Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 116
(#) Kallai Csaba hozzászólása Ápr 16, 2007 /
 
Helosztok!Van nekem egy EPSON Stylus C20-as nyomtatóm.És az a bajom vele hogy régen nem volt használva és beleszáradt a fekete tinta és emiatt (szerintem)nem nyomtat feketét. Az lenne a kérdesem hogy mivel lehet feloldani azt a tintát vagy mivel takaricsam ki
(#) elektro válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /
 
hy
hát van több esélyed is. Vezsel egy msik patront. Vagy valaki szerint a melegvízbe áztatás is segít bár nem tom nem próbáltam. Esetleg nagyobb lehet a gond ha a fej száradt be. Akkor segéprogrammal lehet tisztítani. HA az sem segít akkor vagy veszel egy másikat 10e lehet venni amolyan egyszerhasználatos. Igazából nem igen éri meg szétszedni és bíbelődni komolyabban a fejjel de meg lehet próbálni.
(#) Kallai Csaba hozzászólása Ápr 16, 2007 /
 
Nem a patronba száradt bele mert azt most vettem vadonat új és csöpög belőle.Nem tudom valami olajfestékoldóval nem lehetne kitisztitani
(#) KTobi válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 16, 2007 /
 
Az átlag nyomtatófesték vízben oldható. Megpróbálhatod, de nem biztos, hogy sikerül kimosni. Nekem nem sikerül, igaz 6-7 évet ála a garázsban , sütős vizet inekciós fecskendővel belespriccelni. Utánna egy fejtisztítás a progival, és elvben kellene, hogy müködjön.
(#) punkkazy hozzászólása Ápr 16, 2007 /
 
Helló!
Nekem egy C42-esem van. Azaz már nem használom(vettem egy lézereset:ajánlam, ha van pénzed rá!)
Az enyémbe is beleszáradt. Nekem a fejjel volt gond. Azt kellett kicserélni. Ezt javaslom!
(#) punkkazy hozzászólása Ápr 16, 2007 /
 
A tisztításáról: megpróbáltam kipucolni, de csíkosan nyomtatott, néha jó volt, de néha meg ratyi!
(#) mokus hozzászólása Ápr 17, 2007 / 4
 
Sufnis dolog, de működik. Folyamat:
Tintatartályt kiveszed.
Fejet kiveszed.
Nem túl nagy nyomásra beállítod a forró vizes csapot (hőfok 60-65°C)
Alátartod a fejet a tintabemenet és fúvóka oldalon egyaránt addig míg színes cseppeket látsz kijönni, mind a tintatartály mint a fúvóka oldalról. Sziszifuszi munka 2-3 ismétlést igényel.
Ha már jónak ítéled előkapod a hajszárítót (barátnő/asszony meg ne lássa) és szépen alacsony hőfokot használva kiszárítod az elektronikát. (nem nem kell desztvíz lényegtelen ennyi kalgonizálnivaló a fej belsejében meg elfér úgyis kinyomatjuk elektronikának meg mind1, csak szárazon kerüljön fesz alá).
Még nedvesen belerakod a tintatartályt a fejbe és egy alig nedves papírzsepire/itatós papírra állítod fúvókával a papír felé (ez meg fogja szívni a tintatartályból a tintát).
kb 2 óra múlva visszaszereled a fejet.
Nyomsz rá 4-5 fejtisztítást, ekkor az esetek 80 százalékában már tökéletes a nyomtatás.
Ha nem lehet még egyszer ismételni az egész mosási folyamatot.
Ha szép a nyomtatási kép mindenképp cserélj tintatartályt! Régit meg tedd el szépen jó lesz még ha esetleg takarítani kell mégegyszer a nyomtatót. Havi 1x legalább fejtisztítás és tesztoldalt nyomtass!

Tapasztalat:
Ha már rég(1 év) beszáradt esélytelen takarítani (Epson esetében). Ha már valaki megpiszkálta erősebb oldószerrel (lakkbenzin, ilyen-olyan alkohol...) a fej menthetetlen.
A Durabright festékek kivételével minden tinta vízoldható. Léteznek speciális tisztító folyadékok amiket üres tintatartályba lehet tölteni, néha az is hatásos. Ez a mosási folyamat nem igazán festék barát, tehát egy negyed tintatartállyal rá fog menni.

Az itt leírtakat mindenki saját felelőségére használja.
(#) Kallai Csaba hozzászólása Ápr 19, 2007 /
 
Bocs az újjabb zavarásért de új probléma lépett fel. Mikor fejtörlést csináltam a programmal le blokkolt az egész gép. Azóta a nyomtatón villog a zöld és a piros ledek felváltva és azóta semmire nem reagál a nyomtató. A hiba üzenet azt mondja hogy lépjek kapcsolatba a firmával Mi a franc történt már megint? Légy szi segitsen valaki Bármijen tippet elfogadok
(#) oldman válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 19, 2007 /
 
Azt ajánlja hogy lépj kapcsolatba a gyártó szervíz cégével!
Valószínűleg ez már a vég kezdete!
(#) mokus válasza Kallai Csaba hozzászólására (») Ápr 20, 2007 /
 
Pontosabban írd le mit is kapsz hibaüzenetben!
Mert ez gyakorlatilag így semmire nem jó, erre nem lehet semmit mondani!
(#) Kallai Csaba hozzászólása Ápr 20, 2007 /
 
Az a hibaüzenet hogy villognak a ledek felváltva és nem fogad semmi féle parancsot
(#) KTobi hozzászólása Ápr 20, 2007 /
 
A fej a helyén áll-e? Próbáld ki, hogy kihúzod, vársz egy fél órát, és mit mond utánna, csak úgy PC nélkül. Hátha valmi adat beleszorul. A videóval volt ilyesmi, régi tipus, ha mi gyerkek adogattuk a parancsokat (túl gyorsan) lefagyott.
(#) titkovics hozzászólása Aug 7, 2007 /
 
Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy egy PC és egy Star SP-200 típusú blokk (vagy bármilyen más) nyomtató között maximum milyen hosszú lehet a párhuzamos nyomtató kábel? Eddíg 10 m-es volt a leghoszabb amit láttam árlistában, de lehet ennél hosszabb? Spéci átalakítót is láttam amivel 400m-t lehet áthidalni, de azért nem akarok 14.000 Ft-ot adni.

Köszönöm segítségeteket !
(#) Stadi válasza titkovics hozzászólására (») Aug 7, 2007 /
 
Az IEEE-1284 szabvány szerint a maximum kábelhossz 35 láb (kb. 10.6 m). De ez a szabványban előírt minőségű kábelre érvényes. Ha ennél hosszabb vagy másfajta kábelt szeretnél használni, akkor próba-szerencse.

Vagy, ahogy írtad, használhatsz átalakítót. A Vaterán volt régebben egy kütyü, ami asszem RS-485-re alakította át a jeleket és aztán vissza, és sima telefonkábellel ment.

Esetleg próbálj szerezni egy automata nyomtató átkapcsolót, aminek van AC adapter bemenete. Így félúton erősíthetsz a jelen.

Rákötheted még a nyomtatót print szerverre is, ekkor ethernet hálózaton tudsz vele nyomtatni, és a távolság is minden trükk nélkül 100m-re ugrik. Persze újonan egy print szerver sem olcsó, de használtan talán már nem olyan drága. A párhuzamos portosoktól ma már úgyis mindenki szabadulni akar.
(#) petyo71 hozzászólása Aug 14, 2007 /
 
Üdv. olvastam a promlémát a felváltva villogó ledekre. Ez nem más mint hogy a kedves Epson cég beépített egy számlálót. Bizonyos használat után letiltja a nyomtatót és ezt a felváltva villogó hibaüzenetet küldi.(magyarul vidd el a szervízbe még ha semmi baja nincs a nyomtatódnak akkor is ) Szerencsére találtam a neten egy progit amivel újra resetelhetjük a nyomtatót. Tintapatronokat stb. És ráadásul nagyon sokféle Epson nyomtatót ismer.
Bővebben: Link

További jó nyomtatást
(#) Ragathol válasza petyo71 hozzászólására (») Aug 14, 2007 /
 
A linked helyesen: Bővebben: Link.

Nekem meg az a gond egy Lexmark Z735 -ös nyomtatóval. Hogy a patronja 3x volt utántöltve és 1x nyomtatás közben megadta magát. Azóta a patronra azt írja hogy ismeretlen patron. Szerintetek egy gyári patront fog látni? Még az hogy patron reset 1x se volt, mivel mentudom hogy hogy kell.

Lexmark nyómtatokhoz van valahol ilyen progi?
(#) Krajcsooo hozzászólása Nov 4, 2007 /
 
Hello!
Adott egy Samsung lézernyomtató, új darab. Otthon felhasználásra készült kategória, monokróm.
Első, gyári tonert kiürítette, addig működött is. A 2. tonerrel viszont elkezdett csikozni, függőleges irányban. A klasszikus hibaelhárítást, fejtisztítás (szoftveresen és fizikailag), driverfrissítést már lejátszottam, semmi eredmény. A csikozás főleg grafikák, képek nyomtatásakor jelentkezik. A kézikönyv szerint egy LSU - üvegcsíkot kellene ellenőrizni hogy nem koszos-e. Ilyennek a nyomtatóban semmi nyoma. Valaki hallott már erről az LSU-ról? Létező dolgot keresek, vagy csak túl gyorsan írták azt a kézikönyvet?..
Várom az ötleteket!
Üdv: Ákos
(#) PCB válasza Krajcsooo hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Szia !

A nyomtató paraméterezését el lehet végezni a lokális menürendszerből is, ám sokkal kényelmesebb, ha erre a célra inkább a Local Set-up Utility (LSU) nevű alkalmazást (abban az esetben, ha USB porton keresztül csatlakozik a nyomtató a számítógéphez.

Szerintem nem üvegcsík az.

Üdv!
(#) Krajcsooo válasza PCB hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
A nyomtató számítógépes menürendszerében gyakorlatilag minden beállítást végigpróbálgattam, eredménytelenül. Magának a készüléknek nincs beállításokat tartalmazó menüje. USB-s, igen. Megnéztem, a többi nyelvű leírásban is egy üvegcsíkot kerestetnek.. még az ábrákon is létezik. A valóságban a toneren van egy tartó forma kialakítva ahol az ábra is jelöli.. Kimaradt volna a gyártás során? De én inkább a tonerra gyanakszok. Azt hiszem ebből gar. szervíz lesz végül..
(#) PCB válasza Krajcsooo hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Szia !

Laser Scanner Unit

Ez talán segít !

Üdv!
(#) Krajcsooo válasza PCB hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Átolvastam az oldalt. Szerintem több dolgot is LSU-ként rövidítünk. Amiről én beszélek az a csatolt képen látható. Probléma ott kezdődik hogy ahol az ábra mutatja ott csak egy fekete műanyag idom van a nyomtatóban. Zavaros az egész ábra...

LSU.jpg
    
(#) lgyk válasza Krajcsooo hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Hi!

Lézernyomtatóknál időnként meg kell rázogatni a kazettát vízszintes síkban, hogy a festékpor eloszlása egyenletes legyen.
(#) mokus válasza Krajcsooo hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Szervízbe kell vinni.
Nekem is volt Samsung lézerem, 3 tonert bírt, cirka 3/4 évet futott, mondjuk nyomtattunk is vele. Töltött tonertől visított, nem nyomtatott, majd javítás nem lehetséges címkével visszajött, szerencsére a boltban konstruktívak voltak és egy másik márkára becserélték egykis értékegyeztetéssel.
Szerintem te is pakold össze és ha garanciális le kell adni javításra.
(#) Krajcsooo válasza mokus hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Vízszintes rázogatást már próbáltam, azon kívül hogy minden festékporos lett, más eredménye nem lett
Ez szervíz lesz akkor, majd elszórakoznak vele. Azért köszi az 5leteket!
(#) PCB válasza Krajcsooo hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Szia !

"Helyezze az üvegcsíkot az LSU (Laser Scanner Unit) kazetta tetejére."

Tehát a toner felett ahol a laser van azt hívják lézer letapogató egység - nek nem mást.

Kár hogy a manuálból csak ezt a lapot tetted fel. Jó lett volna elöbbről is látni mit írnak.

Üdv!

(#) Krajcsooo válasza PCB hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Kicsit átfogalmaztad a dolgot. Vagy a manualban van rossz helyen a zárójel. De üvegcsík sincs sehol az a baj.
Az előtte lévő oldalakon a toner kiszedését taglalják.
(#) PCB válasza Krajcsooo hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Szia !

Ez magában sem érthető, legalább is én nem értem.

"Helyezze a hosszú üvegcsíkot az LSU kazettaegység tetejébe"

(Akkor ez azt jelenti hogy én teszem oda ?)

"Majd óvatosan törölje le az üveget"

(oda teszem és letörlöm ?)

"Ekkor láthatja, hogy a fehér anyag fekete lett...."

(mitől mikor most tettem oda ?)


(#) Master_of_the_web válasza PCB hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Helló

Nemtom iylen csíkozás nálam töltött tonernél volt Laserjet 6L nél. Iylen üvegcsík egyébként van ott méghozzá valahol a toner helye fölött, már szétszedtetm párszor a nyomtatót meg többet is. Van egy hosszúkás rés a nyomtató fém vázában ott ahol jelölik a képen, a rés mögött van az az LSU vagy mifene az a plexi dolog, nah sztem arra mondják, hogy óvatosan tisztogasd vmi fehér törlőeszközzel (pl vatta vagy zsebkendő) ha lejön róla vmi akkor koszos volt... na nem akkor nem... Ha gondoljátok holnap fényképezek egy szétkapott lézernyomatót hogy lehessen láti a dolgokat benne, ha érdekel vkit...

üdv
(#) Master_of_the_web válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Nov 4, 2007 /
 
Jah még azt meg kell hogy jegyezzem a tonerben is van egy ún. fényhenger ami nem szereti az utántöltést, az is okozhat képhibákat. Szal ha töltött a toner lehet az a baj.

üdv
(#) zsoltee0001 válasza Krajcsooo hozzászólására (») Nov 5, 2007 /
 
Hi
ez nem egy samsung ml 1520-as nyomtató véletlen? ezeket elég jól ismerem, mert a nyomtató rész megegyezik a ricoh faxokkal. PCL jól mondja, a laser unit üvegét kell megtisztítani, mert ha valami kosz van a lézerfény útjába akkor azon a részen kihagy, bár lehet a gond a festékezővel is (ujratöltött tonernál) , az a kérdés, hogy kihagy , vagy csak abban a sávban halványabb?.
a lézer porvédő üvegét csak úgy tudod megtisztítani ha szétszeded a masinát, de nem túl bonyolult, tudok segíteni, meg ha már úgy is szétszeded, a poligon motor tükrét is megpucolhatod.
üdv
Következő: »»   1 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem