Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések

Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 29
(#) PH-User hozzászólása Júl 23, 2012 /

Sziasztok!

Hozzám is került egy ilyen "csoda".
Trafóhibás.

Szerviznek írtam, választ nem kaptam.
Honnan tudnék bele elfogadható áron trafót kapni?
(#) József István válasza PH-User hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Üdv!

Hívd fel őket! AZ idén kérdeztem, pont trafó ügyben, azt mondták gond nélkül kicserélik!

30 534 51 55

1 239 70 20
(#) flatszeru hozzászólása Júl 24, 2012 /

sziasztok!
Azt szeretném megtudni,hogy hibás potméter (Soundwell B503 - a 50kOhm Bx6 (eg. with six paths) and a RF-330TA 09550 motor) helyett milyen potit lehetne beszerelni? mert ezt a típust már nem gyártják és nem is találtam sehol ahonnan be lehetne szerezni. Sőt, egész panelt sem lehet sehol venni. A genius-t is kerestem már,ők sem tudnak segíteni.

A hangfal ua. genius 5.1 home theater mint a topic címében. De ez 3600 PMPO -s. Talán dht-510 néven futott.

előre is köszönöm!
(#) titi válasza PH-User hozzászólására (») Júl 24, 2012 /

Hali!
A trafóba gyárilag beépítenek biztosítékot, azt megnézted, hogy jó-e?
Ha csak az ment ki, nem kell rögtön trafót cserélni, más is járt már így.
Ha kicsit visszaolvasol a topikban, vagy használod a keresőt, magad is láthatod, és azt is, hogy mi a teendő.
(#) titi válasza Ikimasta hozzászólására (») Júl 24, 2012 /

Hali!
Bocs, mit értesz "soundproci" alatt?
Ki mondta, hogy az ment ki?
Biztos nem végfokhibád van?
(#) flatszeru hozzászólása Júl 24, 2012 /

valaki aki ért hozzá megnézné nekem ezt a kettőt,hogy kompatibilis lehet -e egymással?

ALPS RK168 6Channel 50K VOLUME GENUINE MOTORIZED POTENTIOMETER 50KAX6 V014
http://href.hu/x/i805

Ami a genius 5.1 ben van, soundwell B503 6x50k poti
http://href.hu/x/i806
http://href.hu/x/i808

köszönöm!
(#) Shaw69 hozzászólása Júl 24, 2012 /

erre a panelre lenne szükségem.
Valaki tud bontottban egyet?

Front Panel
(#) Ikimasta válasza titi hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Hali!
Mikor megvettem(8-10 hónapja), nem működött, és akkor el is vittem szervízbe. Akkor a végfok ment ki benne. Kicserélték, lepróbáltam, szólt mint az álom! Aztán PC híján pihent vagy fél évet, és mikor vettem egy PC-t akkor próbáltam összedugni a hangkártyával. Legelőször szólt a mély, ill. még két háttérsugárzó, de más nem. Óó gondoltam itt valamit félredugtam és elkezdtem a létező összes variációban bedugni a kártyába, aminek az lett a vége, hogy hátttérsugárzók egyeltalán nem, csak a mély dörmögött. Elvittem egy másik szervízbe, és mondtam is a srácnak, hogy gyanakszok a végfokra mert állítólag az olyan fogyócikk ezekben. Szétszedte, és Ő mondta, hogy a végfognak semmi baja, hanem a soundproci ment szét, ami arra hivatott, hogy szétossza a jelet a sugárzóknak.(Mellékesen jegyzem meg, hogy műanyagkupakokat gyártok, szóval az elektronikához annyit értek, hogy nem jó ha a konnektorba nyúlunk mert az fáj.) Szóval ha ilyen nem létezik(mármint soundproci) akkor nekem is hazudtak. Egyébkent ez egy Szigethalmi PC szervizes, és sokan dícsérik.
Amúgy köszi a reagálást! További tanácsot adni ér!
(#) titi válasza Ikimasta hozzászólására (») Júl 25, 2012 / 1

Értem! Akkor gondolom így van, ez esetben viszont nem sok esélyed van, szinte lehetetlen beszerezni a BT... sorozatú IC-ket.
(#) PH-User válasza József István hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Szia!

Köszi, közben már kaptam választ tőlük, ~6000Ft egy új trafó+postaköltség, hááát.. nem kevés.

titi - Nem bombáztam még szét, de amint visszakerül hozzám, szétbontom és ránézek, hogy nem ott van-e gond. De ha a biztik elolvadnak, akkor szerintem semmiféle feszültséget nem adni. Van rajta feszültség, csak össze-vissza.

Köszi a válaszokat!
(#) Kryper hozzászólása Aug 8, 2012 /

Sziasztok!

Lenne nekem is egy Genius SW-5.1 Home Theater hangrendszerem! Olyan problémám van vele, hogy először nem tudom miért de ha jól emlékszem a 2 hátsó hangfal bemenet elnémult a többi ment. na most az van, hogy a kertes házunkat azóta érte egy jó kis villámcsapás és ettől minden elszállt kivéve egy bemenetet a jobb vagy bal első azt hiszem. Minden más néma a sub búg de más hangot nem ad a többibe ha dugok valamit amikor bedugom pici pattogás de ezen kívül néma. Az egy épen maradt port szépen tisztán szól. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a hiba? Mennyibe kerülne javíttatni? és hol tudom megcsináltatni? Elég amatőr vagyok a témában, olvastam a topic-ot de sok mindent nem értek Na hát így hirtelen ez lenne. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget.

Üdv, Károly
(#) Kryper válasza Kryper hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Ha tud valaki segítsen légyszí, fontos lenne megtudnom.

Köszönöm.
(#) kadarist válasza Kryper hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia!
Pattintsd szét a burkát és pillants bele, valamint mutass képeket a belsőjéről.
(#) Kryper válasza kadarist hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia!

Holnap megpróbálok majd csinálni róla.

Üdv, Köszi.
(#) Kryper válasza Kryper hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Na megjöttek a képek. Hirtelenjében ilyeneket tudtam csinálni, remélem jók lesznek. Köszi a segítséget előre is.
(#) Kryper válasza Kryper hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Tudtok nekem segíteni Uraim?
(#) reloop válasza Kryper hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Szia! Amit bekarikáztam, az elégett vezetősávnak néz ki. Jól látom?

Hiba.jpg

(#) Kryper válasza reloop hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Nem, az csak a mélysugárzó hibás forrasztása.
(#) reloop válasza Kryper hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

A lefotózott paneleken nem látok egyebet ami hibára utalna. Az IC-k feltűnően meg szoktak égni.
Mire van rákötve? Megérkezik a jel a bemenetekre?
A kapcsolókat, potikat átmozgattad? A service manual-ja ajánlja még a csatlakozók ellenőrzését.
(#) Kryper válasza reloop hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Számítógépre volt rákötve, de mással is próbáltam. Igen átmozgattam próbálgattam már régóta nem müködik csak most kezdtem el vele foglalkozni mert ha meg tudod csináltatni akkor marad ha nem akkor megy a süllyesztőbe. A csatlakozókat hogyan elenőrizhetem ? Valamint azt hogy a jel megérkezik e a bemenetekre?

Köszi előre is.
(#) reloop válasza Kryper hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

A csatlakozókat húzd szét és újra dugd össze. Ez sokszor elegendő az érintkezési hiba megszüntetésére.
A potikat és a kapcsolókat szintén járasd meg.
Az egy működő csatornának az RCA csatlakozóját próbáld bele a többi bemenetbe is. Ha valamelyik ettől megszólal akkor az nem kapott eddig jelet.
(#) Kryper hozzászólása Aug 18, 2012 /

A csatlakozókat már sokszor széthúztam és bármely rca részbe dugom mindig csak 1 csati szól.
(#) Gabó válasza Kryper hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Kikéne deríteni, hogy jók e a végfok IC-k első körbe. Ha jók előfoknál kell keresni.
Ezt megteheted ha a végfoknak megkeresed a bemeneti lábát és pl megkocogtatod. Ilyenkor valami hangot kell adnia a hangszórónak. Ha nem ad hangot akkor vagy végfok IC rossz vagy pedig ha van standby funkciója megnézni, hogy bekapcsol e. Ha igen és nincs hang rossz IC ha nem akkor azon az áramkörön kell szétnézni

A másik, a képeken van egy égett rész ha jól láom dióda és ellenállás vagy 2 ellenállás. azoknak is meg kellene nézni az élettartamát, hogy jók vagy sem.
(#) Kryper válasza Gabó hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Van standby, és bekapcsol de hangot nem ad csak az egyik hangszoró. Esetleg tudsz ajánlani valakit aki ilyennel foglalkozik? Mert én annyira nem értek ehhez.
(#) Gabó válasza Kryper hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Itt forumon sokan foglalkoznak ilyennel csak nem tudom merre vinnéd el vagy meddig. Pl én is foglalkozok ilyennel szabadidőmbe.
(#) Kryper válasza Gabó hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Én Budapesti vagyok ezért Budapesten tudom hozni vinni igazából.
(#) dex02 hozzászólása Szept 4, 2012 /

Sziasztok!

Genius 2020 hangfal erősítőjével lenne problémám.
Az egyik hangfalpár szól a másik nem (vagyis max hangon épp hallható vmi)
rajza: https://dl.dropbox.com/u/21511732/N%C3%A9vtelen.jpg
Először a bekarikázott két kondira gyanakodtam. Cseréltem ezeket, de a hiba fennáll. Ha rövidre zárom a kondikat, szól tökéletesen a hangfal, de bekapcsoláskor kap egy nagy impulzust ami vagy fél centire kimozdítja a membránt ami nem túl egészséges. (gondolom a kondik szolgálnak ennek az impulzusnak a levágására).
Lenne ötletetek, h mit lehetne kezdeni vele?
(#) Báddzsó válasza Kryper hozzászólására (») Szept 5, 2012 /

Ha még aktuális a dolog akkor javaslom, hogy nézd meg a trafót. Nálam is villám kóstolt bele és el is szállt az egyik tekercs a trafóban (3-4 van benne ) és emiatt nem szólt rendesen. Igaz, az egyik erősítő IC is megpörkölődött.
Kapott egy + trafót, IC is cserélve lett, és most olyan mint új korában. (csak nehezebb egy trafóval... )
(#) Ktihom hozzászólása Szept 11, 2012 /

Mindenkinek SZÉP napot!

SW 5001 hiba mély nyomó nem mükszik. Már javította szerviz (Genius) meg egy tv szerelő!
kétszer ugyanaz a hiba, 1 éve nem is használtam most gondoltam meg nézem magam a hiba okát : 1N540 dióda védői 100n kondik felrobbantak, szerintem a 3200/50 pufferek meg kiszáradtak mert nem adnak semmilyen életjelt, a végét nem tudom TDA7294. Kérdésem lenne érdemes javítgatni vagy megoldás -képpen egy másik végfokot bele rakni. Ha valaki már
átépített akkor némi segítséget nagyon szívesen fogadnék. Amúgy az eleje minden működik!
köszönöm !
(#) titi válasza Ktihom hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Hali!
Biztos érdemes javítani. Cseréld a kondikat, ellenőrizd a diódákat is, valamint, hogy a táp rendben van-e. Persze az is előfordulhat, hogy a TDA is cserére szorul...
Következő: »»   24 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem