Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   17 / 82
(#) amelia hozzászólása Dec 27, 2012 /
 
Jó napot.
Rendelkezek egy Westen energy 240fi kazánnal, több mint 4 éves már.
Eddig nem volt vele nagyon semmi gond a szerelő elvégezte minden évben a kitakarítást és rendbe rakta.
Most kb 1 hónapja olyan probléma jelentkezett hogy fel van töltve a rendszer ahogy kell lennie.
Alap állapotban nincs is baj vele, ha bekapcsol a fűtés vagy csak simán meleg vizet engedünk belőle akkor a nyomás az eddigi 1.5-ről leesik 0-ra szépen fokozatosan. ha újra töltöm akkor megint jó 1 kis ideig majd megint leesik a nyomás 0ra. Ha lemegy 0ra a nyomás benne akkor pár használat után olyan a rendszer mintha a fele víz ami van a fűtés rendszerében elfolyna valahol.
Valami ötletetek lenne esetleg hogy hol ereszthet, mert a szerelőt nem akarok kihívni jó pénzért ameddig nem tudom miért kell kellene jönnie pontosan.

A válaszokat előre is köszönöm.
T. Mészáros Zoltán
(#) noe3150 hozzászólása Dec 29, 2012 /
 
Jó napot Kívánok!
Kérem segítségüket, az alábbi tünetek szerint. A kazán /Westen Q 24F/ 30- as poros ledje villog. A gépkönyv és az önök tanácsai szerint Reset állásban kell törölni a memóriát. Ezt követve, egy alkalommal ismét megindult a működése de csak 1 napig tartott. Most már azóta ki - be kapcsolgatom a gombot és semmit sem csinál. Sem nem töröl és nem is engedi a főégő beindítását. Kérem segítségüket, hogy így szilveszter előtti napokon még megjavítható legyen mert különben csonttá fagyva köszönt ránk az új esztendő. Boldog Új Évet Kívánok a Csapatnak! Előre is köszönöm a reményeim szerinti jó megoldást. Várom válaszukat.
(#) bucika22 hozzászólása Dec 30, 2012 /
 
Jó napot!

Segítséget kérek Westen Quasar 24f tipusú gázkazánunk van,és nem jön belőle meleg víz,fűtésre nem használjuk,de az mükődik.
(#) Metin válasza amelia hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Szia!

Valószínűleg tényleg elfolyik a víz valahol. A fűtés csöveid mind szabadon láthatók, vagy van olyan rész is, ami pl. az aljzatbetonban (falban) van elhelyezve? Vizesedést sehol nem tapasztalsz?
(#) toth76 hozzászólása Jan 1, 2013 /
 
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Van egy Westen Pulsar D 1.14F kazánom. Most lesz 6-hónapos. Olyan problémám lenne vele, hogy amikor begyújt a kazán, elkezd hangosan bugni. És ez a hang nekem olyan elektromosnak tünik. De pontosan nem tudom, csak találgatok. Kihívtam a szerelőt és azt mondta , hogy ezt a hibát nem lehet garancálisan javitani, csak ha kifizetem. Mert , hogy az öndiagnosztikai rendszer nem ír ki semilyen hibát. Mit tegyek? Mi lehet a probléma a kazánnal. Előre is köszönöm mindekinek aki tud segiteni.
(#) VIM válasza toth76 hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
Szia! Aggodalomra semmi ok. A szivattyú fordulatszabályzásából eredő hangokat a burkolat fel tudja erősíteni a már zavarólag ható szintig, amit a belső zsúfolt elrendezés egy-egy darabja közvetíthet ha hozzáér a vázszerkezethez. De lehet lerakódás okozta problémától is.
(#) toth76 hozzászólása Jan 2, 2013 /
 
Szia. De az a baj, hogy amikor csak a szivattyú dolgozik akkor normális hangja van. Ha meg begyújt a kazán akkor kezd hangosan búgni. Csak azért lenne jó tudni, hogy mi lehet a probléma, hogy a szerelő ne tudjon átverni.
(#) dzsinn42 hozzászólása Jan 8, 2013 /
 
Sziasztok Fórumozók!
Egy Westen Energy 240i kombi kazán tulajdonosaként kérem a segitségeteket. Olvastam a hozzászólásokat, de a nálam meglévő hibával nem találkoztam.
A fütési oldal teljesen jól müködik, csendes, tartja a nyomást. A gond akkor van, ha meleg vizet engedünk: akkor elkezd csökkenni a nyomás a rendszerben és kb. 1,5 bar környékére csökkenve amikor elzárjuk a csapot iszonyatos morgással áll le és előtte is szinte "zenél".... morogva müködik. Olvastam, hogy 1,5 bar környékén már jól kellene müködnie. De ha hidegen nem töltöm fel 2,5-re, akkor fennáll ez a hiba. Szerelő MÉG nem volt, és magam sem szedtem MÉG szét semmit benne. Amúgy a HMV is elég meleg.
Tudnátok segiteni, hogy merre keressem a hiba okát?
Tisztelettel: Zsolt
U.I.: Nemrég költöztünk ide, nem tudom a kazán "előéletét", az előző tulaj elmondása szerint szervizeltette, de ezt nem tudom kontrollálni, papirok nincsenek....
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) VIM válasza dzsinn42 hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Szia! Úgy tűnik levegős a rendszer, ha mindig utána kell töltened és felvinned a nyomást 2.5bárig. Elég volna csak 1bár bele. A leálláskori "morgó" hang is arra utal, hogy nem tömör a rendszer és a tűztéri hőcserélőben helyileg felforr a víz az elégtelen mennyiségtől. A feltöltő csap elzárását leellenőrizted?
(#) zentral hozzászólása Jan 8, 2013 /
 
Sziasztok!
Ferroli kombi cirkóm(bitermikus hőcserélős): meleg víz megnyitás után leáll és csak hideg víz jön, akkor hajlandó újból meleg vizet csinálni ha a készüléket leállítjuk és újra indítjuk,ez általában fürdés közben nem igazán okés. Mit gondoltok a hibáról, lehet az NTC kapcsolgat le? vagy panel hiba okozza a problémát? köszi a segítséget...
(#) konsa hozzászólása Jan 8, 2013 /
 
sziasztok régóta olvasom a fórumot sok érdekes dolgot látok 1 kérdés fégtherm K24 kazán gyújtó elektródák között a távolság 8-10mm ok-é ez .Ja nehezen gyujt néha nem is sikerül neki
(#) VIM válasza zentral hozzászólására (») Jan 8, 2013 /
 
Szia! Ennek a kazánnak az előremenő csőszakaszán fent a bitermikus hőcserélőnél van egy kettős érzékelő (előremenő NTC és a biztonsági, egyben) ami okozhatja leállást, de rendszerint az elégtelen keringés miatt fordul elő az ilyesmi (levegősödés).Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) dzsinn42 válasza VIM hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Szia!
Köszi a választ, de "értetlenkednék" még egy kicsit
Rendben van, hogy levegős lehet a rendszer ...... és a tűztéri hőcserélőben felforr a víz ( a hangja alapján valóban így is van ), de ez miért csak a HMV vételezésekor van így? A feltöltőcsap zárásának ellenőrzése..... elméletileg jól zár, hiszen ha CSAK fűt a rendszer, akkor nem változik a nyomásérték.
Keresgéljek külön légtelenítő csavart a HMV oldalhoz?
Bocsánat, ha kekeckedésnek tűnik a dolog, de sajna szerelőre van most legkevésbé pénzem ..... de hagyni nem akarom a dolgot, mert gépészként tudom, hogy egy hibajelenség a legritkább esetben múlik el magától, inkább csak fokozódik
(#) VIM válasza dzsinn42 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Mert ilyenkor maximumra áll a teljesítmény és ha nem megfelelő vízkör tömörsége, akkor ezt okozza. A modulációt majd a HMV NTC-je fogja végezni a főégőnél. A megfelelő légtelenítés és a rendszer nyomásának optimalizálását el kell végezni ahhoz, hogy tovább lehessen lépni ez ügyben. Innen pedig nehéz lesz azt mondanom, hogy amit Te jónak mondasz az jó. Tehát rajtad múlik, hogy sikerül-e megoldani ezt a feladatot.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
(#) dzsinn42 válasza VIM hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Köszönöm a gyors választ
Esetleg magyar nyelvű használati utasításod lenne?
(#) sunad válasza dzsinn42 hozzászólására (») Jan 9, 2013 /
 
Szereld le a HMV hőcserélőt és savazd ki. Az ilyen jellegű hibákat általában ennek a hőcserélőnek a vízkövesedése vagy dugulása okozza.A hőcserélő a készülék aljának hátsó felén található és szemből két csavar rögzíti.A vizet le kell engedni a szétszereléshez
(#) VIM válasza dzsinn42 hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Nincs szükség magyar leírásra, mert abban sem írnak le többet mint amit más hasonló Westenekhez adnak erre vonatkozólag. A nyomásvesztés abból adódik, hogy a tágulási tartályod (25) nem megfelelő állapotban van és a szivattyú nyomáshiányt állít elő ami a mérőn (7) leolvasva csökkenő állapotot mutat. Mind ez csak a HMV vételezéskor mutatkozik, mert kicsi a kör nagysága de az expanziós tartály nem tudja kiszolgálni az állapota miatt. Ha átáll a hidraulikus kör a fűtésre (nagy körre), ott elenyésző lesz a nyomásvesztés a kis körhöz képest, ezért nem szembetűnő a leolvasásnál. A leállás pedig azért van valószínűleg, mert a kis kör elégtelen vízáramlása miatt túlmelegszik az NTC és leáll a kazán. Az áramlási viszonyokban nagy jelentősége van a víz-víz hőcserélő kazánköri tisztaságának (vízkőmentességének). Mivel a HMV hőfokára nem panaszkodtál nem feltételezem, hogy a hőcserélő vízköves lenne.
(#) dzsinn42 válasza VIM hozzászólására (») Jan 10, 2013 /
 
Köszönöm !!!
Most jöttem haza, elég fáradt vagyok, de holnap alaposan áttanulmányozom a rajzot és nekilátok
....majd beszámolok a fejleményekről !
További szép napot!!
(#) dzsinn42 válasza VIM hozzászólására (») Jan 12, 2013 /
 
Sziasztok !
Ellenőriztem a tágulási tartályt: 0,6 bar volt a nyomása. Mivel csak este jutottam hozzá, így egyszerűen csak felpumpáltam 1,3 bar-ra. Ezzel párhuzamosan a kazán mérőóráján az addigi 1,5 -es nyomás felment 2 bar-ra. Sajna a HMV vételezés befejezésekor megmaradt a morgó hang
Jól emlékszem, hogy a tágulási tartály nyomását a víz leeressztése után kell(ene) beállítani?

És még valami .... a VIM által küldött rajzon a 22-es elem ha jól látom a szivattyú tetején lévő légtelenítő. Nos ebben nálam nem volt rendesen betekerve a műanyag csavar..... de víz sem jön. A HMV kört akkor hol- s hogyan tudom légteleníteni?
A választ előre is köszönve: Zsolt
(#) Zsike hozzászólása Jan 13, 2013 /
 
Üdvözlet mindenkinek!
Westen 24 Fi fali gázbojlerünk van. Már 12 éves múlt ősszel. Olyan hibát tapasztalunk nála, hogy az előoldalon levő hőmérő jel pirosan világít. A reset gomb megnyomása után 1-2 napig működik, aztán megint világít az ikon. Ilyenkor sem meleg víz, sem fűtés nincs.Az a kérdésem, hogy mi lehet a hiba?valami hőérzékelőnek vélem, de pontosan szeretném tudni, hogy ha hívok szerelőt, akkor biztos legyek benne, hogy ért hozzá. Szeretném tudni, ezenkívül, hogy ha azt a bizonyos alkatrészt cserélni kell, az kb.mennyibe kerülhet . Mi az a reális ár, amit a javításért egy szerelő kérhet érte?Sajnos gépkönyvünk sincs hozzá, mert aki szerelte a fűtést, amikor épült a ház, semmilyen papírt nem adott hozzá.A típusát is azért tudom,mert az előoldalon megtalálható . Még jó, hogy garanciális időben nem lett baja.. Másik problémája, hogy a készülék jobb oldalán lent található egy óra, mely a tartályban (?)levő vízhőmérsékletet jelzi, nem mutat semmit..Illetve folyton 0-án áll. Ez igazán nem vészes, mert elromlott szinte a használatbavétel után néhány hónappal, és így használtuk.Ennek cseréje mennyibe kerülhet?
A válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) balsoj hozzászólása Jan 14, 2013 /
 
Sziasztok.
Van nekem egy Westen 280 Fi kazánom ami a következő hibajelenséget produkálja...fűtés közben újra gyújtásnál vagy vízmelegítésre váltásnál (nem mindig) az 50fokos ledet villogtatja.
A kombinált füst érzékelőt megnéztem...az jó....Ha kikapcsolom a kazánt és várok vagy 10 percet akkor az esetek többségében a kazán elindul. A vezrélő panel egy Honeywell CS0137B-LS.
Amikor melegítési igény van a program próbál feszt adni a nagyfesz tekercsre egy 48 V-os relén keresztül.....ha ezt a relét ütögetem akkor be szokott indulni a láng. Ekkor megörültem....biztos beégett az érintkező...kerestem egy hasonló lábkiosztású relét( 48V-os dupla morze érintkezős) kicseréltem és ....NEM JÓ!!!!!.....csak most más hibát produkál....láng indul....majd kialszik. És ezt folyamatosan...olyan mintha az ionáram visszacsatolás nem menne. (de az megy)
Régi relé vissza.....ionáram működik....régi hibajelenség visszatért. Most veszek egy ugyanolyan relét....de ha valakinek van valami tippje azt szívesen fogadnám. Köszönöm.
És ha valaki tud ilyen vezérlő panel rajzot az is nagy segítség lenne
(#) szamóca válasza Zsike hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Bővebben: LinkA biztonsági termosztát tilt. Nincs dugulás, vízkövesedés, stb a rendszerben?
(#) VIM válasza balsoj hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Szia! Ennek a kazánnak a ventillátorának önkenésű a csapágya. Talán segítene egy kis kenőanyag a jobb hatásfokú fordulatban, ami megfelelően működtetné a levegő presszosztátot a működésben a mikrokapcsolót működtetve. Ha már egyszer az 50fokos LED-et villogtatja. Talán a csöveit is meg lehetne tisztítani belülről, nem-e koszos. Ez a 0.68mbár egészen kis érték és az észlelés is kis távolságon megy végbe, elég egy kis rázkódás, rezonálás (váltásnál) és előidézheti ezt a problémát.
(#) toths111 hozzászólása Jan 18, 2013 /
 
Üdv!

Vestern energy 240 fi gázkazánunk van és vegyestüzelésű kazánunk is. Begyújtottunk a vegyestüzelésű kazánba és elfelejtettük bekapcsolni a keringtetőt kb 10 perc alatt 90 fok körülire melegedett a víz. Észlelve elindítottuk a keringtetőt ami a vegyes tüzelésű kazánhoz van.
Ekkor észleltük, hogy a gázkazánnál kb 1 dl víz kifolyt a túlfolyón! Azóta viszont a gázkazán nem gyújt!

Mi lehet a probléma?

(#) szamóca válasza toths111 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Ha mindkettő ugyanarra a zárt rendszerre dolgozik, akkor a biztonsági szelep vezette le a túlnyomást. Próbáljátok resettelni a gázkazánt.
(#) toths111 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Igen köszönöm, de mit értesz resettelés alatt? Már többször ki is kapcsoltam sőt a hálózatból is kihúztam!
(#) szamóca válasza toths111 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Semmilyen hibajelzést nem ad?
(#) toths111 válasza szamóca hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
nem nincs hibajelzés
(#) szabi83 hozzászólása Jan 22, 2013 / 2
 
Sziasztok!

Pár napja vettem észre, hogy a westen quasar 24f kombikazánom, öt esetből egyszer-kétszer kapcsolja csak be a használati meleg vizet. Merre induljak?
(#) dancsigabor hozzászólása Jan 23, 2013 /
 
Sziasztok!!!!!!!!
Tudna valaki segíteni?? Westen Energy 240fi kazán problémámon?
A jelenség a következő:fűtésre kapcsolva a ciklust elkezdi ahogy kell,bekapcsolás után a szivattyú el indul majd szellőztet és ennyi a szikráztatást nem csinálja és nem gyújt egy idő után kigyullad a piros led, resetelek és kezdődik újra, de semmi
HMV oldalra kapcsolva pedig a kombinált szelep kis tolattyúja nem jön ki így nem kapcsolja a kis mikro kapcsolót ÁRAMLÁS pedig van.
Segítségeteket előre is kösssz
Következő: »»   17 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem