Fórum témák
» Több friss téma |
A 4,36-al menni kell neki, más a bibi.
Megy 50-60 cm-ig. Bár a kormánnyal még eddig sem lát.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Ja és szerintem senki nem néz "analfabrétának".
Ennyi elektronikai ismerettel, le a kalappal ameddig eljutottál.
Olyan 15-18 éve építettem TDA 2052-esből 30 wattos erősítőt
![]() Csak utána leálltam kicsit, azaz pihentettem ![]()
Nos átgondoltam.
Egyszerű multiméterrel nem lehet beállítani. Van a közeledben (nem tudom merre laksz), vagy tudsz találni olyan fórumtársat akinek van egy legalább 1MHz-es szkópja, és hajlandó segíteni (legroszabb esetben fél-egy óráról van szó)? Ha igen leírom mit és hogyan kellene csinálni.
Na, akkor mégsem most láttál először forrasztópákát!
Körülnézek az akvarista fórumon, hátha
![]() ![]() Első körbe kicserélem az elemet. Most a vezérlő IC-re 3,3 Volt jut, szerintem meg van kicsit fáradva az 5 ceruza is, 7,1-et mutat alapból, bekapcsolva meg csak 6,9-et. Van még laptop akksim, az azt hiszem, hogy 3,85 Voltos, majd abból akarok 2db-ot (vagy 3-at) sorba rakni, hogy kicsit frissebb legyen az áram ellátás. Ha kiderül, hogy meddig húzhatom a feszültséget, akkor meg rakok mellé párhozamosan is, hagy bírja ![]()
Amit mondtam, mondtam, szívesen segítek, ha kell és elfogadod.
Párhuzamosan, sem elemet, sem akksit soha ne rakj!
A két pack feszültsége soha nem lesz egyforma, és ezért egymást sütögetik. (Persze te tudod.)
Ez csak a szupreg vevőknél fordul elő mert sávszélességük 5-6 csatornát átfog,
az RX2/TX2 oszcillátor frekvenciájának változtatásával a fenti hibát javíthatod.
Sziasztok!
Előljáróban, ne kövezzetek meg, ha hülyeséget kérdezek, de mit gondoltok arról az alkatrészről, aminek a képét mellékeltem. 5VDC vel hajtva, 2x15VDC-tud vagy 30VDC-t 275mA leadni. Hajtottam vár vele 24V-os Maxon motrot, nem volt gondja vele. Lehetne ezzel egy kis plusszt kihozni egy motorból?
Szia!
Már elnézést, de egyrészt nem erről volt szó, másrészt, ha az adatkódolás frekijét változtatod, akkor valami szinten igazad van. (Azonos adófrekinél és más kóder/dekóder frekinél, lehet hogy az egyik adó nem fogja vezérelni a másik vevőt, de ez abszolut nem biztos.) Gondolj bele: -Az Rx/Tx RC oscillátorról megy. -A passzív elemek gyártási tűrése (főként a kondiknál) elég nagy. -Úgy kell megtervezni az áramkört, hogy biztosan beleférjenek az alkatrészek gyártási tűrésébe (nem megengedett az egyedi méricskélés). -Midezeket figyelembe véve, elég tág határok között kell működnie a komplett rendszernek. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Szia!
A 30V jól hangzik, de a 275mA nagyon kevés (8,25VA), ha teljesítményt is akarsz a motortól és nem csak pörgetni. Nem tudom mire akarod használni a motort, de mindenféle átalakítónak/konverternek vesztesége van. Jobban jársz, ha az adott motort, az adott helyen, az adott táppal hajtod.
Nem párhuzamosítom jobban, mint ahogy gyárilag van a laptopban. Abból szedem ki és eleve párhuzamosítva.
A legtutibb az lenne, ha a 11,5 Voltos akksit egy az egybe ráapplikálnám
![]() ![]() egy hétig lehetne nyomatni, ha kibírná a 7,5 Volt helyett. Ha meg lemerülne, ráakasztanám a laptopra, hagy töltögesse ![]()
9 Voltnál nem merném tovább emelni. A füstöt bent kell tartani mindenképp
![]()
A laptop akkukat a gyárban úgy állították össze, hogy azonos időben azonos gépen gyártottakat használnak. Így azok eléggé egyformák. Ezt a mutatványt Te már sohasem fogod tudni előadni. Ez a gond a párhuzamos kapcsolással.
Értem. Egyébként én is a gyárilag ponthegesztett, vagy keményforrasztott akkukat, akkupárokat használom a másik modellemben. Az gyárilag 9 Voltos, oda raktam a 11,5 Voltos laptop akkut, az nagyon pöpec lett. Egy dolog nem maradt gyári az akkunál, hogy ott volt közte valami fehér gipsz szerű anyaggal beöntve egy kütyü, gondolom az hőmérő, vagy hőfüggő ellenállás lehet, azt már nem tettem vissza, de nem is 18 Volttal töltöm, hanem 12-vel. Ilyen töltőm van
![]()
Ha bele tudtam volna műteni a komplett akkut, a 6000 MAh-sat, akkor szerintem egy hétig játszhattam -azaz a gyerekek játszhattak
![]()
Szerintem a poén kedvéért azért csak pakold meg egyszer új elemekkel a verdát is, meg a távirányítót is! Abból már látszani fog az irány.
Persze, ez így lesz. Voltam ma boltban, de minden zárva van, ahol meg volt elem, 1100 Ft volt egy 9 Voltos, azt kihagytam.
Haragszok az elemekre, mert pénzkidobás és káros a környezetre, de 9 Voltosat is muszáj leszek venni jövő héten. Vagy jövőre ![]() Még azon gondolkodtam, hogy kipróbálom a másik modell 9 Voltos savas akksijával. Az a 7,5 Volthoz azért közel volna, de az sajna kicsit halott, gondolom azért merül le álltában 1 nap alatt. Viszont próbára az is jó lenne.
Ne szívasd magad! Ha 9V-ot kér, akkor add oda neki! Nem te panaszkodsz a rövid hatótávra???
Megint érthetetlen voltam.
Szóval az adóba veszek majd 9V elemet, de nem 1100 Ft-ért, mert akkor az egész kis autó-nagy autó projektem költségvetését majdnem megdupláznám ![]() A kész nagy autóba gondoltam a mostani 5 cerka elem helyére tenni a 9 Voltos savas akksit tenni. Most átolvastam mind a 23 oldalt itt, de őszintén szólva nem lettem sokkal okosabb, csak már nagyjából be tudom tájolni a kocsijaim korlátait. Végre lett egy kis saját szakmai kihívásom és hűtőket fogok gyártani a FETekre ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Szia!
Hát igen, ezen az akksi/elem dolgon én is elgondolkoztam korábban, és a végső döntésem az akksi irányában szólt. Nem akarok "idült" környezetédő színében feltűnni, nem ez döntött, hanem a költség. Amennyiért megvehetek egy jó minőségű tartós elemet, annyiért megvan egy Ni-Mh akksi is. Jó, az elem az elején kicsit több energiát ad, de ez elhanyagolható külömbség. Persze az akksihoz töltő is kell, de ha odafigyelek a töltésre évekig műkszik (a digitális fényképezőmben több mint 2 éves akksik figyelnek, és még most is képesek kb. 4-500 képre egy töltéssel). Mostmár az összes hozdozható cuccomban akksi van. Úgy-hogy ne vegyél 1100-ért elemet. Üdv: Zsolt
És azért mégis kicsit okosabb lettél.
Köszi
![]() Az adóba venni fogok 9 Voltosat, de a 3-400 Ft-os is sokáig elmegy, ha ki van kapcsolgatva. A savas akksit a másik modellhez kaptam, teljesen ki volt száradva, le kellett törnöm a fedelét és egy kis ioncserélt vízzel fel kellett turbóznom, mert nem vette a töltést sem eleinte. Ez a módszer először a riasztó akksinál jött elő, mert ott sem vette már a töltést, 1 éve felvizeltem, azóta hibátlanul megy. Ezek a gondozásmentes zselés akksik nálam sorra így járnak. Sajnos már nem lehetett a 9 Voltos zselés akksit normálisan megmentenem, mert fél napig töltődik, de negyed óráig viszi csak az autót, de általában ennyi idő elég is szokott lenni játékra.
Szia!
Hát én nem szoktam játszani akksi feljavítással, mert csak időleges állapot a javulás. 2-3 ezer Ft elosztva 2-3 évre nem olyan nagy összeg. Na mindegy. "Mindenki másképp csinálja..." mondta már az LGT is. Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
Hello!
Tanácsot szeretnék kérni. Egy feszültség korlátozó kéne, ami a 11-14 Volt között tartaná egy izzó feszültségét. A betáp áram néha elmegy 15 Voltig, így az izzó hamar kiég. Elég szűk és nehezen hozzáférhető helyre kell raknom, így valami marha egyszerű megoldást kéne alkalmaznom. Van egy ötlet rá? |
Bejelentkezés
Hirdetés |