Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   811 / 1385
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Durvább az analóg IC-s, tranzisztoros. Finomabb a digitális, mikrovezérlős. SMD-t nem csinálok, mert nem látom.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Azokat én se nagyon ami olyan nagyító alatt.
Talán az smd és nyákon kevesebb az uto munkálat , és a méret ami néha számít. Bár meg lehet az smd és nyákot is szépen csinálni vasalással is.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Most kénytelen leszek, igaz csak ennyit:

so8-dip8.lay
    
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Aug 6, 2012 /
 
Hát ezeknek menni kell .Valamilyen adaptereknek nézem , vagy nem ?
(#) eyess hozzászólása Aug 8, 2012 /
 
Szeretnék nektek egy új még nagyon az első lépéseknél tartó nyákkészítési módot bemutatni .
Ugye valamelyik nap írtam erről a meleg nyomdai módon történő rajzolat felvitelről .Mivel a napba gondolkodtam először , de az kevésnek bizonyult. Igy tovább gondolkodva eljutottam arra az elhatározásra , hogy az itthoni kiszuperált szendvics sütőt vegyem górcső alá.
Kérek mindenkit , hogy úgy nézzétek a képeket , hogy jó magam sem hittem az egészben , és semmi konkrét hőfok , idő , és más egyéb nem volt előre kitalálva , és még most sincs nagyon talán annyi , hogy 2 perc volt a művelet.

Az elkészítés módja megegyezik addig a pontig amíg a papírt a nyákra tesszük onnantól már nem.Ugyanis a papírra sík üveget tettem igaz lehet kellet volna a nyák másik oldalára is , és csak egy úgymond fémcsipesszel fogattam meg a széleket , ezért nem is sikerült úgy ahogy terveztem , de ahol látszanak majd rajta maradt vonalak ott bizony nagyon ígéretesnek tűnik a dolog.Szép éles kontúros vonalak , és sarkok már ahol rajta maradt.Kicsit kapkodós volt , mert nagyon kíváncsi voltam , hogy mi lesz ebből az egészből.Úgy vélem ha csinálnék hozzá egy leszorító keretet , és összehúzatva , hogy mindenhol le legyen rendesen szorítva , akkor nagyon szép nyákot lehetne vele csinálni.És mivel néha a méret is fontos szerintem A4 es méretig kivitelezhető lenne. Aki még jobban bele mélyedne az hőfokra is csinálhat hozzá vezérlést stb.Ez a legelső próba volt igaz nem előre vajazott tepsit tettem bele , de talán később fogyasztható lesz . Akinek lenne kedve az csatlakozhatna hátha sikerülne belőle kihozni valamit amivel jobb eredményt lehet elérni talán.
És akkor a képek.
(#) eyess válasza eyess hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Talán ezen jobban látszik , hát lehet lesz egy ilyenem is ha tutira ki lesz dolgozva.

Próba3.JPG
    
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Ezt sajnos már kitalálták :*http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_9803.html
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Ezt ismerem , de ez nem ugyan az , és a szendvics sütőbe , vagy gofri sütő nem is tudom pontosan melyik , de nem egyszerű megcsinálni azt , hogy tuti sík legyen. Az üveg hellyel közzel az , csak én nem úgy fogadtam le , és a szendvics sütőbe egyből a meleg lap hamar oda kapja a toner port sok helyen látszik is , hogy megolvad mert gyorsan meg kapja , de itt a meleg levegő , és az üvegen keresztül nem tudja oda kapni olyan hamar .Ezeket ki kellene kísérletezni .
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Ha már a lézernyomattal kísérletezel : A fénymásolóból bontott fixáló hengerpárt ajánlom , én két évig használtam mielőtt áttértem a DRY-ra
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2012 /
 
Nagyon sok félét kipróbáltam már , hisz biztos láttad is.Ennél a dolognál nem az volt a célom , hogy hú de valami nagyon újat találjak ki , hanem az , hogy hogy lehet kiküszöbölni a méret , és a vasalás , vagy a lamináló ból keletkezett hibákat .Vagyis kevesebb manuális munka legyen benne , és ezáltal talán jobban , és szebben sikerülne mindenkinek .
(#) havranarpi hozzászólása Aug 9, 2012 /
 
A panel beültetési oldalára ,hogyan kerül a felirat?
Bővebben: Link
(#) emmzolee válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Pontosan úgy ahogy a linkeden van. Rá vasalod.
(#) eyess hozzászólása Aug 9, 2012 /
 
A várakozásomat is felülmúlta a második próbálkozásom. Az eredménye a képen látszik.Nem mertem sokáig a melegben hagyni két üveg közzé tettem annyira megszorítva csak , hogy az üveg ne törjön ketté , mert volt rá példa .ja sima 3 mas üveg semmi extra. A sütő jól felmelegítve utána tettem be talán 1 perc ha lehetett itt sem jó, ha a papír megbarnul , illetve a széleken lehet , hogy megfog de az üveg alatt nem szabad , hogy barna legyen. ha a széleken enyhén kezd barnulni , akkor kivehető , de inkább hamarabb nehogy túlságosan megolvadjon a rajzolat.Ennél már szinte alig van kézimunka benne a leáztatáson kívül . Igaz az 5% ot nem éri el , de másodikra meg vagyok vele elégedve , kicsit kell még finomítani aztán ez is hadra fogható már.
(#) havranarpi válasza emmzolee hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Csak simán a műanyagra van vasalva? :eek2:
(#) janikukac válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Az nem műanyag. FR4-es , üvegszálas panel...
(#) gulasoft válasza havranarpi hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Igen, csak simán
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
"de nem egyszerű megcsinálni azt , hogy tuti sík legyen"

Mint egy vasaló?
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Nem hát , de a kihívás tudod , egyébként a sík üveg remélhetőleg jobb mint a vasaló , és ebbe nem kell belenyúlkálni húzogatni stb . Itt egy az egyben mindenhol egyforma nyomás , és hő van. A vasalóval is jó , de kinek ilyen a keze kinek olyan , és nem biztos , hogy tud tökéletes lenni főleg első körökben .Ez szinte elsőre működni fog , és nincs ilyen , hogy vasaló különbség , illetve lamináló különbségek . És vasalóval , illetve laminálóval még laminálóval talán , de vasalóval már nagyobb nyákokat csinálni nem oly egyszerű , ezzel igen .Már csak az kellene , hogy egy hőkapcsolóval szabályozni a hőfokot , hogy ne agyig melegedjen a fűtőszál , és ne keljen ennyire kapkodva csinálni a nagy hő miatt.A jól beállított hőfok mellett jóval tökéletesebb lenne , és ha lassabban is készülne el , de minőségre biztos , hogy jobb lenne.
(#) eyess hozzászólása Aug 9, 2012 /
 
Egyébként szert tettem egy ilyenre is , hát nem is tudom , hogy került hozzám . Ugyanis nem adtam még fel a dryt sem talán ezzel eredményesebb lesz, mint a korábbiak.15W os Philips csövek tökéletesen működik mindegyik ,és időkapcsolós ez jó mert beállítható lesz .Holnap valószínű sort kerítek rá ma már nem lesz rá időm .
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Az üveg nagyon kényes a hőmérséklet változásra. Pláne ilyen 200 fok körül.
Az elgondolásod jó irányban halad, csak én fordítva csinálnám. Egy vastagabb 8-10 mm vastag sík fémlapot melegítenék megfelelő hőfokra. Arra fektetném a rézfóliás lemezt. Amikor kellően átmelegedett akkor tenném rá a maszkot, valahogy úgy mint a Dry fólia laminálásakor a fóliát és egy nem túl kemény gumihengerrel finoman ráhengerelném. Igaz ez így csak egyoldalas, de kilehetne ötölni, hogyan lehetne kétoldalasra alkalmazni.
(#) havranarpi válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Kipróbáltam és tényleg.
Alig lehet lebombázni róla.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Tudom , hogy az üveg főleg ez a sima nem igen erre való .Ez csak egy ötlet volt kipróbáltam , de nem is hagytam sokáig bent a melegen , tehát kivettem ,és a kezemmel érzékeltem , mert másra nem tudtam hagyatkozni , és amikor úgy éreztem , hogy kb süt , de még rá tudom tenni a kezem , illetve érinteni , akkor már jónak gondoltam.
Jó lenne bármi olyan anyag az üvegen kívül, ami tökéletesen sík. Az üveg az első volt ami hirtelen eszembe jutott.És ha már kétoldalas nyákról beszélünk , akkor a másik oldalt is melegítve megoldani , akár még fémlappal is ahogy te írtad , és akkor már súlya is lenne nem kellene össze húzató. A hengerelést pont ki akartam hagyni , hogy alig legyen benne manuális tevékenység.Viszont az üveg valamennyire meg is védi a hirtelen hőtől a papírt is meg a rajzolatot is. A fémlap csak abban az esetben lenne jó , ha ki kísérletezett állandó hőmérsékleten lenne tartva, ami pont kell .Különben ha megszalad a hőfok akkor már nem jó , és a fémlap elég nehezen is hűl ki.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Akkor hengerlés helyett vákum.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
A vákum nem lenne rossz , csak azt nehéz megcsinálni .De nem is kell olyan nagy technika , ha jó a hőfok , és tiszta a nyák , és egyenletes mindenhol egyforma nyomással , akkor biztos a siker.
(#) szaboi válasza m.joco hozzászólására (») Aug 11, 2012 /
 
Itt van egy videó, hogy hogyan kell készíteni egy nyákot ilyen lotstopp filmmel.Bővebben: Link
(#) Auf válasza szaboi hozzászólására (») Aug 11, 2012 /
 

octamex.txt
    
(#) pjg válasza szaboi hozzászólására (») Aug 11, 2012 /
 
Ez marha jó! Hol lehet ilyen fóliát venni?
(#) eyess hozzászólása Aug 11, 2012 /
 
PL ez is ilyen csak kékbe.Na alakul azért a dolog a buborékok az én hibám.A maszk 1x , és fekete oxidpor festékkel átdolgozva.

1.PNG
    
(#) gulasoft válasza pjg hozzászólására (») Aug 12, 2012 /
 
Ott van: Octamex, mire bejön az országba, postaköltséggel cirka 600Ft egy a4-es lap. Baromira nem éri meg.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Aug 12, 2012 /
 
Fekete oxidpor? Ez mi a nyüves, és hogy lehet wgy lézernyomatot átdolgozni vele?
Következő: »»   811 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem