Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   175 / 312
(#) satlokk válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Őszinte részvétem!Lesz még mit csinálnod neked is.
(#) satlokk válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

De kaptam egy újabb változatát az meg elektromosan rossz a forgórész.Sajnos.
(#) nagy hoho válasza satlokk hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Bocs, nem tudom miért emlékeztem flexre. Pedig írtad a malter keverést.
Nekem flexhez van kúpkerekem a tengelyre.
Elnézést még egyszer.
(#) satlokk válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Semmi gond!Megpróbálok két rosszból egy jót összerakni,de lehet,hogy segítségre lesz szükségem.
(#) bankimajki hozzászólása Máj 14, 2012 /

Voltam otthon pár napot. És volt időm alkotni. A végén még lőttem pár képet. Íme: Bankimajki műhely
(#) gordonfreemN válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Fajin! Az a menetelő készlet elég jó kis készlet (ha jól láttam, titánium bevonatos fúrók vannak benne?)
Viszont a törtcsavar kihajtó meg nem sok esetben használható. Ha nagyon meg van húzva a csavar, hajlamos eltörni, rideg anyag. Legalábbis ha jól látom, nekünk is volt ilyen melóban, garant vagy holex, vagy valami hasonló cucc.
(#) zoly15 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

No, akkor meg van oldva a probléma!
Már csak keresned kell egy esztergályost ako megfogja a forgórészeket elszúrja mind a két tengelyt úgy hogy azonos hosszúságú legyen a hossza. Majd egy hüvelyben összetolni vagy zsugor kötéssel, vagy illesztve + csapot bele.
(#) bankimajki válasza gordonfreemN hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Igen, jól látod titániumos bevonatúak. Van egy másik bővebb készletem ami titániumos. Általában azt használom. Az is nagyon jól bírja. Előtte mindig kellett valamilyen fúrószárat vennem. Amióta megvan ez a 2 készlet, azóta egyet sem. (És még éleznem sem kellett őket, pedig már pár ezer furat elkészült velük. Csak ügyelni kell a hűtésre.)
(#) Class-A-. válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Hajrá! Alakulsz.
(#) Inhouse válasza satlokk hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Köszönöm. Szerintem megyek ma is fel, mert jó hűvös van, eszek még egy kis fűrészport!

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Nekem van egy Bosch készletem, ami arany színű bevonatos, de az biztos nem titánium, mert kopik róla...
Sima HSS fúrókból van készletem, nincs velük baj.
A csavarkihajtóból is valami gagyim volt, nem lehetett vele kiszeni semmit, pedig eddig csak egyszer kellett volna...viszont nem tört el!

Üdv
Inhouse
(#) sastas01 hozzászólása Máj 14, 2012 /

Megjött !!!
Itt vannak a képek. 10 pákahegy+ egy sima hegyes, 4 hőlégfúvófej (3,5,7 kör meg 10*10-es négyzet), pár kapargatós szerszám(fene tudja mire jó...). Ennyit a tartozékokról sajnos a képeken nem látszik minden tisztán(pl a pákahegyek a fólia miatt), de higgyük el, hogy igy van . A papírvágókés az saját...

szerk.: A konyhában készültek a képek közvetlen kicsomagolás után, így kicsit érdekes a "díszlet".
(#) zolika60 válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Legyen sok örömed benne. Ebay?
(#) Massawa válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Ez a készülék is ricsajt csinál?
Én egyet már átalakitottam (akváriumpumpa került bele), mert a kompresszor felverte a környéket ha bekapcsoltam.
(#) szamóca válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 14, 2012 / 1

Idézet:
„arany színű bevonatos, de az biztos nem titán”

A valódi titánnitrites szerszámok kidolgozásán azért látszik hogy azok valódiak-e.
Középen a piacos titán, felül amivé lesz, alul egy swiss&tech TiN+8%Co fúró. :yes:

TiN.jpg

(#) satlokk válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Köszi a tippet utána járok,mert kár lenne érte.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Különösen príma az a felső kanyarfúró. Igen kemény acél lehet.
(#) zolika60 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Ezt sajnos nem tudom, nekem nincs ilyen. A kép elég csendes.
(#) SzervízMacska válasza Massawa hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Mint a képen jól látszik, ez nem kompresszoros, hanem ventillátoros. Innentől nem jó bele az akvárium pumpa, a hangja pedig egy kisebb teljesítményű hajszárítóhoz lehet jeginkább hasonlatos...
(#) Inhouse válasza szamóca hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Annyira azért nem gagyi...

Üdv
Inhouse
(#) Imi65 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Van kanyarfúród is?
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Amelyikbe kiegyenesedett az élszalag, azt kidobtam. Ezek Nyíregyházi, piacos titánnitritsárgításos izék voltak. Egy eredeti árából, 10 db ilyet lehetett venni, de annyit sem értek. Sajna a Bosch márkanéven forgalmazott készlet is a gagyesz kategória tapasztalatom szerint. Egy valódi TinCo 1-13 készlet ára pedig 50ezer körül mozog.
(#) szamóca válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Egy magyar srác, akit evvel szívattak anno az öregek, készített egyet, és a TV-ben be is mutatták annak idején.
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Az igaziak a jó öreg ruszki fúrók
Ma teszteltem az ónszippantómat nagyszerűen szív, ezzel nincs is baj egészen addig, míg a szívócső el nem tömődik...
Miért lehet ez? Esetleg azért mert fel tud tapadni a teflonra a cin majd mikor felszippantom mindég tapad rá egy kicsi? 8-10 szippantás után masszív óndugó képződik benne.... :no:
Valaki tud mondani valamit hogyan lehetne ezt elkerülni? Vagy ha új szippantó hegyet kell csinálni, oké de miből?

Nem a szívócsonkra gondoltam, hanem az üvegcső elején lévő szívócsőre

Mikor először betapadt, azután a belső felét megfurkáltam egyre nagyobb átmérőjű fúrókkal lépcsősen, de ugyan ez a szituáció...

Esetleg valami más anyag nem lehet jó? Mert azért elég körülményes egy 2,5-3mm-es furatban polírozni.....
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Esetleg a szippantó csövet is üvegből kell csinálni. Arra nem tapad.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Ezen gondolkodtam már én is, de azt hitem hogy őrültség
(#) Zsolt2 hozzászólása Máj 14, 2012 /

Sziasztok!

Szeretnem bemutatni muhelyem 2 legujabb tagjat.

Udv, Zsolt
Következő: »»   175 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem