersys hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Sejtettem, hogy nem a transzformátor lesz a lényeg, csak látom, hogy szép, zárt árnyékolást kap a dobozon belül, ezért gondoltam a légmozgás biztosítását.
További jó munkát hozzá!
(#) Frankye válasza Bari- hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Láttam a részleteket, még "épülő korában", úgyhogy nekem nem volt akkora meglepetés, de minden elismerésem, nagyon profi lett!
(#) Bari- válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
zolika60, köbzoli, dudassandor1, Frankye: Köszönöm szépen

Régebben vasalással, aztán lamináló, majd egy scanner felső része volt papírdobozokkal alátámasztva és alatta 2db cree 1W-os UV led gyári chipcad-es meghajtó panelal, de már kicsi volt és macerás volt mindig összepakolászni és mostanság egyre több két oldalas nyákot készítek. Már régóta tervezgettem végre a hosszú hétvégén sikerült befejezni.

Bari
(#) zolika60 válasza Bari- hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Remélem sok szép dolog készül a segítségével.
(#) Bari- válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Jelenleg egy 20×10 ledes stereo/mono spektrum analizátort kezdtem el építgetni, ha elkészül és működni fog majd teszek fel róla képeket.

Bari
(#) davidovics válasza Bari- hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
(#) janikukac válasza Bari- hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Ilyen szép munkát manapság ritka látni! Nagyon szépen dolgozol, a paneljaid nagyon minőségesek. Külön tetszik az, hogy a lötstop rendelők 99% -ba nem tartozol bele, mert Te kitanultad a technikát, és csodásan alkalmazod ! A tűzi ónozást egyszer nekem is ki kéne próbálnom (a savasat). Amúgy te furatfémezel is?
Sok ilyen szép munkát kívánok, és csak irigykedek. Valaha nekem is menni fog így?!.
(#) Bari- válasza janikukac hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Köszönöm

Nem tűzi ónozva hanem vízi ónozva van a panel, pár oldallal korábban írtam is róla, itt egylink, hogyan működik.
Nem furat-fémezek, annyi trükk van a dologban, hogy az ónozás előtt levágott vezetéklábakat forrasztottam az átvezető furatokban és lecsiszoltam a forrasztást annyira, hogy még vezessenek és utána ónoztam be a panelt, ezért látszik úgy mintha furat fémezve lenne, erre az alsó oldalon a hűtőborda miatt volt szükség, bár az kicsit ágyúval verébre, éppen hogy langyos a borda 10-12 órás használat után is.

Miért ne menne Neked is így, ahogy az általad feltett képeket néztem, az elsőkhöz képest Te is rengeteget fejlődtél már, csak így tovább.

Bari
(#) janikukac válasza Bari- hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Ismerem ezt. Szerintem anya nem engedné , hogy a tűzhelyen is "bűvészkedjek". Először mikor vasalni kezdtem, azt is csak titokba , mert...
10-12 óra minek , azért annyi nyákot talán nem gyártasz egyszerre? Nekem is amúgy már félkész állapotban az "új" levilágító. Még februárban készítettem, és most ideiglenes megoldásban szerelve használom, mert muszáj. Kellene rendes üveget , fojtót, foglalatot szereznem , meg kicsit még az elrendezésen alakítani, de nagyjából hasonlít mechanikailag a tiedre. Nekem igaz egy oldalon van világítás, 2*8W-al. Így 5 perc is elég a dry-nak, de 7-8-ra szoktam küldeni, bár lehet már kicsit sok. Nekem is kinyithatós. Az eredeti ötletet én Zoli_bácsitól lestem el, neki is nagyon profi a levilágítója.
(#) Bari- válasza janikukac hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Nem kell a tűzhelyen bohockódni vele, lehet csinálni kis alkohol tűzhelyet ez alapján, nekem is ilyen van, meg egy horganyzott lemezből készült kis tepsi alu idomokból készült lábakkal, ezzel az udvaron is tudsz 'főzőcskézni'.
Nekem ebben a levilágítóban dryhoz elég 1 perc de nyomdai maszkhoz inkább 2 percre szoktam bent hagyni, lötstophoz meg 5 perc vált be. 10-12 óra meg a lötstopos nyák volt bent, este beraktam had keményedjen, el is feledkeztem róla, reggel mikor mentem vissza a műhelybe akkor láttam, hogy még mindig megy, de legalább megvolt a hosszú idejű melegedés teszt is.

Bari
(#) janikukac válasza Bari- hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Ez rettentően tetszik, szivesen kipróbálnám valamikor a közeljövőben ! Csak nem tudom a fémeket honnan fogom megszerezni.
1perc az már tényleg hajmeresztő idő, bár emlékszem (ha jól) Kaqkk koléga valami másodperces időket is mondott.
(#) Bari- válasza janikukac hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Nekem kb 10 cm-re vannak a ledek az üvegtől, ha egy oldalra több ledet rakok, kisebb távolság és ezzel rövidebb idő is elérhető lenne, de a 12 led így sem volt olcsó, így nekem a 2 perces idő bőven jó

Sörös dobozt az út szélén eldobálva is találsz, csak nyitott szemmel kell járni. Horganyzott lemez már más tészta, ha van bádogos üzlet a közeledben, ott lehet kunyerálni kisebb darabok után, esetleg lomtalanításkor körülnézni, de ha csak kis méretű panelokat készítesz, akkor egy nagyobb konzerv doboz is megteszi (400g-os páncélos). Az alacsony olvadáspontú fémet meg innen lehet beszerezni, érdemes több embernek összeállni mert min 500g a vásárolható mennyiség. Szívesen küldenék én Neked, de már a felesleget elosztogattam.

Bari
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
A dry fóliához elég 5 sec ! A gyári lakkos panelhoz kell az 5-8 perc (de az igényli is )
(#) Laslie hozzászólása Máj 2, 2012 / 1
 
Sziasztok!
Sikerült a hétvégén befejeznem a forrasztóállomásomat. Ez az Attila86 féle forrasztóállomás II.
Az eredeti előlapot kicsit átalakítottam, mivel nem kaptam olyan kapcsolót, ami kiért volna az előlap elé, és beraktam még egy "Üzemben" zöld ledet is. Ha már volt itthon hozzá alkatrész.
A beüzemelésnél volt egy kis probléma, mert a pákát fűtötte, de nem mérte a hőmérsékletét, de a forrasztó állomás hiba topicban ráleltem a megoldásra. Bővebben: Link
(#) Laslie válasza Laslie hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
És még néhány további kép.
(#) janikukac válasza Bari- hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Köszönöm, de a fém felejtős lesz. Vajdaságban élek.
(#) kosaro válasza Bari- hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Üdv!

Nem is tudom, hogy ki vette meg . Egyébként jó az anyag, csak ajánlani tudom mindenkinek. Amúgy a kérdéses cég állítólag már kb. 25 dkg-os kiszerelésben is adja, kb.17 000 Ft/kg áron.

Profi munka ez a levilágító. Biztos sokat gondolkoztál rajta, és a megvalósítás se kis idő lehetett. Gratula hozzá, és sok sikert a vele készült panelekhez!

Ui.: valaki tudna egy egyszerű megoldást, hogy egy HgLi lámpáról hogyan szedjem le a búrát?
(#) janikukac válasza kosaro hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Nyákos topikba nézz fel, a keresőt ha használod sok ötletet kaphatsz ! Ha jól tudom fúrni is szokták..

Nade, OFF vége, mert a modik megesznek minket.
Következő: »»   897 / 1670
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem