Fórum témák
» Több friss téma |
Azert ha megnezitek minden ujabb ismeretet elsosorban a haditechnika elvez. Ha lesz is valami hasznos ebbol, akkor arra a nagyok ra is teszik a kezuket.
Talán említettük is már ezt a vonalat. Ez ellen se sokat lehetett tenni eddig, de talán ahogy fejlődik a társadalmi szintű egymást elfogadni, megbecsülni vágyó törekvés, ez is másképp lehet. Nagy bajban nem egymás ellen fogunk harcolni, remélem! Ha nem tudjuk a bajt legyűrni, akkor azután már lehet, de azt nem szeretném már végignézni!
A nagy technologiai fejlődésnek egyébként lehetnek más hátulütői is, ha az energia problémánk megoldódna. Érdemes ezt és a hasonló témákat elolvasni. - Szingularitás - Már most érdemes lenne gyerekeinkkel erről beszélni, hogy vigyázzanak az MI-vel, mert lesz, ha a mostani gondok megoldódnának. Inkább a barátságos verzió felé kéne terelni a vonalat.
Nem az eddigiekhez tartozik....
De ennek a számítógépes hálózata se kerülhette el a sorsát. Bővebben: Link Idézet: „Az illetékesek vették az üzenetet, ám azt még nem tudni, hogy pontosan milyen ellenlépéseket terveznek a hasonló esetek megelőzése céljából.” Talán meg kéne kérni a jószándékú hackereket, hogy segítsenek!
Hogy rézből vannak-e a tekercsek?
Idézet: „A mágnesekben nióbium-titán ötvözetből készített kábeleket használnak, ez az anyag az abszolút nulla fok fölött 10 fokkal, 10 kelvinen válik szupravezetővé, vagyis itt már ellenállás nélkül vezeti az áramot. A mágneseket szuperfolyékony héliummal hűtik le, nagyon lassan, fokozatosan 1,8 kelvinre (mínusz 271,4 °C ), a világűr hőmérséklete ennél magasabb, 2,7 K. A rendszerben 96 tonna hélium van, ennek 60%-a a mágnesekben, 40% pedig az elosztó és a hűtőrendszerben.”
Van magasabb hőmérsékletű szupravezető is, de valamiért azt nem használják.
Igen én is hallottam ilyesmiről, de nem tudom az milyen anyag és főleg azt nem, hogy gyártható e ilyen mennyiségben.
A Gauss Intézet (International Gauss Institute for Advanced Science) munkatársai már 2005 eleje óta folytatnak kutatásokat, melyek a Nagy Hadronütköztetőben (LHC) végbemenő nagysebességű részecskeütközések váratlan következményeit célozzák. A tudósok szerint elképzelhető ugyan, hogy létrejönnek nem kívánt elemek (vákuumbuborékok, fekete lyukak stb.), de a számítások alapján, ezek rövid életű és elhanyagolhatóan apró méretű jelenségek lesznek, így veszélyt semmiképpen nem jelentenek.
Sziasztok!
Van valami fejlemény a részecskegyorsítóval kapcsolatban? Kerestem neten híreket, hogy most még építik illetve javítják-e vagy már elkezdték a kísérletezéseket, csak nem találtam naprakész híreket... Valaki tud valamit?
Ha valami érdekes történik, biztos megtudjuk
Köszi a linket, nekiállok olvasgatni.
Naprakész státusz riport: Beam Status
Sok érdekes dolgot nem fogsz olvasni róla, max annyit, hogy most x TeV-on történt ütköztetés sikeres/nem sikeres, vagy újra kifolyt 2 tonna hélium. Majd csak pár év múlva lesz az egésznek értelme, mikor az adatok többsége ki van értékelve, és biztos dolgokat is lehet tudni.
Ha már át van nevezve a topik (asszem?) lehetne itt akár egyéb részecskefizikai dolgokról is beszélni. Éppen tegnap rendeltem 15g nehézvizet az épülő fusoromhoz, remélem egy darabig elég lesz majd ez a 4,7 gramm deutérium.
A weboldaladon mikor lesz cikk vagy előzetes arról, hogy most mit építesz / építetek?
A youtube csatornámra írtam ki ezeket, de mivel egyszerre 10 dolgot is csinálok, nem tudok róluk egyenként írni, meg sok befejezetlen projekt is van, ami viszont kint van az oldalon, de most leginkább a fusorral szeretnék foglalkozni.
Te komolyan fusort építesz? A nehézvizet honnan rendelted?
Ebayról vettem, de ez le is van írva.
Bővebben: Link Mivel jelenleg nem megoldott az elővákumszivattyú kérdése, ezért jelenleg áll a cucc.
A szuperszimmetria elméletére leszek kíváncsi, amikor beigazolódik (ha igaz). Persze ehhez kellene egy kis műveltség kvantumfizika terén, úgy még izgalmasabb lenne.
Idézet: „A szuperszimmetria (angol rövidítéssel SUSY) a modern fizika egyik legizgalmasabb elmélete, eszerint az ismert részecskéknek létezik egy-egy nagyobb tömegű szuperszimmetrikus párja (szuperpartnere), amelyek ismert párjuktól egyetlen kvantumfizikai jellemzőjükben, a spinjükben különböznek.” Szerk.: mármint nekem lenne szükség egy kis kvantumfizikára, mert jelenleg azt se értem hogy mi az a spin.
Hogy őszinte legyek én sem, de ezzel vannak így egy páran, minden lekicsínylés nélkül kimondható szerintem.
Én azt várom, mikor a Higgs bozon-ocskát jól kiismerve elkészítik az első antigravitációs szerkezetet, amivel a nagysebességű irányváltoztatásra képes repülő eszközökben a csillapítást meg lehet majd oldani...
Ez ügyben szkeptikus vagyok, már az észleléshez szükséges körülmények megteremtése is irdatlan energiát igényel....
Nem holnap lesz.
Hawking is szkeptikus volt, rá is ment 100 dollárja
|
Bejelentkezés
Hirdetés |