Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia!
Szerintem keress rá *usb* kifejezéssel, kiad egy csomót, onnan böngészhetsz. Üdv: Gábor
Szia!
Keress rá a con-usb, con-usb-2, con-usb-3 könyvtárakban. Valamint van még a con-berg és a con-amp könyvtárakban is van egy, egy.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy eagle-ben lerakok egy 4011 cmos ic nand kapuit viszont a táp bekötését nem tudom lerakni.Van valakinek valami megoldása erre?
Szia
Egy pár kérdéssel ezelőtt kérdeztem én is, keresd meg az invoke parancsot, és ott már be tudod állítani. HA5AWS: köszi szépen meglett
Köszönöm a gyors választ így már jó lesz.
Elnézést, ha már volt ilyen jellegű kérdés - a keresővel nem találtam. Tehát: Be lehet-e (és ha igen, hogyan?) állítani, hogy auto huzalozásnál, ha egyoldalast állítottam be, az adott oldalon létre nem hozható huzalozást átkötésekkel oldja meg?
Üdv!
Volt, és én kérdeztem. De sajna nemleges volt a válasz. Kézzel kell megcsinálni. A yuotubon találtam jó kis videókat a manuális huzalozásra.
Köszönöm!
Úgy szoktam csinálni az autoruterrel a nyákot (gondolom mások is), hogy először megterveztetem a forrasztási oldalt és amit nem köt be azt rátetetem az ültetési oldalra és így az ültetési oldalon kevesebb lesz a huzalozás.
Üdv Imre!
Ha elképzeljük, hogy egy átkötés is egy alkatrész (egy darab huzal, vagy akár 0 ohmos ellenállásnak is vehető) és a programnak ezt nem mondjuk meg, honnan tudja a program, hogy ahová te átkötést szeretnél, oda tegyen egy 0 ohm ellenállást? Ha ezt megadod a programnak, megcsinálja.
Az ötlet kiváló, köszönöm!!
Helo
IRFD110-et sehol nem találom, esetleg valaki tudja hol van?? vagy ez nincs benne?
Ha nincs benne, akkor akár meg is rajzolhatod...
Sziasztok!
Egy projekthez TDA2030-as IC kellene, de gyárilag sajnos nincs meg. Viszont neten találtam egy másik projektet, amiben használtak TDA2030-at, meg is van a .sch, és a .brd file. De nem jövök rá hogy hogyan lehetne innen átmásolni ezt az alkatrészt egy saját projektembe. Valaki tudna segíteni?
Helo
Elvileg benne kéne hogy legyen a TDA2030, amúgy jobb kattal megnézed a tokozást, és keresel egy olyant. A másik lehetőség, hogy az alkatrészeknél beírod hogy TDA*** és elvileg kidobja az összeset ami ezzel kezdődik. Szerintem neked is bent van. Remélem segített.
Elegendő a "TDA*", arra is ugyan azt a találatot adja. A * karakter ún. "joker" karakter, jelentése: Mindegy, mi van ott, milyen hosszú. (Csak a félreértések elkerülése érdekében, nem kötekedésből írtam le.)
Igen igen, csak kicsit siettem, teljesen igazad van, én is csak egyet szoktam írni.
OK, semmi gond, el van sikálva.
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek! Jó hogy írtad a joly joker * karaktert, mert vannak még magamfajta szerencsétlenek, akik emiatt nem találják meg amit keresnek
Sok sok órát spóroltatok nekem, már épp nekiláttam volna megtanulni hogy hogyan kell új alkatrészt rajzolni...
Alkatrészrajzolásra van egy kb. 20 perces youtube videó, ami igaz angol, de látod mit csinál és mi lesz belőle, így sokkal könnyebb a dolgod.
A joker karaktereknél pedig ha jól emlékszem a ? 1 karaktert jelöl a * pedig akárhányat(végül is 3 * -al is ugyanazt kapod )
Szívesen. A másik ilyen, "joker" karakter a kérdőjel ("?"). Ennek a jelentése: Mindegy, ezen az egy (két, három, stb., ahány kérdőjel van) mi áll, azt listázd.
Pl.: A TDA?030 esetén listázódik a TDA1030, TDA2030, TDA3030, TDA4030, de listázódik a TDAA030, TDAB030, és így tovább. (Természetesen ezek nem létező alkatrészek, csak a példa kedvéért írtam őket.)
Köszönöm a további hasznos segítséget, bocsánat hogy csak ilyen sokára válaszolok. Kipróbáltam Eagle-ben, tényleg így működnek a spec. karakterek. Youtube-on nagyon jó videókat találtam, érdemes volt kicsit körülnézni.
Mellékeltem egy képet egy NYÁK-ról (TDA2030 adatlapjából vágtam ki), egy olyan kérdésem lennem még, hogy megoldható-e hogy autoroute-tal ne egyenes vonalakkal kösse össze a lábakat, hanem úgy ahogy a képen is látható, kicsit "amőboid" formákkal?
Ezt kézzel rajzolták, azért néz ki ilyen érdekesen. Ugyan nem autoroute-al, de hasonló hatást elérhetsz úgy, hogy a vezetékvastagságot jó erősre veszed, és akkor duci lesz az eredmény. Ahol meg kell a precizitás, azt a szakaszt megint vékonnyal húzod.
Másik, hogy ha teliföldet használsz, akkor is szép nagy területeket fogsz kapni.
Köszönöm a választ! Kipróbáltam a teliföldet (egy olyan leírást találtam, ahol egy polygont használtak erre a célra), így eléggé hasonló eredményt sikerült elérnem.
Az autoroute nem tud különféle vonalvastagságokkal dolgozni. Kézzel tudsz ilyet, de ahhoz váltogatni kell a vonalvastagságokat, és utána le lehet kerekíteni a "sarkokat". Csatolok egy képernyőképet, azon jelöltem, mit hol találsz. A sugár beállítását is variálhatod.
Tiszteletem!
Idézet: „Az autoroute nem tud különféle vonalvastagságokkal dolgozni.” Ezt azért megcáfolnám! A shematikus szerkesztésnél az "EDIT"-ben van egy olyan hogy Net Classes... Ide kattintva megnyílik egy táblázat. A táblázatban szerepel egy "default" sor egy "width" 0mil beírással. Már itt a 0mil-t átírva a neked megfelelőre vastagabb nyákot tervez az autorouter. Többfajta méret megadható a default-on kívül is. Természetesen mindent gondosan el kell menteni "File"Save". Ha van egy régi kapcsolási rajzunk és azt akarjuk áttervezni vastagabb huzalozással, akkor többfajta méretet is megadhatunk a Net Class-ban. Utána már csak az a dolgunk, hogy a schematikus ábrán kijelöljük, hogy melyik via-t milyen vastagon szeretnénk szerkeszteni. Ezt pedig a bal oldalon felsorakoztatott gombok közül az "I" -re kattintva, majd a rajzon a megfelelő via-ra kattintva a megnyíló ablakban a Net Class lenyíló menüben előzőleg beírt vastagságokon válogathatunk. Mellékelek néhány képet az érthetőség kedvéért.
Szia !
marek minta rajzát megnézve, és a hozzá tartozó kérdést olvasva, nekem az jött le, hogy egy adott vonalszakaszon belül szeretett volna több vastagságot. Azt nem lehet. Net Classes-t szerintem Frankye is ismeri
Azért nem volt felesleges megmutatni, mert én speciel még nem használtam, de tetszik! Szóval köszi!
Szia!
Nekem marek mintarajzából az jött le, hogy ő pontosan olyan rajzot szeretett volna, mint ami a mintarajzon van. Frankye megmutatta neki hogyan tud különböző formájú huzalozást létrehozni. Még jó hogy már általános iskolában megtanítják a mondatelemzést, mondat értelmezést. Csak az idézett mondatra és szövegkörnyezetre reagáltam. Visszanézve az előző hozzászólásokat, 2010-ben és 2008-ban volt szó az eagle-ben a NetClasses...-ről szó. Nem tudhatom hogy ki ismeri és ki nem, de mindig jó megemlíteni hátha valaki nem tudja. Csak a véletlen hozta úgy, hogy pont egy számomra is elismert kolléga adta azt a válasz amire reagáltam és ez számodra talán úgy hangzott mint egy kioktatás, melyre azonnal reagálnod kellett. ezek után mindenki eldöntheti, hogy hogy érzi sértettségét ebben a három hozzászólásban. Ezzel most nagyon vissza fogtam magam, mert még némítás lesz a vége |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Kézzel kell megcsinálni. A yuotubon találtam jó kis videókat a manuális huzalozásra.
)