Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Használd a 12C509-et. Azért nézd meg az adatlapokat, hogy van-e különbség köztük az írhatóságon kívül.
Ha egyszer írható PIC-et használunk a szimulációban, akkor csak egy HEX-et tudunk rajta lefuttatni? Ha nem megy rajzolhatjuk újra?
Szerencsére azért teszt program mert a hexet lehet cserélgetni akárhányszor. Csak a kész áramkörben lehet majd 1x írni.
Üdv Nektek, van ugye a "logicstate" és a "logicprobe" nevezetű eszköz, amivel logikai szinteket lehet generálni az áramkörünk bemenetén. Lehet ezt nagy impedanciás állapotba hozni, avagy csak H és L szintje lehetséges?
Üdv, a LOGICSTATE-et nem lehet nagy impedanciás állapotba hozni, de ha beteszel az áramkörbe utánuk egy-egy 74125-ös sín leválasztót (bus buffer-t) akkor azoknak a kimenetét "Z"-be lehet állítani.
A LOGICPROBE viszont ha magas impedanciás állapotba kerül akkor megjelenik mellette egy kis sürke négyzet (a piros és kék helyett) és a '0' vagy '1' helyett egy '?' jelenik meg, gondolom ez megfelel így.
Köszi, reméltem, hogy nem kell hozzá barkácsolni, de ha ez van, akkor el kell fogadnom. Pedig, a Z ugyanúgy jellemző, mint a H, vagy az L.
Hát igen, de úgy látszik a tervezők erre nem gondoltak
Sziasztok!
Egy lcd-re szeretnék kiírni valamit, de nem müxik. A program (nem én írtam): #include #include #include #include void DelayFor18TCY(void) { Delay1TCY(); Delay1TCY(); Delay1TCY(); Delay1TCY(); Delay1TCY(); Delay1TCY(); Delay1TCY(); Delay1TCY(); Delay1TCY(); Delay1TCY(); Delay1TCY(); Delay1TCY(); } void DelayPORXLCD (void) { Delay1KTCYx(75); // Delay of 15ms return; } void DelayXLCD (void) { Delay1KTCYx(25); // Delay of 5ms return; } void main(void){ TRISBbits.TRISB4 = 0; TRISBbits.TRISB5 = 0; TRISBbits.TRISB6 = 1; LATBbits.LATB4 = 1; OpenXLCD(FOUR_BIT & LINE_5X7); putcXLCD('a'); while(1); } A bekötésem: http://kepfeltoltes.hu/120617/lcd_bekotes_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Az lcd háttere "fényes" lesz szimuláláskor, de nem írja ki az a betűt. Megköszönném ha valaki útba igazítana, mert nagyon kezdő vagyok.
LCD VDD földön (+ 5V helyett)
VSS sehol (föld helyett)
Mondjuk ettől még simán szimulálja a proteus a működést. Most próbáltam.
A VDD és a VSS bekötését egy tutorialból vettem ki, és ott működött így. De kipróbáltam úgy is ahogy te mondtad, próba cseresznye alapon. De így sem működik. Szerintem valahol a kódban kell, hogy legyen a hiba.
A főprogram elején csinálj egy hosszabb időzítést mielőtt az LCD-t felprogramoznád, mert szükség van az LCD-nek egy feléledési időre. Most valószínű, hogy már akkor megkapja az első utasítást, mielőtt már készen állna. Egy-kétszáz msec-el eredményes lehet......Az adatlap egyébként figyelmeztet is erre.
Kipróbáltam...ugyanaz. Jobb lenne ha legalább egy errort írna ki. Így még azt sem tudom, hol keressem a hibát.
Az LCD RW vezérlő lábát a PIC RB6 lábára kötötted amit a programban bemetként használsz "TRISBbits.TRISB6 = 1", amit kimenetként, alacsony szintre húzva kell beállítani az LCD-re íráshoz.
Javítottam...így sem megy
Nem tud valaki egy működő programot és egy bekötési rajzot küldeni (ha van kéznél egy)? Megköszönném szépen. Már nagyon régóta kínlódok, és nem tudom elképzelni, hogy hol tévedhetek...ennyira bunkó nem lehetek (habár de ).
Köszi szépen. Mplabban van megírva, c nyelvben? Esetleg nem tudnád elküldeni a forráskódot?
Köszi
Szia!
4049-et szeretnék szimulálni, de nem tudok neki tápot adni mert a kapuk külön vannak. Alapban írja ugyan, ha rákattintok egy kapura, 5V de mérni már semmit nem lehet sehol. Hogyan oldható meg a táp ? Köszi !
Automatikusan adja a tápot hozzá a program.
Mérni is lehet rajta csak egy logikai szintet kell adni a bemenetnek.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet azt beállítani, hogy a program kizárólag 1 oldalas panelra tervezzen? Esetleg átkötéseket használjon. (Mellékeltem a rajzot amit átültettem Proteus-ba)
Azt hogy érted h. be kell állítani a Power és a signal vezetéket?
Igen. Nem tűnt fel. Kb. 3-4 napja foglalkozok a Proteus-al.
Mondhatni hogy óvodás vagyok ebben a témábanEzeket is ott tudom állítani ahol írtad az előbb?
Szia !
Ezt szeretném szimulálni, de nem sikerül. Megtennéd, hogy ránézel ? Üdv !
kösz, megpróbálom azzal.
Üdv!
Sziasztok!
Egyoldalas NYÁK-ra való tervezéskor nem sikerül minden vezetősávot bekötnie autó tervezéskor a proteus-nak. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet beállítani, hogy ilyenkor átkötést használjon. (ha egyáltalán be lehet ilyet állítani)
Helló mindenki!
Épp egy órát tervezgetek Proteusban. Úgy döntöttem ,hogy multiplexelősen oldanám meg a kijelzőt. A probléma az ,hogy a kérdéses kijelzővel nem működik a szimuláció. Viszont ,ha beteszek egy másik kijelzőt, vagy leszedem tranzisztorokat, amik a kijelzőket hivatottak kapcsolni és közvetlenül rákötöm a PIC lábaira a kijelzőt akkor tökéletesen működik a dolog. Valakinek van elképzelése miért van ez? Vagy ez csak valamilyen bug a szimulációban? Előre is köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Nem tud valaki egy működő programot és egy bekötési rajzot küldeni (ha van kéznél egy)? Megköszönném szépen. Már nagyon régóta kínlódok, és nem tudom elképzelni, hogy hol tévedhetek...ennyira bunkó nem lehetek (habár de
). 
Mondhatni hogy óvodás vagyok ebben a témában