Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Gondolkodom egy raspberry pi vásárlásán. Egy videót akarok belőle építeni. Van rajta egy MIPI CSI-2 kamera bemenet. Nem nagyon értek a műszerészethez, de nincs valami áramkör ami ebből a bemenetből rca-t csinál? Üdv, Honkydoo
Raspberry PI jó cucc.
Milyen videót?? ![]() MIPI CSI-2 leírás Ebből számomra az jön át hogy digitális kétirányú adatkommunikáció. RCA egy koaxiális elrendezésű kétpólusú csatlakozó, aszimmetrikus gyengeáramú jelek továbbítására kidolgozva. A jel lehet analóg vagy digitális (soros egyirányú kommunikáció). Tehát az RCA-ból számunkra nem derül ki milyen jelet akarsz ráküldeni. az még attól lehet analóg videó, komponens videó... Kamerák mind digitálisak, csak a kimenetükön max analóg jelet adnak, azt visszaalakítani digitálissá nem egyszerű feladat. Szerintem minőségileg és anyagilag is jobban megéri megfelelő kimenetű kamerát illeszteni a cuccra.
Analóg video jelre gondoltam.
Nem kimondottan kamerát akarok rákötni, hanem egy set top boxot, ezért kellett az RCA bemenet. De ha a jel digitális, akkor nem lehet rákötni egy HDMI bemenetet valamilyen átalakító áramkör segítségével? Így az én paraszt logikám szerint nem kell átalakítani a digitális bemenetet analoggá. Igazából lehet kapni usb-s analóg dekódolókat easycap néven, csak azt olvastam máshol, hogy nem nagyon bírná a cucc. Szerk.: HDMI to MIPI® CSI2 Bridge ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
Valami usb-s capture eszkozt tudnal rakotni, persze kerdeses, hogy az op rendszere felismeri-e. (A Pi RCA-ja es HDMI-je kimenetek, nem bemenetek)
Szia! Mit értesz az alatt, hogy "Egy videót akarok belőle építeni." ?
Miért nem cseréled ki a STB-ot PVR-esre? Olcsóbban jössz ki, és 2 perces művelet. Nem kell programozni és garancia is van rá. Vagy veszel mellé egy DVR-t, az is olcsóbb... meg minden. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013
Igen, erre én is gondoltam. Én a barkácsolásra max 5000 Ft -ot szántam.Ha valóban olcsóbban jövök ki akkor ez lesz a megoldás.
Szerk.: Az a HDMI bridge amit linkeltem, azért még izgat. Nem lehetne abból építeni valami áramkört? Bár az már gondolom nem 5k, és még programozni is kell. A legcsábítóbbak az easycap temékek. De máshol azt hallottam hogy nagyon leterheli a cpu-t. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2013
Köszi a tippeket, ezek a STB-k nem is drágák.
Tényleg megéri lecserélni.. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |