Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIPI CSI-2 kamera bemenet átalakítása RCA bemenetté
Lapozás: OK   1 / 1
(#) honkydoo hozzászólása Feb 4, 2013 /

Sziasztok!

Gondolkodom egy raspberry pi vásárlásán.
Egy videót akarok belőle építeni.
Van rajta egy MIPI CSI-2 kamera bemenet.
Nem nagyon értek a műszerészethez, de nincs valami áramkör ami ebből a bemenetből rca-t csinál?

Üdv,
Honkydoo
(#) dB_Thunder válasza honkydoo hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Raspberry PI jó cucc.
Milyen videót??
MIPI CSI-2 leírás
Ebből számomra az jön át hogy digitális kétirányú adatkommunikáció.

RCA egy koaxiális elrendezésű kétpólusú csatlakozó, aszimmetrikus gyengeáramú jelek továbbítására kidolgozva. A jel lehet analóg vagy digitális (soros egyirányú kommunikáció).
Tehát az RCA-ból számunkra nem derül ki milyen jelet akarsz ráküldeni. az még attól lehet analóg videó, komponens videó...

Kamerák mind digitálisak, csak a kimenetükön max analóg jelet adnak, azt visszaalakítani digitálissá nem egyszerű feladat. Szerintem minőségileg és anyagilag is jobban megéri megfelelő kimenetű kamerát illeszteni a cuccra.
(#) honkydoo válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Analóg video jelre gondoltam.
Nem kimondottan kamerát akarok rákötni, hanem egy set top boxot, ezért kellett az RCA bemenet.

De ha a jel digitális, akkor nem lehet rákötni egy HDMI bemenetet valamilyen átalakító áramkör segítségével?
Így az én paraszt logikám szerint nem kell átalakítani a digitális bemenetet analoggá.

Igazából lehet kapni usb-s analóg dekódolókat easycap néven, csak azt olvastam máshol, hogy nem nagyon bírná a cucc.

Szerk.: HDMI to MIPI® CSI2 Bridge
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
(#) Saggitarius válasza honkydoo hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Valami usb-s capture eszkozt tudnal rakotni, persze kerdeses, hogy az op rendszere felismeri-e. (A Pi RCA-ja es HDMI-je kimenetek, nem bemenetek)
(#) Action2K válasza honkydoo hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Szia! Mit értesz az alatt, hogy "Egy videót akarok belőle építeni." ?
Miért nem cseréled ki a STB-ot PVR-esre? Olcsóbban jössz ki, és 2 perces művelet. Nem kell programozni és garancia is van rá. Vagy veszel mellé egy DVR-t, az is olcsóbb... meg minden.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013
(#) honkydoo válasza Action2K hozzászólására (») Feb 5, 2013 /

Igen, erre én is gondoltam. Én a barkácsolásra max 5000 Ft -ot szántam.Ha valóban olcsóbban jövök ki akkor ez lesz a megoldás.

Szerk.: Az a HDMI bridge amit linkeltem, azért még izgat. Nem lehetne abból építeni valami áramkört? Bár az már gondolom nem 5k, és még programozni is kell.

A legcsábítóbbak az easycap temékek.
De máshol azt hallottam hogy nagyon leterheli a cpu-t.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013
(#) honkydoo hozzászólása Feb 5, 2013 /

Köszi a tippeket, ezek a STB-k nem is drágák.
Tényleg megéri lecserélni..
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem