Fórum témák
» Több friss téma |
TT01B alatta G n
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Ez egy tv-hangsegédvivő kiszűrésére való kerámiaszűrő, ami tényleg nem jó sok mindenre. Adatlap.
Köszönöm szépen, kísérletezgetni jó lesz.Mint irtam van vagy 2000db belőle,meg van pár alkatrész amit nem tudok mi az,lefotózom és felteszem a képeket.
Hali.6Mohm-mutat a multi,de számol felfele folyamatosan
![]()
Urak, kerdesem lenne. Kis kazettas videokameramat szedtem szet, talaltam benne egy paranyi katodsugarcsovet. Az alaplap felol 5V-al van hajtva, 4 madzagon. Ezek kozul egy fold, 3-on pedig 4.6V koruli fesz multimeterrel DC-ben merve. Ezek kozul az egyik a tap.
Egy pici egyseg is van a katodsugarcso mellett, de nem tul bonyolult, valoszinuleg a nagyfesz eloallitasaert felel. Milyen jelekkel lehetne ezt meghajtani vajon?
Lehet varisztor; Tedd egy olyan körbe, ahol 1mA-rt engedsz folyni, és emeld a feszültséget, ahol megindul, akkora feszültségű az eszköz, Ld: varisztorok. Enélkül a másik fél nem működik? Amennyiben a másik oldal nem működik, ott más alkatrész is hibás! Nem véletlenül durrant el, túlfeszt kapott.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Nem.Csak az egyikben.Most akkor ez mégis dioda lenne?
![]()
Lehet, hogy sorbakötött diódák vannak a tokban, amik a nyugalmi áramot állítják be.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Találtam 3 ilyen alkatrészt amik nagyon hasonlítanak kondenzátorra, de a jelzés rajtuk hm... érdekes. A neten nem találtam semmit róluk. Kimértem a kapacitásukat Sorrendben: 89 nF, 91 nF, 70 nF. Ezek mik és mire jók? Előre is köszi ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Az utolsó kettő az 100%osan kondi. Az első az is lehet, hogy kondi orosz vagy valami más kiadásba.
Szia. A két jobb oldali, biztos, hogy 100nF-os kerámiakondenzátor (ahogy rá is van írva)
Helló
segítség kellene. Lett egy SD5v12vt2rg lézerem,de hibás.A panelról elszállt egy IC.A képen látszik.ha Van valakinek ilyen lézere kellene az ic száma.A panel elején is van egy ilyen 2*4 lábas ic /358 EF 948/ a száma de infót nem találtam róla a gyártó ST.Lehet hogy ugyan ilyen volt a másik is? Vagy hol lehet komplett panelt venni.
Esetleg LM358?
(A kép egy nagy homálypaca, semmit sem látni...)
Küldök képet.A dsc00288 as képen a panel eleje van amin bal oldalt lent van az ic ami hasonlított a hátoldalon (DSC289 kép) lévő ic helyére.Az elején lévő ic nek a száma
/358 EF 948/ .Sajna jobb képet nem tudok csinálni.
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy milyen alkatrész az, amit 0:25-től mutat a srác? Bővebben: Link
sziasztok
ő vajon kicsoda/micsoda? (remélem sikerül feltölteni a fotót, mobilról elég macerás) Egyébként egy hp nyomtatóalkatrésze. Nem találtam a nyomtatóhoz kapcs. rajzot, meg ehhez az alkatrészhez sem adatlapot, ezért teszem fel itt a kérdést. Ha képen esetleg nem jól kivehető, S4/6CA a felirat rajta, mellette pedig egy mm-es beosztású vonalzó a tokozás beazonosítása megkönnyítése céljából. Diódának néz ki leginkább, de a bibi vele az, hogy multiméterrel mérve diódaállásban sípol a műszer (rövidzár) a polaritást megfordítva is, ellenállásmérővel kb. 0,6 ohm ellenállás mérhető rajta. Természetesen áramkörön kívül mérve. (esetleg tekercs lenne?) mivel lehetne helyettesíteni (ha tényleg rossz)? előre is köszönöm a segítséget
Mondja is a csoka, bar elegge erthetetlenul: accelerometer (ászlomítr
![]() Vagyis egy gyorsulasmero.
csak sikerül képet feltenni róla...
Szia!
Ez a SD103AWS típusú Schottky-dióda lesz, amelynek az SMD-kódja az S4.
köszönöm szépen
az gáz, ha egy "sima" SD103AWS-t forrasztok be helyette (hely éppen van)? az talán van is itthon
Hogy értve sima? Nem SMD tokozású?
közben rájöttem, hogy butaságot írtam..
Sziasztok ez milyen elektron cső mire való vajon?
És erre is az van irva a csomagolására hogy elektron cső
Szia!
Ez egy 6ZS1L (6Ж1Л) nevű pentóda. Keress rá a cirill nevén.
Köszönöm az a baj én tök hülye vagyok a csöves dolgokhoz.Majd az új gazdája tudja mire való...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |