Fórum témák
» Több friss téma |
Még nem mert van egy halom másik ami majd oda kerűl,de letakaritom mind előbb és proba
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Szerintünk beteszed az elvihetőbe az apraját, a jobbakat meg az 'apró'ba, hogy a fáradságodnak legyen mégis jutalma.
![]()
Lehet lesz olyan is,de ne üzleteljünk itt nehogy kikapjak.
Akkor vissza térnék hogy mire jók a müszerek?Végeket építek, audiókat leginkább,de tudásom hiányos a müszereket tekintve.
Hali. Lenne egy A3144 HALL szenzor. Adatlapjában valami olyasmit találtam, hogy 4,5V - 22V.
Ezek szerint a táp lehet 12V is? Jól értelmezem hogy a szenzor 4,5Vtól 22Vig mehet?
Sziasztok, van egy kis tranzisztornak ki néző alkatrészem, ami egy tévében van, egyszerűen nem tudom be azonosítani hogy mi lehet, az alkatrész úgy néz ki külsőleg mint egy kis BC182-es tranzisztor, csak erre ez van rá irva-X112 alatta pedig A235, mi lehet ez?. Ha a műszerrel méregetem akkor úgy mérem mintha egy NPN-es tranyó volna de egyik irányba vezet E-C-kozt, és B-E-kozt is.
A gugliba beírva a számát ez jött ki: Bővebben: Link
Természetesen használható 12 V-os tápról, sőt, ez ennek a típusnak igen szimpatikus érték lehet.
A "hall elem" alapú mágneses tér érzékelők jellemzően meglehetősen tág feszültség tartományban alkalmazhatók. Az adatlapon feltüntetett egyéb paramétereket (terhelhetőség, disszipáció) is figyelembe kell venni.
Szia,
Jól esik néznem a képeket. 11 évet dolgoztam ott, talán valamelyik volt is az asztalomon rendszeresitve.
Motorkán használnám majd sebesség fokozat mérésre, és hogy ne kelljen 5Vos kábelt vezetni neki a vezérlőből, ezért kérdem hogy akkor mehet-e biztosan 12Vra.
12-re biztosan, de 22 felett meghal. Milyen "motorkán" szeretnéd használni?
Szia!
Furcsállottam is a hasonlóságot, köszönöm a segítséget.
Milyen motoron?.. Kell pontos név?
![]() Nem értem miért kérded.. Honda CB 500 R
Mert nem volt egyértelmű milyen feszültségforrásról szeretnéd üzemeltetni. Ezek szerint van akku benne, akkor nem lesz gond.
![]()
Sziasztok!
Ezeknek a kondiknak hol javasolt az alkalmazása? Mi a titulusuk? (fólia, kerámia, tantál, stb.)
Szia, ezek fólia kondenzátorok. u47=470nF, 4n7=4.7nF, u33=330nF, és 22nF. a másik szám a max feszt jelzi
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Szerintem látható, hogy fóliák vannak szépen egymásra rakva, mint a rakott palacsinta. Mindenütt lehet használni, ahol fólia kondit lehet használni. Ha érdekelnek a paraméterei, keresd meg egy katalógusban.
Köszönöm! A paramétereket le tudom olvasni, az tiszta. Tehát fólia kondenzátorok.
Azért van néhány paraméter, amit csak katalógusból tudhatsz meg. Pl. a veszteségi tényező, ami felhasználásnál fontos lehet, de még van néhány.
Helló. Autó üléséből kiszerelt hőkapcsoló lenne ez. Kérdés hogy milyen típusú, vagy hány fokra? Kerestem, de nem találtam semmi hasznosat. 25 fokos lenne?
Sziasztok!
Régi Motorola "táskamobil"-ból bontottam S-8093A 2*8 karakteres HD44780 kompatibilis kijelzőt. Szeretném életre kelteni, de csak hézagos infó van róla a NET-en. Azt az áramköri környezetből kiderítettem, hogy valószinűleg -fesz kell a kontraszthoz. Ha valakinek van róla több infója megköszönném. Üdv: Zsolt
Sziasztok !
Nem régiben szétszedtem egy DVD lejátszót aminek a típusa "LG" és szét égett benne egy RF tekercs , aminek a típusa : 1016W-02-220L (kinézete hasonlít egy kondenzátorhoz csak ennek 4 láb kiosztása van ) Az lenne a kérdésem hogy ez mi lehet , meg hogy az ilyen alkatrészek hány "Henry"-sek mivel semmilyen datasheet-et nem találok róla a neten. Nagyon megköszönném az információt erről az alkatrészről . Üdv: Márkó
Sziasztok! Segítséget kérnék tőleket. A képeken látható készülékről tud valaki információval szolgálni, illetve mi lehet ez?
Szia!
Rá van írva, kogy ez egy 56k-s modem.
Az utolsó képet nézegettem, és az jutott eszembe, hogy ha beletolnánk egy fadarabot, akkor milyen jó légycsapó lenne belőle
![]()
Szerintük ez egy zavarszűrő, 22uH/5A.
Ha 4 lába van, akkor valószínűleg egy áramkompenzált zavarszűrő fojtótekercsről van szó.
Szia! Arra én is rájöttem hogy valami modem, de mire lehet felhasználni és milyen funkciója lehetett?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |