Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   142 / 372
(#) l48 válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Szia Dávid!
Ez a konstrukció még fémből is sok sebből vérzik. A Te helyedben én az álló hidas mozgó asztalos vagy az álló asztalos megoldások közül választanék.Mindkettöre találsz követhető példát.
(#) Mdavid válasza l48 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Szia!

Ezzel a megoldással mi a probléma?
(#) Medve válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Szia, szerintem a hídra elég lenne a hosszanti borda is, de a hidat tartó falra mindenképp tennék egy függőlegeset, avagy ferdét. A rajzprogramban meg kapcsold be a perspektívikus nézetet, nincs benne a menüben alapból: jobb klikk a menün, testreszabás, megjelenítés. Szebb lesz a kép. l48: Melyek azok a sok sebek, hagy tanuljunk! (Ez egy álló asztalos megoldás (?))

A hidat tartó fal bordáiról még annyit, hogy én ugyan még nem láttam sehol ilyet, de gondoljuk át, az egy lemez és a lemez hajlik, így a híddal párhuzamos erőkre nézve kicsi lesz a merevsége.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
(#) Sir-Nyeteg válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Nem rossz, látványos!
De nagyon bonyolult!
Felesleges ennyi elemből összerakni, mert ha fából készíted, akkor az illesztések miatt nem lesz merevebb.
Ajánlanék egy mozgó asztalos fa gépet. Itt látszik milyen egyszerűen meg van oldva. Az egész van vagy 40kg, Merev és stabil, minden tengely külön állítható. És ugyanígy kivitelezhető akár fióksinekkel, akár normál sinekkel is.
A hídon a hátsó lap adja a merevséget, ami miatt nincs oldalirányú kilengése.
(#) l48 válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

http://www.fangletronics.com/2010/08/cnc-machine-build-part-ii.html
Abban a munkaterületben amiben gondolkodsz ezt a konstrukciót javasolnám. A linken lévő megoldások inkább egy asztalos megoldásai mint egy gépészé, de ki-ki eldöntheti, hogy lehetőségei és szakmai hozzáállása szerint melyik utat kövesse.
Medve!
Valóban! ez egy állóasztalos megoldás. Félreérthető voltam. Igazából nekem a linken lévő az.
Most nincs időm minősiteni a kérdéses konstrukciót. Már jó sokszor megtette elöttem néhány ember.
(#) Mdavid válasza Medve hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Akkor a híd függőleges bordáit szedjem le?
A híd függőleges tartóelemét nem tartjátok elég erősnek? Azt hogyan lehetne megerősíteni?

Arra gondoltam, hogy annak a falát megdupláznám és egészen a gép aljáig érne, ott pedig egy sínen futna

A küldött linkeket köszönöm szépen, a karácsonyi rohanás után áttanulmányozom őket!
(#) Mdavid válasza l48 hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Ha időd engedi, azért érdekelnének a hibák, hiszen azokból lehet tanulni.

Amúgy amit linkeltél, egész jónak tűnik, szép nagy munkaterülettel, bár én kicsit "gyengének" tartom. De lehet, hogy bennem van a hiba, és túl akarom tervezni, mint anno szovjet barátaink minden terméküket.
(#) l48 válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 26, 2012 / 1

Nagyon sok hobbistának van ilyen gépe és épp ezért nem akarok elinditani egy lavinát. Amennyiben komolyan érdekel a gépépités Te magad fogsz rájönni.
Erősiteni ésszerű határok között egy fa gépet lehet.
Nagyon jó komromisszum lehet ha 2 vékonyabb rétegelt lemez közé egy duplavastagságú MDF lapot teszel. Ez a szenvics mind tömegében mind merevségében meghaladja az elvárt követelményt.
(#) Medve válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 26, 2012 / 1

Idézet:
„Akkor a híd függőleges bordáit szedjem le?”
Igen, ld. két példát a mellékletben...vagy ha rácsavarozol sűrűn egy szögvasat, az is sokat fog jelenteni
Mínősítéseddel egyetértek, merevségből sosem elég.

cnc fal.jpg

(#) Mdavid válasza Medve hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

Ááá, már értem. Köszönöm szépen, ezzel ki is bővítem a szerkezetet. Amúgy az az ötlet, hogy a gép aljáig ér a híd oldalfala, és ott egy sínen fut, felesleges?
(#) Medve válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 26, 2012 /

nem tudom, rajzold le, hogy mit s hogyan változtatnál. (ha már meg van vezetve, vélhetőleg az asztal alatt valahol, akkor felesleges még egy pár)
(#) udmurt hozzászólása Dec 29, 2012 /

Nem tudjátok, hogy mi a helyzet a HobbyCNC oldallal? Aktualizálódott egy CNC projekt nálam és itt sok infó volt. Nincs esetleg valahova tükrözve az oldal?
(#) udmurt válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ezt a fórumot ismerem, de nem erre gondoltam. Ezen az oldalon rengeteg konstrukcióról volt részletes leírás, talán még CD-t is lehetett rendelni tervekről.
(#) Mdavid válasza udmurt hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ezt én is kerestem, de már letörölték a korábbi tartalmakat. :/ Vaterán árulják a licenszeket...
(#) zebra85 hozzászólása Dec 29, 2012 /

Sziasztok!
Minimálisan mennyiből lehetne összehozni egy olyan CNC-t amit csak panelek készítésére használnék gravír fejjel és nyák fúrásra?
Üdv!
(#) Zozi85 válasza zebra85 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Attól függ milyen pontosan akarsz nyákokat csinálni. Meg persze, hogy mit tudsz hozzá összeszedni. Ha jó alapot találsz egy vastelepen vagy lomtalanításkor, akkor megúszhatod 50 alatt.
(#) hotib válasza udmurt hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

A válasz itt van. A továbbiakról nincs tudomásom.
(#) nagy hoho válasza hotib hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ez a sárga oldal, Ő a kéket keresi gondolom. KisKZ oldalát.
(#) zebra85 válasza Zozi85 hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Meg tudjam vele csinálni a legkisebb SMD méreteket is. Használtam ennyi vagy újonnan? Vezérlőt ilyesmit össze tudok rakni kapcsolási rajz alapján.
(#) poros válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Volt korábban egy hobbi cnc oldal a gugli nálam mindig azt dobta ki elsőnek talán az lehetett az első . Azt keresi de már nem él. A licencet próbálja eladni a tulaj, már több oldalon is találkoztam a hirdetésével.
Úgy látom a link alapján új gazdára talált.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) udmurt válasza hotib hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Köszönöm. Bár még így is titokzatos a dolog Gondolom eladtak mindent...
(#) poros válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

És, ne csak a szavakat hanem a képeket is szaporítsam!
Megmozdult a gépem.

kész1.jpg

(#) mps válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Gondolom inkább a hobbycnc.hu-t, a Maggi Pista félét. Rengeteg megépített gép képe, rajza volt fent, információk, cikkek rendszerezve, mechanikai elektronikai megoldások. Szerszámok, eszközök. Valamikor 2002-körül láttam először.
Pár apróság megvan belőle, még nagyon régről (2003 február), lassú modemes kapcsolatom volt, így letöltöttem mikor nem voltam otthon, akkor tudtam normálisan nézegetni De már sok a cn a sérült fájl, nem is tudtam rendesen elindítani.
A mellékelt kép volt a főoldal tetején.
(#) nagy hoho válasza poros hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Egy szép nagy gép! Az A4-es lap egy fecninek tűnik az asztalán. Tudnál még feltenni képeket? A Y, Z tengely egy gyári darab ha jól látom. Az X tengely köszörült rúdjai nem hajlanak meg?
Az én gépem is alakul. Az asztalból, a gépvázból még semmi nem készült el. Az Y, Z tengely készül de hiányzik még egy 125 X 100 X 20 mm-es alulap. Ekkorát csak kéz alatt lehet szerezni. Majd próbálok hirdetni.
(#) nagy hoho válasza mps hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Sajnálom, hogy már nincs az az oldal, sok hasznos infótól esnek el a gépépítők.
Nagyon hiányolok egy olyan oldalt, táblázatot ahol segítséget kapna az ember , hogy egy adott megmunkálási területhez pl. A3, behatárolt anyag féleségekhez, fa, műanyag, textil bakelit max 10 mm vastagságig milyen átmérőjű és emelkedésű orsók és léptető motorok kellenek. És ez csak egy kérdés.
(#) Gafly válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Itt nem lehet?
(#) tiggersoft válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Január elején úgyis megyek a bronzkerhez, megkérdezem van-e nekik valami elfekvő darabka.
(#) nagy hoho válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Korábban már feltettem egy csomó kérdést de általános válaszokat kaptam
(#) Gafly válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Vagyunk ezzel igy
De ha kipusztul a konkurencia, akkor ez akár változhat is...
(#) nagy hoho válasza tiggersoft hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Nagyon kedves tőled! Előre is köszönöm. Sajnos nem lett elég az anyag, pedig nem sok hiányzik 273 mm helyett csak 264 mm van. Ezért átterveztem az Y tengelyt, de így is kell az a darab.
Következő: »»   142 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem