Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek

Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   69 / 989
(#) Ernő bácsi hozzászólása Szept 27, 2007 /

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen
A kutya hátsójába is be lehet vezetni a villanyt
Négy dolog kell hozzá:
1: kell egy kuta
2: kell drót:
3: kell dugalj amiben áram is van
4: megy egy hülye, aki mindezt megcsinálja
(#) Topi válasza Ernő bácsi hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

(#) Topi hozzászólása Szept 28, 2007 /

(#) fureszk válasza Topi hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

Rolls On The Fuckin' Floor!
(#) Norberto válasza Topi hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

Nem piskóta reklámfilm
(#) Mzolee hozzászólása Szept 28, 2007 /

Gondoltam a mókás történetek közé illik >>
A Lidl nevű hipermarketben 799-ft a forrasztópáka, egy méter ónnal (nem pisztolypáka)
(#) Istike88 válasza Mzolee hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

Képzeld, én vettem egy olyat próba képp és nagyon meg vagyok vele elégedve de tényleg! ahoz képest nem is rossz! volt régen egy somogyis pákám 60W-os és egy nap alatt elhasználódott a hegye és elégette a folyasztószert az ónban és kormolt összevissza! és ez 1200Ft volt! ennek a lidl-ben vásároltnak még semmi baja sincs, szépen lehet vele forrasztani és van hozzá tartalék hegy is
(#) uli válasza kerteszsasa hozzászólására (») Szept 29, 2007 /

én ezt vélem érdekesnek : igaz nem elektro de nekem tetszik

Mitlatsz.zip

(#) m.joco hozzászólása Szept 29, 2007 /

Bővebben: Link

Mennyi mindenre jó...
(#) kerteszsasa válasza m.joco hozzászólására (») Okt 2, 2007 /

Ha már off, akkor EZ pont ide illik
(#) lgyk hozzászólása Okt 2, 2007 /

(#) uli hozzászólása Okt 2, 2007 /

(#) Fery válasza lgyk hozzászólására (») Okt 2, 2007 /

Ez nagyon jó.
(#) lgyk válasza Mzolee hozzászólására (») Okt 3, 2007 /

Nah, én is eljutottam a Lidl-ig, és meglepően korrekt ennyi pénzért a páka. A hegyek ellátva védősapkával, magyar nyelvű Nyúzer's Manual, földelt (ez ebben az árkategóriában nem triviális...), 3 év gari, és a hegyek jobb minőségűek, mint a Somogyi FP30-as gyári pákahegyek, amikkel persze teljesen méretkompatibilis. Tehát a pótlás is megoldva. Felmerül a kérdés, hogy mi a búbánatos _________ nem tudnak FP30-hoz ilyen hegyet forgalmazni, miért a bóvlit adják (persze, így nagyobb a forgalma...).

Hogy ne csak offoljak:

Miniszterek és államtitkárok ellátogatnak az egyik óvodába, megnézik, hogyan élnek a gyerekeink. A látogatás végén a kultuszminiszter megjegyzi:
- A gyerekeknek túl nagy az ebédadagjuk, ennek a fele is éppen elegendő. A kelleténél jóval több játékuk van, takarékossági szempontból kevesebbet kell játékokra költeni.
Másik alkalommal, ugyanez a csapat meglátogat egy általános iskolát. A látogatás végén a kultuszminiszter ismét megjegyzést tesz:
- A gyerekeknek túl nagy az ebédadagjuk, ennek a fele is bőségesen elegendő. Fölösleges minden iskolának számítógép, elegendő, ha minden másodikban van.
A legközelebbi alkalommal, egy neves büntetés-végrehajtó intézetet látogat meg a kis team. Mikor a látogatás végére érnek, miniszterünk megjegyzi:
- Itt a raboknak nagyon gyenge a koszt, fel kell javítani, több hús jár nekik. Újabb konditermet kell nyitni nekik, és lehetővé kell tenni, hogy minden szinten legyen Internet-elérés.
Mire az egyik társa megkérdezi:
- Te viccelsz? Az ovisoknak, meg az iskolásoknak az ételt felére csökkentetted, a játékot, meg a számítógépet elvetted tőlük, itt pedig a raboknak a lehető legmaximálisabb kedvezményeket akarod adni?
- Dehogy is viccelek, óvodába meg iskolába már nem fogunk járni, de ide még bármelyikünk bekerülhet.
(#) Norberto válasza lgyk hozzászólására (») Okt 3, 2007 /

Ez súlyos
(#) dock076 hozzászólása Okt 3, 2007 /

Megtörtént. Anno, középiskolás koromban, negyedikben az egyik srác megkérdezte a szakmai tanárt, miért nem egyenáram van a konnektorban.
A dolog szépséghibája, hogy elektroműszerész szakon jártunk...
(#) uli válasza dock076 hozzászólására (») Okt 4, 2007 /

Ez a kérdés már bennem is felmerült, de inkább magamban tartom de amugy télleg. nekünk mindenféle gépekbe (T. a kivételnek) egyenáram kell. Méé nem az jön ki nekünk a falból?
(#) huba válasza uli hozzászólására (») Okt 4, 2007 /

Szerintem van ideillö magyarázat. Pl ha feécseréled a szálakat akkor nem lessz alkatrésztemetö, vagy ha éppen a villanyszerelő teszi. Nameg minek fütse el a sok höt a villanymü amit elfütene a díodahídon ha megfizettetheti veled.
De komolyra fordítva. Manapság anyira elterjedt a kapcsolóüzemü táp és odáig fejlödtek a kapcsolóeszközök hogy lassan lepipáják a trafót, így nem lesz szükség váltóáramra. Nade az erömű mivel forgó gépeket használ nem hiszem hogy egyenírányítással bíbelödne bár lehet sokkal jobb hatásfokot érhetne el szállításkor. De nem mondok sokat mert én sem vagyok tejesen tisztában azzal hogy mért pont 50Hz. igaz ezen a frekin a szem nem érzékel villogást, és minimális a trafon a veszteség mert kevés örvényáram keletkezik a magban.
(#) idavid válasza huba hozzászólására (») Okt 4, 2007 /

hirtelen ezt találtam ,fordítsd le, nekem most nincs kedvem:

Idézet:
„The frequency of the electrical system varies by country; most electric power is generated at either 50 or 60 Hz. See List of countries with mains power plugs, voltages and frequencies. Some countries have a mixture of 50 Hz and 60 Hz supplies, notably Japan.

A low frequency eases the design of low speed electric motors, particularly for hoisting, crushing and rolling applications, and commutator-type traction motors for applications such as railways, but also causes a noticeable flicker in incandescent lighting and objectionable flicker of fluorescent lamps. 16⅔ Hz power (one third of the mains frequency) is still used in some European rail systems, such as in Austria, Germany, Norway, Sweden and Switzerland.

The use of lower frequencies also provided the advantage of lower impedance losses, which are proportional to frequency. It was this argument that resulted in the use of 25 Hz in the initial generation installations at Niagara Falls, in anticipation of long-distance transmission to Toronto. Improvements in transmission technology later made it feasible to use 60 Hz as an acceptable, and more desirable, frequency. The conversion lasted into the 1950s, costing Ontario Hydro dearly as it replaced all clocks, refrigerators and other motor-driven appliances in the Toronto area.

Off-shore, textile industry, marine, computer mainframe, aircraft, and spacecraft applications sometimes use 400 Hz, for benefits of reduced weight of apparatus or higher motor speeds.”
(#) fureszk válasza uli hozzászólására (») Okt 5, 2007 /

mert csak a váltó áram szállítható ekkora távolságokra. hogy miért, az már más tészta...
(#) Norberto válasza fureszk hozzászólására (») Okt 5, 2007 /

Az egyenáram is tökéletesen szállítható nagy távolságra is. Hiszen egyenáramhoz is csak 2 szál vezeték kell...

A különbség kizárólagosan!!! a gazdaságosságon alapul, nameg amit mondottak előttem is: gondoljatok bele, hogy milyen diódák és egyéb egyenirányító eszközök kellenének, ha az erőmű a generátorok váltakozófeszültségű kimenetein megjelenő több száz MW-nyi energiát akarná egyenárammá alakítani...hihetetlen óriás méretű és drága félvezetőkkel lehetne csak egyenirányítani, arról nem is beszélve, hogy azokon is jócskán lenne teljesítményveszteség.

Az erőművektől kezdve a villamos hálózatokon óriási feszültségek mérhetőek a vezetékek között (többszáz kV) egészen a kisebb trafóállomásokig. Mindezt azért, hogy a villamos energiát gazdaságosan lehessen szállítani, viszonylag vékony vezetékeken. Itt jön képbe a P=U*I képlet...

Adott villamos energiát át lehet vinni főként feszültség, VAGY! főként áram formájában. Ha az áramot választjuk, akkor rá kell döbbenjünk, hogy ahhoz, hogy egységnyi energiát kivehessünk a hálózatból, óriási áramok szükségesek kisebb feszültség mellett. Itt viszont tudni kell, hogy minden vezeték "allergiás" az áramerősségre. Van egy adatlapban szereplő érték, amelyből leolvasható, hogy XY típusú vezetéken adott pillanatban maximum mekkora áram folyhat át (áramsűrűség). Ennél nagyobbal nem érdemes kísérletezni. Ezen kívül még azt is tudni kell, hogy a vezeték átmérőjétől nagyban függ ez a max. áramerősség! Tehát minél nagyobb áramot akarunk kinyerni a hálózatból, annál vastagabb vezetékek kellenének. Namost képzeljétek el, hogy milyen átmérőre lenne szükség pl. az egyes erőművek kimenő egységeiben! :eek2: El tudnátok képzelni, hogy több tíz vagy száz cm-es átmérőjű vezetékek kígyóznának a világban? Enyhén röhejes lenne...

Nakérem, ezért választották energiaszállításra inkább a feszültség alapú átvitelt, azaz az egységnyi energiát feszültség formájában "szállítják". Tehát az adott egység P=U*I alapján úgy alakul, hogy nagyobb feszültséghez kisebb áramot rendelnek. Magyarul a nagyfesz. vezetékeken több száz kV-ok mérhetőek, viszont aránylag kis áramok mellett. (És mivel fentebb említettem, hogy az áramerősség és a vezeték átmérője szorosan összefügg, ebből kitalálható, hogy jelen esetben mivel kis áramokról van szó - na nem mikro A-ekről, annál azért többről - így elegendőek azok a távvezetékek, amik mostanság is lógnak a levegőben a tartóoszlopokon.) Viszont! A nagy feszültségnek is megvannak a maga "hátrányai", ugyanis minél nagyobb a fesz., annál nagyobb az egymás mellett párhuzamosan haladó vezetékek közötti erőhatás. Tehát iszonyat nagy feszültségek esetén azért szokás a tartóoszlopok tetején úgy elosztani a vezetékek közötti távolságokat, hogy lehetőség szerint minél távolabb kerüljenek egymástól. (Biztos mindenki látott már utazás közben a mező közepén álló óriási tartóoszlopokat, amik tetején jó messzire voltak egymástól elhúzva a vezetékek.)

Az 50 Hz meg azért 50 Hz, mert az egységesített generátorok percenkénti!!! (nem mp) fordulatszáma 3000.
(#) Fery válasza Norberto hozzászólására (») Okt 5, 2007 /

Azonkivül gondolj még az áramütés utáni egészségügyi következményekre. Ha egyen üt meg az sokkal de sokkal veszélyesebb a galvanikus folyamatok elindulása miatt.
(#) uli hozzászólása Okt 5, 2007 /

ezek tök okos dolgok kössz h válaszoltatok
(#) GTI hozzászólása Okt 5, 2007 /

Középsulis elektro órán.

A kondenzátor működése: "A kondenzátor olyan mintha két szobába, amit üvegfallal választunk el, meztelen nőket, és férfiakat raknánk. Az egyikbe csak nőket a másikba csak férfiakat. Ha egy függöny van az üvegfal előtt, amit lassan elhúzúnk, minnél több férfi látja a nőket, annál nagyobb lesz az izgatotság. Növekszik a töltés. Így minnél nagyobb az a két szoba annál nagyobb a töltés, és minnél közelebb vannak egymáshoz a "töltések" annál nagyobb a feszültség."

Hát igen, ilyesmi módon tanultuk az elektrót középsuliba
(#) fureszk válasza GTI hozzászólására (») Okt 5, 2007 /

Mi is hasonló stílusban tanuljuk most! Kolosban a Nagy László. Elég viccesek az órái.
(#) zsoltee0001 válasza GTI hozzászólására (») Okt 5, 2007 /

hi
vannak ilyenek még:
pl a vezeték a folyó, az áram az átfolyt víz mennyisége, minél nagyobb a folyó lejtése annál nagyobb a feszültség, minél iszaposabb, hordalékosabb a folyó annál nagyobb a vezeték ellenállása stb
szerintem ez jó szemléltető, rendbe van , nem?
(#) GTI válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 5, 2007 /

Én azért ilyenekkel nem találkoztam. De volt már pár vad elektronikai "szak" szó amit a tanárok elejtettek. Hát nem ártana több ilyen, de értelmes!!! megjegyzés az órákon
(#) Gafly válasza Norberto hozzászólására (») Okt 5, 2007 /

> A különbség kizárólagosan!!! a gazdaságosságon alapul,

Ezen is lehet azert agyalni, lasd peldaul:

LINK_01
LINK_02
(#) Norberto válasza Gafly hozzászólására (») Okt 5, 2007 /

Szívesen tárgyalok, cserélek eszmét ilyen ügyekben bárkivel, de legközelebb inkább egy nagyfeszes topikban kellene kitárgyalni ezeket...

Tudom, én is voltam az előbb a hosszú monológommal, de innentől kezdve ez a topik maradjon meg a vicceknek

Ha találok egy megfelelő topikot, akkor át is helyezek minden ezzel kapcs. hsz-t oda...
(#) uli hozzászólása Okt 5, 2007 /

710:
Néhány napja volt némi munkám a garázsomban. Egy szőke nő bejött és kért tőlem egy hétszáztízes alkatrészt.

Teljesen értetlenül pislogtam rá, nem volt világos, mi a fenét akar.

Kérdeztem: - Hogy néz ki?

Szőke nő : - "Tudod, olyan kicsi izé a motor közepén és 710-van rajta. Sajnos elveszítettem, pedig mindig ott volt és most kellene egy másik!"

Na erre adtam neki egy papírt, hogy rajzolja le, hátha felismerem.
A csaj rajzolt egy kört és beleírta hogy 710.

Frankóra nem tudtam, mit akar, ezért odavittem egy másik autóhoz és megkértem, mutassa meg rajta, melyik a 710-es alkatrész! (lesd a képet)

710.jpg

Következő: »»   69 / 989
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem