Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolás átalakítás

Témaindító: vtsoftware, idő: Szept 13, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) vtsoftware hozzászólása Szept 13, 2007 /

Helló

Van egy kapcsolásom(csatolva) amivel távirányítók jeladását lehet ellenőrizni.
Annyi bibi van vele hogy ha kap jelet akkor a led egy kicsikét elhalványul.
Olyan ötleteket, javaslatokat várok amikben úgy van megoldva hogy amikor jelet kap akkor világít a led.

Köszönöm

ir_tester.gif

(#) Sergei válasza vtsoftware hozzászólására (») Szept 13, 2007 /

szia. mellékelek egy rajzot szerintem ez jo lesz neked.a fototranzizsztor el tegyél olyan sötétitett müanyag lapkát (mint a videoknál a kijelzö elött)és akkor nem lesz annyira érzékeny a nap vagy lámpa fényre.

ir_chk2.gif

(#) Sergei válasza (») Szept 13, 2007 /

hmm. meg se néztem a rajzod csak felraktam.nálam müködik
(#) vtsoftware válasza Sergei hozzászólására (») Szept 13, 2007 /

kösz a gyors választ, de ez nem a fényt érzékeli hanem az IR (infravörös) jelet amivel a távirányítók kommunikálnak
(#) Sergei válasza vtsoftware hozzászólására (») Szept 13, 2007 /

katt hirtelen ezt találtam.szerintem nem bonyolult. többet nem tudok hozzá szolni mivel hobbielektronista vagyok
(#) ferci válasza vtsoftware hozzászólására (») Szept 13, 2007 /

1., Az "ir tester.gif" rajzodban nem spec infra érzékelő van, hanem fototranzisztor.
2., Az infravörös neked nem fény?

A rajzodon lévő érzékelőre tegyél egy feszkétszerezőt, utána meg egy komparátort, arra meg egy ledet és kész a téma.
(#) Medve hozzászólása Szept 13, 2007 /

Vagy pedig bontani kell TV-ből, videóból, az infravevő egységnek csak tápfesz kell, arra lehet a LED-et, vagy egy piezót kötni...
(#) 925 válasza vtsoftware hozzászólására (») Szept 13, 2007 /

tegyél utánna egy másik tranyót (npn) ami átfordítja a jelt neked.
(#) ferci válasza 925 hozzászólására (») Szept 13, 2007 /

...meg a ledet is.
(#) tatabike válasza vtsoftware hozzászólására (») Szept 13, 2007 /

Szia vtsofware

tetszik ez a szöveg, nagyon jókat nevettem rajta...
Idézet:
...ez nem a fényt érzékeli hanem az IR (infravörös) jelet...
LOOOOL...
(#) luigi tdi hozzászólása Okt 23, 2007 /

jó de egyépként a telefon kamerájával a legjobb ezt ellenőrizni
(#) Pioneer hozzászólása Márc 12, 2009 /

Sziasztok!
Nem tudom jó helyre teszem e fel a kérdésem.
Készítettem egy kapcsolást PIC-el, ami egy pénzbedobásra működő ajtóvezérlés. A PIC azért kellett, mert így a kapcsolás több érmét is elfogad, így annyian mehetnek be, amennyi érmét bedobtak (az ajtó körforgós). A programot már megírtam, működik is. A kérésem annyi lenne, hogy a kapcsolás így tökéletesen működőképes lenne-e? A tirisztor típusára is kellene valami ötlet kb. 2A -t kellene kapcsolnia.
(#) Stefan válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Így első ránézésre a váltóáram miatt a relé megbolondul, és egy 100nF os kondit még raknák a 12 es stabhoz is.
A relé mit kapcsol? Miért nem használsz 12 Vosat? Ahhoz elég egy erősebb tranyó, és nemkell Graetz se még1, köthetnéd a 12Vos stabra, csak a védődiódára figyelj. Ebben az esetben az áramfelvétel miatt szükséges lehet kiegészíteni az adatlap szerint 2 TIP trazisztorral. Ennek majd számolj utánna.
Üdv
(#) Pioneer hozzászólása Márc 13, 2009 /

A relé = egy már meglévő "mágnes retesz" ami 24V-os.
Gondoltam még arra is, hogy a tirisztor helyett egy sima 12V-os mágneskapcsolót rakok be.
(#) Pioneer válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Valahogy így.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem