Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolás átalakítás
Helló
Van egy kapcsolásom(csatolva) amivel távirányítók jeladását lehet ellenőrizni. Annyi bibi van vele hogy ha kap jelet akkor a led egy kicsikét elhalványul. Olyan ötleteket, javaslatokat várok amikben úgy van megoldva hogy amikor jelet kap akkor világít a led. Köszönöm
szia. mellékelek egy rajzot szerintem ez jo lesz neked.a fototranzizsztor el tegyél olyan sötétitett müanyag lapkát (mint a videoknál a kijelzö elött)és akkor nem lesz annyira érzékeny a nap vagy lámpa fényre.
kösz a gyors választ, de ez nem a fényt érzékeli hanem az IR (infravörös) jelet amivel a távirányítók kommunikálnak
katt hirtelen ezt találtam.szerintem nem bonyolult. többet nem tudok hozzá szolni mivel hobbielektronista vagyok
1., Az "ir tester.gif" rajzodban nem spec infra érzékelő van, hanem fototranzisztor.
2., Az infravörös neked nem fény? A rajzodon lévő érzékelőre tegyél egy feszkétszerezőt, utána meg egy komparátort, arra meg egy ledet és kész a téma.
Vagy pedig bontani kell TV-ből, videóból, az infravevő egységnek csak tápfesz kell, arra lehet a LED-et, vagy egy piezót kötni...
tegyél utánna egy másik tranyót (npn) ami átfordítja a jelt neked.
Szia vtsofware
tetszik ez a szöveg, nagyon jókat nevettem rajta... Idézet: LOOOOL... „...ez nem a fényt érzékeli hanem az IR (infravörös) jelet...”
jó de egyépként a telefon kamerájával a legjobb ezt ellenőrizni
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre teszem e fel a kérdésem. Készítettem egy kapcsolást PIC-el, ami egy pénzbedobásra működő ajtóvezérlés. A PIC azért kellett, mert így a kapcsolás több érmét is elfogad, így annyian mehetnek be, amennyi érmét bedobtak (az ajtó körforgós). A programot már megírtam, működik is. A kérésem annyi lenne, hogy a kapcsolás így tökéletesen működőképes lenne-e? A tirisztor típusára is kellene valami ötlet kb. 2A -t kellene kapcsolnia.
Így első ránézésre a váltóáram miatt a relé megbolondul, és egy 100nF os kondit még raknák a 12 es stabhoz is.
A relé mit kapcsol? Miért nem használsz 12 Vosat? Ahhoz elég egy erősebb tranyó, és nemkell Graetz se még1, köthetnéd a 12Vos stabra, csak a védődiódára figyelj. Ebben az esetben az áramfelvétel miatt szükséges lehet kiegészíteni az adatlap szerint 2 TIP trazisztorral. Ennek majd számolj utánna. Üdv
A relé = egy már meglévő "mágnes retesz" ami 24V-os.
Gondoltam még arra is, hogy a tirisztor helyett egy sima 12V-os mágneskapcsolót rakok be. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

csak felraktam.nálam müködik