Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   262 / 444
(#) lionsec hozzászólása Nov 5, 2012 /

Szeretnék egy kis segítséget kérni mert nem igazán boldogulok egy alkatrész megtervezésével és itt biztosan tud valaki hasznos infót adni. Egy SSOP24 es tokot t6erveztem és a rajz szerint 0,33*2,7 mm s pad kéne neki de a felugró listában nincs ilyen méret és nem tudom hogy hol lehetne megrajzolni.
(#) fordkapcs válasza lionsec hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Általában úgy készítek új alkatrészt, hogy keresek egy hasonló már meglevő alkatrészt, arról készítek egy másolatot (egy saját.lbr-be), átnevezem, majd elvégzem rajta a szükséges módosításokat. Szerintem keress egy megfelelő tokozású alkatrészt, és abból indulj ki, úgy sokkal gyorsabban és könnyebben érsz célt.

Amúgy a lista alján szokott lenni egy "..." rész ha azt válsasztod akkor utána számszerű értéket is megadhatsz. A másik lehetőség hogy lerakod a pad-et, és utólag megváltoztatod a méretét, majd ezt kopizod a többi kivezetéshez.
(#) lionsec válasza fordkapcs hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

köszönöm az infót megtudtam oldani a problémát már csak annyi a gondom ,hogy megterveztem az áramkőrt de az IC lábait nem köti össze a program a hozzá rendelt alkatrészekkel!Tudnál ebben segíteni esetleg?Csatolom a nyák tervet!

untitled.brd

(#) kaqkk válasza lionsec hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Az autorouter nem egy nagy varázslat , nem sok embert láttam még aki nem tervezi át az automata által tervezett nyákot . Helyezgesd át az alkatrészeket amíg a legjobbnak látszik a nyák és a legkevesebb átkötés van rajta .
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
(#) lionsec válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

a gond nem az h nem tudom megtervezni a fólia rajzot csak az IC és alkatrész közötti sávokat nem tervezi meg az összes egyéb alkatrészt megrajzolja

Az összekötéseket csak akkor teszi be, ha a kapcsolási rajz ( .sch) és a nyákterv ( .brd) konzisztens egymással. Megnézni, hogy mi a probléma csak akkor lehetne, ha mindkettőt csatoltad volna.
(#) bbb válasza fobq hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Srácok!

Fájl -> Exportálás... -> Image. Ekkor feljön egy ablak, ott legyen bepipálva a fekete-fehér, illetve a felbontást rakjátok valami értelmes méretre (600dpi remek). Ha ezzel megvagytok, akkor mindössze a színeket kell invertálni (ehhez mondjuk jó a Paint.Net) és már mehet is a Wordbe. Így pár lépést meg lehet spórolni (a PDF-es játékhoz képest) és a méretarány is jó lesz
(#) bbb válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Én is az Eagle'up kiegészítőt javaslom 3D-s játékhoz. Kipróbáltam a másikat is, de a POVRAY fájlokat jóval nehezebb volt szerkesztgetni, ha hiányzott valami alkatrész. Na meg magát a POVRAY-t is komoly kihívás volt bereszelni Win7x64 alá... (Nem volt elég a folyamatos nincs jogod ehhez, nincs jogod ahhoz móka, ha kijavítottam, akkor is mindig nyafogott valamiért, aztán vagy ment, vagy nem, de amikor kiderült, hogy hiányzik róla valami, akkor jöhetett az egész elölről!) Na itt cserébe a Google SketchUp programmal kell játszani, aminek az ingyenes verziója hagy némi kívánnivalót maga után (pl. nincs benne kivonás eszköz, csak a PRO verzióban, ami meg 495$!!!), így egy-egy modelnél előfordulhat, hogy a triviális megoldás helyett valamit csak jóval körülményesebben tudsz megrajzolni. Cserébe viszont rendkívül gyorsan lehet vele "játszani", kis gyakorlás után egy egyszerű alkatrész két perc alatt megvan.
Ezen kívül persze van egy warehouse is, ahonnan (ha fent van és ha megtalálod) lehet letöltögetni már elkészített modeleket, csak annak ellenére, hogy guglikereső termék, a warehouse keresője borzalmas Pl. én felraktam a DO-216AA tokozást, s cserébe csak akkor találja meg, ha pont így keres rá az ember! Még a kisbetű-nagybetű is számít neki, ami azért elég fura

Az én modeljeim itt vannak. Persze ez a gyűjtemény folyamatosan fog bővülni, de csak azoknak állok neki, amikre éppen szükségem van egy-egy aktuális nyáktervnél...
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
(#) fobq válasza bbb hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Ez tetszik, megjegyzem.
Külön a PAD-ek neveit el tudod valahogy tüntetni, mert azt is kiexportálja a képfáljba. Bár nem zavaró, attól lehet látni a furatok helyét.
(#) elektrocad válasza fobq hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Idézet:
„Külön a PAD-ek neveit el tudod valahogy tüntetni, mert azt is kiexportálja a képfáljba.”

Ez kérdés volt? Nem látszódik a "?".
Kapcsold ki a nem szükséges rétegeket és már nem is látszódik.
(#) bbb válasza fobq hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Ahogy elektrocad is mondja. Amit nem akarsz, hogy kimentődjön, annak a láthatóságát kapcsold ki! Ha több réteget tervezel, akkor a rétegeket is így tudod külön-külön kimentegetni.
(#) fobq válasza bbb hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Attól tartok ez nálam nem működik. Én csak a Bottom, Pads, Vias rétegeket kapcsolom be. Ha a padeket kikapcsolom, nem csak a számozás, hanem a padek körvonalai is eltűnnek. 6.2.0 Light Edition.
(#) elektrocad válasza fobq hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Idézet:
„Én csak a Bottom, Pads, Vias rétegeket kapcsolom be. Ha a padeket kikapcsolom, nem csak a számozás, hanem a padek körvonalai is eltűnnek.”

Ha csak ez a három réteg van bekapcsolva, semmilyen számozásnak nem szabad látszania. Valamit elrontottál. Talán a saját szerkesztésű alkatrészt?
Próbának megfelel valamelyik demo panel is.
(#) gulasoft válasza bbb hozzászólására (») Nov 7, 2012 / 1

Fura hogy milyen nyakatekert megoldásokat találtok ki.
Eagle alatt a cam processben export ps-be (ott minden beállítható (teli pad, mirroror....., van inverz ps is)
utána ezzel át lehet alakítani pdf-be:
http://www.ps2pdf.com/

Ez vektoros marad!
A foxit pdf editorral, meg szabadon rakosgathatod már ugyan azt egy lapra.

A hivatalos megoldás a gerberber előállítása, és a gerbmagic meg tud pdf-be menteni.
Nem kell semmiféle virtuális nyomtató, nincs gond a méret elállítódásával. A többi csak félmegoldás hibalehetőségekkel.
(#) fobq válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Nem, tudom, lényeg, hogy már le is marattam a panelt, és jók a méretek is. Köszönöm a hozzászólásokat.
(#) bbb válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Na látod ezt a CAM feldolgozót még az életben nem használtam benne. Most mivel említetted, hogy tud PS-t, ezért kipróbáltam, viszont egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy ilyet tudna. Ugyanis egy eszközt (nyomtatási nyelvet, amiből én is csak párral találkoztam eddig) kell kiválasztanod, és ha nem vagy figyelmes, vagy csak nem ismered ezeket, akkor már nem is foglalkozol tovább azzal, hogy megnézd miket lehet kiválasztani. Amikor meg kiválasztanád, akkor simán elsiklik a tekinteted felette Amúgy lépésszámban és bonyolultságban ez a megoldás épannyira nyakatekert, mint a többi, egyetlen előnye lehet, hogy megmarad vektorosnak. (Mivel én használok vektorgrafikus rajzprogramot, így ezt tudom értékelni, de a nyomtatási eredmény szempontjából bőven megfelel az is, ha elég nagy felbontásban képként kimenti, akkor se lesz méret-, se minőségprobléma, csak oda kell figyelni, mint minden megoldásnál.)

Persze teljesen igazad van benne, hogy ezt is lehet, meg akár gerbert is és elküldhetjük gyártatni is, de amikor csak otthon akarunk vele "játszani", akkor miért bonyolítsunk?

Az említett foxit pdf editor meg megintcsak egy fizetős program (99$), aminek ugyan van kipróbálható verziója, de remekül limitált.

A hibalehetőség pedig mindenben ott van

Még egy megoldást mondok erre a több nyomatot egy lapra problémára. Mi néha úgy csináljuk (főleg, ha hirtelen nem volt annyi nyomtatnivaló és megmaradt elég nagy felület), hogy egy sima A/4-es lapra ráragasztjuk (papír anyagú maszkolószalaggal, ami nem olvad meg a nyomtatóban) a nagyjából méretre szabott darab papírt, s így rakjuk a nyomtatóba. Na ekkor közvetlen az eagle-ből is nyomtathatunk, tuti nem lesz vele gondunk...

ui.: Még véletlenül se vedd veszekedési felhívásnak a fentebb írtakat, csak ha már megszólítottál (az én hozzászólásomra válaszoltál), akkor úgy éreztem rá kell világítanom, hogy nem egyetlen módszer létezik és nem feltétlen mindenkinek az a legegyszerűbb, amit mi úgy érzünk. Egy félmondattal viszont könnyedén lehet a másikat megbántani, ami nekem sem áll szándékomban, még akkor se, ha véletlenül most úgy fogalmaztam volna.
(#) Kari55 hozzászólása Nov 12, 2012 /

Sziasztok. Már két napja szórakozik velem a Pov-ray progi. Már többször újra telepítettem még az Eagle-t is, az itt leírtak szerint, de állandóan hibaüzenettel leáll és nem csinálja meg a 3D-s képet, pedig minden ott van (mappákban) ahol kellene. (bár néhány nappal ezelőtt még rendesen működött)
Bár a Povray szerkesztő ablakában nem jelzi sárga kiemeléssel a hibát, de pirossal ír néhány sort és az állapot sorba ír hibát.:"File Init Error: Cannot open output file" - Csatolt kép.

Amúgy Win 7 a rendszer.
Segítsetek, mit csinálok rosszul?

Köszönöm: kari55
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) pluto válasza Kari55 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Véleményem szerint, jogosúltsági problémái vannak. Legalább is az ilyen és hasonló üzenetek erre utalnak. Próbáld meg, hogy az asztalon hozza létre a kimeneti fájlt. Sajna, már régen használtam és így már nem emlékszem a beállításokra. Bár biztos megtalálod. Ha megengednél még egy észrevételt, a "C:\Program files\ ..." mappában nem kellene "garázdálkodni". Arra ott van a "Dokumentumok" mappa. Különben mimdenféle "fura" hibaüzenetet kaphatsz, amit végül is az okoz, hogy nincs hozzáférési joga az adott programnak.

Üdv, Pluto
(#) Kari55 válasza pluto hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szia.
Idézet:
„a "C:\Program files\ ..." mappában nem kellene "garázdálkodni".”
ezt hogy érted? mert minden program alapértelmezett telepítési helye, vagy nem jól tudom?
Ámbár mostanában létrehozott valami egy "VirtualStore" nevü mappát és mindent oda mentett, először fogalmam sem volt, hogy hol keressem.

Amúgy éppen most akartam írni, hogy megoldottam a problémát, mert a .pov fájlokat a Pov-ray/include mappájába irányítom, így működik.
Köszi.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012

Azt úgy értem, hogy munka-fájlokat nem tartunk és nem hozunk létre a "C:\Program files ..." mappában. A képkivágás szerint, amit betettél az Eagle mappa alatt lett létre hozva a *.pov fájl és valószínüleg a kimeneti fájlt is ott akarta létre hozni, de nem tudta, mert nem volt rá engedélye. A Pov-ray\include helyett is mást választanék, mert egy idő után tele lesz mindenféle nem oda való dolgokkal.

Üdv, Pluto

Pedig eddig úgy működött. Akkor azért "bolondult meg a rendszerem?

üdv: kari55

Ez könnyen elképzelhető. Sajna nem tudom leellenőrizni, mert jelenleg nincs nálam telepítve. Nagyon szép dolgokat lehet vele csinálni, de túl sok időm ment rá. ( ... ráadásul a család is "szívja a véremet", ami az időt illeti )

Üdv, Pluto

Most úgy működik, hogy a dokumentum könyvtárban is van Pov-ray>include mappa és oda irányítom a .pov fájlokat.

Kösz: kari55
(#) elektrocad válasza Kari55 hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Szerintem a POV-ray-nak van külön topicja, oda kellett volna írnod.
(#) Kari55 válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Bocsi de ez sem kifejezetten CSAK az EAGLE Nyáktervezőről szól, szerintem a kettő valamennyire összetartozik, de legközelebb figyelmesebb leszek.
(#) Moderátor hozzászólása Kari55 hozzászólására (») Nov 15, 2012

Azért, ha megnézed, egy, már nem létező felhasználó 2006. eleji (tehát kb. 6 éves (!) hozzászólásáról beszélsz...
Javaslom, hogy a további, e témába (PV-ray) tartozó kérdéseket-válaszokat a helyükre (POV ray téma) beszéljétek meg.
(#) Kari55 válasza (») Nov 15, 2012 /

Ok rendben, legközelebb figyelek, bocs.
(#) Frankye válasza Kari55 hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Köszönöm.
(#) Geritank hozzászólása Nov 17, 2012 /

Hello,
Kellene egy kis segítség.
Eagle 6.3-al akarok nyákot tervezni de nem sikerült rájönni hogy a forrszemek és a vezetések szélességét hogyan tudnám beállítani?
Mert ha magam rajzolom akkor tudom állítani de amikor autómatára állítom akkor nem találom hogy hol lehet beállítani.
Következő: »»   262 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem