Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   75 / 314
(#) perköbüki válasza zsa hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

A Q806 az a hűtőbordán van? A kapcsolási rajz szerint az egy dióda védett FET, ezért ha mérsz is rövidzárat két láb között attól az lehet még jó. A kapcsolási rajzon látszik, hogy két körből áll össze a csövek meghajtása. Ha beazonosítottad melyikkel van gond akkor utána könnyebben haladsz (feltételezem, hogy csak az egyikben van gond.....) szépen kezd el nézegetni sorba. Azért írtam a Q807 mert az tűnt a legesélyesebbnek mivel közvetlen meghajtja a C5707-eseket.
(#) perköbüki válasza perköbüki hozzászólására (») Máj 16, 2012 / 1

Az előbb hülyeséget írtam a FET-ről, az a beépített dióda semmiképp sem szabad, hogy vezessen. Ha azon a FET-en zárlatot mérsz akkor az hibás...
(#) zsa válasza 1984white hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Köszöntem a segítséget ,csere megvolt és úgy néz ki jó lesz. Nincs melegedés halk sipolás még mindig van a hűtőborda felől de nem változik a fényerő növelésével .
(#) zsa válasza perköbüki hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Köszönöm neked is . Rossz volt : PF801, C5707 2db, SI4431 zárlatos , hibás Q804 a végére.
(#) 1984white válasza zsa hozzászólására (») Máj 16, 2012 / 1

A halk sípolás transzformátorból jön, ha tényleg halk és nem kapcsolgat ki a fény, akkor ne foglalkozz vele.

Ha későbbiekben gond lesz vele akkor esetleg csere. Üdv!
(#) mofesa válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Nem csoda,hogy letiltotta a világitást,mindkét cső vége fekete volt,a másik kettőt nem mertem piszkálni,nehogy eltörjenek,bár lehet,hogy érdemes lenne megnézni azokat is.Szerinted?Még nem igazán volt szerencsém lcd-t javítani.Jól sejtem,hogy ezeket úgy fogom kapni,hogy ráforrasztott vezetékkel együtt,és azt a gumi foglalatot azt külön kell kérni hozzá?
(#) perköbüki válasza zsa hozzászólására (») Máj 16, 2012 / 1

Nincs mit, 1 ponttal jutalmazhatsz
(#) perköbüki válasza mofesa hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Én is hozzászólok... Csak a csövet kapod. Rá kell forrasztani a drótot. A távtartókat is be kell építeni. És fontos, hogy a csövek végét zsugor-csövezni kell.(különben áthúzhat)
(#) mofesa válasza perköbüki hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Köszönöm.A másik két csövet érdemes kihalászni és megnézni (attól tartok,hogy eltörnek)?Az inverter trafót,hogyan tudnám letesztelni,hogy jó-e?Az létezhet,hogy az alsó csöveket erősebben világítja meg,mint a felsőket (a felsőkkel meg tudtam nézni egy pillanatra)?
(#) perköbüki válasza mofesa hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Ez egy elég új típusú monitor, ráadásul az,hogy 2 cső is egyszerre tönkrement, az más hibára is utal. A csövet meghajtó elektronikában. Trafó szekunderét ellenállásmérővel tudod tesztelni... Nem tudom milyen trafó van benne, de tuti van 2 szekunder oldal. Kb. azonosnak kell lennie.
(#) mofesa válasza perköbüki hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Köszi.TMS 92920CT tipusú van benne.Valószínű,hogy két szekunderes.
(#) dj.csont hozzászólása Máj 18, 2012 /

Üdv.Mindekinek! Van egy Samsung 192N monitorom ami tegnap éjszaka úgy hagytam reggelre már nem működött szétszedtem gyakorlatilag semmi féle égés nyom nincs rajta majd újra bekapcsolnám és azt veszem észre rajta hogy kép gyakorlatilag nagyon haloványan van rajta ha fény felé fordítom éppen hogy észre vehető viszont a kijelző háttér világítása nem nagyon működik! Esetleges tapasztalatok vagy hiba oka hol kezdjem el javítást! Segítséget előre is köszönöm!

DSC00039.JPG

(#) perköbüki válasza dj.csont hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Hello!

Meg kellene mérni megvan-e a tápon az 5 és 12 volt.
(#) bbalazs_ válasza dj.csont hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Szerintem lesz rajta 5V biztosan (hiszen mukodik), es valoszinuleg 12V-15V is.
Eloszor nezd meg, hogy a 12V-os reszen a biztositek jo-e.
Igy ranezesre SMD bizti lesz a masik oldalon. Lehet egyebkent foliavekonyitas is. Merd ki, meddig van meg a fesz, honnan nincs. Kerunk kozeli, jo minosegu kepet a masik oldalrol. 220-as fele nem kell.
Aztan a FETeket merd le rajta (valoszinuleg fekete, nyolclabuak a masik oldalon). Ha elter az egyik a masik haromtol, akkor tipusat olvasd le, csereld ki.
(#) isti03 hozzászólása Máj 19, 2012 /

Sziasztok. Fujitsu Siemens L9ZA montiorba keresek scaler panelt. Próbáltam az apróhirdetésben, de azt írja "nem sikerült feladni a hirdetést". Más panel is jó lenne csak a csatlakozó egyezzen.

untitled.png

(#) perköbüki válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Sajnos ellent kell, hogy mondjak bbalazs kollégának, a 12V nem biztos, hogy megvan. Már találkoztam olyan esettel, amikor ezzel probléma volt...
(#) bbalazs_ válasza perköbüki hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Nem szeretem, ha ellentmondanak )
De ezert irtam, hogy VALOSZINULEG.
A 12-15V ugye csak a hattervilagitasnak kell, ott meg vagy zarlat van, vagy szakadas. Zarlat eseten elobb-utobb elfustol valami es szakadas lesz .
Esetleg a kondik puposak, de a kepbol ez nem igy jon le. Mivel nem irta, hogy lenne akar jele a felvillanasnak, ezert gondoltam arra, hogy egyaltalan nincs meg a hattervilin a fesz. Negy FET egyszerre nem szokott meghalni vagy ket trafo sem. A vezerloIC halal szinten nem jellemzo. De majd ugyis meglatjuk.
(#) bbalazs_ válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Kepen latom, F201-es szammal egy narancssarga bizti. Azt kellene ellenorizni eloszor.
(#) dj.csont válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

F201 megnéztem jó és 14V megy F201 biztihez! Tehát 12 Voltos forrás is jó ezek szerint!
(#) bbalazs_ válasza dj.csont hozzászólására (») Máj 19, 2012 /

Akkor merd ki a ket, si4532-es dual fetet. Valoszinuleg jok lesznek.
A biztonsag kedveert merj ra a bizti UTANI feszre is.
A tapcsatlakozo melletti nyakon (ami a nagy panel es a kis panel kozott van) lesz olyan felirat, hogy backlight on. Annak a feszere merj ra, hogy bekapcsolaskor adja-e magas szintet.
(#) MrRolex válasza pipi hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Sziasztok!
Egy HP 2025-ös tv-monitornak a VGA bemeneten fényerőproblémája van.

A fehér tartományban nem részletes a kép. de csak a vga-nál. Filmnézésnél annyira nem szembetűnő. s-video bemeneten tökéletes képet ad. próbáltam már n+1 beállítással (fényerő, kontraszt, gamma, stb).

Mi lehet a hiba oka? ennek a cseréje kb mennyibe kerülhet?

Válaszotok előre is köszönöm!
(#) torok72 hozzászólása Máj 20, 2012 /

Sziasztok.Van egy LG flatron L1919 s és az vele a gond hogy be kapcsol de nem ad képet mi lehet a gond
(#) dj.csont válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Hát nem tudom ez mennyire nagy előre lépés de a smd biztosítékot kicseréltem és össze kötöttem a kábeleit monitornak! És rendesen világít is már!!! megy rajta no signal! felírat (mert ugye nincs rádugva semmi gép) Elő fordulhat hogy ennyi volt neki baja!? Mert azért mégis különös mert nem véletlen megy csak úgy ki egy biztosíték! Hozzá teszem ez egy 2003 -as monitor! Video kari kikapcsolta monitort és reggel mikor felébredtem standby -bol nem tudtam felébreszteni!
(#) torok72 hozzászólása Máj 23, 2012 /

Sziasztok.Van egy LG flatron L1919 s és az vele a gond hogy be kapcsol de nem ad képet mi lehet a gond valaki tud nekem segíteni előre megköszönöm
(#) perköbüki válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Az előbbi szinte mutatványos volt. Grat bbalazs!
(#) perköbüki válasza torok72 hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Szia!

Szétszedted?
(#) torok72 válasza perköbüki hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Szia.Igen szét szettem de miért kérded
(#) zsa hozzászólása Máj 25, 2012 /

Sziasztok. Acer AL1914 monitor bekapcsolás után kb: 5-10 mp elteltével teljesen kikapcsol. Pár MP után újra indul aztán megint kikapcsol. Bekapcsolva van hátár fény és kép is . Első nekifutásra táp kondikra gondoltam , amik viszont kapacitás mérővel jók voltak, de azért cseréltem őket biztonságkép (470UF és 1000Uf) egyéb alkatrész elváltozás nem látható . Sajnos nem vezetett eredményre . Az inverter trafóból sercegés hallatszik ,de ha az inverterrel lenne gond akkor nem csak az inverter szokott tiltani ? Mivel jelenleg az egész monitor kikapcsol aztán újraindul .
Gondoltam az invertert le kellene választani hát ha úgy kiderül azzal van -e gond.

Köszönöm a tanácsokat előre is.
(#) perköbüki válasza zsa hozzászólására (») Máj 25, 2012 / 1

Nem lehetetlen az inverter mikrokontroller hiba.
Következő: »»   75 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem