Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
A magam részéről semmi sértőt nem találtam a bejegyzésben, bár tény, hogy arra akartam utalni (nem túl pontos megfogalmazással), hogy az autoroute ugyan azon a vezető sávon belül nem tud különféle vastagságokat (szélességeket) produkálni. Ebben a tekintetben teljes mértékig igazad van, ugyanis a különféle vezetősáv-szélességeket valóban tudja az autoroute, csak azokat egy vezetősávon belül nem tudja variálni. (Köszönöm a kiegészítést és pontosítást.
![]() Reményeim szerint így már mindenki számára világos, hogy mit és hogyan lehet kivitelezni az EAGLE-ben.
Én sem sértődtem meg, mert nem volt oka ugyanis
![]() Idézet: „elismert kolléga adta azt a válasz amire reagáltam és ez számodra talán úgy hangzott mint egy kioktatás, melyre azonnal reagálnod kellett. ” Amit irtál abban nem volt kioktatás, csak a feltett kérdésre és Frankye válaszára a Net class egy mellékvágány volt. De valóban jó megemlíteni mert a Net Class egy remek dolog ![]() De te se sértődj meg, és ne idegeskedj.
"smd-ipc" alkatrészkönyvtárban SO08, ill. SO08W néven találod.
Sziasztok!
Köszönöm Gerry a Net Class, Frankye neked pedig a lekerekítés megmutatását! Mindkettő nagyon hasznosnak tűnik, eddig nem ismertem őket. Ha hazaérek a nyaralásból, mindenképp ki fogom őket próbálni! ![]() Marci
Szívesen, a kolléga nevében is!
Örülök, hogy segítettünk. Addig is jó nyaralást!
Köszi idő közben sikerült megrajzolni bár az smd-ipc könyvtár csak brd-nérhető el.
Hogyan lehet egy alkatrészt forgatni nem csak derékszögben hanem pl30fokban álljon.
Így ni:Bővebben: Link
![]()
Újabb probléma...
NYÁK tervnél, ha vezetéket akarok rajzolni, vagy mozgatni, nem a lábra ugrik, hanem a két láb közé. Ezzel mit lehet kezdeni?
A raszterméretet kell kisebbre venni. Gondolom SMD IC-nél jött ez elő.
Igen, SMD-nél. Hol lehet a raszterméretet áttálítani? Nem tudok ráakadni.
Nézet->Rács (Grid)
Itt tudod állítani.
Srácok, köszönöm szépen!
Nekem a rotate-al csak derékszögben lehet forgatni sehol nem tudom megadni a szöget??
Ha nem jó az amikor egérrel forgatod, akkor csináld így:
Kattints a forgatás ikonra, majd írd be a szöget a bal felső sarok táján található szög elnevezésű mezőbe! Végül katt az alkatrészen!
No igen azt elfelejtettem mondani hogy sch-ban akarok forgatni? Brd-n működik!
Mivel a kapcsolási rajzokban az elemek és a vezetékek általában derékszögben vannak elhelyezve - főleg az áttekinthetőség miatt - nem indokolt a más szögben való elforgatás. A kapcsolási rajz csak egy elvi rajz, miért kellene más szögben letenni egy-egy elemet?
A program ezt nem támogatja, csak 90 fokonként. Természetesen a NYÁK panelen már más a helyzet, ott igenis, az igények szerint kell tudni elforgatni egy-egy alkatrészt.
Sziasztok!
Ha már valaki kérdezte, akkor bocsi. Megterveztem az áramkört, készíteném a NYÁK-ot hozzá, és a képen látható hibaüzenet jelenik meg. Mit tehetek ellene? Üdv! BAlázs
Ez azt jelenti, hogy bezártad a másik (jelen esetben a rajzot tartalmazó) ablakot. Ha most módosítasz a nyákon, például törölsz egy vezetéket, akkor a változás nem fog megjelenni a kapcsolási rajzodon. Érdemes nyitva hagyni, és akkor tudja követni a változásokat! Legalábbis nekem ilyenkor panaszkodott így.
Szia!
Nem segít, ha megnyitva hagyom. Üdv! Balázs
Akkor - vélhetően - már korábban módosítottál egyikükön, ezért nem konzisztensek egymással.
(Vagy valami egészen más baja van... ![]()
Mi lenne ha megosztanád azt a két fájlt ?
Nagyobb eséllyel oldódna meg a probléma. Üdv !
Szia!
Itt van a rajz. Csak egy van, a nyákot még most szeretném csinálni hozzá. Ez egy riasztóközpont része lesz. Nincs minden belerajzolva. Üdv! Balázs
Gyanítom az előző hozzászóló nem arra volt kíváncsi hogy hogy néz ki amit csinálsz, hanem magára az sch/brd fájlra, hogy mi vele a bibi...
És hogyan próbálod? Én megnyitottam, majd átváltottam a brd szerkesztőre. Semmi gond nem volt. Megkérdezte hogy mivel még nem létezik, létrehozza-e. Hozza létre. Létrehozta. Ha most bezárom a kapcs.rajz szerkesztőt, akkor nyafog hogy visszafelé most már nem tud módosítani, de ha nem zárom be, akkor semmi baja.
Szia!
Na nekem is sikerült. Üdv! Balázs
Na akkor már a mai napnak is volt értelme
![]()
Ja, most már lehet csinálni a NYÁK-ot!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |