Fórum témák
» Több friss téma |
Persze, működhet elvileg. A konvergenciához mit szólsz? Vagy a konvergencia mit szól az ötletedhez?
nem gondoltam kisercintek a dobozból innen onnan egy kicsit ozt szögelek neki valami tartót ozt adok neki áramot
![]() ![]()
Sziaszok!
Van egy 44dlp540 thomson projis tv-m,ami a napokban furcsán elkezdett kerregni,és már be sem kapcsol. Kiderült,hogy a szinkerék a hibás. Az lenne a kérdésem hogy hol lehet ilyet beszerezni,akár használtan is mert nemrég lett izzó cserélve benne és sajnálnám ezért kidobni. Van rá valami alternatíva a motort helyettesíteni valami másikkal?Esetleg bontott projektorból?A tárcsa jó,csak a motor része zörög.
Ez tudod mekkora? Mint egy szál kolbász!
Meg ami még kell neki a működéshez másik 10kiló.
konvergencia ha jól tudom az az összetartást jelenti... hát ezek az egyéni ötleteim persze annyi közöm van ehhez mint tehénnek a hátúszáshoz kb. de legaláb van egy két jó tanács ami azé megmarad a fejembe a sok hülyeség mellett
![]()
tudom láttam a fotot meg a méreteit róla
![]()
Láttál te már ilyen körtét világítani?
Ezek 30m magas térvilágítás oszlopokon szoktak lakni. Alatta meg műteni lehet.
Ez az este 9:43 perc van és mindenkit kikészítettem
![]() ![]() ![]()
Ez biztos, hogy nem. Ilyen van az asztali lámpámba. Annak tökéletes, de projectorba biztosan nem jó.
Szerk.: Tévedtem, az asztali lámpába 12V/50W-os van. Kicsit belegondolva sok is lenne a 275W, mikor a 100W-os villanykörtéknek is mekkora fényük volt... ![]()
Nem tudom mi lenne a jó út. Lehet inkább a nulláról kéne építeni egy projektórt. 15" TFT modul stb.
Akkor kellenei fog egy írásvetítő is. Legalábbis az abban lévő fresnel lencse. Az üveglap alatt található, amire a kivetítendő fóliát teszed.
Ja és akkor a mérete is hatalmas lesz a projectornak.
Épp most szedtem szét egy régi diavetítőt,és abban valami 150W-os izzó volt. Viszont átvilágította a LCD panelemet,arra nem volt gond!
![]()
fresnel lencsét mivel lehet helyettesíteni? Vagy más megoldás ehelyett ?
Semmivel, illetoleg egy baromi nagy lencsevel, aminek a kivaltasara volt a freshnel...
oksa értem. na majd kitalálom mi légyen ezzel.Most belekezdtem a szimulátorba,vagyis csak a tolóerő, fékszárny modulba. Kínáltak 20 ezer magyar forinté egy hibátlan 50" monitort lehet megveszem azt.Csaó
![]()
Sziasztok!
Van egy Philips Proscreen 4750-em ami a képen láthatót okozza. Ezt mi okozhatja?
Üdv!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet, hogy adott lesz egy Philips proscreen 4600 3lcd elven működő projektor abban az esetben, hogyha meg lehet javítani azt a hibát, hogy szét vannak csúszva a színei. Az lenne a kérdés, hogy ezt valahogyan be lehet-e állítani? Előre is Köszi! Szabi
Üdv!
Egyszer a h*lye fejemmel el állítgattam a 3 kijelzőt, de nekem sikerül be állítgatni. Nem egyszerű, mert bele kell világítani, fel kell lazítani a csavarokat, amelyek fogják a kijelzőt, de csak annyira, hogy csavarhúzóval tudd mozgatni a kijelzőket. Ki vetíted valami hozzád közeli helyre, ahova még élesre lehet fókuszálni a képet és rá szánsz pár órát, persze lehet, hogy ebben a projektorban nem lehet hozzáférni, de nekem így oldódott meg a dolog. Remélem segítettem. mhatalyak
Üdv!
Köszi a választ, igazából azért kérdeztem, mert elég olcsón tudnék hozzájutni, eredeti izzó, stb., stb. De akkor azt mondod, hogy inkább ne. Oké, köszi. Szabi
Nem biztos, hogy az LCD-k vannak elcsúszva. Az én projektorom is úgy volt feltéve, hogy el van csúszva a szín, közben pedig a vezérlőpanel bolondult meg. Az én projektorom Philips Proscreen 4750
Sziasztok!
A philips projektor tápját átkondiztam, de a kép csak rosszabb lett. Amikor bemelegszik javul a kép, de nem sokat. Teszteltük éjjel hidegben és a kép nézhetetlen volt, még a közepén is rossz volt, nem csak szokásosan a szélén és szemcsésedett, szellemképezett nagyon. Az RCA és S-VIDEO bemeneten a kép kék és sárga árnyalatos, VGA bemeneten 43Hz-n még aránylag nézhető, de csak bemelegedés után. Mi lehet ezzel?
Hi Mesterek!
Inkább csak érdeklődnék hogy volt e már dolga valakinek LED projektorral? Idáig azért ockodtam a dologtól mert nem tartottam reálisnak a 100 pénzes izzókat. Valakinek tapasztalata, véleménye? Erről lenne szó. Válaszokat előre is köszönöm.
Nagyon kevés a fényereje. Most nálam van, bár mér elég koros tisztításra egy Bővebben: Link ha megnézed Brightness (Lumens) : 1300 ANSI a ledes meg 300 lumen!! Bár ez tuti már gyengült fényerős ami nálam van de akkor is kevés neki a fényereje, telje sötétségben is a filmeknél éjszakai jeleneteknél zavaro nekem. Még ha romlott is 1300-bol tuti megvan még fele legalább. Elötte meg annak volt vagy fele olyan poros volt a foncsora is hogy semmi tükröződése nem volt tisztítás elött.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
Sziasztok. Egy kis segítség kellene. Vettem egy 3.5" lcd 640x480 felbontásút. Projektor lesz belőle Meg van a power led is 30watt 3000 lumen Az lenne a kérdésem, hogy az lcd-ről az anti glare réteget eltávolítsam vagy egy ilyen kis lcd-nél még annyira nem lényeg? Illetve az lcd utáni fresnel lencsét mekkora méretűre vágjam ??
Sziasztok lenne egy ilyen tipusú lencse amit szeretnék beépíteni a házi készítésű projektoromba!
A lencse típusa : vplh-10 egy sony kivetítőből származik Az lenne a kérdésem . hogy érdemes meg vásárólmom vagy nem? A projektorba agy 30wattos led , 3,5" 640x480 lcd 2db fresnel és ez a lencse kerűlne bele.
Az lenne a kérdésem amivel hozzátok szeretnék fordulni hogy van 1 projektor amit kb 2 ée használok. Az izzó élettartama 4000 óra . Most kb 1400 nál van és megjelentek rajta ilyen kicsi pixel mépetű kockák amik nagyon zavaróak tdnak lenni. Nem tudom hogy mi módon tudnám helyrehozni. Először azt hittem hogy por a lencsén, de sajna nem az volt.
Bár már régi a kérdés, de hátha azóta is él a probléma:
Egy német fórumon azt olvastam hasonlóra hogy mivel ebben 3 db kijelző található, így elcsúsztak egymástól mechanikai behatás miatt. Szedd szét és nézd meg mi igaz belőle. Külön-külön jónak tűnnek a színek. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |