Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   780 / 1394
(#) BarnaPili válasza Spyro1411 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Vagy lakkozd le akrilánnal,az utólag forrasztható is,vagy oldj fel gyantát alkoholban,és azzal kend át vékonyan.Ezzel levéded a korrózió ellen,és a forraszthatóságot is megőrzöd.
(#) Spyro1411 válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Gyanta alatt mi érthető? Ez a sellak ez jó? Vagy kalafunával csináljam? (folyatószer) Bővebben: Link
(#) llaci56 válasza Spyro1411 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

A gyanta az gyanta... Amivel a hegedűvonót gyantázzák.
A sellak is egy gyantaféleség, de állati eredetű és azt politúrozáshoz használják.
(#) Spyro1411 válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Tudnál mutatni egy oldalt ahol lehet rendelni? Nem igazán tudom, hogy miről van szó, még nem találkoztam ilyennel.
(#) gulasoft válasza Spyro1411 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

József körúti vegyszerboltban lehet venni kilóra, veszel ott alkoholt literes kiszerelésben feloldod egy életre elég ha elég jól záró üvegbe tudod rakni.
(#) kuka88 hozzászólása Máj 25, 2012 /

Sziasztok

Vasalásos módszerrel csináltam, vagyis próbáltam csinálni a nyákot, de nem jött össze. Hogyan tudom a tintát eltüntetni?

Köszönöm
(#) pjg válasza kuka88 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Én Nitro hígítóval szoktam. Elvileg jó a körömlakk lemosó, aceton. Valaki dörzsöli.
(#) pepe091 válasza kuka88 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Vagy lecsiszolod, ezzel természetesen vékonyodik a réz vastagsága is, vagy valamilyen hígítóval leoldod. (Aceton, nitro hígító, lakkbenzin) Szóval valami ilyesmivel, egyből lejön. Aztán lehet újra próbálkozni!
(#) kuka88 hozzászólása Máj 25, 2012 /

Acetonos körömlakk lemosó és lakkbenzin hígító nem vitte le. :S

Hát ez érdekes, mindig azzal mosom le. Milyen nyomtatóval nyomtattad?
(#) kuka88 válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Jó kérdés. Elvittem a terveket írószerboltba és kinyomtattattam. semmit nem tudok a gépről és a tintáról.

És műnyomóra, ill. valami fényesre nyomtattattad ki?
(#) pjg válasza kuka88 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

De azért azt csak tudod, hogy lézer nyomtató volt e?

Műnyomópapírra lett nyomtatva.
Lézernyomtatóval, ha jól hiszem.
Anyák egyes részein szépen rajtamaradt a tinta úgyhogy gondolom lézeres.

Hát ha kicsit is átment akkor tuti lézer, mivel csak az olvad hőre. A sima tintással nem történt volna semmi.

Pár dolog ami hiba lehetett:
Nyomtatás után meg lett fogva a lézernyomat, zsíros lett, stb, ezért nem tapadt át.
A Nyák nem lett megfelelően előkészítve, kis csiszolás (lehetőleg vizesen), szárazra törlés, és még utoljára zsírtalanítás.
Vasaló hőfokának 180-200 °C között kell lennie.
Akkor van kész a vasalás, ha átlátszanak már a vezetősávok, majd áztatás vízben néhány percig.
Majd ezek után lehet maratni.

Köszönöm,
Holnap, ha tudok nyomtatni megpróbálom újra.
(#) janikukac hozzászólása Máj 25, 2012 /

Sziasztok!

Hirtelen a kereső nem adott erre választ: írásvetítő fóliára nyomtatok, és ha azt rávasalom a nyákra, az is jó nem? Láttam már itt hasonlót. Persze direktbe nem szabad a fóliát vasalni mert a talpára a vasalónak ráolvad. Ruhát kellene rárakni, vagy még egy papírt? Tapasztalata és minősége van valakinek erről? Hogyan lehet leszedni a fóliát aztán? Így is elolvad? Büdös?
(#) Sick-Bastard válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Helló!

Én is hasonló gondokba ütköztem mint kuka88, csak a különbség hogy ő nyomópapírt használt én meg ezt:
TTF A4

Én ebből a videóból próbáltam kiindulni:
Nyák készítése vasalásos technikával

csak itt is nyomópapírt használtak és nem fóliát.

Fólia esetében mennyiben tér el a művelet?

Szerintem nekem 4 hibám volt:
- nem volt lecsiszolva a nyák
- a nyomtatás nem volt elég jó minőségű (bolti)
- a fóliát összetaperoltam...
- és a vasalás technikám lehetett még a hunyó (gyakorolni kell)

SB
(#) BarnaPili válasza janikukac hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

ÉN nem próbálnám meg.Hogy szeded le utána.Leáztatni nem fogod tudni.Fényes reklámújsággal inkább menne.Amire te gondolhatsz szerintem az a transzfer fólia.
István
(#) janikukac válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Hát arra gondoltam, írásvetítő fólia. Amire nyomtatok fotózáskor.
(#) pepe091 válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Máj 25, 2012 /

Azt nem tudom, miben tér el, én az elejétől műnyomót használok, olcsóbb is és az már nagyon sok embernek bevált.

A legfontosabb az előkészület, hogy megfelelően elő legyen készítve a nyák, mert ha már ott hiba van, akkor bukik az egész. A vasalás a legkevesebb már szerintem. A lényeg, hogy nem szabad nagyon erősen rányomni, mert szétlapulhatnak és ezáltal összeérhetnek a vezetősávok. De az sem ó, ha csak a vasaló súlya van rajta, szóval csak érzéssel.

Mondjuk én mindig magamnak nyomtatok, és gondolom egy fénymásoló szalonban nem a legnagyobb felbontásban nyomtatnak, mivel az nagyon enné nekik a tonert...

Szóval az előkészületekre kell helyezni a hangsúlyt. Zsírtalanítás!! De ha csak nagyon kevés hiba lenen benne, akkor lehet orvosolni alkoholos filccel. De ha jól csinálja az ember hibátlannak kell lennie.
(#) atiotezer válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Az írásvetítő fóliát nem tudod majd leáztatni!!!
Ha leszeded, akkor feltépi a festéket is, arra meg kevés az esély, hogy lehúzásnál a nyákon maradjon a festék.
(#) janikukac válasza atiotezer hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Köszönöm az információt!
Csak mondom már olyan régen vasaltam.. Nade akkor majd az öntapis matrica hátuljára fogok, az egyáltalán nem szívja a festéket be.
Erről valaki valami képet, minőséget, tapasztalatot? Én anno műnyomóztam, nem túl sok sikerrel.
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Kipróbáltam: hát már a nyomtatásnál gond volt, mert mindig csunya volt a rajzolat. Aztán mikor lett egy jó, kivágtam, felvasaltam, elég sokáig tartott, de nem nagy valami lett a minőség. Lehet mégis a műnyomó a legjobb, csak azom nincs.
(#) mrobi válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Nekem HP nyomtatóm van és annak festékét se tudom lemosni rendesen lakkbenzinnel. Csak a nitro hígító viszi le normálisan.
(#) Bari- válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Csak vannak nálatok is fényes papírra nyomtatott reklámújságok, azok is műnyomó papírra készülnek, azzal a papírral is tegyél egy próbát szerintem.

Bari
(#) janikukac válasza Bari- hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Biztos, csak keresni kell. Amúgy minden újság, ami fényes? Aztán ha találtam melyik a jó része? Csak a címlap, vagy a többi is? Hogyan rakjam a nyomtatóba? Leszakítom/vágom és csak úgy?
(#) Bari- válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Amelyik elég vastag fényes papírból van az jó, legtöbbször a belső oldalak is elég vastagok, ha csak vékony papíros van, akkor egy normál papírra papírragasztóval felragasztod a felső élénél és úgy nyomtatod rá.
(#) janikukac válasza Bari- hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Most találtam egy cipős újságot, majd jelentkezem !

Hírek:kinyomtattam rá, és beszorult a nyomtatóba, úgy kellett kicibálni.
(#) pjg válasza janikukac hozzászólására (») Máj 26, 2012 /

Színes, fényes Szórólap, reklámújság is jó. LIDL, régebbi Aldi, stb.
Következő: »»   780 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem