Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű (PWM) végfok építése
Lapozás: OK   81 / 240
(#) lorylaci válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Mibe? Melyik kapcsolás?
Kérlek olvasd el a fórumszabályzatot, valamint próbálj meg értelmesen kérdezni.
(#) vipera1997 válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

A 300W-os kapcsolásbao
(#) lorylaci válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Melyik 300W-os kapcsolás? Légy szíves fogalmazz egyértelműen, mert így nem tudok segíteni. Tegyél be linket, kapcsolást, képet satöbbi...
(#) Ge Lee válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Szerintem az LM311-IR-es félhídról lehet szó, de ahhoz minden infó ott van a cikkben. A szűrőhöz a legjobb a légréses ferrit. A legolcsóbb a bontott PC táp trafó, nagyobb teljesítményekhez az optimális méret/teljesítmény aránya pedig (SPafi javaslata alapján) a 2db EF25-ből összerakott vasnak van, persze ez drágább.
(#) vipera1997 válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Bővebben: Link
erre a végfokra annak is a 300W-os verziójára lennék kíváncsi (4 ohmon) az induktivitás értékét nem tudom arra lennék kíváncsi.Köszönöm ha segítetek
(#) Ge Lee válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Ott van a rajzon, 30uH. De nem kritikus, nem dől össze a világ ha mondjuk 28,5 vagy 31,5.
(#) lorylaci válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

A kapcsoláson rajta van, valamint van egy külön rész a cikkben, ami csak azzal foglalkozik, hogy hogyan csináljunk induktivitást (porvasmag, légréses ferrit), mivel ahogy le van írva ilyeneket nem lehet boltban kapni.
Az ajánlott FETek is ott vannak, sőt az is, hogyan válasszunk FETet (mivel mindneki mást tud beszerezni).
Ezek után azt kérdezném én,hogy mennyit értezs az elektronikához? Értetted a kapcsolás működését? Érted a kapcsolóüzemű működéket? Ha nem, akkor szívesen magyarázok a cikken felül is, de ha valamit máshogy akarsz csinálni, vagy nemt udsz oylat beszerezni, akkor a jó lépés eldöntéséhez ezeket mind értened kell.
De az első lépés az, hogy először megtanulsz rendesen kérdezni. Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. Inkább mond el részletsen,hogy mit szeretnék, mit tudsz eddig, mit sejtesz (ha nem jó, kijavítunk), aztán kérdez valamit, persze a dolgokat rendsen leírva.
(#) vipera1997 válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Csináltam már végfokokat tda7294-et egy 100W-os szimetrikusat és más kisebb végfokot.10.-es vagyok a Vak Bottyánban.Smd-t még nem forrasztottam attol egy kicsit tartok de megoldom.ennyit akartam mondani magamrol.

Nem kötözködni akarok, mert valamikor én sem értettem a kapcsolóüzemű technikához.
Ennek a végfoknak a működését érted?

nem nemértem ennek a végfoknak az elvét de majd megértem amikor elolvasom figyelmesen ha valami segítséget vagy egy kis információt adsz nagyon megkösz
önöm
(#) vipera1997 hozzászólása Nov 8, 2012 /

Lenne valakinek egy beültetési rajza ehhez?Ksözönöm

Ha megnyitod a sprint layouttal akkor rögtön a beültetési rajzot látod! Hol itt a probléma?

az értékeket is szeretném látni hogy mi hova kellene

Sajnos ezt a nyáktervet nem én készítettem, de belinkelnéd a hozzászólást, ahol ezt találtad, akkor lehet tudnék segíteni.

Szóval ez Ge Lee nyákterve. Beültetési rajz alkatrészértékekkel nincsen, de ott a kapcsolás. Ezek után már gyerekjáték a megfelelő alkatrész helyre illesztése.

próbáltam de megakadtam 1-pár helyen
eddig jutottam

300W.lay

(#) vipera1997 válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

tudnál segíteni egy kicsit?

Már bocsi, de ha az problémát okoz, hogy a kapcsolási razjból beírd az alkatrész értékeket a nyákra, akkor sajnálom de én itt nem tudok segíteni. A kezdő kérdések topicban valaki igen.
Amennyiben valami komolyabb kapcsolóüzemű kérdésed vagy áramköri ötleted lenne, akkor állok elébe, de addig szerintem még erősödj egy kicsit szakmailag, mert ez nagy falat.
(#) djkoxi hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok.

A szerelő ismerősöm nem hisz nekem, hogy ez D-class erősítő. IRFP240 és IRFP9240-el akarja pótolni a kiégett FET-eket a végfokozat modulban.
FDP2532 megfelelne hozzá?

Köszönöm a választ.
(#) djkoxi hozzászólása Nov 10, 2012 /

Így néz ki, bár ezek netes képek, az enyém szerelőnél van.
Hálás lenék, ha tudnátok segíteni, milyen végfok lehet benne.
(#) Ge Lee válasza djkoxi hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Ennyiből nem derül ki, a rajzon csak kiegészítő áramkörök vannak, ránézésre lehet akár D osztályú is. Fetet olyat kell belerakni (vagy jobbat) mint ami benne volt. Az IRFP-k amiket írsz komplementer pár, az FDP pedig N csatornás és nem is egy kategória. Mindenesetre a halott fetek arra utalnak hogy nem valami jó a konstrukció, vagy nincs benne normális védelem. A helyedben igyekeznék megszabadulni tőle.
(#) sny válasza djkoxi hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szia! A rajzon az is szerepel, hogy ez az áramkör egy D osztályú végfokozathoz csatlakozik. (jobb felső sarok) Egyetértek az előttem szólóval, az IRFP páros ehhez nem lesz jó!
A képek alapján pedig elég gyenge konstrukció.
(#) djkoxi válasza sny hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Köszönöm szépen a válaszokat! THX select minősítést kapott mikor kiadták, valamikor ez még jelentett egyfajta minőséget. Holnap beszélek a szerelővel, aki nagyon biztos a dolgában.
Írtam a hivatalos szerviznek, de ők nem válaszoltak.
A FET-eken nem olvasható semmilyen felirat.
Majd megírom mire jutottunk, de csak akkor teszek rá hangszórót, ha szép jelalakot látok, és 4 Ohm-os műterhelésen tartósan fog tudni legalább 250W-ot.
Meg azt is megmérem, hogy bemenet nélkül, feltekert hangerőnél mi lesz a kimeneten.
(#) lorylaci válasza djkoxi hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

A THX nyílván a hangminsőégre vonatkozik, ahol üzembiztonságot nem mérnek.
Ahogy modntam neked korábban, a szerelő benézte a dolgot nagyon.
Lehet neked nem olvasható a FETen semmi, de lehet mi láthatunk rajta olyan infót, amiről megmondjuk. Sokszor az van, hogy nehéz olvasni a feliratot, de fénnyel bizonyos szögből megvilágítva látszik valami.
(#) djkoxi válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Holnap makroval fogom lefotózni.
Köszönöm az eddigi segítséget is.
Esetleg a modul helyére egy panel? Valami stabil? 70V DC a táp. Nagyobb borda sem akadály, mert elfér.
(#) sny válasza djkoxi hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Simán mehet más modul is a helyére. Erősítésen kívül semmi extra feladatot nem lát el.
(#) djkoxi válasza sny hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Tud valaki küldeni nekem ajánlatot privát üzenetbe? Stabilan tudjon 250W 4Ohm-ot szubwoferként reflex ládában.[off][/off]
(#) lorylaci válasza djkoxi hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Mivel szimpla tápod van (+70V), ezért az olyan modulok a piacon ritkán. Ezt a modult nem én árulom, elég olcsó,és neked megfelelne
(#) sny válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Én szimmetrikus tápot látok a rajzon! A két 80V-os elkó is erről árulkodik...
Következő: »»   81 / 240
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem