Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
hú de ez most meg honnan szedi a CDC-t mikor a descriptors-ban HID van?
Töltsd le a microchip application libraryt és a C18 fordítót. Ha jól be van állítva minden akkor le kell fordulnia. A Custom HID demóból érdemes elindulni, persze azzal a projekttel, ami a te kontrollereddel dolgozik.
Igen ezzel dolgozom, megtaláltam a hibát, az include állományok közé be volt másolva az usb_config.h meg az egyéb ilyen USB-s dolgok, visszaállítottam, rendeztem az injcludeok szövevényes rendszerét most már csak ilyen hibát ír:
_ProcessIO(dist/default/production/LogxControllHW.production.obj) _USBDeviceTasks(dist/default/production/LogxControllHW.production.obj) Tehát a kérdés: hol van a ProcessIO() és USBDeviceTasks() -nak hol kéne lennie definiálva? utánanéztem azt mondják a USB_device.c és USB_function_hid.c -nek kell lennie beincludeolva. Nos be van,de nincs benne deniniálva semmien függvény csak változók.
Idézet: A MAL (Microchip Application Library) USB mintapéldái közül az USB Device - HID - Custom Demo, vagy az USB Device - CDC - Basic Demo használható kiindulási alapnak. Én az utóbbit módosítottam egy kicsit, azt használom a PICCOLO projektben. „nincs valakinek egy kollekt projektje amiben benne a GenericTypeDefs.h-tól az usb.h utolsó részéig minden benne van?”
Idézet: „hol van a ProcessIO() és USBDeviceTasks() -nak hol kéne lennie definiálva?” ProcessIO() - a mintaprogramok main.c állományában USBDeviceTasks() - deklaráció az usb_device.h-ban, definiálás az usb_device.c-ben
Már ezt is próbáltam , itt a:
/home/nozdormu/Asztal/includes/usb_hal_pic18.h:254: error: struct/union member "BC9" redefined /home/nozdormu/Asztal/includes/usb_hal_pic18.h:254: error: struct/union member "UOWN" redefined /home/nozdormu/Asztal/includes/usb_hal_pic18.h:254: error: struct/union member "BC8" redefined ../usb_descriptors.c:166 warning: unknown pragma "romdata" csinálja a problémát, ez is a népszerű hibaüzenetek közé tartozik. Egy jó leírás fejében assemblyben is hajlandó vagyok szórakozni. Csak az a baj hogy sok dolgot nem írnak le a leírásban(a pic18f2550 doksiában), bezzeg az RX/TX átvitelt szépen tudták dokumentálni az alapján meg is lehetett könnyen valósítani. A dokumentációban nem említik hogy hogy lehet az eszközt konfigurálni (a PC számára felismerhetővé tenni) USB-n átvitelt kezdeményezni és kapcsolatot fenntartani (vagy a sok angol szöveg közepette elvesztettem a fonalat). Ha valaki tud ilyen leírásról megoszthatja velem. Amúgy már 3 hete szórakozok ezzel az egésszel, a legtöbb ilyen C-s projekt már ismerős. A PICCOLO projektet is elolvastam, csak nekem először oda kéne eljutnom hogy kialakítsam a keretet, létrehozzam a kommunikáció a géppel, fenntartsam. Persze ha a projekthez mellékelt firmware-t beégetem akkor egyből működik a dolog. Amúgy nagyon jó és tetszik az a PICCOLO projektes leírás, itt értettem meg az endpointok lényegét már csak azt kéne tudni mit kell bele írni és hogy lehet kezelni.
Bocs hülyeséget mondtam, ott van a Buffer Descriptors-nál és a BD. Table-nél a leírás hozzá csak el kellett még1* olvasni... na akkor ügyködök ezen, már elegen van a C-ből.
UI.: igen végül megtaláltam az USBDeviceTasks() függvényt amiben az U1CON ( és társai )"nem volt deklarálva",de igazából az mutatott az UCON-ra ami mutatott a @ 0xF6D -re(a többi hasonlóképp), na mind1 nem értem, hagyom is inkább.
Tisztázni kellene, hogy melyik PIC típussal, melyik MAL, MPLAB és C18 verzióval próbálkozol, mert a gyári demók nálam gond nélkül lefordulnak.
Idézet: A helyet az, hogy az USB legalább két nagyságrenddel komplikáltabb, s elvileg az USB 2.0 specifikációját is ismerni kellene hozzá. „Csak az a baj hogy sok dolgot nem írnak le a leírásban(a pic18f2550 doksiában), bezzeg az RX/TX átvitelt szépen tudták dokumentálni az alapján meg is lehetett könnyen valósítani.”
Üdv mindenkinek! Kérdésem az lenne, hogy megoldható-e PIC szinten A/D konvertált mintasorozat négyzetes középértékének kiszámítása? Ugyanis egy PIC-es True-RMS méter ötlete futott át nemrég az agyamon. A minták négyzetösszegzése még nem is lenne nagy kunszt.. de hát abból RMS-hez gyököt is kell vonni.. legalábbis a hagyományos számítás szerint. Kíváncsi vagyok, van-e valakinek efféle tapasztalata, vagy ötlete. Azt is tudomásul veszem, ha esetleg hagyományos PIC-kel halott ötlet a dolog. (dsPIC gondolom ezzel nem igazán problémázik).
A kulcs kérdés a sebesség. C-ben simán lehet gyököt vonni, de léteznek Asm rutinok is erre...
Szia!
A feladatra vannak speciális áramkörök pl. AD737, az áruk is elfogadható (FDH -nál 2544 Ft +Áfa).
Üdv! Ha gyors kell, de nem túl nagyok a pontossági elvárások, a négyzetre emelést és a gyökvonást is meg lehet oldani táblázattal. Az újabb PIC16F1... család tagjaiban viszonylag nagy programmemória van, néhány ezer elemű táblázatot el lehet bennük helyezni.
Vannak olyanok is, amikbe az A/D is be van építve (digitális kimenete van), vannak olyanok is, amik kifejezetten teljesítménymérésre vannak (tud egyidőben feszültséget és áramot mérni, kiszámolja a szorzatukat, megmondja a cosfi-t, stb.), és ezekből még 3-fázisúak is léteznek. És nem is kerül sokkal többe, mint egy ilyet kiszámolni képes teljesítményű PIC.
Bővebben: Link Az ADE7763 pl. nettó 900 Ft a TME-nél.
Ő pl. 7753-akkal épített sokcsatornás házi mérőt:
Bővebben: Link
Esetleg ha valakit erdekelne a CHPCD-os kollegak MPLAB X magyar ismertetoje.
Bár kicsit "gyalogkakukk" megoldás lenne, jó ötletnek tűnik. Egy 10 bites A/D esetén pl. 1024 elemű lenne ez a táblázat. Egyébként szerintem kényelmesebb ezeket egy külső soros EEPROM-ba beleírni, aztán indexelve kiolvasni. Legalábbis számomra, mivel bár nem vagyok teljesen kezdő PIC-ek terén, programmemóriában még nem indexelgettem (bár gondolom C-ben a tömbkezelés is megoldott, viszont én nagyrészt ASM-et használtam). Egyébként egy 16F877A-val már a kijelzővezérlést is meg lehetne egy kanyarban oldani, multiplexelve.
[OFF]Tudom, hogy vannak jobbak, meg vannak cél-IC-k, de ez egy hobbi eszköz lenne.. abból, ami otthon van ![]()
Teljesítményt jóval egyszerűbb számolni úgy tudom, csak szimplán a középértékét kell venni az U*I szorzatoknak. Amire nekem kellene a dolog, az valódi RMS áram ill. feszültség, 1-2kHz-ig, ott meg nem kerülhető meg a négyzetes középérték.
Üdv mindenkinek!
PIC12LF1840T48A RF moduljának beállításához szeretnék segítséget kérni. OOK 433.92 MHz szeretném használni Az nem tiszta hogy melyik regiszterbe kell az adatokat beírni. Köszönöm a segítséget
MDCON, MDSRC, MDCARH, MDCARL - ezeket kell felprogramozni a modulációhoz.
A küldendő adatot - gondolom - az USART perifériával szeretnéd sorosan kiküldeni. Ahhoz meg a TXSTA, RCSTA, SPBRGH, SPBRGL, TXREG regiszterek kellenek (a utolsóba megy a küldendő adat).
Ez a datasheet amúgy hibás. A szöveg szerint 8-lábú az IC, a rajz és a lábkiosztás meg 14-lábasat mutat...
Közben rájöttem, hogy a beépített RF adó funkció, az független a modulátor funkciótól.
A beépített RF adómodult szerintem kívül össze kell kötni az adatforrással, ami jó eséllyel a TX lábon jön ki, ha az USART kimenetét szeretnéd használni. Ha nem akarsz folyamatosan adni, akkor vagy egy külső invertert kell hasznáni (a TX láb üresen magas, az RF adómodul pedig akkor ad), vagy inkább az adások között le kell kapcsolni a TXEN bitet, és azt a portot kimenetnek és alacsonyra kell állítani.
Találtam hozzá példát, meg is csináltam, de a vevő nem vesz semmit. Hogy lehet megtudni h egyáltalán sugároz-e?
Sziasztok!
Van egy új panelem, dsPIC33EP512MU810 van rajt. C30-al szeretném forditani, de sem a library, se a linker file-ok közt nem találok a tipusnak megfelelőt. A forditáskor viszont keresi. Mi ilyenkor a teendő? Köszi kszabi
Gondolom beszerezni egy friss fordítót. Mostanában mintha XC16-nak hívnák...
Szia!
Ez müködik MplAB 8 -ról is, vagy az X kell hozzá? Üdv kszabi
Ezek szerint igen:
Bővebben: Link
Szia!
Idézet: „MPLAB? XC16 will be available shortly. Be sure to check back for updates. 16-bit compilers (MPLAB C30, dsPICC) late May” Pedig már majdnem június van...
Vagyis csak tölteném, ha lenne honnan.
Létezik ennek már elérhető változata? Üdv kszabi |
Bejelentkezés
Hirdetés |