Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVTECH AVC793ZC-B DVR hiba (kamerás megfigyelő rendszer)
Lapozás: OK   2 / 2
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Sajnos nem találok Jtag-ra utaló nyomot, ezért neki estem a procinak. Nehezen, de lejött az alulap. Avtech a proci .
AV079T8
KWGC8-002
B1110

Ezek vannak ráírva.
(#) gcsaba válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Az alaplapon találtam egy Flash memóriát plusz a ks kiegészítő lapkán van egy 5 pontos csatlakozó... ami pont megfelelne a jtag-nak. Ez csatlakozik egy ISP ic-hez.. rákerestem és a pdf-be rengeteget emlegetik az IIC-t...
Ezen kívül a kis lapkán van egy Cmos Sram meg még vagy másik 3 kis ic amik szontén vmi ilyesmi ramok lehetnek... lehet ez a kis lapka tartalmazza a programokat?
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Ez valami egyedi Soc. Infó róla a neten zéró.
Még ha lenne is JTAG kivezetve tudnod kellene a BSR regiszter lábakhoz rendelését (BSDL fájlból), illetve azt, hogy a flash hogyan van hozzádrótozva a procihoz.
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
A program abban a nagy Spansion TSOP flashban van amin egy sárga filccel rajzolt négyes van. Milyen típusú?
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Az a "Spansion S29GL128P" feliratot viseli, viszont ahhoz nincs kivezetve sehol semmi...
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Írtam a supportnak, erre küldtek egy 792-eshez való firmware-t... na most ha ehhez a kütyühöz ez a jó és nem a 793-as.. akkor meg van az, hogy miért is nem működik a cucc. Mondjuk a hátoldalon és a panelon is a 793 van feltüntetve... ki érti ezt..... na megkérdem mi van olyankor ha a bootloader elszállt. Kíváncsi vagyok mit reagállnak
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Hát ez nem NAND flash
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Kaptam egy iylen választ:

"Usually we can fix this problem by hardware reset (USB with the firmware must be inside the USB port of dvr, don't insert the files in any folder):"

Mellékeltek hozzá egy pdf-et is. Kipróbáltam, de egyenlőre semmi. Lehet nem ismeri a kínai pendrájvomat...
(#) Szoki válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Bootloader nélkül biztos, hogy nem fog menni.
(#) Lucifer válasza Szoki hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Azért láttunk mi már karón varjút:
http://www.ehow.com/how_7670287_recover-eee-pc-bios-flash.html

Illetve régi ARM-okban volt valami beépített ~256K flash ami csak arra volt jó, hogy az U-bootot behúzza. Ki tudja mit hegesztettek össze ha már saját SoC-t csináltak. Amúgy 90% hogy igazad van.
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Igen.. én is úgy gondolom, hogy nem fog menni, de egy próbát megér. Este elszaladok Miskolcra egy másik pendrájvomért amit elméletielg támogat a dvr és azzal is kipróbálom. De én is úgy vagyok ezzel, hogy nem hiszem, hogy fog működni. Viszont ha az se működik akkor nem tudom, hogy mivel lehetne visszahozni az élők sorába....
(#) gcsaba válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
A kis kiegészítő lapkán van 5 forrszem. A csatolt fájlban lévő ichez csatlakozik, méghozzá a reset, clk, data lábakhoz. Nem lehet, hogy ez lenne az amit programozom kellene?
(#) Lucifer válasza gcsaba hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Nem. Ez valami kis 8 bites kiegészítő hokkendáré.
A Linux, u-boot meg a kiegészítő szoftveres pitty-putty a Spansion flashban van.

A következőek a lehetőségek/problémák:
A flashet programozni úgy lehet ha hozzáférsz a lábaihoz.

A) verzió kiforrasztod, léteznek TSOP foglaltaok Willemhez pld. és felprogramozod. Ezzel az a probléma, hogy nehezen találsz olyen embert aki ezt megcsinálja meg van neki eszköze hozzá. (A TSOP foglalat drága, kopik.)

B) verzió a JTAG:
A lehetőség a főparaszt mód: a BSR regiszter mód. Ez nagyjából anniyt tesz, hogy van két akkora regisztered ahány lába van a cuccnak, és azokkal tudod állítani az adatirányt illetve tudod olvasni/írni. Ha tudod azt, hogy ezeknek a regisztereknek melyik bitje melyik lábhoz van rendelve (ezt a BSDL fájl adja meg) akkor hozzáférsz a flashhez. Innentől bit-bang módszerrel lehet írni a flashet. Erre való az urjtag. Ha szerzel BSDL fájlt meg JTAG hozzáférést a panelhez akkor hekkelek neked bele supportot a procidhoz. Ezzel a móddal az a baj, hogy botrányosan lassú. A flashek programozása során legtöbbször általában egy byte/word/buszméretű adata kiírása elvisz legalább 2 de rossz esetben 4-8 buszciklust. Minden egyes ilyen buszciklus annyi bit átszérializálását jeletni ahány bites a BSR-ed (lábas a procid). 12 Mhz-s TCK-val egy kiherélt u-boot (~100K) fél óra alatt kúszik fel.

JTAG-nál a B verzió a debug. Az ARM prociknak elég nyílt ez a része lehet, megfelelő információ birtokában debuggeren keresztül felhúzható annyira a proci, hogy a flash kezelő része inicializálva legyen onnantól meg meg lehet írni a flashet.

A probléma a következőkben leledzik:
A cucc egy egyedi ASIC amit a gyártó terveztetett magának. Dokumentácó nincs, nagy valószínűséggel nem is lesz publikus illetve ellopni sem lehet.

Még ha el is jutunk odaáig, hogy hozzáférünk a flashhez jön a következő probléma: az hogy mit hova írjunk. Az ilyen beágyazott retkek előszeretettel ugrándoznak el a boot során valami egzotikus helyre a boot során, így nem triviális az, hogy na akkor felírjuk az u-bootot a 0x0 címre aztán örülünk Vincent.
(#) gcsaba válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Hát.. elolvastam párszor az írásod és azt hiszem nem éri meg vele görcsölni. Nekem már ez meghaladja a tudásomat. Még ha a kis kínai barátaink tanácsolnak valami okosat akkor lehet azt megcsinálom. Különben meg hagyom az egészet, aztán ha elterjed a raspberry pi, majd arra biztos lesz ilyen kamerás szoftver, és legalább már meg lesz hozzá a dobozom. Azért köszönöm a felajánlást!!!
(#) levaitamas hozzászólása Nov 21, 2012 /
 
Hello! Segítséget szeretnék kérni egy Avtech AVC760-as DVR-el kapcsolatban. Nem tudom az admin jelszavát csak a felhasználót. Hardware-esen lehet-e resetelni? Vagy van valami módszer amivel vissza tudom állítani a gyári alapra?
(#) (Felhasználó 55649) hozzászólása Jún 8, 2013 /
 
Üdv!
Megpurcant egy beltérim flashelés közben, a flashelésre azért volt szükség, mert az eszköz (LogiSat 360 s hdmi) bekapcsolás után a boot, ----, majd a 0001 kiírása után nem reagált semmire illetve képet sem adott sem a hdmi-n. sem a scartokon, sem a coaxon át.
Flashelés közben-után errort írt, persze vártam kicsit, majd kihúztam bedugtam, és már csak a powerled ég semmi reakció a rs232porton át, tehát valószínűleg csak a jtag segíthet. Van a pcb-n egy 6pines "fentről lefelé" gnd, tck, tms, tdo, tdi, trstj ez gondolom a jtag. Mivel soha nem csináltam ilyesmit szeretnék némi útmutatót kapni tőletek, hogy hol induljak el a jtag-megoldások világában. Elsőnek mindjárt itt van ez az eszköz, amit talátam, a kérdésem pedig hogy jó-e bármire is a problémámmal kapcsolatban?
Tudtok nekem további linkeket illetve tanácsokat adni hogy hogyan és hol talalok tananyagot a témáról?
Köszi
rigo
(#) Lucifer válasza (Felhasználó 55649) hozzászólására (») Jún 8, 2013 /
 
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1276352.html#1276352

Itt nagyjából leírtam egy hasonló helyzetben a lehetőségeket.

Ha mázlid van nemBGA NAND flash van benne, amit be lehet drótozni 10-en x vezetékkel egy xD kártya olvasóba, amit aztán dd-vel lehet írni, olvasni:
http://busydizzys.com/index.php/2010/12/24/reading-embedded-flash-c...emoval
(#) CSaBiiiii hozzászólása Jan 27, 2020 /
 
Sziasztok.
A problémám a következő lenne: van egy Hikvision DS-7216HFI-SH készülékem. A mai napon valamitől se kép, se hang. Ha újraindítom a tx/rx leden kívül semmi nem világít (eddig a power is, ready is folyamatosan világított, és a hdd pedig villogott). Próbáltam újraindítani, áramtalanítani, másik utp-vel hálózatra kötni (pingelni nem tudom), illetve monitort is kötöttem rá, ami nem "éled fel". Valakinek valami tipp? Köszi előre is!
(#) Lucifer válasza CSaBiiiii hozzászólására (») Jan 27, 2020 /
 
Keress UART-ot az alaplapon és nézz rá mit mondd rajta.
(#) CSaBiiiii válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Arra sajnos nincs lehetőségem. Valami egyéb ötleted esetleg? (nem vagyok hozzáértő)
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem