Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Elég jól hámozol... A TDA1054M egy dip16 tokozású, mono kazettás magnókhoz való előerősítő automatikus erősítésszabályzóval (ALC). Stereo berendezéshez 2 darab kell. Az ALC karakterisztika eltérése a két darabnál 3db -en belül lesz - a gyártó garantálja.
Köszönöm, és ha nem probléma a precíz hozzászólás okán az I.C. leírásában ezt közöltem.
Üdv:
Hello!
Jelenleg e-felé hajlok: L6920DB Az ára elfogadható és könnyen beszerezhető. A doksiban szereplő 5.4 illetve 5.5 pontok funkciói hogyan működnek? Az induktivitás kiválasztása mennyire kritikus? A többi hasonló alkatrész esetén szokott lenni az induktivitás kiválasztásához néhány paraméter, amit ebben a doksiban nem találok. A felvilágosítást megköszönném! A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Sziasztok!
Ennek az smd elekrtolit kondinak érékeire volna szükségem. Hogy lehet visszakövetni ebből a kódolásból mik az értékei? Van erre vmi táblázatos összefoglaló valahol az smd kondikra, olyan mint az smd ellenállásoknál, hogy milyen jelölés mit jelent? Ha van, merre lehet rálelni? Bocs a képminőségért... ennél jobbat nem tudok. thx!
Sziasztok! Nem tudjátok hogy az L4916 ic nek milyen szerepe van? Esetleg ki lehet váltani másik ugyan ilyen karakterű ic vel? Egy Blaupunkt fejegységben van, és valószínű hogy hibás is.
Az egy 8.5 Voltos stabilizátor. Kiváltani nyilván ki lehet - egy másik áramkörrel. Más IC-t, ami a helyére bedugható egy az egyben, nemigen fogsz találni.
De amúgy itt árulják...
Szia !
A képen látható kondi :10µF-50V Üdv! Justice A jelölések gyártóspecifikusak.Pl Panasonic: Bővebben: Link Nippon: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2012
Sziasztok.
Kapcsoló üzemű adapterben kiment egy FET vagy MOS FET ráírva BO352 van, de ilyenre adatlapot még a gyártó (fairchildsemi) oldalán sem találok. Valaki találkozott már vele, esetleg helyettesítés 12V 1.25A --es adapterről van szó. Nyilván bármilyen 400V 4 A pl, de azért érdekelne mi lehet. Meg a lábkiosztás is.
Sziasztok
A képen látható szerkezet nevére és hogy mire lehet használni?? A kis vas csatlakozóból a másik oldalon is lenne csak letört. A nagyobb tranzisztor neve: KT8056M alatta 9208 Felhívom a figyelmedet a szabályzat XVIII. pontjára, amit megsértettél. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2012
Ez olyan, mint egy viseletes generátor-feszültségszabályzó.
Szia.
TO-220 de a hűtés is szigetelt fekete.
Köszi, elvileg akkor ez egy P csatornás lenne. Csak szerintem ide kevés lenne mert a puffer kondiból primer oldalon több jön ki.
Szia!
A panelen lévő "IC" jelölés alapján lehet, hogy a fet en kivül egy kis elektronika is van a tokban.
Mostmár, hogy képet is mellékeltél, biztosan látszik, hagy nem P-FET-ről van szó
Lehet, már én is gondoltam rá, hogy céláramkör kifejezetten ebbe az adapterbe. Bár az "IC" felirat az megtévesztő is lehet.
Na de se baj marad a próbálgatásos módszer. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2012
Üdv Martin
Autó vagy motor fesz szabályzó , a kérdéses alkatrész KT 805 BM orosz ,pl junoszt TV-ben is volt ilyen . A mellékletben megvan . Üdv
Sziasztok!Valaki tudna segíteni beazonosítani ezt a két smd ic-?Egy IBM Thinkpad R60e -ben vannak és az egyik totál zárlatos.A választ előre is köszönöm.
Szia!
Keresd így ezeket az alkatrészeket.
Üdv Mindenkinek!
Keresek egy GOMBAKKUT: NI-MH CELL 30H típus 1,2V 40mA 11,6x5,2 a mérete. Kép: Akku 30H Vagy: még kép 30H Hol lehet itt magyarban vásárolni, 2 db kell minimum, akár egyben pl.: 2,4V-ban ami szétszedhető. Igaz nekem szigetelés nélkül kell, mert úgy fér el, egy időzítőnek az akkuja lenne. Köszönöm. Esetleg ha kérhetem aki tudja hol van itt Budapesten, az meg írhatja üzenetek ként is, akkor gyorsabban megkapom. Gábriel A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
Szia!
VARTA V40H-t nézd meg, azt több helyen is lehet kapni.
Sziasztok!
Monitort javítok, és egy ismerősömet küldtem el alkatrész beszerző körútra. Kapott is helyettesítő alkatrészt, de azt sajnos már nem tudta megmondani, hogy melyik-melyik ![]() Ebben kérném segítségeteket, hogy be tudjam azonosítani őket: Ezek azok amik kijöttek: - 911MBR1060CT - FQPF8N60C - 2761I628295 Ezek azok amik be mennének a helyükre: - 96 33 B2045 AKA - P6NK90ZFA GK0CM VW CHN 120 - IRFZ46N 708P 3V ER Köszönöm a segítséget ![]()
Szia!
Ez mi lenne: 2761I628295 ? Az MBR1060 meg a B2045 összetartozó anyagok. Idézet: „Kapott is helyettesítő alkatrészt” Nem akarom én megbántani a boltost, de szerintem kicsit túlbecsülte a saját képességeit. Az FQPF8N60 helyett kapta a P6NK90-et, de ennek konkrétan 1.5x akkora a vezetési ellenállása (több hőt fog termelni), továbbá 2x akkora a gate kapacitása, szóval ha ki volt hegyezve a meghajtása az eredetinek, akkor lehet, hogy sokkal lassabban fog kapcsolni (tehát még több hőt fog termelni). Én pl. ezt a cserét a konkrét áramkör ismerete nélkül nem merném bevállalni - a boltos meg ugye nemigen láthatta... Az MBR1060CT helyett a B2045-öt kaphatta (MBR2045), ami 60 Volt helyett csak 45 Voltot bír, ez esélyes, hogy el fog az eredeti helyén pukkanni - nem lett volna az eredeti áramkörben 60 Voltos alkatrész, ha a 45 Voltos is elég lenne oda. Az utolsó cserélendőt nem tudom, hogy micsoda.
Ráadásul az MBR2045 kettősdióda. Már ha egyáltalán jól azonosítottunk.
Az tuti, hogy egy ONSemi MBR2045CT lesz, a feliratok is teljesen stimmelnek (mondjuk az 1996-os gyártási dátum azért furcsa). Az eredeti meg ki tudja, milyen gyártmány, de az is kettős dióda.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |