Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Castone erősítő javítás
 
Témaindító: xray, idő: Ápr 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 23
(#) rolie válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Nincs mit! Ha van keverőd, akkor már alá tudsz beszélni a zenének, vagy karaokebuli is mehet. Építeni szerintem olcsóbb egy 2-3 sávos keverőt, no meg ott az építés öröme (Persze erről a saját témájában)
(#) djpaul190 hozzászólása Feb 1, 2012 /
 
Van egy Castone CPA 800B végfokom és az a probléma vele, hogy az 'A' csatorna nem kapcsol be. Mindent bemértünk egy műszerész barátommal és arra az IC-re gyanakszunk amiről a számok le vannak csiszolva. Tudja valaki, hogy mi lehetett az a szám? Előre is köszönöm!
(#) levaitamas válasza djpaul190 hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Ha 8 lábú IC-ről beszélsz, akkor elég valószínű hogy TL071. Más IC tudtommal nincs a panelen.
(#) marci91 hozzászólása Feb 27, 2012 /
 
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Castone 600B-ről? Leginkább zenekari célokra kellene nekem. 8 ohmon valóban leadja a 2x225W-ot?
(#) dean01 válasza Gyu hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Pont most kerestem cpa 300 ashoz rajzot nekem is ez volt a problémám hogy elfogyott a villany,hamar betorzult,de rájöttünk hogy direct gyárilag vissza van véve a végfok teljesítménye,plusz a tápnál a 6.800uf kondi egy demalgont nem ér én kicseréltem 22.000uf ra egyből jobb lett plusz haverom megpöckölte nekem és egyből van benne erő nem rossz a castone csak gyárilag direct le van butítva.táp van benne meg végfok is 250 wattos végek vannak benne de akár hogy hajtottam nem melegedtek vissza voltak fogva de most már meg vagyok vele elégedve
(#) KARYDEE hozzászólása Márc 16, 2012 /
 
sziasztok. Én új vagyok köztetek de segítséget szeretnék kérni.
A gondom a következő. van egy castone cpa 1200b-m, mult szombaton gondolt egyet és kikapcsolt. vagyis nem tudom hogy kikapcsolt volna e mert áramtalanitás után is világított rajta a két piros clip jelző led, majd kialudt és azóta sem kapcsol be. mi okozhatta ezt??? és mihez kezdjek vele
válaszotokat előre is köszönöm
(#) levaitamas válasza KARYDEE hozzászólására (») Márc 17, 2012 /
 
Üdv!
Sokat segítene, ha a kikapcsolás előtti körülményekről mondanál valamit. Több oka is lehet (pl.: kiégett biztosíték) ezért kellene leszűkíteni a lehetőségeket.
(#) KARYDEE válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 18, 2012 /
 
igazság szerint normál körülmények között egyszer csak letiltott kivillantak a clip ledek majd a hangerőt és a jelet megszüntettem vártam hogy a hővédelem kioldjon, de nem kioldott hanem észre vettem, hogy a power ledem se világít. ekkor éram talanítottam teljesen minden csatlakozót kihuztam és még utána is majd egy percig világított a clip led. és sajnos azóta sem kapcsol be. az összes biztosítékot kicseréltem (összesen 6db-ot. ) ebből kettő a tápnál kisült de a panelon lévő négy ép maradt. de sajnos így sem kap áramot.
(#) attech hozzászólása Márc 19, 2012 /
 
Üdv!
A leírtak alapján én a toroid felett levő lágyindító panel hibájára gondolok. Elképzelhető, hogy megfeküdt rajta a kondi, de hibás lehet a dióda, esetlegesen a relé is meg lehet ragadva.
(#) levaitamas válasza attech hozzászólására (») Márc 19, 2012 /
 
Elképzelhető az is, de üzem közben nem sok szerepe van. Mindenképpen érdemes lenne neki megnéznie pl. egy soros 100W-os izzó alkalmazásával. A relé sajnos meg szokott ragadni (összeég) az tény. Érdekes körülmény az is, hogy a hővédelmet megvárta hogy kioldjon. Ezek szerint túl is melegedett?
(#) KARYDEE hozzászólása Márc 19, 2012 /
 
nem nem túl nem melegedett ez az érdekes 2 ugyan olyan castone nal tolgozom egy idősek teljesen egy formák. a másik valóban melegszik viszont ez amelyik tönke van nem szokot melegedni. minden esetre a relét megnézem. számomra is rejtély hogy mi okozhatta ezt a problémát. minden esetre köszönöm a segítséget meg probálom magam javítani de ha nem sikerül irány a szakszervíz
(#) levaitamas válasza KARYDEE hozzászólására (») Márc 20, 2012 /
 
Ha szervíz mellett döntesz és Budapest környékén laksz, magát a gyártót tudnám ajánlani.
(#) peti92 hozzászólása Jún 7, 2012 /
 
Hello!
Mi a véleményetek a Castone Ca-1600-ról???
(#) azazel- hozzászólása Júl 11, 2012 /
 
Sziasztok!Van egy Castone CPA-400as végfokom!!És az volna a kérdésem hogy mekkora biztosíték kell bele mert sajnos ami benne volt az el veszett és nincs rá írva semmi,fontos lenne a segítség mert a boltba a hozzá elvileg értő személy nem tudta megmondani!! Segítséget előre is köszönöm!!
(#) sound.man válasza azazel- hozzászólására (») Júl 12, 2012 /
 
Hátuljára az van írva, hogy max 630Va. Szóval szerintem olyan 3A-es elég lesz neki.
(#) levaitamas válasza azazel- hozzászólására (») Júl 12, 2012 /
 
Az attól függ, hogy hová kell? A +/- ágra vagy a hálózati oldalra.
(#) soldier007 hozzászólása Szept 15, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
Van egy Castone CPA600B erősítőm az a gond vele hogy a bal oldal recsegve szól kimértem minden tranyót benne minden rendbe van velük.Kicseréltem az össze elkót is. Sőtt még az ic-t is és mégis recseg. Valakinek valami ötlete? Megköszönném Itt egy kép a panelról, kapcsi rajzot sajna nem találtam

101_0196.jpg
    
(#) CHZ válasza soldier007 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Szakadt ellenállás, fólia repedés, stb...
(#) toroksa hozzászólása Szept 17, 2012 /
 
Szavasztok!
Segitséget kérék Castone CPA 200B erősítőhöz hangerőszabályozó potmétert keresek.
Jelenleg a beszereltre csak 10Kohm van felírva és gondolom lineáris.
Mivel pótolhatom és hol szerezhetnem be?
Üdv.: toroksa
(#) Ge Lee válasza toroksa hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
Szinte biztos hogy nem lineáris hanem logaritmikus, és 10kohmossal pótolhatod, de a 22kohmos is jó.
(#) toroksa hozzászólása Szept 17, 2012 /
 
Köszönöm szépen a segítséget, de hol keressem?
(#) lacake274 hozzászólása Dec 11, 2012 /
 
Nekem is egy Castone CPA 800b -vel gyült meg a bajom a relé nem kapcsol be. Ahogy nézegettem 14 volt egyenfeszültséget mértem a relén. A panelre amibe a relé be van ültetve 18v váltófesz is csatlakozik. a 14 voltot a működő csatorna reléjén mértem. A jó csatornát is sikerült tönkre tennem. A relével párhuzamosan egy dióda és azon méricskéltem egy multiméterrel egyenfeszültségű méréshatárban földhöz képest és kialudta a ready led. Szerintem a végtranyók jók. A védelemhez tartozik a relé? Vagy az indításhoz? Az ic is nagyon messze van a relétő és nem is egy panelon. Valószinü egy rövidzárat kapott a kimenet es azóta nem kapcsol be. Ez ám a rövidzár védelem. A védeleméről valami kapcsolási rajz jó lenne. Esetleg valami ötlet?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
(#) levaitamas válasza lacake274 hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
A kimeneti rövidzár védelem nem azellen véd, hogy te az erősítőben minden bizonnyal szakszerűtlenül méregetsz. Elvileg három relé van benne. Ebből egy-egy a végfok paneleken, illetve egy a puffer panelen a lágyindításnak. Most pontosan melyik nem húz be? A leírásod alapján nekem úgy jön le, hogy a végpanel reléknél van a baj. Ezt okozhatja kimeneti egyenfesz, túlmelegedés vagy relé hiba. Mérni kellene (óvatosan) a továbblépéshez.
(#) Koncsar hozzászólása Jan 19, 2013 /
 
Sziasztok, szép estét!
Segítséget szeretnék kérni castone 500 as végfok javítás miatt. Halk hangon mintha recsegne mid két oldal. A 2 db 10Kohm A tip. potit kidobtam. és a Djszabcsa féle épített hangszin szabályozómat beépítettem. A jelenség kicsit hasonló. Olyan mint ha valami nem akarná a kis jelet rendesen átengedni, vagy valami kondi ki lenne száradva. Sajnos nem tudom. Tud valaki segíteni. Szerintem biztos. Üdvözlettel: K.Gyuri
(#) xamuh hozzászólása Jan 23, 2013 /
 
Tisztelt forumozok !Castone 1200 erősitőm féloldala behalt .A végtranyok és a komplementerek elszálltak !A végpanelen levö relé be volt égve okozhatta ez tranyok halálát?
(#) nyeki hozzászólása Jan 27, 2013 /
 
üdv mindenkinek!
van egy castone cp500b-m es az a baj hogy a B oldalt ha bekapcsolom akor a clip világit és a véldelem lekapcsolja kivettem a bisztositékokat belöle és be indult utána az A fele fél ora halk halgatás után bebugot teljes erön akor lekapcsoltam es azotan nincs halgatva de meg szeretném javitani,kerestem sémákat hozá de nem találtam az enyémbe van 8 lábas ic ás ojan nem találtam.

köszönöm a segitséget
(#) gasparbela hozzászólása Feb 15, 2013 /
 
sziasztok!
Van egy castone cpa300 végfokom.Az a gond vele hogy ha bekapcsolom áramot kap csak a baloldali clip világít egyfolytába és a relé nem old.mi lehet a baja?
(#) levaitamas válasza gasparbela hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Első körben tápfeszültség és végtranzisztorok ellenőrzése.
(#) nyeki válasza gasparbela hozzászólására (») Feb 16, 2013 /
 
udv
ellenoriyd le a zener diodat nalm is az volt a baj kicsereltem azota mukodik
(#) pumukli56 hozzászólása Feb 17, 2013 /
 
Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérek egy Castone CPA 600BV erősítőnek háttér zaja van olyan mintha fújna a szél a hangfalban
kicseréltem a lapon az összes elkot de még mindig nem jó
ami külön lapon van 4db 4700uf 80v kondi azokat is ki kellene?
meg a hálózati résznél is van egy 400v 47uf ezeket is érdemes lenne kicserélnem?
illetve a potit is ki akartam cserélni de nem jött össze így visszaraktam de nem sikerült az eredeti állapotba vissza kötni
tudnátok egy képet vagy rajzot küldeni hogyan van bekötve
válaszokat előre is köszönöm!
Következő: »»   6 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem