Fórum témák
» Több friss téma |
Nem lenne rossz, csak óriási munka, rengeteg idő össze szedni a megfelelő információ mennyiséget. Nem is csak egy ember kell, hanem sok olyan aki hajlandó a tapasztalatait, tudását megosztani, mindezt nem csak egy egy rövid hozzászólásban, hanem rendszerezve, keretbe foglalva.
Bár elektronikából itt működik...
Azt fogom csinálni, hogy össze rakom az Y , Z tengelyt orsók nélkül, elhívok valaki akit aki tud segíteni.
Olvasom hónapok óta a sárga cnc oldalt, a gépépítőket. Ott sincs egyet értés. Egy problémára több javaslat is születik, van amelyikről még én is érzem, hogy nem lesz jó. Aztán vita következik.
Ne várjatok konkrét megoldást egy ilyen összetett kérdésben!
Ahány ember annyi szokás. Van akinek Suzuki, van akinek az Opel jön be. Mindenki mást fog mondani, mert épp az jutott eszébe. Ez kb olyan, mint amikor legózol. Ha odébb teszed az egyik darabkát, attól még ugyanolyan szép lesz, csak más stílusú Épp amiatt készül annyi gép, mert mindenki másképp gondolkodik, mások a tapasztalatai. Meghát minden gép más célt szolgál.Ha valaki komplett gépeket akar megnézni, akár működés közben, akkor Érden szívesen látjuk őt, akár tanácsokkal, akár kávéval ![]() De garantáltan más véleményen vagyunk mi is ami a gépeket illeti, mint a szomszédotok!
Aki már több gépet épített annak van tapasztalata. De nekem ez az első ráadásul nem vagyok gépész.
A szíves invitálást köszönöm, csak ne laknál olyan messze. Ráadásul kávét sem iszom.
A hozzászólásom általánosan mindenkinek szólt. Te majd iszol málnaszörpöt.
Meg akarsz mérgezni?
Sziasztok!
Találtam 1 képet a régi Pista féle honlapról. Kicsit visszabontogattam az url-t és ezt találtam. HobbyCnc 2005CD ha visszatőrlitek a cimet egészen http://www.cnctar.hunbay.com -ig akkor vannak itt más tartalmak is.
Ezek a linkek nagyon hasznosak, köszönöm. Az elsőben van néhány érdekes gép amit kihagynák.
Ezért a linkért könyörögtem már párszor itt, de mindenki hülyének nézett, hogy miről beszélek...
Köszönjük szépen
Nem néztünk hülyének, csak nem tudtunk erről az oldalról.
Mint látod ez csak a 2005ős cd. Az eredeti honlapon közel 30. mechanika volt a vége felé. De az már nincs meg. A domaint meg valaki megvette a sárga oldalról.
A tengelyek a jelenlegi asztalnál lényegesen többet mozognak.
Képeket kicsit később teszek fel. Sajnos a pincém nem a legalkalmasabb a fotózásra. Ráadásul a fotó masinát kölcsön kérte a fiam a telefonom elég rossz minőségű képeket készít mint látod. Annyiban gyáriak a tengelyek,hogy részei gyárban készültek./ golyós orsó-csúszó tengelyek- csapágyak/ A behajlás mértékéről még nem tudok semmit mondani később erről is beszámolok. Nem gondolom.hogy túlzottan nagy lenne bár elég hosszúak, átmérőjük 30mm. A gépelemek vásárlása már több mint egy éve kezdődött most állt annyira össze,hogy lássam mozogni. Szinte mindent a sárga oldalról vadásztam össze sajnos másra nem is igen alkalmas az az oldal. Hacsak valaki nem szereti,hogy belekössenek és hülyének nézzék minden feltett kérdéséért. Tisztelet a kivételnek! Sajnos sokan elfelejtik,hogy ők sem a meglevő tudásukkal születtek. A leírt méretű alulap szerintem beszerezhető én nem, de ismerősöm elég sok cégeknél már hulladéknak számító darabokat vásárolt már hulladék telepeken. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Hobbycnc.hu a vakerán megveheted a licenszeket ....
Az oldal tulajdonosa által fejlesztett vezérlők, stb. gyártási jogát. A domain már elkelt.
Jaértem. Gondolom nem két filléres dolog. Azért belinkeled?
Mert nem találom...
Ez az egyik: H2-es vezérlő
Azthittem több.
Amúgy egy ilyennek mennyi az eladási ára?
Van több is, de nem linkelgettem mindet. Menj rá az eladó további termékeire.. Annyi az ára, amennyiért eladod
És ő kb mennyiért adta ezeket? Elkelt már belőle valami így első ránézésre? van esetleg neki telefonszáma is?
Igen-igen! Telitalálat, köszönet érte!
Pedig sokan építenek így ünnepek alatt. Ilyenkor lehet ráfogni a sok alkatrészre a meglepem magam ünnepekre indokot....
Térjünk vissza a házilagos megoldásokra:
Házi alkatrészekből épített CNC Nyák fúráshoz kicsit kevéske, ahhoz még merevíteni kellene a Z súly miatt. Az építő elektronikában nem túl jártas, nézzétek el neki a vezetékezést. 15000mm/perces sebességen megy a gép üresjáratban.
Nem rossz. Engem a lézer modul érdekel, meg az LPT leválasztó kártya.
-A lézer mekkora teljesítményű? -Milyen elektronika vezérli? (A te vezérlésed van benne?) -Milyen munkát lehet vele végezni? Úgy értem gravírozás, vagy vágás is? -Csak fekete anyagot visz? Az illesztő kártya milyen? Milyen funkciók vannak benne? Én is most építettem egy leválasztókártyát. Frankón működik, csak kíváncsi vagyok mit lehetne még rá tenni.
Lézer: 1W. Fekete, kormozott, ceruzával satírozott, tonerporozott dolgokat szépen viszi. Fehér anyagba bele sem kezd, újrahasznosított barnás papírt (karton) viszi.
Díszitésre, "gravírozásra" jó, vágásra nem. (De arra még az 5W is kevés a szokásos anyagoknál: plexi, fa.) Mindkettőt megtalálod a CNCPart.hu weboldalon. Még a leírását is, így lehet belőle ötleteket meríteni nyugodtan. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Épp amiatt készül annyi gép, mert mindenki másképp gondolkodik, mások a tapasztalatai. Meghát minden gép más célt szolgál.