Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   946 / 1695
(#) bikau válasza Koree hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Hát ez nagyon szép , még a gyári cucokat is megszégyenliti mint külsőleg és belsőleg (: .
Az árám és feszültségmérő rész is saját készitésű ?
(#) Koree válasza bikau hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Igen ha azt nézzük,hogy két kezem munkája ,de az áramkör és a panel terve Alkotó érdeme.Itt fent van minden infó róla.Bővebben: Link
(#) 187BodyGuard hozzászólása Okt 2, 2012 /

Sziasztok! Én ma élesztettem fel a PL504-es Csöves projectemet. Egy unalmas esős nap terveztem meg még tavaj, és amióta össze volt építve csak állt itt minden nemű teszt nélkül. Így fogtam és szépen felélesztettem. 2db cső van benne, egy PL504-es végcső és egy azt meghajtó ECC85-ös kettős trióda. A kimenőtranszformátort valamilyen hirtelen felindulásból kézzel tekertem meg. Voltaképpen az egésznek már csak egy táptrafó egy tápegységpanel és egy doboz kéne. Egyedül ami hiányzik róla az a nyákba ültethető sorkapcsok, de holnap valószínűsítem ezek is beszerzésre kerülnek és be is lesznek ültetve!
Tápfeszültségek:
ECC85 Fűtés 6.3V (Zöld LED)
PL504 Fűtés 27V (Sárga LED)
Anódfeszültség: 380V

Adatok:
Kimeneti teljesítmény: 5/8W
Kimeneti impedancia: 4-8-16 ohm.
Frekiátvitele: 45-25000Hz
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012

DSCN4648.jpg

(#) Action2K válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Szia! Ez a frekiátvitel hogy jött ki? Hány dB-en belüli? Jóval mélyebbre olyan 10-15Hz-re le kéne mennie.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2012
(#) 187BodyGuard válasza Action2K hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Le megy 15-20Hz-ig is simán, de ha nagyon meghajtom a vasmag méretei miatt (M52/20) ennyi amit ki lehet belőle préselni. Ezt leszámítva nagyon szépen szól! Ma kicsit több kakaót adok neki (350-380V-ot) mert tegnap csak 160-ról járattam meg, mert a labortáp csőedition csak ennyit tudott kiadni magából terhelés alatt. Tegnap 1W-ot húztam ki belőle egy 85dB-es noname házimozi mélynyomóra és majd letáncolt a hangszóró az asztalról. Kíváncsi leszek azzal az 5W-al hogy viselkedik majd!
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2012
(#) bankimajki válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Hangszórót nem szokás üresen hajtani. Illetve a teljesítménnyel nem arányosan változik a hangnyomás. De egyébként jó lesz ez.

Üdv.: Miki
(#) 187BodyGuard válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Köszi szépen! Most próbáltam 300V-os anódfeszről, de úgy nézem a 16V-os katódkondi besokallt a korpiklaanitól! Szép füstöt eregetett kisebb pukkanások közepedte és utána ahogy Rövidzár került oda a katódellenállásra, felizzott a PL504 anódja, szóval nemsokára egy nagyobb feszültségű kondi kerül oda és utána újból teszt.
(#) Zoli_bácsi válasza vicsys hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Korrekt dobozolás. Feliratok még hiányoznak, ugye lesz rajta felirat is?
(#) Zoli_bácsi válasza Koree hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Gratulálok a tápegységhez! Volt vele munka látom. Szerintem nagyon szépen sikerült. Ami azt illeti, tele van a doboz rendesen Az előlap elrendezés is tetszetős, nincs túlbonyolítva. (picit a felirat belelóg némelyik alkatrészbe.) Igazi műszer!
(#) soos csaba hozzászólása Okt 4, 2012 /

Sziasztok, ma készen lettem a VF2 Monster erősítőm előlapjának a feliratozásával. Egy kicsit el bíbelődtem a fel ragasztgatásával, de most mar jó, nekem tetszik. A feliratok gravírozógéppel lettek csinálva (nem én csináltam!, rendelésre lett csinálva). Na de beszeljenek a kepék!
(#) bencikusz válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Szia! A dobozt te csináltad, vagy vetted?
Nagyon szép lett a felirat !
Gratulálok !
Üdv.B
(#) soos csaba válasza bencikusz hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Szevasz, a doboz az már meg volt, egy régi Quad 405-os csücsült benne, csak én ki operáltam belőle és a VF2-es kapott benne helyet. Amúgy valaki kézileg csinálhatta a dobozt, de annak ellenére jól meg csinálta.
(#) _vl_ válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Ha már doboz: találtam egy céget, akik emberi áron gyártanak és árulnak 19" rackbe szerelhető fémdobozokat.
Viszont abban nem tudtak segíteni, hogy olyasmi fogantyút, mint amilyen a Te dobozodon is van elöl kettő, honnan lehetne szerezni. Nem találkoztatok ilyesmivel?
(#) bencikusz válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Szia!
A Lomexben lehet kapni.
Soos Csaba-

Köszi szépen!
(#) soos csaba válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Szevasz, én is tudok egy céget ahol lehet rekbe be építhető dobozokat kapni, de ezeken sincsenek fülek. Szerencsémre ezen a dobozon mar voltak fülek!.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2012
(#) yagi válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Sziasztok!
Egyébként ezt a fajta fület elég egyszerű otthon is legyártani, persze egy két szerszám kell hozzá. Köracélt satuba befogni, egy hosszabb csövet ráhúzni és meghajlítani ( a meghajlított részt hosszabbra hagyni, utána vágni egyformákra ), és menetet kell fúrni bele. Kész is.
(#) Koree válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

(#) _vl_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Köszi Neked is...
Abban reménykedtem, hogy konkrétan erre a célra gyártanak valakik ilyet (ez nyilván így van), és azt valahol kiskerben fel is lehet lelni.

Bencikusz, a Lomexes tételnek mi a neve/száma/akármije? Mert nekik ugye nincs képes katalógusuk, és a szövegmező alapján keresgélni meg kétesélyes: vagy rátalálok, vagy nem, most az utóbbi...
(#) bencikusz válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Tessék, mivel a lomexnél nem tudok linket kimásolni, ezért képként oldottam meg.
(#) teodor válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Itt is kaphato.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Okt 5, 2012 /

Egy kis építkezés. A készülő labortáphoz segédtáp+hővédelem+árammérő osztó egy "építési területen."
(#) dudassandor1 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Oh, ez makulátlanak tűnik!
(#) dudassandor1 válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Ez igen! Nagyon szép lett a cuccos! Élmény lehet kezelni, na meg hallgatni! Gratulálok!
(#) fordkapcs válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Na megint én leszek a negatív, de szerintem elég mókás amikor egy szépen feliratozott berendezésen helyesírási hiba van Ugyanis a CLIP egy P vel írandó, olyan szó hogy CLIPP nincs az angolban sem.
Kb olyan mint amikor egy volt osztálytársam így feliratoza a rádióján a beprogramozott csatornákat: "Danubiusz, ROKK FM, stb..." Egyszerűen nem tudtam nem kiröhögni.
(#) dudassandor1 hozzászólása Okt 5, 2012 / 1

Akkumulátor cserének indult és teljes felújítás lett belőle... A kisebbik tűzijáték indítóm kapott új belsőt és előlapot. Ez lett belőle:
(#) Zoli_bácsi válasza dudassandor1 hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Látszik, hogy hogy odafigyelve építetted a nyákot, mert nagyon szép a kivitelezés.
Hadd jegyezem meg, hogy a feliratozás külön tetszik. Nincs túlbonyolítva mindenféle őrült csicsával, letisztult egyértelmű professzionális feliratozás. Néhány hónap és bevethető a készülék.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
(#) dudassandor1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Köszönöm Köbzoli Úr!
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
(#) dudassandor1 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Köszönöm neked is Zolibá!
Sokat gondolkoztam rajta, hogy milyen és mennyi felirat legyen rajta. Akartam még ezt-azt ráírni, de ennyiben mardatam. Nekem megfelel így!
(#) soos csaba válasza fordkapcs hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Szevasz, nem számít hogy van fel írva, csak tudni lehessen mire is szolgál az a két led dióda!. Igazad van, mert el néztem, tényleg egy P-vel írjak, na de semmi gond lehet még azon javítani!. Egyszerűen le veszem az egyik P-betűt, és kész, ugyanis ragasztva vannak!. . Lehet tovább röhögni!
(#) _vl_ válasza dudassandor1 hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Meg szabad kérdezni, hogy milyen technológiával készült a feliratozás?
Következő: »»   946 / 1695
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem