Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ezt a nyákot , házilag amatőr technológiával csináltam , nem fújtam semmilyen lakkal csak ráforrasztottam az ic-t
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Mondom hogy most se nyákom se képem. Áll a munka januárig. Akkor indul a táblaüzem ahol csinálják a matricát. És meg szoktam mondani a megrendelőimnek hogy ne vezessék át az ic lábai közt a vezetőt ha nem muszáj...
ui.: Smd-t honnan gondolod hogy csinálok? Amúgy sem foglalkozok vele. Látni látnám de túl kicsi ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Vannak megrendeloid? Nem semmi.
![]()
Értem akkor mégsem olyan profi a technológiád , a gyárban nem mondják hogy nem foglalkozunk vele ... Egyébként az nem mindig jön össze hogy "ne vezesd át "
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Én nem foglalkozok vele mármint hogy magamnak építsek. Az smd gyártás kérdésessége meg nem rajtam múlik.
Részemről olyan nyákot csinálsz a "megrendelőidnek" amilyet akarsz , de ne hirdesd gyári minőségként , ha a korlátait tudod .
A DIP-nek nincsenek korlátai. De az SMD meg nem rajtam múlik.
Szerinted a gyarakban hogyan kepesek egyszerre egy panelon dip es smd alkatreszekre elkesziteni egy nyakot?
Igazabol nem ertelek, nem ertem, hogy miert nem esik le mirol van szo.
Jó hagyjuk ! Én bármilyen méretet legyártok a 2 cm2 - től az A/4 ig mégsem mondom hogy gyári technológiát használok
Én megcsinálom a 110 centi szer 110 centit is. Meg az 1x1-et is. Ezzel nincs gond. Itt az üzem a gond. Ebben a táblaüzemben csak 0,5 mm-t tudnak kivágni. Pedig lehetne 0,1 is ha kitudnák.
Igazából csak kapcsolódik a hozzászólásodhoz, próbálom egyértelművé tenni, de
Idézet: Ezen mondat miatt indult a beszélgetés, szerintem. „A technológia ugyanaz mint amit a gyárakban használnak.”
jó hagyjuk a vitát , úgysem fogod megérteni miről beszélünk , ha januárban legyártod a pdf et amit feltettem , elismerem hogy jó a technológiád , de addig ne mondd rá hogy gyári
Gyártási verseny?
![]() ![]()
Nyugodtan ! Ez a terv 0,12mm vastag vezetőkkel készült , nyugodt szívvel levasalható . várjuk a képeket
Igen, tudom, nem ertem zebranak miert nem esik le a lenyeg.
Lehet olyan az eset, mint amikor az indianok nem lattak meg Kolombusz hajojat, mert meg nem lattak hajot. ![]() Nem ugy tunik. De ne haragudj, en igy vettem eszre, a velemenyem szubjektiv, lehet nem igy van. Abbol gondolom igy, hogy a hordetesed ugy szol: A nyakot gyarto gyarak is ezt a technologiat hasznaljak. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
Mi nem esik le? Minden tiszta.
Anyi változtatást kérhetek, hogy a jobb vagy bal felső sarokba helyezd? Papírgazdasági okok
![]()
Na figyeljetek!
![]() ![]()
Azért ezt nem.
![]()
TQFP tokos?
![]() ![]()
Ne bántsd már simpi látod hogy a gyárban csak dip tokos ic hez lehet nyákot csináltatni .Viszont régebben már valami hasonló nyákkal eljátszottuk ezt a versenyt , a DRY és a vasaló is megcsinálta .
0.5mm-es lábtávolság. A vezetékekek szélessége 0.25mm (0.010") lehet így ránézésre. Azért ezt a szintet kb. bármelyik valamirevaló magyar gyártócég tudja.
Ugyanaz a technológia a gyárban, de viszont ott nem üzemben vágják ki nekik a matricát hanem maguknak! És speckó plotterük van ami kivágja a legkisebb smd-t is. Ez meg egy dekorációs plotter amivel közúti táblákat vágnak ki. Az azokra való matrica.
Nyákgyárakban inkább dry fóliát, vagy ahhoz hasonló technikát használnak és fotózással készítik a nyákot. Sőt az IC-ket a szilícium lapkán is fotózással készítik, pedig azok tényleg elég kicsik.
Láttam már olyan gyárat ahol így csinálják.
En ugy tudom, a CPU core-okat is maszkolassal fennyel keszitik.
Wafer hordozokon van a felszeletelt sziliciumlapka. Szerintem a fenynel pontosabb dolog nem is kell, meg nincs is. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |