Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   43 / 130
(#) Mályi László válasza bajuszrichard hozzászólására (») Okt 20, 2012 /
 
Vegyél Olaszt olcsóbb sokáig bírja, ráadásul KB csatlakozású kisebb méret. Én még nem láttam amelyik csepegett volna. A Magyar javítása nem lehetséges.
(#) Mályi László válasza Balublue hozzászólására (») Okt 20, 2012 /
 
Hívjál szakembert, kapcsold ki a boylert.
(#) bajuszrichard válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 20, 2012 /
 
Nálunk 2-3bár között szokott lenni a víznyomás! Ez magasnak számít?
(#) bajuszrichard válasza Mályi László hozzászólására (») Okt 20, 2012 /
 
Működését tekintve jelentős különbség van a magyar és olasz típus közt?
A vízkő okozhatja a csepegést mert ez már rendesen vízköves kívülről is!
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
(#) pupifank hozzászólása Okt 23, 2012 /
 
Sziasztok!
szakértői véleményeteket kérném a következő témában: kb. 2éve vásároltunk egy új Hajdú Z120EK-1 bojlert amit idén januárban vízkőmentesíteni kellett mert állandóan leoldott a hőkioldója.A művelet után egy darabi minden rendben ment viszont 1-2 hete észrevettem, hogy melegítéskor nem csöpög a víz a bizt.szelepből és újra leold a hőkioldó melegítéskor. Úgy gondoltam mosta szelep meghibásodása okozhatja a hőkioldást ezért kicseréltem. Most már csepeg,( ha lassan is) viszont még mindig leold a hőkioldó.Mi lehet szerintetek az oka? Hibás hőfokszabályzó(új típusú hőkioldó+szabályzó egyben) vagy újra bevízkövesedett a fűtőszál környéke és túlhevül? Várom a segítségeteket!
Köszi előre.
(#) Rumcájsz válasza pupifank hozzászólására (») Nov 6, 2012 /
 

Ha a hőfok szabályzó érzékelője nincs eléggé feltolva a csőbe, vagy nem érintkezik a falához, akár meghibásodott, képes felforrni a víz!
Először ott nézz körül, mert tény hogy nagyon tágulna a viz a bojleredben!
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
(#) csavarga hozzászólása Nov 16, 2012 /
 
Sziasztok!

Szerintetek van értelme magamnak cserélni a bizt.szelepet, vagy kínlódás és hagyjam szakira? Az az igazság, hogy csőtömítésben nemigen vagyok jártas.
(#) zolika60 válasza csavarga hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Nem egy bonyolult művelet. Egy megfelelő fogó meg teflonszalag kell hozzá. Ha már egyszer láttál ilyet menni fog. Ha csak nem vagy zenész, (tisztelet a kivételnek).
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
(#) gik hozzászólása Nov 16, 2012 /
 
Mindenkit üdvözlök!

A bojlerom nem melegített.
Kicseréltem a fűtőszálat.
Most melegít.
A rossz fűtőszálat néztem szakadásvizsgálóval a külső réz köpenyén. Sípolt.
A rossz fűtőszálat néztem szakadásvizsgálóval a belső vezeték sarus végein. Nem sípolt.
A jó fűtőszálat néztem szakadásvizsgálóval a külső réz köpenyén. Sípolt.
A jó fűtőszálat néztem szakadásvizsgálóval a belső vezeték sarus végein. Nem sípolt.
A jó fűtőszál a belső vezeték sarus végein miért nem sípolt? Olyan, mintha az is meg lenne szakadva, pedig fűt! Nem értem.

Köszönöm a választ. GIK
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
(#) kadarist válasza gik hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Szia!
Azért nem sípolt, mert nagyobb volt az ellenállása a sípolási jelzés kiváltásához. Ohmmérési beállításban kellett volna ellenőrizned.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
(#) csavarga válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Hát most telibe trafáltad, zenész vagyok.
Azért köszi a bátorítást, összeszedem a magam, és nekimegyek. Legfeljebb sikeresen elhajtom a bejövő ágat és jöhet a szaki.
(#) zolika60 válasza csavarga hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Nem bántásnak szántam de sok zenész barátom van és megfigyeltem, hogy valamiért minimális technikai érzékkel rendelkeznek a legtöbben.
(#) csavarga válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
Semmi gáz! Jót röhögtem.
(#) istvanbakter válasza VIM hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
Segítséget kérek, VIM hozzáértő válasza alapján Ő talán (vagy valaki, aki elérhető gépközelben van), a választ meg tudja-e adni?
Lehet, hogy egyszerű a megoldása a bojler leeresztésének, de nekem nem megy. Adott készülék: Hajdú, 80 literes Gázbojler. Bemenő hidegvíz elzárva, a víz csak akkor jön ki a biztonsági szelepnél, ha a hidegvíz csapot a csaptelepen kinyitom ( Használati szerint a meleg nyitásakor kellene kifolynia a víznek). Ha a keverőcsapot a meleg oldalra fordítom, a csepegő víz eláll, buborékolást hallani a bojlerből (még van benne bőven víz), pedig már 2 - 2 és fél órát folyattam! Így a hidegvízből a csapból több folyik el, mint amennyit ér az egész, pedig télire el kell zárnom. A Használati Utasítás szerint jártam el, mégsem jó valami.
Üdv. Szabó István
(#) okidli hozzászólása Nov 19, 2012 /
 
Sziasztok!

A bojlerünk (olasz) kb. 4 hete lett vízkőmentesítve, akkor a fűtőszálat is kicserélték. Most meg kattog a "drága" a felfűtés alatt. Hívhatom újra a szerelőt?
(#) zolika60 válasza okidli hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Ha eltudod viselni ne foglalkozz vele. Ha nem elviselhető akkor igen.
(#) gik válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Aha. Értem. Nagyon köszönöm.

GIK
(#) kinca69 hozzászólása Nov 25, 2012 /
 
Sziasztok!

A tetején kilyukadt 7éves hajdu helyett vettem egy elnett ensh 120 olasz bojlert.
A problémám ott van hogy nem melegít rendesen azaz az 1200w fűtőszál nagyon karcsú a 120liter meleg vízhez 4 főre.
A napközbe kapott éjszakai áram meg sem mozdítja a hőmérőjét,csak éjjel fűt fel rendesen. Ha megnövelném a fűtőszálat 2-3Kw -ra talán napközben is fűtene valamennyit... Viszont nem tudom milyen fűtőszál megy bele,ezért kérnék segítséget. és esetleg egy linket ahol megvásárolhatom. Annyit tudok hogy menetes a fűtőszál...
(#) zolika60 válasza kinca69 hozzászólására (») Nov 25, 2012 /
 
Ez jó hozzá? Bővebben: Link Ha nem ilyen nézd meg a kínálatot, talán találsz neked valót.
(#) horváth lajos hozzászólása Nov 27, 2012 /
 
Sziasztok van egy hajdú 120 literes bojlerünk ami csöpög faterom kicserélte az alját kompletten de csak csepeg ilyenkor mit lehet tenni ? csavaroknál csepeg üdv lali
(#) kinca69 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2012 /
 
Szia! Menetesnek menetes de a jelenlegi alatt ott van a hőszabályzó egység itt meg mintha csőcsatlakozás lenne... Ez inkább hőcserélő mint fűtőszál.

Itt ezen az oldalon találtam néhányat de nem tudom melyik lenne jó az Elnett ENSH120 típushoz.
Köszi a segítséget!
(#) lui144 hozzászólása Dec 1, 2012 /
 
Egy jó barátom panaszkodik a villanybojlere miatt, mert a bojlere borzasztó lassan melegíti fel a vizet ami benne van meg amikor fel is melegítette a vizet, akkor is igencsak langyos a víz ami kijön. A bojler Ariston márkájú, kijelzős, tehát működés közben kiírja, hogy a benne lévő víz jelen pillanatban hány fokos. Max 80°C-ot tud. A bojler az egy csoda, mert legalább 30 perc kell ahhoz, hogy a benne lévő vizet 10°C-al megnövelje. Csak próbaképpen mikor beállította kérésemre, hogy a bojler 60°C-ra melegítse fel a benne lévő vizet, amikor a bojlerben lévő víz hőmérséklete elérte a 60°C-ot akkor a bojler lekapcsolt. Megengedtem a meleg-víz csapot és vártam, hogy jöjjön a meleg víz, de érdekes módon igencsak langyos volt a víz ami kijött belőle. Pedig sokáig engedtem a meleg vizet. A bojlert nem tudom, hogy hány literes. Működése közben zaj nem hallható. Én vízkőre gyanakszom. Ti szerintetek mi lehet a probléma?
(#) zolika60 válasza lui144 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /
 
Én is vízkőre gyanakszom. Szedjétek szét és kiderül.
(#) qtrica válasza lui144 hozzászólására (») Dec 2, 2012 /
 
Valószinüleg a melegviz ágon levő cső elrohadt belül. Igy nem a tartály felső részéből jön a melegviz. Ebben az esetben ha megnyitod a melegvizet, a bejövő hidegviz keveredik a tartály vizével és ezért jön langyos.
(#) todi2 válasza kinca69 hozzászólására (») Dec 2, 2012 /
 
itt is nézz körül:füttőbetétek
(#) pallaci hozzászólása Dec 8, 2012 /
 
Segitséget szeretnék kérni Hajdu IDE 100F villanybojler bekötésével kapcsolatosan, hogy a fázist melyik kivezetésre kell kötni. Ha az "L"-re kötöm akkor állandóan fűt, ha van vezérelt áram. Jelenleg az "L",és az "N" (nulla)pontokra van bekötve.Mellékelem a gyári rajzot.
(#) Lavisher hozzászólása Dec 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy ,régent, villanybojlerem, szeretném ki vizkövzni ezt hogy tudom meg oldani, hajdut már szereltem szét de ilyet még nem, egy csavart látok semmi mást.
(#) lacko5454 hozzászólása Dec 20, 2012 /
 
szia laci vagyok,és az a gondom hogy tegnap estétöl nem melegit a bojlerem,/villany/,,délelött kicseréltem egy szakadt vezetéket és még semmi javulás, lehet hogy nem kapcsolt be a vezérlés?
(#) isti95 hozzászólása Dec 20, 2012 /
 
Én véletlen olvastam bele a topikba, és gondoltam hozzászólok, nálunk is olyan megoldás van, hogy a kazán melegvizét, egy hőcserélővel átvezetjük egy másik körre, ami lényegében a bojler, és egy kisebb keringetőszivattyú hajtja, nálunk eléggé bevált
(#) Mimi209 hozzászólása Dec 23, 2012 /
 
Tiszteletem!

Van egy Hajdu 120L bojlerem és elég összetett problémám van. Már régóta rendesen működik, de mostanában ha bekapcsolom már kis idő múlva elkezd mocorogni benne a víz, de a csapból hideg víz folyik. A hőfokszabályzó tengelye olyan meleg, hogy már leolvadt róla a gomb, a szabályzónál a zöld kábel egy darabon meg is feketedett.
Mi lehet a gond nagyon vízköves vagy a fűtőszál adta meg magát?

Előre is köszönöm a választ és Kellemes Ünnepeket!!
Következő: »»   43 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem