Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   143 / 372
(#) mps válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Nem lenne rossz, csak óriási munka, rengeteg idő össze szedni a megfelelő információ mennyiséget. Nem is csak egy ember kell, hanem sok olyan aki hajlandó a tapasztalatait, tudását megosztani, mindezt nem csak egy egy rövid hozzászólásban, hanem rendszerezve, keretbe foglalva.
Bár elektronikából itt működik...
(#) nagy hoho válasza Gafly hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Azt fogom csinálni, hogy össze rakom az Y , Z tengelyt orsók nélkül, elhívok valaki akit aki tud segíteni.
(#) nagy hoho válasza mps hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Olvasom hónapok óta a sárga cnc oldalt, a gépépítőket. Ott sincs egyet értés. Egy problémára több javaslat is születik, van amelyikről még én is érzem, hogy nem lesz jó. Aztán vita következik.
(#) Sir-Nyeteg válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Ne várjatok konkrét megoldást egy ilyen összetett kérdésben!
Ahány ember annyi szokás. Van akinek Suzuki, van akinek az Opel jön be. Mindenki mást fog mondani, mert épp az jutott eszébe.
Ez kb olyan, mint amikor legózol. Ha odébb teszed az egyik darabkát, attól még ugyanolyan szép lesz, csak más stílusú Épp amiatt készül annyi gép, mert mindenki másképp gondolkodik, mások a tapasztalatai. Meghát minden gép más célt szolgál.
Ha valaki komplett gépeket akar megnézni, akár működés közben, akkor Érden szívesen látjuk őt, akár tanácsokkal, akár kávéval
De garantáltan más véleményen vagyunk mi is ami a gépeket illeti, mint a szomszédotok!
(#) nagy hoho válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Aki már több gépet épített annak van tapasztalata. De nekem ez az első ráadásul nem vagyok gépész.
A szíves invitálást köszönöm, csak ne laknál olyan messze. Ráadásul kávét sem iszom.
(#) Sir-Nyeteg válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

A hozzászólásom általánosan mindenkinek szólt. Te majd iszol málnaszörpöt.
(#) nagy hoho válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Meg akarsz mérgezni?
(#) GFI hozzászólása Dec 29, 2012 / 1

Sziasztok!

Találtam 1 képet a régi Pista féle honlapról. Kicsit visszabontogattam az url-t és ezt találtam.
HobbyCnc 2005CD ha visszatőrlitek a cimet egészen http://www.cnctar.hunbay.com -ig akkor vannak itt más tartalmak is.
(#) nagy hoho válasza GFI hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Ezek a linkek nagyon hasznosak, köszönöm. Az elsőben van néhány érdekes gép amit kihagynák.
(#) Mdavid válasza GFI hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Ezért a linkért könyörögtem már párszor itt, de mindenki hülyének nézett, hogy miről beszélek... Köszönjük szépen
(#) nagy hoho válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Nem néztünk hülyének, csak nem tudtunk erről az oldalról.
(#) GFI válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Mint látod ez csak a 2005ős cd. Az eredeti honlapon közel 30. mechanika volt a vége felé. De az már nincs meg. A domaint meg valaki megvette a sárga oldalról.
(#) fater0827 hozzászólása Dec 30, 2012 / 2

Találtam egy CNC oldalt !
Bővebben: Link
Remélem ez a keresett !
Üdv
(#) poros válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

A tengelyek a jelenlegi asztalnál lényegesen többet mozognak.
Képeket kicsit később teszek fel. Sajnos a pincém nem a legalkalmasabb a fotózásra.
Ráadásul a fotó masinát kölcsön kérte a fiam a telefonom elég rossz minőségű képeket készít mint látod. Annyiban gyáriak a tengelyek,hogy részei gyárban készültek./ golyós orsó-csúszó tengelyek- csapágyak/ A behajlás mértékéről még nem tudok semmit mondani később erről is beszámolok. Nem gondolom.hogy túlzottan nagy lenne bár elég hosszúak, átmérőjük 30mm. A gépelemek vásárlása már több mint egy éve kezdődött most állt annyira össze,hogy lássam mozogni. Szinte mindent a sárga oldalról vadásztam össze sajnos másra nem is igen alkalmas az az oldal. Hacsak valaki nem szereti,hogy belekössenek és hülyének nézzék minden feltett kérdéséért. Tisztelet a kivételnek! Sajnos sokan elfelejtik,hogy ők sem a meglevő tudásukkal születtek.
A leírt méretű alulap szerintem beszerezhető én nem, de ismerősöm elég sok cégeknél már hulladéknak számító darabokat vásárolt már hulladék telepeken.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) zebra85 válasza GFI hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Melyik oldal szűnt most meg?
(#) sastas01 válasza zebra85 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Hobbycnc.hu a vakerán megveheted a licenszeket ....
(#) zebra85 válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Mit vehetek meg?
(#) Mdavid válasza zebra85 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Az oldal tulajdonosa által fejlesztett vezérlők, stb. gyártási jogát. A domain már elkelt.
(#) zebra85 válasza Mdavid hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Jaértem. Gondolom nem két filléres dolog. Azért belinkeled? Mert nem találom...

Ez az egyik: H2-es vezérlő

Azthittem több. Amúgy egy ilyennek mennyi az eladási ára?

Van több is, de nem linkelgettem mindet. Menj rá az eladó további termékeire.. Annyi az ára, amennyiért eladod

És ő kb mennyiért adta ezeket? Elkelt már belőle valami így első ránézésre? van esetleg neki telefonszáma is?
(#) udmurt válasza fater0827 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Igen-igen! Telitalálat, köszönet érte!
(#) emmzolee válasza zebra85 hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Ismert ember cnc-s körökben...
(#) zebra85 válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Akkor valami elérhetőség?
(#) Zozi85 hozzászólása Dec 30, 2012 /

Pedig sokan építenek így ünnepek alatt. Ilyenkor lehet ráfogni a sok alkatrészre a meglepem magam ünnepekre indokot....
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Dec 31, 2012 /

Térjünk vissza a házilagos megoldásokra:
Házi alkatrészekből épített CNC
Nyák fúráshoz kicsit kevéske, ahhoz még merevíteni kellene a Z súly miatt.
Az építő elektronikában nem túl jártas, nézzétek el neki a vezetékezést.
15000mm/perces sebességen megy a gép üresjáratban.
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Nem rossz. Engem a lézer modul érdekel, meg az LPT leválasztó kártya.
-A lézer mekkora teljesítményű?
-Milyen elektronika vezérli? (A te vezérlésed van benne?)
-Milyen munkát lehet vele végezni? Úgy értem gravírozás, vagy vágás is?
-Csak fekete anyagot visz?

Az illesztő kártya milyen?
Milyen funkciók vannak benne? Én is most építettem egy leválasztókártyát. Frankón működik, csak kíváncsi vagyok mit lehetne még rá tenni.
(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 31, 2012 /

Lézer: 1W. Fekete, kormozott, ceruzával satírozott, tonerporozott dolgokat szépen viszi. Fehér anyagba bele sem kezd, újrahasznosított barnás papírt (karton) viszi.
Díszitésre, "gravírozásra" jó, vágásra nem. (De arra még az 5W is kevés a szokásos anyagoknál: plexi, fa.)

Mindkettőt megtalálod a CNCPart.hu weboldalon.
Még a leírását is, így lehet belőle ötleteket meríteni nyugodtan.
Következő: »»   143 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem