Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   257 / 444
(#) Balaa16 hozzászólása Aug 14, 2012 /

Sziasztok!
Ismét van egy kis gondom. Sokszor nem enged letenni egy alkatrészt NYÁK tervezés közben. A képen látható hibaüzenet jelenik meg. Elég idegesítő, mert csak úgy engedi letenni, hogy nagyon h@lye helyzetben van az alkatrész és lehetetlen hozzá tervezni. Ennek mit csinálhatok?
Üdv! Balázs

2.JPG

(#) Bari- válasza Balaa16 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Szia

A lite verzió a nyáktervezésnél használ méretkorlátot, a hibaüzenet azt jelzi, hogy az alkatrészt a maximálisan megengedett méreten kívülre szeretnéd letenni. A méretben nem vagyok biztos de mintha 8×15cm-es terület rémlik, remélem lesz aki pontosan meg tudja mondani, az eagle oldalán nem találtam hirtelen erre vonatkozó infót.

Bari
(#) lionsec hozzászólása Aug 14, 2012 /

Tanácsot szeretnék kérni az EAGLe programmal kapcsolatban amit ma tettem fel a gépemre és csak panel tervezésre használnám de az alkatrész könyvtár üres. Hogyan tudok könyvtárat hozzáadni és elviekben tartalmaz sok alkatrészt alapból is azokat hol találom meg.
Köszönöm.
(#) Bari- válasza lionsec hozzászólására (») Aug 14, 2012 / 1

Szia

Első körben ellenőrizd, hogy az eagle telepített mappájában lévő lbr mappa nem üres e, ha igen akkor hibás a telepítőd, mivel az eagle alapból is rengeteg alkatrész könyvtárat tartalmaz. Továbbiakat az eagle gyártójának oldaláról tudsz letölteni. Ha az lbr mappád nem üres, indítsd el az eagle-t. A control panel-en az alkatrész könyvtárak részt lenyitod, itt látnod kellene az alkatrész könyvtárakat, amik mögött szürke pöttyök vannak. Vagy egyesével a kívánt alkatrész könyvtárakon végig kattintgatsz az egérrel hogy zöld legyen, vagy az alkatrész könyvtárak soron jobb klick után a helyi menüben 'Minden könyvtár használatba vétele' sorra kattintasz. Ezek után már akár a nyáktervező akár a kapcsolási rajz készítő részben is látnod kell az alkatrész könyvtárakat és azok tartalmát alkatrész hozzáadásakor.
Bari
(#) Balaa16 válasza Bari- hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Szia!
Köszönöm a választ. És le lehet tölteni a teljes verziót valahonnan?
Üdv! Balázs
(#) sastas01 válasza Balaa16 hozzászólására (») Aug 14, 2012 /

Hivatalosan az eagle honlapjáról(megveszed).

Ne reklámozzuk!
Frankye
(#) silent15 hozzászólása Aug 15, 2012 /

Sziasztok, eagle ben hogy tudom lerakni egy PIC18f252 -nek az smd pad-jait?
(#) niedziela válasza silent15 hozzászólására (») Aug 15, 2012 /

Mikor alkatrészt választasz, a PIC18F252 -nek az SMD tokozását kell választanod ha van ilyen.
(#) Balaa16 válasza sastas01 hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Köszönöm a segítséget, egyelőre talán elég lesz az a kicsi hely is.
Üdv! Balázs
(#) silent15 válasza niedziela hozzászólására (») Aug 16, 2012 /

Köszi!
(#) Atielektro hozzászólása Aug 17, 2012 /

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Hogyan lehet saját magam által definiált layer-re vezetősávot húzni? Csak a Top és a Bottom-ra engedi a sávot rajzolni, de én szeretnék különbséget tenni a két oldalon berajzolt légvezetékek között.
(#) lionsec hozzászólása Aug 17, 2012 /

Segítséget szeretnék kérnni az Eaglevel kapcsolatban ,hogy most ismerkedem a programmal és nem jöttem rá hogy ha egy panelt megtervezek akkor hol tudom az egyes rétegeket kikapcsolni hogy csak a fólia oldal látszódjon v csak az alkatrész oldal stb.ill az alkatrészeket milyen réteggel kell rávinni a panel tervre.
(#) niedziela válasza Atielektro hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Hi,
Légvezetékek közt nem tudsz különbséget tenni, csak az alkatrészeket tudod oldalhoz rendelni.
Ha létrehozol új layert arra tudsz sávot rajzolni, bár nem értem miért kellene egy belső réteget létrehoznod.
Ennyire bonyolult az áramkör ?
(#) Frankye válasza lionsec hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Az eszköztáron, bal oldalon, felül, van egy olyan ikon, amelyik piros, kék négyzeteket ábrázol. Ha erre kattintasz, akkor feljön a rétegkezelő ablak, ahol minden réteget egyenként ki-bekapcsolhatsz. (Ha van a réteg előtti jelölőben pipa, akkor látszik, ha nincs előtte, akkor nem látszik.)
Pl.: Ha csak a maratáshoz való rétegeket akarod látni, akkor a Pad, és a Bottom (felületszerelt alkatrészek esetén a Top) rétegeket kapcsold be.
(#) Atielektro válasza niedziela hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Nem, egyáltalán nem bonyolult . Egy LED mátrixról van szó, csak szeretnék különbséget tenni a NYÁK alján és a tetején lévő átkötések között. A NYÁK tetején lévő átkötéseket a Top rétegre rakom, az alján lévőket szeretném egy saját magam által definiált rétegre rajzolni, de a Route-tal húzott sávokat csak a Top-ra és a Bottom-ra engedi rajzolni.Tudok rajzolni az új rétegre, csak Route-tal nem és ez itt a gond...
(#) niedziela válasza Atielektro hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Simán kézzel lehet routolni a rétegen.
Autoroute használata viszont valóban nem egyszerű.

layer.jpg

(#) Atielektro válasza niedziela hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Köszi, de ezzel még nem vagyok előrébb Nekem továbbra sem sikerül. Ha az összeköttetésben lévő lábakra Route-tal kattintok, akkor a vezetősávot csak a Bottom és a Top oldalra engedi húzni. (Wire, Arc, Circle dolgok működnek a saját Layer-ömön ) Próbáltam Change-dzsel módosítani a vezetősáv Layer-jét, de nem sikerült. Te hogyan csináltad a képen látható vezetékezést?
Bocs az értetlenkedésemért!
(#) qvasz2 válasza Atielektro hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Mert ehhez a wire gombot kéne használnod, nem pedig a route-ot!
(#) Atielektro válasza qvasz2 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Nem jó a Wire, mert akkor a Schematic-ban megadott összeköttetéseket nem tudom összekötni.
Amúgy sikerült összehoznom a Layer-t. Edit->Design rules.. és itt a Layers fülön kell, az ott látható módon, definiálni az újabb Layer-öket. A lényeg, hogy 1-16 közötti legyen a száma.
(#) Amarton hozzászólása Aug 18, 2012 /

Eagleban azt hogy lehet kivitelezni, hogy ha van digitalGND, analogGND, powerGND és ezek a GND csatlakozónál legyenek csak egy potenciálon, utána már ne akarja őket egy potenciálra hozni.
A 3 GND közül melyiket célszerű teliföldezni?
(#) lionsec hozzászólása Aug 18, 2012 /

Olyan kérdésem lenne az eagle programmal kapcsolatban ,hogy ha teli földet rajzolok akkor amik föld pontra kerülnek alkatrészek azokat hogyan tudom fizikailag összekötni a földel?Ha jól néztem akkor a SUPLY funkció szolgálhat erre de nem jövök ráh hogy lehet összehozni.
(#) sargarigo válasza lionsec hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Ha teli földet használsz, akkor ami földpotenciálon van, ő automatikusan földre drótozza, neked azzal már nem kell külön foglalkozni.
(#) sargarigo válasza Amarton hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

Ez engem is érdekelne..
(#) lionsec válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

De ha ha csak panel tervezésre használom a programot akkor ott hogyan tudom a fóliát kijelölni hogy testen legyen és belekapcsolódjon a főld fóliába?Kicsit még kezdő vagyok.

Hát az elég baj, mert saját magadnak csinálsz problémákat ezzel.
A programnak éppen az az erőssége, hogy ezeket az összekötéseket "észben" tartja helyetted. Neked csak a vonalat kell húzni. Láncfűrésszel is lehet fát csapdosni, de érdemes???

Akkor rajzoljam át a gépre a rajzot és az alapján tervezzem meg a panelt?

Szerintem gyorsabb lesz, mint ha erőlteted a magad útját. Elvégre erre találták ki! Hidd el, gyorsan megvan az az átrajzolás, ellenben ha lemarad egy vezetősáv, akkor utólag a kimaratott panelt gányolni sokkal rosszabb. Szerintem

Igazad lehet.Neki is álltam de dióda hidat nem tudnál segíteni h hol találom meg a könyvtárba?
(#) sastas01 válasza lionsec hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Például a rectifier mappában.
(#) qvasz2 válasza Amarton hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Csalni kell kicsit: tervezel közéjük egy-egy ellenállást és azzal kötöd őket össze az elvi rajzon. Azután a beültetéskor egy átkötést teszel oda.
Következő: »»   257 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem