Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Szia!
Most csak mi ketten nem látjuk, honnan lehetne letölteni a XC30 -t? Erről a lapról idéztem a fentieket... Az XC8 és az XC32 letölthető, az megtaláltam...
XC16-nak hívják... de így sincs. Amikor március végén elkezdtem játszani az XC8-cal meg az XC32-vel, már akkor is májust írtak. Hát lassan vége a májusnak....
Idézet: XC30-at ne keress, mert XC16-nak hívják!„Most csak mi ketten nem látjuk, honnan lehetne letölteni a XC30 -t?” Linket én sem találtam, de ha beírod a böngésző URL-be, hogy: http://www.microchip.com/mplabxc16windows akkor letöltődik valami (még nem próbáltam kibontani).
Szervusz!
XC16-nak hívják és valamikor a múlt héten le is töltöttem a linuxos verziótm de most tényleg nincs ott
Sziasztok!
innét sikerült letölteni, fel is települt, próbálom beüzemelni. üdv kszabi
Egyébként ha valaki belefut abba a hibába, hogy a v1.10-es MPLAB X egyes PIC32 cpu-knál (pl. a 250 is ilyen) nem hajlandó az XC32-t használni, akkor segítek meghekkelni a config fájlt, amit elrontottak a gyárban.
Üdvözlet! Hozzáértő segítségét kérném, aki bele tudna javítani a programba, hogy a stop gomb ne legyen. Hanem , ha elengedem a bal, ill. jobb gombot, már le is álljon a motor. Köszönöm előre is. http://www.123eng.com/forum/f19/pic-beginners-32655/
A linuxos link: XC16
Május 9.-én még kint volt a honlapon a letöltés.
Nagyon köszönöm a gyors választ, de szégyellem magam, mert beírni beletudom a hex-et pickit2-vel, de az asm-et nem tudom ic-proggal sehogy átkonvertálni hexre, ill. verifinél hibát ír. Esetleg hex-be is kérhetem?
Szia!
Előbb le kell fordítani a asm -et hex -re az MpLab programmal...
Köszönöm, így már rendben, csak valami hiba lehet, mert nem indul el egyik irányba sem a motor, csak a fékezés működik, ha ráadom a feszültséget. A programozás végigmegy, ellenőrzés is hibátlan.
Lehetséges i2c kommunikáció egy picf4523 és egy pic24fj64gaa02 ic között? Egyik 5 v-on, másik 3,25 v-on üzemel. Valami speciális szintáttevő kell vagy össze lehet őket kötni csak simán? Esetleg egy egyszerű feszültségosztóval ez kivitelezhető?
Talán ez jobb lesz...
Idézet: Simán össze lehet kötni, mert a pic24fj64ga002 mikrovezérlő RB5...RB11 kivezetései tolerálják az 5 V-os jelszintet. Arra ügyelj, hogy ebben az esetben az I2C busz vonalat 5V-ra kell felhúzni (nem pedig 3,3 V-ra). „Valami speciális szintáttevő kell vagy össze lehet őket kötni csak simán?”
MESTERMUNKA!!! Köszönöm szépen. Még 1 kérdés. Ez megvalósítható potis joystickkal is, hogy esetleg a sebesség is szabályozható legyen, elkerülve a VR1-es szabályzót?
Amúgy mi ez a picf4523? Mert a net nem sokat tud róla...
A következő problémában segítségre lenne szükségem:
az a tervem, hogy csináljak egy digitális órát, (asm-ben írtam a programot) a másodperc részét már pic simulatorban ki is tudta jelezni, de nem tudom, hogy milyen kóddal lehetne azt elérni, hogy amikor a 9-es íródik ki a kijelzőre, akkor a perc része váltson át 0-ról 1-re. Az eddig megírt programrészlet így néz ki. AEQU20 ORG0 GOTOBEÁLLÍTÁSOK ;----------------- BEÁLLÍTÁSOK CLRF PORTB BANKSEL TRISB CLRF TRISB BANKSEL PORTB GOTO PROGRAM ;------------------ PROGRAM MOVLWB'0111111';0 MOVWFPORTB CALLIDŐ MOVLWB'0000110';1 MOVWFPORTB CALLIDŐ MOVLWB'1011011';2 MOVWFPORTB CALLIDŐ MOVLWB'1001111';3 MOVWFPORTB CALLIDŐ MOVLWB'1100110';4 MOVWFPORTB CALLIDŐ MOVLWB'1101101';5 MOVWFPORTB CALLIDŐ MOVLWB'1111101';6 MOVWFPORTB CALLIDŐ MOVLWB'0000111';7 MOVWFPORTB CALLIDŐ MOVLWB'1111111';8 MOVWFPORTB CALLIDŐ MOVLWB'1101111';9 MOVWFPORTB CALLIDŐ GOTOPROGRAM ;-------------- IDŐ MOVLWD'50' movWFA XDECFSZA,F GOTOX RETURN ;-------------------- END ;----------------Ennél a megoldásnál a portok közvetlenül a kijelző LED-jeit jelentik. Előre is köszi a segítséget.
Bocsi, elírtam! Pic18f4523-at akartam írni...
Szia!
Nem jó a megközelítés. Ennél a megoldásnál minden idő számítási ágon biztosítanod kell, hogy a végrehajtás pontosan 1 s legyen. Ráadásul az egész kontroller kapacitást elhasználod, nem is goldoltál az óra beállítási lehetőségére sem. A változó deklarációból látható, hogy nem 16F84 -re írtad a programot. A 16F628(A) -ban van Timer2, azzal kerek frekvenciájú órajellel is lehet pontos időzítést csinálni. - Állítsd be a Timer2 megszakítást mondjuk 200us, 500us, 1 ms vagy valami hasonlóra. - Készíts egy kiszolgáló rutint, ami számolja a megszakításokat, ha eltelt 1 s, akkor jelzi a főprogramnak, hogy módosult az idő. - A főprogram várjon a jelzésre, ha megjött, növelje az időt, alakítsa át BCD kódra, majd 7 szegmenses vezérlő kódra és küldje ki a port(ok)ra. Törölje a jelzést. - A főprogram kezelje a beállító gombokat is, minden állításra jelezzen az idő számító rutinnak. Így megszabadulsz, attól, hogy minden ágnál pontosan tartsd az 1s végrehajtási időt. Eredményül a kontrollered jó néhány feladatot is el tud még végezni. Nézd meg a Propeller bázis vagy a Wand óra (16F628 RTC-s verziók) programját.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy PIC18F14K22-em és szeretném az usart-ot használni. C18-ban írtam is egy kódot, consolban megkapom tőle amit elküld, hibátlanul, de küldeni egyszerűen nem tudok gépről. A pic RX lábán néztem a jelet, és ott van. A hardverben csak a pickit 2 van rákötve meg az usart lábai, semmi más. Mi lehet a baja? Előre is köszönöm, a forráskód pedig ő:
ANSEL/ANSELH lesz az, amit keresel.
Ezen felül tessék átszokni a LATA/B/C regiszterek használatára.
Helló! Köszi a választ, lenulláztam mind a kettőt de semmi változás.
![]()
Az mitől lehet, hogy ha küldök valamit a pic18f4523-ről a pic24fj64gaa02-ra azt megkapom, de ha visszafelé akarok küldeni valamit akkor mindig 0xFF értéket tudok kiolvasni az SSPBUF regiszterből?
Az a helyzet, hogy még nagyon amatőr vagyok ebben a témában, ez egy fényorgona kódja volt eredetileg, úgy alakítottam át arra, hogy LED-es kijelzőket hajtson meg, sajnos a parancsok közül is szinte csak ezeket ismerem, nekem csak arra lenne szükségem, hogy minden alkalommal amikor a 9-esre vált a kijelző másodperce, akkor a perchez +1-et adjon hozzá. Gondolom ezt lehetne valamilyen feltétele parancsal megoldani. Ha lehet, akkor nem nagyon írnám át a programot.
Kismillió oka lehet. Oszcilloszkóppal nézted már?
Az most nincs kéznél sajnos. Két 4,7K-s ellenállással húztam fel 5v-ra a két vonalat és a pic18 eltudja küldeni a saját dolgait. Visszafelé sajnos már nem jön értelmes adat. Ha 0x00-t küldök, akkor is 0xFF jelenik meg a túloldalon. A kismilló ok közül 1-2-őt említenél?
Szia!
A keresett utasítás az "incf tizmasodperc,f" ... Előbb a tízmásodperc növelése jönne, az értékét meg ki kell tenni valamenyik portra... Ezeknek az utasításoknak a végrehajtásához idő kell, így a 9 -ről 0 váltás mindig több időt fog igényelni, mint a többi. Aztán ha a tízmásodperc 6 -ra lépne, akkor a perc növelése, a tízmásodperc nullázása, kiírása egy portra ugyanígy egyre több időbe telik. Az órádba így egy jelentős késést építesz be... |
Bejelentkezés
Hirdetés |