Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   442 / 1190
(#) blasz válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Még nem mert van egy halom másik ami majd oda kerűl,de letakaritom mind előbb és proba
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
(#) granpa válasza blasz hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Szerintünk beteszed az elvihetőbe az apraját, a jobbakat meg az 'apró'ba, hogy a fáradságodnak legyen mégis jutalma.
(#) blasz válasza granpa hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Lehet lesz olyan is,de ne üzleteljünk itt nehogy kikapjak.
(#) blasz hozzászólása Jan 15, 2013 /

Akkor vissza térnék hogy mire jók a müszerek?Végeket építek, audiókat leginkább,de tudásom hiányos a müszereket tekintve.
(#) jdani hozzászólása Jan 15, 2013 /

Hali. Lenne egy A3144 HALL szenzor. Adatlapjában valami olyasmit találtam, hogy 4,5V - 22V.
Ezek szerint a táp lehet 12V is? Jól értelmezem hogy a szenzor 4,5Vtól 22Vig mehet?
(#) soos csaba hozzászólása Jan 16, 2013 /

Sziasztok, van egy kis tranzisztornak ki néző alkatrészem, ami egy tévében van, egyszerűen nem tudom be azonosítani hogy mi lehet, az alkatrész úgy néz ki külsőleg mint egy kis BC182-es tranzisztor, csak erre ez van rá irva-X112 alatta pedig A235, mi lehet ez?. Ha a műszerrel méregetem akkor úgy mérem mintha egy NPN-es tranyó volna de egyik irányba vezet E-C-kozt, és B-E-kozt is.
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

A gugliba beírva a számát ez jött ki: Bővebben: Link
(#) Auth Zsigmond válasza jdani hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Természetesen használható 12 V-os tápról, sőt, ez ennek a típusnak igen szimpatikus érték lehet.
A "hall elem" alapú mágneses tér érzékelők jellemzően meglehetősen tág feszültség tartományban alkalmazhatók. Az adatlapon feltüntetett egyéb paramétereket (terhelhetőség, disszipáció) is figyelembe kell venni.
(#) qtrica válasza blasz hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Szia,

Jól esik néznem a képeket. 11 évet dolgoztam ott, talán valamelyik volt is az asztalomon rendszeresitve.
(#) blasz válasza qtrica hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Sokan siratják a céget..
(#) jdani válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Motorkán használnám majd sebesség fokozat mérésre, és hogy ne kelljen 5Vos kábelt vezetni neki a vezérlőből, ezért kérdem hogy akkor mehet-e biztosan 12Vra.
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

12-re biztosan, de 22 felett meghal. Milyen "motorkán" szeretnéd használni?
(#) Lacko12 hozzászólása Jan 16, 2013 /

Sziasztok!
Ennél a kapcsolásnál a táp részben lu-4002 diódákat használ az építő, de sehol nem találok olyanokat még google se segít.
Helyettesíthetem 1n4007-es diódákkal?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza Lacko12 hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Szia!
Azok 1N4002-es diódák és 1N4007-el helyettesíthetőek.
(#) Lacko12 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Szia!
Furcsállottam is a hasonlóságot, köszönöm a segítséget.
(#) jdani válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Milyen motoron?.. Kell pontos név?
Nem értem miért kérded..
Honda CB 500 R
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Mert nem volt egyértelmű milyen feszültségforrásról szeretnéd üzemeltetni. Ezek szerint van akku benne, akkor nem lesz gond.
(#) mraulajos hozzászólása Jan 17, 2013 /

Sziasztok!
Ezeknek a kondiknak hol javasolt az alkalmazása? Mi a titulusuk? (fólia, kerámia, tantál, stb.)

100_2759.JPG

(#) Kari55 válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Szia, ezek fólia kondenzátorok. u47=470nF, 4n7=4.7nF, u33=330nF, és 22nF. a másik szám a max feszt jelzi
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) pucuka válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Szerintem látható, hogy fóliák vannak szépen egymásra rakva, mint a rakott palacsinta. Mindenütt lehet használni, ahol fólia kondit lehet használni. Ha érdekelnek a paraméterei, keresd meg egy katalógusban.
(#) mraulajos válasza pucuka hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Köszönöm! A paramétereket le tudom olvasni, az tiszta. Tehát fólia kondenzátorok.
(#) pucuka válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Azért van néhány paraméter, amit csak katalógusból tudhatsz meg. Pl. a veszteségi tényező, ami felhasználásnál fontos lehet, de még van néhány.
(#) jdani hozzászólása Jan 17, 2013 /

Helló. Autó üléséből kiszerelt hőkapcsoló lenne ez. Kérdés hogy milyen típusú, vagy hány fokra? Kerestem, de nem találtam semmi hasznosat. 25 fokos lenne?

névtelen.JPG

(#) Szammer hozzászólása Jan 18, 2013 /

Sziasztok!
Régi Motorola "táskamobil"-ból bontottam S-8093A 2*8 karakteres HD44780 kompatibilis kijelzőt.
Szeretném életre kelteni, de csak hézagos infó van róla a NET-en.
Azt az áramköri környezetből kiderítettem, hogy valószinűleg -fesz kell a kontraszthoz.
Ha valakinek van róla több infója megköszönném.
Üdv:
Zsolt
(#) MKO hozzászólása Jan 18, 2013 /

Sziasztok !
Nem régiben szétszedtem egy DVD lejátszót aminek a típusa "LG" és szét égett benne egy RF tekercs , aminek a típusa : 1016W-02-220L (kinézete hasonlít egy kondenzátorhoz csak ennek 4 láb kiosztása van )
Az lenne a kérdésem hogy ez mi lehet , meg hogy az ilyen alkatrészek hány "Henry"-sek mivel semmilyen datasheet-et nem találok róla a neten. Nagyon megköszönném az információt erről az alkatrészről .

Üdv:
Márkó
(#) Bender92 hozzászólása Jan 18, 2013 /

Sziasztok! Segítséget kérnék tőleket. A képeken látható készülékről tud valaki információval szolgálni, illetve mi lehet ez?
(#) kadarist válasza Bender92 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Szia!
Rá van írva, kogy ez egy 56k-s modem.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Az utolsó képet nézegettem, és az jutott eszembe, hogy ha beletolnánk egy fadarabot, akkor milyen jó légycsapó lenne belőle
(#) _vl_ válasza MKO hozzászólására (») Jan 18, 2013 /

Szerintük ez egy zavarszűrő, 22uH/5A.
Ha 4 lába van, akkor valószínűleg egy áramkompenzált zavarszűrő fojtótekercsről van szó.
(#) Bender92 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Szia! Arra én is rájöttem hogy valami modem, de mire lehet felhasználni és milyen funkciója lehetett?
Következő: »»   442 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem