Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » iPod, iPhone, és hasonlók
Lapozás: OK   3 / 5
(#) tomipap válasza NgLovi hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
Ismerem eleg rendesen kivul belul, de sajnos ez HW gond az biztos, nem sw mivel amikor az iPhone No-WiFi-t ir akkor nem halozatot nem lat hanem a WiFi vezerlot. 3.1.2-t mondjuk nem probaltam mar ezer eve rajta. megnezem hatha segit.
(#) NgLovi válasza tomipap hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
Így valószínűbb a hardver gond de szerintem kár javítani.
(#) pintad hozzászólása Jún 13, 2011 /
 
Hello.
Nem olvastam el minden hozzászólást. Valaki szándékozik rendelni a közeljövőben új iPod csatlakozót, vagy van esetleg elfekvőben 1-2 darabja amit szívesen eladna?
(#) NgLovi válasza pintad hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Én mostanában egyiket sem tervezem, de ~1500 Ft nem sok érte ebayen.
(#) pintad válasza NgLovi hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Feltételezem erre gondolsz. Az egyetlen bajom, hogy se nekem, se az ismeretségi körömnek nincs PayPal accountja. Egyébként jó lenne, habár inkább a lengőcsatlakozós kivitel érdekelne (a sűrű forrasztási távolság kevésbé izgat)
Viszont amennyiben rendelne más is, akkor rendelhetnénk együtt. Egy héten belül biztosan nem kezdenék el rendelni, szóval segítség lenne ha valaki beszállna, mert a 8 dollárból 7 a szállítási költség ha jól értem. (bár ha már veszek, akkor többet veszek, 10 dbot kb, aztán legfeljebb tovább árulom)
(#) NgLovi válasza pintad hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Igen, az árát meg elírtam. Valószínű én is kb ennyiért vettem. Esetleg ha a szállítás megoldható, még a sparkfunon is van ilyen.
http://www.sparkfun.com/products/10327
http://www.sparkfun.com/products/9601
(#) forma3 hozzászólása Jan 8, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy több mint egy éve wcbe ejtett, majd pár percig használt és ettől tönkrement iPhone megmentésére mennyi az esély?? Mindenhol alaplapcserét mondanak, de en kitaláltam hogy lemosom alkoholban az alaplapot, majd újraforrasztom ahol eloxidálódott a forrasztós és elvileg menni fog? Nagyon optimista elgondolás? Elvégre maguk az alkatrészek nem mennek tönkre csak az összeköttetésük, nem?
(#) NgLovi válasza forma3 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Igen, ez NAGYON optimista elgondolás. Az esetek 99%-ban a víz nem a forrasztást teszi tökre, hanem a integrált áramköröket. Gondolj ble, míg egy egy forrasztás mondjuk 0.1 mm addig az IC-kben nanométerekben számolunk, és így könnyebben is sérül. Szétszedni nem bonyolult, nem vesztesz vele semmit ha belenézel, de kétlem, hogy bármit is találnál. Egyébként ha úgy döntesz, hogy eladod alaplap csere helyett, akkor írhatnál ide egy árat meg típust. Ha iPhone 4-ről van szó akkor még a garanciális cserével érdemes megpróbálkozni.
(#) forma3 válasza NgLovi hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
3G iPhoneról van szó, normális áron nem takláltam hozzá alaplapot, és ha mégis veszek, félő hogy más is tönkre ment benne és akkor kidobott pénz. 10eFt-ért van rá vevő.
(#) forma3 válasza NgLovi hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Az IC-be hogy folyik be a víz? Hisz az bevan öntve műgyantával, nem?
(#) X Sügi X válasza forma3 hozzászólására (») Jan 8, 2012 / 1
 
Az ic-be nem befolyik a víz, hanem felveszi a műanyag a vizet, és a pára miatt rövidzárlat alakul ki. A rövidzár miatti hőmérséklet emelkedésével pedig ez tönkreteszi az alkatrészt. Nagyjából lefordítva. Persze ez kicsit bonyolultabb, de a lényege ez. Nálunk a még be nem forrasztott alkatrészeket "sütőben" alacsonyabb hőmérsékleten (50 fok) tárolják, hogy a felvett pára ne okozzon gondot a forrasztásnál, illetve később az áramkör működése közben.
(#) NgLovi válasza forma3 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Sügi is adott egy választ, de ahogy te is mondtad, a víz ahtására túlmelegsik az áramkör. Mivel nem csak ott melegszik ahol a víz érte, hanem a vezeték egy szakaszán, ha az IC lábára megy a víz, szinte biztos, hogy az IC-n belül ég el ahol tized olyan vastag.
(#) forma3 válasza NgLovi hozzászólására (») Jan 8, 2012 /
 
Értem, köszi, azért egy próbát megér majd
Feszkót milyet adjak neki? 3,7V oda ahova az aksi adná, a másik két pontra meg semmi, így elindul ha jó?
(#) NgLovi válasza forma3 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Ezt a kérdése nem teljesen értem. Ezzel mit szeretnél elérni?
(#) forma3 válasza NgLovi hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Azt hogy ha az akksi nem jó, akkor simán 3,7V-ról megtáplálva megy-e. (az akksinak van még +2 érintkezése)
(#) NgLovi hozzászólása Jan 15, 2012 /
 
Ha az aksi nem jó akkor azt könnyen kiméred. Ha jó, akkor egyszerűen kösd vissza a lábait a helyére és méregetheted. De elméletileg mennie kell akkor is ha a 3 vezeték helyezz csak a +/-t kötöd be.
(#) GFI hozzászólása Jún 16, 2012 /
 
Sziasztok!

Nemrég hozzájutottam egy 3gshez, ami azt csinálja, hogy ha a fényerő csuszkáját kb 1/3 fényerőig feltolom, akkor van világítás, ha tovább akkor kikapcsol. Ha visszahúzom a csuszkát, és lezárom majd újra felnyitom a telót akkor megint van világítás.

A probléma hw-es. A 6R8 jelzésű tekercs cseréjével már próbálkoztam, mert fórumokon ezt az alkatrészt írják mint gyakori hibaforrás ha nincs hátérvilágítás.
(#) NgLovi válasza GFI hozzászólására (») Jún 16, 2012 /
 
Üdv!

Ha biztos vagy benne, hogy hardveres a hiba (teljes restore megvolt) és xy ok miatt már nem garanciális a telefon és kicserélted a tekercset, akkor túl sok tipp nem maradt. Nem észleltél olyat, hogy mielőtt lekapcsol, túlságosan is erősen világít? Esetleg kiment egy ellenállás. Talán akkumlátor gond. Más ötletem nincs.
(#) GFI válasza NgLovi hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
Restore már megvolt ugyan az. Nem világít soha erősebben. Akku már nem a legjobb. Nemsokára idő szerű lenne cserélni az aksit, akkor majd átméregetem az ellenállásokat is. Addig is kösz az ötletet.

Kb menyire kell odalennie az akkunak, hogy ilyet művelhessen?
(#) Solyomjoci hozzászólása Okt 2, 2012 /
 
Hát ez mekkora, gondolom olvassa ezt a topicot több iPhone-os is, gondoltam megosztom legújabb kütyümet hozzá
Bury Motion - Autós Bluetooth kihangosító szett iPhone 4 telefonhoz
--j
(#) minicooper hozzászólása Márc 1, 2014 /
 
Üdv.!
Szóval van egy Ipod Shuffle-m (1GB) amire raktam zenéket.
Mp3 és AAC formátumban is felraktam de amikor bekapcsolt állapotban megyomom a "play" gombot nagyjából 3 másodpercig villog (zöld és piros felváltva) és semmi hang nem jön ki belőle.
Mit csinálhatok rosszul? Vagy ha esetleg hardveresen rossz mi lehet a baja?
Ha marhaságot kérdek elnézést nem ismerem az apple cuccokat.
(#) NgLovi válasza Solyomjoci hozzászólására (») Márc 2, 2014 /
 
Szia! PontosN mi is villog? Ha tutiraakarsz menni, hogy nem szoftveres akkor csinálj egy teljes szoftver frissítéstés ne töltsd vissza backupbóla dolgaidat. Ha eznem oldja meg, akkor nagyobb a gond (fizikai javítástra szorul)
(#) minicooper válasza NgLovi hozzászólására (») Márc 2, 2014 /
 
Hát ugye ezen van egy beépített LED vagy valamilyen fényforrás és az.Gyári Users Guide-bn nem találtam semmit ilyen fajta villogásról.
(#) NgLovi válasza minicooper hozzászólására (») Márc 2, 2014 /
 
(#) doni82 hozzászólása Ápr 16, 2014 /
 
Üdv mindenkinek,van egy Iphone 4s 16gb-os telom amit Canadábol hoztak,és nem tudom itthon használni,be rakom a sim kártyát és nem fogadja el.Gondolom az itthoni GSM hálozatot nem tudja.Szoval ebben kérnék segítséget,hogy tudjam használni.Elvittem szervizbe,de az átállitás kőltségéből vennék egy ujjat.A kérdésem hogy nem e lehetne szoftweresen vagy nem is tudom valamijen modon megoldani ezt a problémát.
(#) potuz hozzászólása Máj 2, 2017 /
 
Ha valaki tudna segíteni nekem ebben a kérdésben, azt nagyon szívesen venném! Anno, vagy ezer éve itt vettem egy olyan cuccot, amivel lehetett 2 SIMmel használni az iPhone-t. Valahogy bluetooth-on osztotta meg és meglepetésemre működött. Sajnos elromlott az enyém, ők pedig már nem forgalmazzák. Valakinek van ötlete hol lehet beszerezni valami hasonlót? Angolból nem vagyok valami jó, így ebay-es kulcsszavakat nem túlzottan ismerem... Köszi!
(#) xoren válasza potuz hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Igen van ilyen most is. Én nem rég Gearbesten vettem 25usd ért. Most néztem valaminek drágább lett. De keress rá úgy, hogy dual sim adapter. Vagy ezeket a márkákat nézd meg Neecoo vagy ikos
(#) Ultimate hozzászólása Szept 13, 2018 /
 
Sziasztok. Hozzám került egy Iphone 5 ös, amit egy kevésbé hozzáértő kéz előttem már egyszer szétszedett. Egy olyan hibát produkál, hogy a képernyő közepén kb van egy 3mm széles csík. A két széle 1 pixelvastagságban folyamatosan fehér, a két széle közötti rész pedig 1 pixelsor működik - 1 pixelsor fehér. Most jön az érdekes rész. Ha nem használom, és hidegen felnyitom a képernyőt, minimum fényerőn, akkor szinte nem is látni ezt az egészet. Minimum fényerőn kb 5 perc kell, hogy olyan szintre erősödjön, hogy már zavaró legyen. Max fénynél pedig kb 1 perc alatt lesz látható. Szóval minél többet haználom, minél nagyobb fényerőn, annál gyorsabban (és fokozatosan) láthatóbb lesz ez a két csík, és a közötte lévők. Bárkinek bármi tippje, hogy mi lehet a rossz, sérült alkatrész? Esetleg találkozott már bárki ilyennel?
(#) krauszkrisztian14 hozzászólása Szept 22, 2019 /
 
Üdv!
Hol tudnék beszerezni működő iPhone SE alaplapot?
Előre is köszönöm!
(#) Gabó válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Szept 23, 2019 /
 
És mi történt az előzővel? Nem javítható?
Következő: »»   3 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem