Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   263 / 444
(#) sastas01 válasza Geritank hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Szerintem ne használd az automata huzalozást, mert általában nagyon bonyolult utat talál meg, és felesleges átkötéseket rak be.
Egyébként az autotoute fülön be tudod álítani, ahol megadod melyik rétegen mehet, ott a "routing grid" és a "via shape" legördülőknél van.
(#) Geritank hozzászólása Nov 17, 2012 /

köszi szépen.
(#) niedziela hozzászólása Nov 17, 2012 /

Hi !
Van valami érdemleges különbség a 6.2 és 6.3 között amiért érdemes cserélni ?
köszi,
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Feltelepítheted azt is, alapból úgyis egy másik mappába települ. A "doc" mappában van egy update_en.txt fájl, ami az újdonságok, javítások leírását tartalmazza. De itt van a mellékletben is.

UPDATE_en.txt

(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 17, 2012 /

Köszi !
(#) maestro hozzászólása Nov 18, 2012 /

Sziasztok!
Van egy kapcsolási rajz amihez pár hónapja csináltam egy nyáktervet. Csak most nem tudom úgy módosítani a kapcsolási rajzot, hogy vele együtt a nyáktervet is módosítsa. Azt írja ki, hogy a nyák és a séma inkonzisztens!
Ezt meg lehet valahogy javítani? A nyáktervben lévő alkatrészeket a kapcsolási rajzon lévő alkatrészekkel össze lehet valahogy párosítani?
(#) zoltan0801 válasza maestro hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Helo!
Nekem a hibaellenőrzés szokott segíteni. Megnézem melyik alkatrész nem egyezik, kitörlöm a kapcs. rajz-ból, és a nyáktervről is, és utána beillesztem az újat, majd bekötöm. Természetesen úgy, hogy mind a kettő meg van nyitva. Vagy hogyha tudom, hogy úgyis áttervezem az egészet, akkor kitörlöm a régi nyáktervet, és újat kezdek. Remélem segítettem.
(#) maestro válasza zoltan0801 hozzászólására (») Nov 18, 2012 /

Az az igazság, hogy ha új alkatrészt teszek be a szerkesztőbe, akkor az sem jelenik meg a nyákterven.

Hát akkor annyi tippem lenne, /nem tudom mennyi új alkatrész van, pár darabnál még megoldható/ hogy lefuttatod az ellenőrzést, és amiket kidob, hogy nincs bent a nyáktervben, azokat kitörlöd, elmented, esetleg kilépsz, majd betöltöd újra, megnyitod a kapcs. rajzot és a nyáktervet, majd úgy illeszted be az új alkatrészeket. Egyébként nálam ezt mindig csak akkor csinálja, amikor úgy módosítok, hogy csak a kapcs. rajz van megnyitva...

Az a baj, hogy olyan hibát nem dob ki ami alkatrészre vonatkozna, max olyat, hogy nincs értéke megadva, vagy nincs név megadva. Meg ilyen apróságokat. Olyan mintha semmi közük nem lenne egymáshoz.

Hát akkor nem tudom mi lehet a baj, nekem a konzisztencia hibák-nál mindig kidobja, ha ilyen probléma van. Sajnos akkor nem tudok segíteni, mivel ilyennel még nem találkoztam.

Na megoldódott. Az volt a baj amit mondtál. Két kondenzátornak más volt az értéke a nyákterven és a kapcsolási rajz szerkesztőben. Csak ez valahogy elkerülte eddig a figyelmemet, nem gondoltam volna, hogy emiatt nem enged semmit sem módosítani.
Köszi a segítséget!

Nagyon szívesen. Örülök neki, hogy megoldódott.
(#) IRONbene hozzászólása Nov 19, 2012 /

Sziasztok !

Nekem az a problémám , hogy kapcsolási rajz tervezőben a vezetéket nem akarja (vagy helyesen akarom rábírni) illeszteni az alkatrészek lábára.
Pl. fogok két ellenállást amit ugye piros körvonallal jelöl az eagle és a zöld alap vonallal összekötöm a lábait. Aztán fogom az ellenállást elmozdítom és nem húzza magával a vezetéket mintha nem is lenne kapcsolat. :S Viszont , van hogy (nem tudom hogy csinálom) odahúzom és ráakad. Ugyan ez van ha vezeték csomópontot akarok csinálni. Néha még felugrik egy ablak hogy N$ valami . Ezt sem értem. :S
Eddig Kicad-et használtam ott minden alkatrész lábán volt egy pici kör belekötöttem és megvolt a kapcsolat.
(#) sastas01 válasza IRONbene hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Ha kézzel huzalozod, akkor amikor rákattintassz az alkatrész lábára a vezetékkel akkor alapértelmezetten "ragasztja". Ha egy levegőbe lógó kábelre akarsz alkatrész illeszteni, vagy ilyen kábelt akarsz egy alkatrészre rátenni akkor van az a hiba, hogy nem viszi magával.

A csomópontokat akkor dobja fej, hogyha több alkatrészed van. Ezt azért kérdezi, hogy alapértelmezetten melyikhez társítsa.
Ha más megoldást nem találsz a legegyszerűbb az, hogy ahol szeretnél kapcsolatot teszel egy zöld pöttyöt(a kapcsolat jele) ott van a bal oldali eszköztáron alul. és ahol csak egy alkatrész csatlakozik, ott "bezoomolva" kitörlöd a kapcsolat jelet. És össze is tapasztotta.
(#) IRONbene válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

kézzel próbálom huzalozni ,de hiába kattintok az alkatrész lábára nem ragasztja rá :S
próbáltam az elejére közepére végére és nem.
A Grid-et 1mm re állítom a finomat 0.1-re de az sem jön ki sosem jól.
lelóg az alkatrész lába a drótról és nem köti össze.
(#) Frankye válasza IRONbene hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Akkor ez a hiba! Az EAGLE nem mm, hanem inch alapú rasztert használ. Állítsd vissza az alapértelmezettre (Default) a raszterméretet, és máris működni fog.
(#) IRONbene válasza Frankye hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Áhhh és tényleg !
Köszönöm !
(#) IRONbene válasza Frankye hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Még egy kérdéssel fárasztanálak
Új alkatrészt akarok létrehozni , mégpedig egy tokba szeretnék 4db műv.erősítőt mint a TL074 csak ez egy MCP6004 lesz.
Azt hogy kell megcsinálni , mint a TL074-nél , hogy a INVOKE parancsra letudom tenni külön a műv.erősítőket ?
(#) Frankye válasza IRONbene hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Egy kis segítség. A kereső szinte csodákra képes...
(#) lionsec hozzászólása Nov 24, 2012 /

Kis infóra lenne szűkségem olyan téren,hogy tervezek egy SMD áramkört és kéne pár átkötés bele csak nem tudom hogy miként lehet odavarázsolni.
Tudna valaki segíteni benne esetleg?
Köszi
(#) zoltan0801 válasza lionsec hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Helo!
A jumper könyvtárban van egykét átkötés, ha nem találsz megfelelőt, akkor szerintem marad a tervezés.
(#) lionsec válasza zoltan0801 hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

akkor a Jumper könyvtárból tudok választani?Nem mertem nem voltam benne biztos hogy jó lesz!
Köszi!
(#) Moderátor hozzászólása johny999 hozzászólására (») Nov 24, 2012

Ejnye na!
(#) JoeA hozzászólása Nov 26, 2012 /

Sziasztok!

Használt már valaki hdmi csatit az eaglevel? Nem találok sehol sem.
(#) kaqkk válasza lionsec hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Tegyél bele 0 ohmos ellenállást , szerintem smd kivitelben is lehet kapni .
(#) vilmosd válasza JoeA hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Az egyik megoldas, hogy nekialsz, es megtervezed a lib szerkesztoben, a masik, hogy a Cadsoft honlapjan szetnezel, hatha mar valaki megcsinalta helyetted, es onnan letoltod a libet.
(#) vilmosd válasza lionsec hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Egyszeruen a huzalozasnal atviszed a masik oldalra a nyomvonalat, es a kesz nyaknal beultetsz huzaldarabokat a masik oldalra.
(#) vilmosd válasza IRONbene hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Lerakod a TL074-et, es utana atnevezed MCP6004-re. Altalaban egyformak a muveleti erositok bekotese.
(#) JoeA válasza vilmosd hozzászólására (») Nov 26, 2012 /

Eme második megoldást favorizáltam, de csak nem találom. Ezért vetettem fel itt a kérdést. Megrajzolni csak végső esetben fogom.
Következő: »»   263 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem