Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Ha nagyon profit akarsz venni, akkor a linkelt digitális állomás jó választás - lenne, ha lehetne hozzá hegyet venni. Ha nem kapható póthegy, akkor már egyáltalán nem olyan jó választás.
Én már évek óta nyüstölök egy Fahrenheit analóg állomást, a gyári hegy van banna, és nem kellett még cserélnem. (Igaz, vigyázok rá.) Szerintem amatőr célra kiváló készülék. Ja, és nem javasolnám, hogy más, nem belevaló heggyel kísérletezz, mert a garancia hamar elvész... ![]()
Mire szeretnéd használni?
Kezdő koromban én is ilyennel nyomtam az "ipart", de mióta megvettem az előző hsz.-omban említett állomást, hát azt kell mondjam: zongorázni lehet a különbséget! ![]()
én most vagyok a "kezdő kor"-ban.
egyszerűbb paneleket szeretnék vele forrasztani (kisebb erősítők, kivezérlésjelzők, LEDes bohócságok, ilyesmik..) meg hangkábeleket.
Sziasztok!
Szeerrttnék venni egy uj forrasztópákát, mert a régi már nagyon döglődik ![]() Ebben kérném a segítségeteket. Nekem eddig pizstolypáká volt, WEllert még sose próbáltam. VAlami olcsó, megbízható, jólműködö darab kéne. akinek van iléyen esetleg használtban, az is érdekel. pls segítsetek üdv: Dávid annak is örülnék, ha valaki ecsetelné, vagy hozna fel egykét jó dolgot a kétfajata pákatipus közt. (pl ez azért jo mert nem jo) üdv: uli
csá..
sztem, ha tudsz valahol még forrasztani, akkor érdemes lenne egy normálisabb pákába befektetni, és építeni hozzá egy szabályzóáramkört (nézz be a JLT-02 analóg forrállomás topikba..!!, mindent megtalálsz) vagy veszel egy gagyibb állomást "drágán" (5ezeré), vagy mégdrágábban egy normálisat (10ezeré) (amit meg is tudsz építeni a "gagyibb" árából--> ld: JLT-02 ) én mindenképp ajánlom a JLT-02 es állomás utánépítését.. csá ![]()
Én nemrég vettem meg az első állomásomat, egy Fahrenheit 28020-ast. A legtöbben azt mondják, hogy ez jó kezdőpáka. Én nem értek hozzá annyira, de csak ajánlani tudom. Jól működik és olcsó is (~3500Ft). Szerintem Wellert csak akkor éri meg vásárolni, ha naponta és/vagy profi szinten használnád .
kössz mindketöötök válaszát. Igazából szívema pisztolypáka felé huuz. évek óta azzal cvsináltam mindent.
az a baj, hogy wellert ég az életbe nem láttam, használni meg nemtudom hogy. :S Félek tőle kicsit az a baj Kössz a tanácsokat üdv: uli
Szia! Én nem favorizálnám a pisztolypákákat,azok általános barkácsolásra valók! Finomabb munkára meg kézre álló Neked szimpatikust vegyél.Már közel 40-éve használok egy barna dobozú ,gyárit/FVLS/ de még nem volt vele baj. Hol volt akkor még a Weller?Profiktól hallottam a SANDVIK se rossz,és a digitális kijelzés se szükségszerü ,de biztos, hogy jól mutat.Üdv.!
Üdv a csapatnak!
Ezt a pár száz hozzászólást majdnem végig olvastam és kicsit elbizonytalanodtam de akkor is felteszem a kérdésem. Atyámtól örökölt forrasztó szett feladta... Bevallom nem is volt az a nagyon nagy ász de idáig megküzdöttem vele. Most viszont szertnék venni egy koplett állomást. Amit rá szánok az kb 30 - 40 - 50e Ezért most lehet, hogy kinevettek: A CONRAD oldalán láttam néhányat ami jó lehetne. LINK Egyik kérdés: Mit ajánlotok? Másik kérdés: Ismeri-e valaki a VOLTKRAFT termékeit? Első sorban led és akkörüli dolgokhoz fogom használni... Várom az ajánlásokat!!!! Köszi!
hát, az az igazság, hogya za 8 W az nem sok. sőt, kifejezetten kevés. De azért köszönöm h segítettél.
üdv: uli
8W az nagyon kevés tényleg. Én sokáig pillanatpákát használtam, csak most kb egy hónapja JLT-02, de még tanulni kell vele forrasztani. Érzésem szerint kevés néha ez a 48W. Meg pl az hiányzik, hogy a pillnat páka réz hurkába akár sok ónt is bele lehet olvasztani, mig a JLT finom hegyén nem sok marad. Másik kézzel utána kell adagolni. Persze ez csak durvább munkáknál van, pl nagyobb kereztmetszetű vezetékek forrasztásánál. De azért tetszik a JLT is, nem kell kattogni, csak beállítod a kívánt hőfokot, és szépen tartja.
Idézet: „Másik kézzel utána kell adagolni.” De hát ez a természetes eljárás része!!! :eek2: :eek2: :eek2:
na jó-jó, de pillanat pákán annyi ón is tud lenni, hogy mikor forrasztok vele, már nem kell adagolni, hanem foghatom pl a vezetéket a másik kezemmel. Tehát először "feltöltöm" ónnal a réz drót pákahegyet, és utána már szabad a másik kezem.
Hát ez ilyen, ha vezetéket akarsz forrasztani, akkor nagy páka kell, ha smd-t akkor kicsi... Lehet, hogy nem elég, ha csak egy fajtát tartasz...
Szia !
En 230/40 W pakaval raktam ossze a Nixie orat ![]() Az a gond hogy mikor tulmelegszik ajanlott kihuzni, - mert vagy elegeti a cinben levo folyatoszert, vagy a nyakot, vagy a kezed ![]() EGy ideje SR-976ESD -t hasznalok. Nem tul draga es en megvagyok elegedve vele, eddig.
pöpec.. jól néz ki... meg hegyesnek
Üdv!
Én (hobbi célra) immáron '98-óta nyúzok egy Weller WHS-40 típusú pákát... Hegy azóta nem volt cserélve (nézegettem, HQ Videónál 2 ezer Ft, eredeti). 2-4 rétegű NYÁK-ot "izzítás" nékül lehet vele forrasztani. Használtan, vagy akár újonnan, kezdő pákaforgatóknak bátran merem ajánlani... Alkatrészt "feszegetni" (ahogy más Weller-el sem) nem szabad!! Egyetlen gyengéje a hegyet rögzítő csavar. Ezt érdemes néha kivenni (mielőtt "besülne"). Vagy kicserélni. Üdv.: Kaninjo
Ajajjj. Ezt benéztem. HQVideonál már csak a 3.5 mm-es hegy kapható... Kép: Hivatkozás
végülis vettem egy 230V/30W-osat, eddig nagyon pöpec.
![]() ![]() ![]()
Hy
Nemtudom jóhejre írok-e de lenne 1 pár kérdésem. Szeretnék venni 1 forrasztóállomást 10-20Ft között és szeretnék tanácsot kérni hogy milyet vegyek. Előre is köszi.
Hogy mennyiért?
![]()
köszi
Ja, hopsz elfelejtettem odaírni,hogy ezer szóval 10-20ezer Ft
Üdv!
Én is páka vásárlás előtt állok, a pisztoly pákám kicsit "suta".Még az első oldalon olvastam, hogy minnél nagyobb annál jobb. Őszintén szólva, nem forrasztóállomást akarok venni, és nem is terveztem, hogy készítek hozzá, szóval arra lennék kíváncsi, hogy úgy kb mekkora teljesítményű pákákkal lehet normálisan forrasztani. Beleértve IC-ket, tranyókat, hogy lehetőleg ne süljenek meg egy másodperc alatt?
Ja azt elfelejtettem megkérdezni hogy ehez a hegy körübelül mennyibe kerül és hollehet kapni?
Én nem rég vettem egy ZD - 912 típusú forrasztóállomást. Nagyon szeretem, az eredeti hegyével kb 6 hónapja dolgozom. kb reggel 8 - éjjel 2 - 3 ig be van kapcsolva, szóval kap rendesen. Digit beállítás, 10cm X 5cm es kékszínű LCD kijelző, ebből kettő is van rajta. Tudom minek az LCD, csak "parasztvakításnak" jó... Azért van rajta kettő mert forró levegős kiforrasztó is van benne, beépített kompresszorral. A kiforrasztóhoz kaptam 4 féle hőfejet a különböző SO / SSOP tokozásokhoz. A meleglevegős dolog nem mindenkinek kell, de a mai SMD s korszakban már szerintem luxus kihagyni annak aki elektronikával foglalkozik. Még egy SO tokozást lehet ki/be rakni normál SMD hegyű wellerrel/ónszívó zsinórral..stb, de pl. egy 64 lábú QFP tokozású kontrollert próbálj meg kiszedni/berakni vele...halál!
![]() ![]()
Egyébként csak néhány info ezzel a témával kapcsolatban. A pisztolypákákat nem nagyon szeretik a mostani CMOS / FET technológiával felépített chipek, főleg akkor nem mikor forrasztás közben pattan el a hegye...
![]() ![]() ![]() A WELLER hegyből CSAK EREDETI WELLERT (!) szabad venni. Van pl a WARFOR nevű magyar utángyártott hegy..., no az az ami addíg sem bírja ameddig hazaérsz vele és belerakod. Főleg úgy nem hogy 15 % olcsóbb mint az eredeti... |
Bejelentkezés
Hirdetés |